Viquipèdia:Butlletí/2022

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

2022[modifica]

Novembre[modifica]

29/11/2022

Butlletí | Editem Viquidites amb el Viquiprojecte SheSaid

  • Projectes - Continuem un mes més amb el viquiconcurs Mes de l'Àsia, amb el de Sherlock Holmes fins el dia 20, amb el Viquiprojecte d'Etnopoètica fins a finals d'any, el de Més dones fins al març, el de Persones no-binàries fins al juliol i, com cada diumenge des de fa quasi dos anys, el Diumenge de les referències.
  • Comunitat - Aquesta tarda ens trobareu a la Casa Orlandai fent un taller d'edició de Viquidites com a part de la Viquimarató SheSaid, veniu! I ara que ja ha acabat la Viquitrobada d'Amposta comencem a pensar en la de l'any vinent: s'ha obert una pàgina d'idees per a la ubicació de la propera Viquitrobada, tot i que també podeu fer propostes sobre altres aspectes.
  • Comunicació - La IX Viquimarató de la Llengua Catalana ha omplert pàgines en molts mitjans, però aquí hi trobareu una notícia on hi entrevisten un company tallerista. Al nostre blog hi llegireu l'article que ha escrit un viquipedista novell parlant de l'experiència de la seva primera Viquitrobada.
  • Wikimedia internacional - Del 30 de novembre al 2 de desembre hi haurà la conferència AI4LAM, amb sessions virtuals sobre la intel·ligència artificial aplicada als projectes GLAM. Aquesta tarda podeu participar a la trucada del grup d'afinitat de Wikidata, que es reuneix virtualment de manera quinzenal per tractar diversos aspectes de Wikidata.

Aquí podeu proposar informacions i idees de format pel proper butlletí.

22/11/22

Butlletí | Viquillengua7x7

  • Projectes - Gran èxit de la Viquillengua7x7, amb més de 100 participants inscrits i diverses viquimaratons presencials i tallers d'edició als 7 territoris de parla catalana. Continuem ampliant els continguts sobre cinema i sèries en català fins divendres! Encara teniu uns dies per participar al viquiconcurs Mes de l'Àsia i uns quants més, vinga!
  • Comunitat - Un cop finalitzada la Viquitrobada 2022, a partir del programa s'han enllaçat algunes notes que permeten veure alguns dels aspectes que es van tractar a les diferents sessions. Podeu participar a la Viquimarató Colònies de Vilamar aquest divendres a Calafell i preparar-vos per la Viquimarató SheSaid de dimarts vinent a la Casa Orlandai.
  • Comunicació - TV3 es va fer ressò de la nostra Viquitrobada, però de la IX Viquimarató de la Llengua Catalana molts més mitjans n'han parlat; llegiu-ho aquí. També les nostres darreres entrades al blog sobre la Viquillengua7x7 i sobre la Viquitrobada.
  • Wikimedia internacional - Wikimedia Europa publicarà les seves resolucions en aquest espai a Meta. Dues de les decisions van ser promoure Anna Mazgal per al càrrec de directora executiva, fent d'enllaç entre el personal i la junta (trobareu més detalls sobre l'estructura aquí) i contractar un(a) especialista sènior de polítiques de la UE; vegeu-ne l'anunci.

Aquí podeu proposar informacions i idees de format pel proper butlletí.

15/11/2022

Butlletí | Ens veiem divendres a Amposta!

Aquí podeu proposar informacions i idees de format pel proper butlletí.

8/11/2022

Butlletí | Viquitrobada 2022 i Etnopoètica, unides per Wikidata

Aquí podeu proposar informacions i idees de format pel proper butlletí.

1/11/2022

Butlletí | Arriba el Mes de l'Àsia!

