Usuari Discussió:Florenci Salesas

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Us donem la BENVINGUDA
Ajuda
Manteniment
Comunitat
Polítiques
Modifica


Hola Florenci Salesas! Sigueu benvingut/da a la Viquipèdia i al coneixement lliure. Us encoratgem especialment, abans de res, a visitar la introducció per a un començament fàcil en tres senzills passos somriure. Si preferiu aprendre mitjançant un tutorial, podeu seguir el curset d'autoaprenentatge.

Aquesta és la pàgina de discussió del vostre compte d'usuari, que us servirà per a rebre missatges d'altres col·laboradors. Per a contestar, no ho feu a la vostra pàgina de discussió sinó a la pàgina de discussió de l'usuari que us ha escrit. A més, teniu la vostra pàgina d'usuari, on podeu posar les vostres dades, interessos, etc.

També seria convenient que llegíssiu els Cinc Pilars de la Viquipèdia i el llibre d'estil per a tenir una visió general i sintètica de les polítiques elementals que cal respectar per a poder editar en aquest projecte. És molt fàcil; bàsicament, cal utilitzar el sentit comú, respectar tothom, fonamentar les edicions en fonts comprovables i de qualitat i respectar el punt de vista neutral.

Si voleu trobar idees per a contribuir al projecte, visiteu el Portal del Viquipedista, on podreu coordinar-vos amb la resta dels viquipedistes. Així mateix, disposeu també de la taverna, per plantejar-hi els vostres dubtes, suggeriments o comentaris. Podeu signar en les discussions amb el botó de signatura de dalt de la barra d'edició Icona per a signar, o bé amb el codi --~~~~.

Podeu visitar el Viquiprojecte Babel per a classificar-vos segons els idiomes que conegueu o a la pàgina d'Etiquetes d'usuari per a descriure-us. També podeu afegir-vos a la llista de viquipedistes, o connectar-vos al xat per a coordinar la feina de forma ràpida.

Viquipèdia és un projecte col·laboratiu multilingüe. Si voleu traduir un article d'un altre idioma abans d'ampliar-lo i millorar-lo esteu seguint perfectament l'esperit del projecte. Per fer traduccions us pot ajudar l'Amical-bot. Visiteu la seva pàgina on s'explica com fer-lo servir.


Consell del dia: Podeu proposar una pàgina per a que un administrador l'esborri. Per a fer això, editeu la pàgina que voleu que s'esborri i poseu-hi {{destrucció|motiu per a esborrar la pàgina}}.}}

Non-Catalan? Ca-0? See Babel ca-0 and our welcome in English.

Voleu comentar aquest missatge?

Benvingut--Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 20:36, 3 jul 2006 (UTC)

Hola[modifica]

Hola Florenci. Amb els comentaris subjectius et refereixes a l'article de Roscoe Arbuckle, veritat? Doncs, jo hi veig un poc de subjectivitat sobre tot al 2n paràgraf, sembla un poc una elegia a l'home eixe. Canviaria l'estil d'escriptura perquè pareix més poètic que enciclopèdic. Per exemple, un dels canvis seria canviar la primera frase posant: "Era un home bastant gras (o corpulent), 120 kg, malgrat això destacava per la seua gràcia i agilitat al moure's". Com ho has posat tu sembla com si tu mateixa l'estigueres descrivint i donant el teu parer, com jo ho he posat sembla més impersonal i més un fet que hom sap.

També et recomanaria que separares els articles que escrius en apartats i que hi posares imatges per a amenitzar la lectura. Si tens cap dubte consulta el llibre d'estil a la plana d'Ajuda. Adéu i sort.

PS:Tots hem sigut novells i al començament costa però al poc temps t'acostumes i tot és molt més fàcil. Et recomane que vages fixant-te en altres articles i copia el seu estil. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 13:04, 5 jul 2006 (UTC)

Fotos[modifica]

Benvingut Florenci, si vols aconseguir fotos sense problemes de copyright al commons en trobaràs tantes com vulguis. Te n'he ficat una a Buster Keaton d'exemple.--Lohen11 10:01, 6 jul 2006 (UTC)

Quan signis[modifica]

Quan signis un comentari, per crear bé el link, és millor utilitzar l'icone que diu: la vostra signatura amb data i hora (). Mica en mica...--Lohen11 10:27, 6 jul 2006 (UTC)

Peu de foto[modifica]

L'últim apartat de la imatge és el peu de foto, mira l'exemple que t'he posta a El maquinista de la General. I el número acabat en px és el tamany de la foto, també el pots modificar.--Lohen11 12:19, 6 jul 2006 (UTC)

Hola company,

He vist que t'interessa el cinema mut. És una cosa molt bona de tenir algú que es dediqui a aquest tema. Jo també sóc un apassionat del cinema mut, tot i haver perdut gairebé totes les meves pel·lícules...

