Usuari Discussió:DavidRibas

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Us donem la BENVINGUDA
Ajuda
Manteniment
Comunitat
Polítiques
Modifica


Hola DavidRibas! Sigueu benvingut/da a la Viquipèdia i al coneixement lliure. Us encoratgem especialment, abans de res, a visitar la introducció per a un començament fàcil en tres senzills passos somriure. Si preferiu aprendre mitjançant un tutorial, podeu seguir el curset d'autoaprenentatge.

Aquesta és la pàgina de discussió del vostre compte d'usuari, que us servirà per a rebre missatges d'altres col·laboradors. Per a contestar, no ho feu a la vostra pàgina de discussió sinó a la pàgina de discussió de l'usuari que us ha escrit. A més, teniu la vostra pàgina d'usuari, on podeu posar les vostres dades, interessos, etc.

També seria convenient que llegíssiu els Cinc Pilars de la Viquipèdia i el llibre d'estil per a tenir una visió general i sintètica de les polítiques elementals que cal respectar per a poder editar en aquest projecte. És molt fàcil; bàsicament, cal utilitzar el sentit comú, respectar tothom, fonamentar les edicions en fonts comprovables i de qualitat i respectar el punt de vista neutral.

Si voleu trobar idees per a contribuir al projecte, visiteu el Portal del Viquipedista, on podreu coordinar-vos amb la resta dels viquipedistes. Així mateix, disposeu també de la taverna, per plantejar-hi els vostres dubtes, suggeriments o comentaris. Podeu signar en les discussions amb el botó de signatura de dalt de la barra d'edició Icona per a signar, o bé amb el codi --~~~~.

Podeu visitar el Viquiprojecte Babel per a classificar-vos segons els idiomes que conegueu o a la pàgina d'Etiquetes d'usuari per a descriure-us. També podeu afegir-vos a la llista de viquipedistes, o connectar-vos al xat per a coordinar la feina de forma ràpida.

Viquipèdia és un projecte col·laboratiu multilingüe. Si voleu traduir un article d'un altre idioma abans d'ampliar-lo i millorar-lo esteu seguint l'esperit del projecte.


Consell del dia: Signeu els documents quan parleu amb algú o en alguna discussió. Només cal que pitjeu el desè botó de dalt de la barra d'edició (), o escriviu el codi --~~~~ quan editeu i la vostra signatura apareixerà automàticament en el text.

Non-Catalan? Ca-0? See Babel ca-0 and our welcome in English.

Voleu comentar aquest missatge?


Salutacions cordials

--Judesba (digues...) 13:55, 26 gen 2011 (CET)[respon]

Hola David, i benvingut a la Viquipèdia. He vist que has tret els avisos que he afegit a l'article sobre la JNC, no ho tornis a fer si us plau perquè pot ser considerat vandalisme. Si vols que els traguem primer has de solucionar els problemes que les etiquetes indiquen: així que mans a l'obra!--Galazan (disc.) 13:13, 25 feb 2011 (CET)[respon]

Salutacions[modifica]

Tot just avui començo a barallar-me amb la viquipedia i n'estic aprenent el funcionament. Ets tu el moderador? Quan solucioni els problemes us ho faig saber. Moltes gràcies.

Doncs endavant, cal gent amb empenta per seguir fent-la créixer! Pel que fa a mi: no, no sóc administrador sinó simple usuari, com tu. Els articles els fem i vigilem entre tothom. El de la JNC caldria que en canviessis l'estil del redactat (sobretot evita les primeres persones) i has d'afegir les referències amb notes a peu de pàgina per tal de tothom pugui comprovar que tot el contingut de l'article ha estat prèviament publicat per obres independents del subjecte (si no n'hi ha l'hauràs de treure, perquè tenim per norma no publicar contingut inèdit, per més cert que sigui). Una última cosa David: aquesta és la teva pàgina de discussió, aquí és on els viquipedistes es dirigiran a tu: per contestar-nos has de fer-ho a les nostres pàgines de discussió encetant un nou tema. Si necessites algun cop de mà comenta'm-ho!--Galazan (disc.) 15:56, 25 feb 2011 (CET)[respon]
Els canvis han de ser de més profunditat, David. Mira, pren com a exemple l'article sobre Acció Catalana Republicana. Hauries de solucionar el següent:
  1. El text enciclopèdic ha de ser neutre, fred i descriptiu, és a dir sense arguments ni justificacions ja que no has de convèncer ningú. P. ex. no hauries d'escriure "La JNC vol lluitar per la plena sobirania de Catalunya perquè creu en l'existència d'una nació catalana que té dret a la seva pervivència com a poble. Una pervivència que perilla per la situació desfavorable de la seva llengua i cultura propiciada pels Estats espanyol i francès." Verbs com "lluitar" o afirmacions com "tenir el dret de" són poc neutrals. Per més cert que sigui l'estil no és enciclopèdic. Per dir el mateix seria millor: "La JNC és una organització nacionalista catalana que aspira a la independència com a dret reconegut de les nacions." O similars. Procura també ser sintètic.
  2. Has de crear enllaços interns posant entre dos claudàtors els conceptes més importants. P. ex. Catalunya hauries d'escriure-la així: [[Catalunya]], i et sortirà l'enllaç Catalunya correctament.
  3. No posis contingut que sigui inverificable o sense fonts acadèmiques que el confirmin. P. ex. hauries d'eliminar "La Joventut Nacionalista de Catalunya és un cas atípic dins del ventall d'organitzacions polítiques juvenils de Catalunya en gaudir d'entitat i sobirania pròpies."
  4. A l'apartat d'enllaços externs no pots posar tot la propaganda mediàtica de la organització ja que no té cap valor enciclopèdic. Has de limitar-te a posar el lloc web oficial de la JNC, i potser també el de CDC, però ja està.
  5. És vital que tot el contingut estigui referenciat amb fonts publicades (poden ser a internet) secundàries i independents del subjecte de l'article. Per fer-ho has d'utilitzar les notes a peu de pàgina.
Si necessites un cop de mà demana'l, que per això estem. Salut!--Galazan (disc.) 15:56, 7 març 2011 (CET)[respon]
David encara hauries d'afegir les fonts. No teniu algun llibre publicat sobre la vostre història? O notícies a la premsa que confirmin el contingut?--Galazan (disc.) 20:58, 9 abr 2011 (CEST)[respon]