  • Projectes - Estrenem mes i també nova edició del Viquiprojecte Mes de l'Àsia, trenta dies del Viquiconcurs per millorar el coneixement de la cultura asiàtica a la Viquipèdia. Encara no heu vist com n'és d'interessant el d'Etnopoètica? Del TermFolk a la Viquipèdia, el Viccionari, Commons i Wikidata; coneixement lliure en estat pur!
  • Comunitat - Ja us heu inscrit a la Viquitrobada que farem a Amposta? Au, vinga, que estem enllestint les activitats i fan patxoca; ens encantarà compartir-ho amb vosaltres! Si teniu propostes de tallers o en voleu fer cap, expliqueu-nos-ho a viquitrobada@wikimedia.cat.
  • Comunicació - La Comissió de Comunicació és oberta a tota aquella persona interessada a formar-ne part per donar suport a les tasques de comunicació interna i externa d'Amical, com són les xarxes socials, el blog, les notes de premsa, el butlletí setmanal i la comunicació gràfica, que faran que tothom conegui allò que fem. Podeu escriure'ns a comunicacio@wikimedia.cat i en parlem!
  • Wikimedia internacional - Voleu fer de jurat pel concurs fotogràfic Wiki Loves Monuments 2022? Si teniu prou coneixements de fotografia, monuments i llocs patrimonials i si les vostres imatges no competeixen en la final internacional, endavant!, escriviu-nos a comunicacio@wikimedia.cat per veure si compliu tots els requisits.

Aquí podeu proposar informacions i idees de format pel proper butlletí.

Octubre[modifica]

25/10/2022

Butlletí | Viquiconcursos, Viquimaratons, Viqui-tallers d'edició, Viqui-data... i Viquitrobada!

  • Projectes - Fins diumenge podeu participar als Viquiprojectes del Patrimoni de l'Hospitalet i de Cervell(s), i demà en les Viquimaratons del Patrimoni de l'Hospitalet i d'Informació i Comunicació. Potser us ve més de gust optar als premis dels Viquiconcursos Cervell(s) i Sherlock Holmes? Feu un cop d'ull a totes les propostes!
  • Comunitat - Demà hi haurà formació presencial del Viquiprojecte Etnopoètica i de les Viquimaratons d'Informació i Comunicació i del Patrimoni de l'Hospitalet. I compte enrere per l'inici de la Viquitrobada d'enguany a Amposta! Informeu-vos-en aquí, apunteu-vos-hi i feu-nos propostes de tallers! Si en voleu fer cap, escriviu-nos a viquitrobada@wikimedia.cat.
  • Comunicació - Aquí podreu llegir l'entrevista que van fer al nostre company Jordi Soldevila fa uns dies, parlant sobre la fita assolida per la Viquipèdia en català, quan es va situar entre les deu millors llengües del món al rànquing de qualitat més exigent de la Viquipèdia.
  • Wikimedia internacional - Dissabte 29 és el 10è aniversari de Wikidata i estem de celebració doble, ja que el passat dia 19 va sobrepassar oficialment els 100 milions d'elements. Encara no tenim la pàgina dels 10 anys traduïda al català; ens hi ajudeu?

Aquí podeu proposar informacions i idees de format pel proper butlletí.

17/10/2022

Butlletí | La Viquipèdia, una de les 10 millors en qualitat

  • Projectes - Emprèn la recta final el Viquiprojecte Corpus de València, que va arrencar al juny; els nostres companys Montse, Luis i Amparo parlen de l'experiència i en fan una valoració. Teniu temps fins el dia 12 per continuar ampliant-ne els continguts!
  • Comunitat - Divendres vam ser a Amposta fent preparatius per la Viquitrobada d'enguany; serà els dies 18, 19 i 20 de novembre, us hi esperem! Inscriviu-vos-hi i estigueu alerta, que aviat en penjarem el programa i les propostes d'oci. Si voleu ajudar-nos amb el merxandatge de tot plegat i la festa del 10è aniversari de Wikidata, comuniqueu-ho a viquitrobada@wikimedia.cat.
  • Comunicació - Per primera vegada, el català es troba entre les deu millors llengües del món al rànquing de qualitat més exigent de la Viquipèdia, i n'hem reproduït la nota de premsa al nostre blog. Els mitjans també s'han fet ressò d'aquesta fita, i en podeu llegir les notícies aquí.
  • Wikimedia internacional - El concurs Wikimedia Sound Logo va rebre un total de 3.230 propostes; si hi vau enviar la vostra, ens agradaria saber-ho. Podeu escriure'ns a amical@wikimedia.cat. La propera setmana serà el 10è aniversari de Wikidata, i estem preparant una sèrie d'activitats per a celebrar-ho; podeu ajudar a traduir-ne la pàgina oficial al català?