Bé, et volia dir que fa temps que vull fer l'article de Metropolis de Fritz Lang (va ser una de les poques que no vaig perdre, hehe), però que no he trobat el moment. Tinc força captures de pantalles preses de la versió més completa de l'Institut Friedrich Murnau i em sembla que ambdós podríem anar creant l'article d'aquesta obra mestra, si pots, és clar.

Fins aviat,

Vilallonga 08:14, 7 jul 2006 (UTC)

Autocrom[modifica]

Ok, sento l'errada però jo no en tinc ni idea del tema i en veure els germans Lumière per allà he suposat que anava sobre cinema. El millor que pots fer és posar tu mateix la categoria quan facis un article, així segur q l'encertes. I quant a l'ortografia l'article està força bé. Salut, --Manu bcn 11:51, 9 jul 2006 (UTC)

També sobre el tema de l'autocrom, gràcies per agrair-m'ho, però de fet no he estat jo qui ha fet les correccions d'ortografia i estil! Jo només he afegit els enllaços interwiki, em sembla que és l'usuari amb IP 81.36.152.42 el que les ha fet. Que vagi bé! -- Leptictidium 09:21, 10 jul 2006 (UTC)

Hal Hartley[modifica]

No he fet gaires contribucions a l'article, però gràcies per la informació.--Felato 17:01, 10 jul 2006 (UTC)

Inacabat[modifica]

Bones Florenci, si edites un article que encara no has acabat i prefereixes que de moment no te'l toquin, posa a dalt de tot: inacabat entre {{}}

Enhorabona per la teva feina.--Lohen11 07:47, 11 jul 2006 (UTC)

Anònim i fotos[modifica]

L'anònim no era jo. Simplement he vist les teves converses amb ell i t'he donat una solució.

Respecte a les fotos, només es veuran si estan al commons, d'una altra viqui no es veuen. Solució: carregar-la al commons si té la llicència apropiada i indicant l'origen.

Sí, realment això de la viqui és una passada. Segurament és dels pocs llocs on l'anonimat s'aprofita per construir sense esperar-ne res a canvi.--Lohen11 08:50, 11 jul 2006 (UTC)

inacabat[modifica]

Florenci, el qui hi està treballant només ets tu, doncs al posar el que t'he dit (inacabat entre {{}}) --Lohen11 09:04, 11 jul 2006 (UTC)

Kiwi i enllaços[modifica]

Hola Florenci i benvingut a la Viquipèdia :-) És la gràcia de la Viquipèdia, que corregint i ampliant, estem creant una enciclopèdia que no serà mai perfecta però si molt útil :-) --Joanjoc (discussió) 08:56, 13 jul 2006 (UTC)

Maori[modifica]

Hola Florenci,

No res, bona feina amb l'article sobre el maori. He llevat l'avís perquè he cregut que ja no tenia cap raó d'esser. Potser fins i tot el podries haver llevat tu, sempre i quan les errades haguessin estat subsanades (que era el cas).

--Paucabot 12:10, 14 jul 2006 (UTC)

Carai quines vacances[modifica]

Pensava que ja ho havies deixat...Vinga articles a tota màquina.--Lohen11 14:32, 31 ag 2006 (UTC)


Kraftwerk[modifica]

Home, no pateixis per les faltes d'ortografia, que em sembla que les teves són xicotetes. Crec que l'important és que qui sàpiga d'un tema escrigui els articles i algú altre (que pot ser que no en sàpiga ni un borrall) ja n'esmenarà quatre lletres. Per quant l'article de l'Eco de Sitges? O comença'l, i ja l'anirem completant. Felicitats per la feina Jordi Roqué 14:20, 28 set 2006 (UTC)

Metropolis[modifica]

Ei company, quant de temps!

Doncs encara no m'hi he posat. I pot ser que tardi una mica a fer-ho, ja que m'he dedicat a altres coses i és probable que continuï treballant-hi els propers temps. Si vols pots començar-lo. La part que tinc més desenvolupada (i treballada) és a propòsit de les interpretacions del film (sobretot les polítiques), atès que n'hi ha per a tots els gustos.

Ja em sap greu no poder-m'hi dedicar ara. Endavant amb Metropolis. Vist el que has fet a d'altres articles segur que ho faràs molt bé!

Fins aviat,

Vilallonga · (digui digui) 18:26, 28 set 2006 (UTC)

fotos[modifica]

Bones. M'he fet un fart de riure amb els teus comentaris. El premi serà explicar-te el què sé de tot això del commons.

No t'enviaré als manuals perquè ni ells els entenen. Hi ha dues maneres de carregar fotos, a commons i a la viqui catalana. La primera és molt restrictiva i hi ha un munt de gent revisant totes les càrregues i verificant les llicències. La segona no ho és tant però també es revisa perquè no tinguem problemes de drets d'autor. El què em sorpren és que tinguis problemes amb les teves fotos perquè en aquest cas la llicència la garanteixes tu. No ho deus posar bé.

