Vés al contingut

Usuari Discussió:Toni Amengual

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Us donem la BENVINGUDA
Ajuda
Manteniment
Comunitat
Polítiques
Modifica


Hola Toni Amengual! Sigueu benvingut/da a la Viquipèdia i al coneixement lliure. Us encoratgem especialment, abans de res, a visitar la introducció per a un començament fàcil en tres senzills passos somriure. Si preferiu aprendre mitjançant un tutorial, podeu seguir el curset d'autoaprenentatge.

Aquesta és la pàgina de discussió del vostre compte d'usuari, que us servirà per a rebre missatges d'altres col·laboradors. Per a contestar, no ho feu a la vostra pàgina de discussió sinó a la pàgina de discussió de l'usuari que us ha escrit. A més, teniu la vostra pàgina d'usuari, on podeu posar les vostres dades, interessos, etc.

També seria convenient que llegíssiu els Cinc Pilars de la Viquipèdia i el llibre d'estil per a tenir una visió general i sintètica de les polítiques elementals que cal respectar per a poder editar en aquest projecte. És molt fàcil; bàsicament, cal utilitzar el sentit comú, respectar tothom, fonamentar les edicions en fonts comprovables i de qualitat i respectar el punt de vista neutral.

Si voleu trobar idees per a contribuir al projecte, visiteu el Portal del Viquipedista, on podreu coordinar-vos amb la resta dels viquipedistes. Així mateix, disposeu també de la taverna, per plantejar-hi els vostres dubtes, suggeriments o comentaris. Podeu signar en les discussions amb el botó de signatura de dalt de la barra d'edició Icona per a signar, o bé amb el codi --~~~~.

Podeu visitar el Viquiprojecte Babel per a classificar-vos segons els idiomes que conegueu o a la pàgina d'Etiquetes d'usuari per a descriure-us. També podeu afegir-vos a la llista de viquipedistes, o connectar-vos al xat per a coordinar la feina de forma ràpida.

Viquipèdia és un projecte col·laboratiu multilingüe. Si voleu traduir un article d'un altre idioma abans d'ampliar-lo i millorar-lo esteu seguint l'esperit del projecte.


Consell del dia: Quan escriviu un article nou citeu les fonts. Així facilitareu la tasca dels companys que vulguin revisar la feina feta.

Non-Catalan? Ca-0? See Babel ca-0 and our welcome in English.

Voleu comentar aquest missatge?


Salutacions cordials

--Carles (enraonem) 18:13, 2 juny 2011 (CEST)[respon]

Casal solleric[modifica]

És un palau o casal aprop del centre de Palma on s'exposen actualment diferents exposicions individuals distints artistes.

Història[modifica]

Es tracta d'un palau o casal de mitjans del segle XVII situat en el centre de Palma, amb plànols de l´arquitecte mallorquí Gaspar Palmer, i amb patrocini de Miquel Bonaventura Vallès d’Almadrà i Orlandis, marquès de Solleric. El trespol de grans lloses de pedra, mostra un rost ben pronunciat cap al passeig del Born. Els seus darrers propietaris fou la família Morell que volien convertir-ho en un lloc de trobada d'artistes i escriptors. En 1977, l'Ajuntament de Palma es va fer càrrec amb la pretensió de convertir-lo en el futur museu d'art contemporània de la ciutat.

Artistes[modifica]

Després de la seva remodelació, l'edifici començà a albergar a les seves deu sales la seva col·lecció permanent, també celebrant exposicions individuals d'artistes d'artistes com Sorolla, Miró, Tàpies, Pérez-Villalta, Pessi, Miralles o Ráfols-Casamada, entre altres, fins hi tot fotofráfs com Cristina García Rodero, ][Toni Catany]] o Joel Peter Witkin. També ha albergat , d'acord amb el seu caràcter indisciplinat, exposicions col·lectives de diseñ i còmic; i exhibeixen les obres seleccionades per concursar en el premi anual de fotografía i pintura “[Ciutat de Palma]”.

Estructura[modifica]

Les columnes abombades, de capitells de tradició jònica, són de marbre jaspiat de Solleric. Un dels elements més interessants és l´escala central, model d´escala imperial amb la novedosa solució de dos rams laterals convergents i divergents cap a la planta noble. La decoració de les baranes de ferro forjat fou dissenyada pel decorador italià de moda de l´època, Antonio Soldati.

Referències[modifica]

[1] [2] [3]

  1. www.masdearte.com
  2. www.mallorcaquality.comç
  3. www.portalfora.es