Aquí podeu proposar informacions i idees de format pel proper butlletí.

11/10/2022

Butlletí | No us trenqueu el cap: participeu al Viquiprojecte Cervell(s)! (I moltes coses més).

Aquí podeu proposar informacions i idees de format pel proper butlletí.

4/10/2022

Butlletí | Projectes i programació de la Viquitrobada

Aquí podeu proposar informacions i idees de format pel proper butlletí.

Setembre[modifica]

27/9/2022

Butlletí | Novetats de la tardor

  • Projectes - Estem preparant l'agenda d'aquest trimestre, que vindrà plena de projectes i activitats. Si no us en voleu perdre cap, consulteu-la aquí!: el taller "Epònims, ciència i dones", la formació en Wikimedia Commons, la Viquimarató de teologia, filosofia i religions, el Viquiprojecte Sherlock Holmes, la Viquimarató Colònies de Vilamar,... N'hi ha per triar i remenar!
  • Comunitat - Encara no us heu apuntat a la Viquitrobada d'enguany? Tindrà lloc a Amposta el cap de setmana del 19 i el 20 de novembre, amb activitats per celebrar el 10è aniversari de Wikidata i la participació a la IX Viquimarató de la Llengua Catalana. Recordeu que en aquest espai podeu proposar-hi tallers i activitats.
  • Comunicació - Tenim nova entrada al blog sobre les Bibliowikis valencianes i la convenció internacional de biblioteques; no us la perdeu! També estem preparant la festa del 10è aniversari de Wikidata i la Viquitrobada dels 21 anys de la Viquipèdia i ens calen persones creatives per ajudar amb les imatges i el merxandatge; escriviu-nos a comunicacio@wikimedia.cat.
  • Wikimedia internacional - Fins que acabi setembre teniu temps de participar al concurs fotogràfic Wiki Loves Monuments i fins el 10 d'octubre podeu fer-ho al Wikimedia Sound Logo, un concurs que pretén trobar el so de tot el coneixement humà i crear un un logotip sonor per a tots els projectes de Wikimedia.

Aquí podeu proposar informacions i idees de format pel proper butlletí.

Agost[modifica]

30/8/2022

Butlletí | Acabem l'agost preparant els projectes de la tardor

  • Projectes - Estrenem Viquiprojecte: divendres arrenca el del Bicentenari del Brasil, en el qual podreu participar fins l'11 de setembre. Com sempre, aquí hi trobareu tots els projectes en actiu i els que començaran aviat.
  • Comunitat - Dissabte va tenir lloc a Calonge la Veni Vidi Viqui i ara ja estem treballant en la Viquitrobada d'enguany, a les Terres de l'Ebre; les inscripcions ja són obertes! També estem preparant un munt d'activitats per aquesta tardor, que podreu anar consultant a l'agenda.
  • Comunicació - Els mitjans de comunicació han parlat d'aquesta trobada a Calonge i també han entrevistat els nostres companys Frank Compernolle i Francesc Fort. Podeu llegir-ne les notícies aquí.
  • Wikimedia internacional - La propera setmana acaba el termini per votar a les eleccions a la Junta Directiva de la Fundació Wikimedia. Si us interessa posar-vos al dia sobre la Wikimania aquí podreu llegir un resum sobre l'esdeveniment que va tenir lloc fa un parell de setmanes i accedir als vídeos de les sessions. Dijous comença el concurs fotogràfic Wiki Loves Monuments; podeu participar-hi durant tot el mes de setembre.

Aquí podeu proposar informacions i idees de format pel proper butlletí.