Si vas a aquí: contribuciones veuràs que hi tens errors de llicència i orphan (que aquesta foto no està a cap article).

Has d'anar a la foto i editar-la amb la seguent informació:

Descripció

(Descripció de la foto)

Origen

(d'on l'has tret, hi poses own work si és teva)

Data

(la data)

Autor

(L'autor, el teu nom si es teva)

Permís

(en principi ho deixes en blanc)

Altres versions (en principi ho deixes en blanc)


I si és teva hi poses la llicència {{self|cc-by-sa-2.5}} (sense tl| que es posa perquè no surti aqui tota la plantilla) . Mira Image:Parlavà.jpg com a exemple.

Si no te'n surts m'ho dius i te'n faré una d'exemple, o totes si vols.--Lohen11 16:07, 2 oct 2006 (UTC)

Pel·lícules mudes[modifica]

Idò no faig res més que seguir el llibre d'estil de categorització de la viquipèdia. Entre d'altres coses, diu:

  • Que no s'han d'assignar articles a categories no existents.
  • Que no s'han d'assignar dues categories redundants, per exemple: "pintors catalans" i "pintors", o, "pintors catalans" o "catalans". Sempre s'ha de deixar la categoria més específica. Això, evidentmentment, també és vàlid per "pel·lícules mudes" i "pel·lícules".

Pau Cabot · Discussió 14:18, 5 oct 2006 (UTC)

Si hi ha qualque pel·lícula que hagi d'anar a "Pel·lícules mudes", la hi poses, és clar. Si t'animes, estaria bé crear categories noves de pel·lícules (que contenguin almenys cinc articles), del tipus de "pel·lícules de ciència ficció", "pel·lícules alemanyes", etc. Recorda que cada article pot tenir diverses categories... Potser t'ajuda veure com ho tenen organitzat a la wiki castellana. Pau Cabot · Discussió 16:22, 5 oct 2006 (UTC)

fotos[modifica]

Si, he editat les teves fotos al commons i així tindràs un millor model a seguir. Per cert, m'he adonat que la teva discussió sortia a la categoria d'inacabats, ja que en el moment d'ensenyar-te com funcionava el tema de posar {{}} i inacabat et vaig posar l'exemple de la plantilla en qüestió i el sistema va interpretar que estàvem dient que aquella discussió restava inacabada. Ja ho he tret.

D'altra banda, m'ho passo bomba escrivint articles que m'encanta que t'hagin agradat.--Lohen11 20:07, 7 oct 2006 (UTC)

bolets[modifica]

Res, és una de les múltiples aficions que tinc. De fet aquest cap de setmana en comptes de fer articles me l'he passat menjant rovellons.--Lohen11 15:51, 8 oct 2006 (UTC)

Hola Florenci. Et trobem a faltar a la viquipèdia. No t'agradaria seguir contribuint?--Lohen11 (disc.) 14:58, 10 març 2010 (CET)[respon]

Quan vaig entrar, pobreta, tenia molt pocs articles encara, i aix`em va encoratjar. Ara veig que tira molt bé i jo, en aquests moments estic embolicadíssim. El que si he fet, de tant en tant, és posar al dia alguna pàgina, en al qual hi ha hagut alguna novetat, o alguna dada que havia quedat obsoleta. Au, va, si algun dia tinc temps ja tornaré a ficar-hi el nas i donar un cop de mà. Gràcies pel comentari Lohen11! .--Florenci Salesas

Futurisme[modifica]

Hola, he vist que has redactat la base dels articles Filippo Tommaso Marinetti i Manifest del Futurisme, he estat corregint una miqueta l'article Futurisme que era molt pobre, perquè no li dones una ullada si tens un minutet? Gràcies. m'interessen molt també els teus articles de pioners del cinema, i aprecio molt que hagis treballat també en aquest sentit pels pioners catalans. Cordialment--DrFranz (disc.) 11:28, 15 abr 2010 (CEST)[respon]

Ricard de Baños[modifica]

Hola Florenci, veuràs que hem creat la pàgina de Ricard de Baños, aquest missatge és simplement perquè si et ve de gust hi facis una ullada i canviïs el que creguis convenient!

Cèlia Sànchez-Mústich[modifica]

Hola Florenci Salesas. Abans de recuperar una edició que ha estat corregida cal mirar l'historial de les edicions, tal com has deixar tu un resum d'edició altres editors també ho fan. Per si no l'has vist et deixo aquí, de nou, l'explicació de la substitució de la infotaula escriptor per la de persona: «La Plantilla:Infotaula escriptor està redireccionada a infotaula persona.» en altres paraules, la infotaula d'escriptor és obsoleta i ja no s'utilitza.--Kette~cawiki (disc.) 09:51, 6 feb 2019 (CET)[respon]