Valdemar de Dinamarca (fill de Cristià IX)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaValdemar de Dinamarca

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement27 octubre 1858 Modifica el valor a Wikidata
Bernstorff (Dinamarca) Modifica el valor a Wikidata
Mort14 gener 1939 Modifica el valor a Wikidata (80 anys)
Copenhaguen (Dinamarca) Modifica el valor a Wikidata
SepulturaCatedral de Roskilde Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciómilitar Modifica el valor a Wikidata
Altres
TítolPríncep Modifica el valor a Wikidata
FamíliaCasa de Glücksburg i Casa de Glücksburg Modifica el valor a Wikidata
CònjugeMaria d'Orleans (1885–1909), mort del cònjuge Modifica el valor a Wikidata
FillsViggo de Danemark, Erik de Danemark, Aage de Danemark, Axel de Danemark, Marguerite de Danemark Modifica el valor a Wikidata
ParesCristià IX de Dinamarca Modifica el valor a Wikidata  i Lluïsa de Hessen-Kassel Modifica el valor a Wikidata
GermansAlexandra de Dinamarca, Dagmar de Dinamarca, Thyra de Dinamarca, Jordi I de Grècia i Frederic VIII de Dinamarca Modifica el valor a Wikidata
Premis

Modifica el valor a Wikidata

Find a Grave: 23251305 Modifica el valor a Wikidata

Valdemar de Dinamarca (Bernstorff, 27 d'octubre de 1858 - Copenhaguen, 1939) fou Príncep de Dinamarca amb el tractament d'altesa reial. Al llarg de la seva vida se li oferiren els trons de Bulgària i de Noruega els quals refusà per pressions internacionals.

Nascut a la finca que molts anys després ell heretaria, Bernstorff, era fill del rei Cristià IX de Dinamarca i de la princesa Lluïsa de Hessen-Kassel. Net per via paterna del duc Frederic Guillem d'Schleswig-Holstein-Sondenburg-Glücksburg i de la princesa Lluïsa Carolina de Hessen-Kassel i per via materna del príncep Guillem de Hessen-Kassel i de la princesa Carlota de Dinamarca.

Valdemar fou educat al Palau Reial de forma paral·lela amb la seva germana petita, la princesa Thyra de Dinamarca. Les relacions familiars amb les cases reials russes, la seva germana era l'esposa del tsar Alexandre III de Rússia; anglesa, la seva germana era la muller del rei Eduard VII del Regne Unit; i grega, el seu germà era el rei Jordi I de Grècia; possibilitaren que Valdemar viatgés arreu d'Europa i es relacionés amb els cercles de la més selecta reialesa.

El 22 d'octubre de 1885 es casà al Castell d'Eu a (França) amb la princesa Maria d'Orleans, filla del príncep Robert d'Orleans i de la princesa Francesca d'Orleans. La parella s'establí a Copenhaguen i tingueren cinc fills:

Valdemar realitzà al llarg de la seva vida una llarga i fructífera carrera naval a la Marina danesa. Apassionat del mar i de la navegació encomanà aquesta passió a diferents membres de la família reial entre els quals hi destaca el príncep Jordi de Grècia amb qui mantingué una especial relació.

A Valdemar se li oferí ocupar el tron de Bulgària després de la caiguda del príncep Alexandre de Battenberg però un desacord entre les potències li ho privà. Anys després se li tornà a oferir un tron, aquesta vegada el de Noruega, però ell no l'acceptà i finalment l'ocupà el seu nebot, el príncep Carles de Dinamarca.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Valdemar de Dinamarca