23/8/2022

Butlletí | Viquitrobada 2022: Terres de l'Ebre

  • Projectes - Darrers dies per participar en el Viquiprojecte Comunitat Viquipedista, doneu-hi un cop de mà! També podeu fer-ho amb la resta de projectes, que n'hi ha per triar i remenar!
  • Comunitat - La Viquitrobada d'enguany tindrà lloc a les Terres de l'Ebre el cap de setmana del 19 i 20 de novembre; aviat començarem a elaborar-ne el programa i podreu proposar-hi activitats.
  • Comunicació - Voleu ajudar la Comissió de Comunicació en la preparació de la Viquitrobada i durant l'esdeveniment? Escriviu-nos a comunicacio@wikimedia.cat.
  • Wikimedia internacional - D'avui al 30 d'agost podeu votar en les eleccions a la Junta Directiva de la Fundació Wikimedia; aquí podeu fer una simulació de vot sobre els 19 punts sobre els quals s'han hagut de posicionar els candidats i veure quina candidatura s'apropa més als vostres interessos.

Aquí podeu proposar informacions i idees de format pel proper butlletí.

16/8/2022

Butlletí | Viquitrobades i votacions

  • Projectes - Voleu millorar articles de la Viquipèdia, afegir referències, elaborar biografies dels epònims de dones o crear-ne i traduir-ne de persones no-binàries? Aquí trobareu la llista completa dels Viquiprojectes en els quals podeu participar. Animeu-vos-hi!
  • Comunitat - Atenció! Les votacions de la pàgina de propostes per la Viquitrobada d'enguany quedaran tancades divendres 19 d'agost a les 12 del migdia; teniu temps de dir-hi la vostra uns dies més. Ja us heu apuntat a la trobada Veni Vidi Viqui? Serà dissabte 27 a Calonge i està oberta a tota la comunitat; veniu, que ens ho passarem bé!
  • Comunicació - Us motiva el món de la comunicació? Si voleu formar part de la comissió que prepara campanyes de comunicació, parlar amb els mitjans, proposa el nou merxandatge i s'ocupa de la imatge i el missatge a transmetre, escriviu-nos a comunicacio@wikimedia.cat.
  • Wikimedia internacional - D'avui al 30 d'agost hi haurà eleccions a la Junta Directiva de la Fundació Wikimedia; aquí podeu veure les peticions que ha fet la comunitat i respecte les quals els candidats s'han hagut de posicionar. Diumenge va acabar la Wikimania; a través de l'enllaç al programa complet hi trobareu la informació compartida de cada xerrada.

Aquí podeu proposar informacions i idees de format pel proper butlletí.

9/8/2022

Butlletí | Un agost ple de novetats

  • Projectes - Engega el Viquiprojecte Persones no-binàries, que s'allargarà quasi un any i que pretén fer créixer el nombre d'aquestes biografies a partir de la creació i la traducció d'articles que en parlin. Durant el que queda d'agost podeu participar en el projecte Comunitat Viquipedista, centrat a millorar la qualitat dels articles ja creats i la col·laboració entre viquipedistes, però aquí encara en trobareu d'altres. Participeu-hi!
  • Comunitat - Dissabte 27 d'agost tindrà lloc la Veni Vidi Viqui, una trobada informal a Calonge oberta a tota la comunitat. No hi falteu pas!; podeu afegir-vos a la llista d'assistència per a una millor previsió i, d'aquesta manera, ajudar-nos en l'organització. Darrers dies per dir la vostra sobre les propostes per la Viquitrobada d'enguany; no ho deixeu passar!
  • Comunicació - Tenim nova entrada al blog, aquesta vegada sobre el Viquiprojecte Diumenge de les Referències. Llegiu-lo, comenteu-lo i participeu en la propera entrega d'aquest viquiprojecte aquest diumenge, que ja serà el 79è.
  • Wikimedia internacional - De l'11 al 14 d'agost no us perdeu la Wikimania, la conferència anual del moviment Wikimedia que celebra els projectes de coneixement lliure i obert; seran quatre dies de reunions, debats, trobades, formació i tallers per debatre temes, informar sobre nous projectes i enfocaments i intercanviar idees. Podeu registrar-vos-hi aquí.

Aquí podeu proposar informacions i idees de format pel proper butlletí.

2/8/2022

Butlletí | Més propostes!

  • Projectes - Ja estem preparant els projectes que engegaran aquesta tardor, però de moment encara podeu participar en els que estan actius! Si voleu fer-nos arribar la vostra proposta podeu escriure'ns a coordinacio@wikimedia.cat.
  • Comunitat - Hem habilitat un espai al wiki intern per poder debatre sobre la pertinença a Wiki Europe; si teniu alguna incidència per accedir-hi, si us plau escriviu-nos a amical@wikimedia.cat i intentarem resoldre-ho el més aviat possible. Continua obert l'espai de propostes per la Viquitrobada d'enguany; passeu a dir-hi la vostra!
  • Comunicació - El nostre blog és un espai obert a la participació; si heu finalitzat fa poc un Viquiprojecte, l'esteu duent a terme o teniu previst que comenci aviat us animem a fer-ne una entrada i fer-ne difusió o compartir-hi la vostra valoració de l'experiència.
  • Wikimedia internacional - La Wikimedia Summit tindrà lloc del 9 a l'11 de setembre; si voleu participar-hi virtualment encara sou a temps de registrar-vos-hi. Fins demà podeu votar i comentar les declaracions proposades que formen part de les eleccions a la Junta Directiva de la Fundació Wikimedia.

Aquí podeu proposar informacions i idees de format pel proper butlletí.

Juliol[modifica]

26/7/2022

Butlletí | Fem comunitat!

  • Projectes - Teniu una idea i no sabeu com dur-la a terme? Si us motiva algun tema en particular i voleu proposar-ne un Viquiprojecte escriviu-nos a coordinacio@wikimedia.cat. No tanquem per vacances, continuem treballant pel coneixement lliure i en català!
  • Comunitat - Dissabte vam tenir la nostra Assemblea General; en els propers dies en penjarem l'acta al wiki intern per tal que pogueu llegir-la i proposar-ne esmenes si fos el cas. També podeu donar un cop de mà en el Viquiprojecte Comunitat Viquipedista, creat per fomentar la col·laboració entre viquipedistes tot millorant la qualitat dels articles.
  • Comunicació - L'equip de Comunicació cerca persones voluntàries per ajudar en el manteniment de xarxes i la creació de material gràfic i vídeos per engrescar a la participació i fer difusió de les activitats que es realitzen. Voleu dissenyar els nostres adhesius o la propera samarreta? Escriviu-nos, doncs: comunicacio@wikimedia.cat.
  • Wikimedia internacional - Ja estan obertes les inscripcions per a la participació a la Wikimania d'enguany, que comptarà amb esdeveniments presencials i virtuals. D'altra banda, en la darrera assemblea es va votar a favor de formar part de Wiki Europe, la nova forma que ha pres el grup de pressió Free Knowledge Advocacy Group EU i del qual ja n'érem membres; hem habilitat un espai de debat al wiki intern.

Aquí podeu proposar informacions i idees de format pel proper butlletí.

19/7/2022

Butlletí | Assemblea General Ordinària 2022

Aquí podeu proposar informacions i idees de format pel proper butlletí.

12/7/2022

Butlletí | Convocatòria d'Assemblea General Ordinària 2022

  • Projectes - Dimecres 13 tindrà lloc la Viquimarató EsportsLH 2022 presencialment a Torre Barrina (l'Hospitalet de Llobregat), de 17 a 19h; cal inscripció prèvia a torrebarrina@l-h.cat. I dilluns 18 podreu gaudir de tot un dia amb la Viquimarató Corpus de València, prèvia inscripció a la pàgina. Podeu veure totes les activitats a l'Agenda.
  • Comunitat - Dissabte 23 de juliol està convocada l'Assemblea General Ordinària d'Amical a la Casa Orlandai a les 12h, amb aquest ordre del dia.
  • Comunicació - La Mira ha alliberat a Wikimedia Commons les fotografies de la primera gala dels Premis Sonor, uns guardons del món de la comunicació i l'entreteniment en català, que ja il·lustren alguns articles de la Viquipèdia.
  • Wikimedia internacional - La reunió virtual amb l'equip web de la Fundació Wikimedia sobre la nova interfície, prevista per avui, s'ha passat a dimarts 26. Si teniu preguntes o idees respecte al disseny o qüestions tècniques no dubteu a unir-vos-hi.

Aquí podeu proposar informacions i idees de format pel proper butlletí.

5/7/2022

Butlletí | Un juliol molt esportiu

  • Projectes - Dilluns 11 arriba la Viquimarató EsportsLH 2022 per crear i millorar articles sobre esportistes i entitats esportives de la ciutat. També podeu ampliar contingut relatiu a l'Eurocopa femenina 2022 durant tot el mes o participar en algun dels Viquiprojectes que hi ha en curs.
  • Comunitat - Després d'un temps parlant-ne a la taverna, passeu-vos per la pàgina de propostes per aportar les vostres idees sobre on fer la Viquitrobada del novembre i ajudar a perfilar-ho.
  • Comunicació - Als Viquiprojectes EsportsLH 2022 i Eurocopa femenina 2022 els manca una imatge distintiva per a fer-ne difusió a les nostres xarxes i a la Viquimarató presencial. Ens ajudeu creant-ne un cartell? Podeu posar-vos en contacte amb comunicacio@wikimedia.cat.
  • Wikimedia internacional - El proper dia 12 hi haurà una reunió virtual amb l'equip web de la Fundació Wikimedia sobre la nova interfície. Si teniu preguntes o idees respecte al disseny o qüestions tècniques, no dubteu a unir-vos-hi.

Aquí podeu proposar informacions i idees de format pel proper butlletí.

Juny[modifica]

28/6/2022

Butlletí | Viquiprojectes, Viquitrobades, Vídeos i Vectors

  • Comunitat - Demà finalitza la inscripció al berenar que farem a casa Orlandai per celebrar l'arribada de l'estiu; apunteu-vos a la llista! Per decidir on serà la Viquitrobada d'enguany, passeu-vos per la taverna i opineu sobre les diferents propostes. A l'Agenda de la Viquipèdia hi trobareu la informació sobre totes les activitats.
  • Comunicació - Ara que acaben les classes teniu més temps? Ens cal la vostra col·laboració per ajudar a dur les diferents xarxes socials que tenim, i també voluntaris per la creació de material gràfic, com imatges per xarxes i petits vídeos d'ajuda. Hi teniu traça? Escriviu-nos un correu a comunicacio@wikimedia.cat i en parlem!

Aquí podeu proposar informacions i idees de format pel proper butlletí.

21/6/2022

Butlletí | Viquitrobada informal de juliol

Aquí podeu proposar informacions i idees de format pel proper butlletí.

14/6/2022

Butlletí | Dies Internacionals

  • Projectes - Dimecres acaba el concurs ViquiPAU i dilluns la Viquimarató Santfeliuenca, però continuem endavant amb la Viquimarató multilingüe Dies Internacionals fins el dia 25. També podeu participar en algun dels altres Viquiprojectes en curs.
  • Comunitat - En el marc del Viquiprojecte Corpus de València, el cap de setmana del 17 al 19 de juny es farà el Wiki Takes Corpus i arrencarà el concurs fotogràfic Wiki Loves Corpus. Continuem parlant sobre com serà la Viquitrobada daquesta tardor; passeu-vos per la taverna i digueu-nos on creieu que s'hauria de fer enguany. I no us oblideu que dimarts 21 hi haurà una sessió en línia de formació en Wikidata i Wikicommons, prèvia inscripció a tallers@wikimedia.cat; no hi falteu!
  • Comunicació - Us agrada Instagram? Sou més de Facebook? Preferiu Twitter o alguna altra xarxa social? Continuem cercant voluntaris com vosaltres per ajudar a dur-les; escriviu-nos un correu a comunicacio@wikimedia.cat! També podeu llegir la darrera entrada al blog sobre la Viquimarató multilingüe dels Dies Internacionals.
  • Wikimedia internacional - El Codi universal de conducta de la Fundació Wikimedia ja té la seva versió en català; podeu llegir-lo aquí. Si us interessa participar en les Estratègies del Moviment Wikimedia podeu passar-vos pel seu fòrum, una plataforma col·laborativa multilingüe. (Nota: temporalment l'eina per traduir al català no funciona correctament)

Aquí podeu proposar informacions i idees de format pel proper butlletí.

7/6/2022

Butlletí | Viquitrobada 2022

Aquí podeu proposar informacions i idees de format pel proper butlletí.

Maig[modifica]

31/5/2022

Butlletí | Impulsem el projecte ViquiPAU 2022, ajudem a accedir a la universitat!

  • Projectes - Continuem endavant amb el concurs ViquiPAU, però hi manquen participants; us animeu a ajudar a estudiar per les proves d'accés a la universitat? No us oblideu del projecte col·laboratiu de la Comunitat Viquipedista, i recordeu que diumenge teniu una nova cita amb les referències!
  • Comunitat - Aquest dissabte 4 començarà la Viquimarató Santfeliuenca, a Sant Feliu de Llobregat, i dimarts 7 hi haurà també un taller d'edició. Per altra banda, si esteu interessats a participar en l'acte que es farà a Argentona el 7 d'octubre per parlar de les activitats d'Amical, feu-nos-ho saber enviant-nos les vostres dades a amical@wikimedia.cat. Si el que voleu és aprendre sobre Wikidata i Wikicommons, dimarts 21 se'n farà un taller a distància introductori. Dijous passat, Amical va recollir en nom de la comunitat viquipèdica el Premi Homo Fabra que va concedir a la Viquipèdia la revista Núvol; podeu llegir-ne l'entrada al blog.
  • Comunicació - Voleu donar un cop de mà i no sabeu com fer-ho? Necessitem la vostra col·laboració ajudant a dur les xarxes socials. Podeu escriure'ns un un correu a comunicacio@wikimedia.cat per oferir-vos com a voluntaris.
  • Wikimedia internacional - Dijous 2 hi haurà una conversa en línia amb Maggie Dennis, vicepresidenta de la Fundació Wikimedia, sobre temes relacionats amb la resiliència i la sostenibilitat de la comunitat, i també sobre el codi de conducta aprovat. Esteu interessats en els temes multimèdia? La Fundació Wikimedia engega una proposta pel concurs per crear el so de Wikimedia; podeu enviar-hi comentaris fins el 10 de juny per ajudar a perfilar el concurs, que tindrà lloc d'aquí uns mesos.

Aquí podeu proposar informacions i idees de format pel proper butlletí.

24/5/2022

Butlletí | Recuperem el butlletí setmanal d'Amical Wikimedia

  • Projectes - Encarem la darrera setmana del repte de còmics i manga, millorant articles del novè art, i la segona del concurs ViquiPAU, pensat per ajudar a preparar les proves d'accés a la universitat. També podeu implicar-vos amb el projecte col·laboratiu de la Comunitat Viquipedista o en el diumenge de referències, que arriba a la seva 68a edició. Animeu-vos-hi!
  • Comunitat - Es farà un taller d'edició dimarts 7 de juny a Sant Feliu de Llobregat; si voleu anar-hi, en trobareu més informació a l'Agenda de la Viquipèdia. El 7 d'octubre hi ha previst un acte a Argentona per parlar de les activitats d'Amical; si esteu interessats a participar-hi, feu-nos-ho saber enviant-nos les vostres dades a amical@wikimedia.cat i ens posarem en contacte amb vosaltres. I, com cada dijous, de 18 a 20 hores tindreu a la vostra disposició un taller presencial o en línia sobre edició d'articles a la Torre Barrina de l'Hospitalet de Llobregat, amb inscripció prèvia a torrebarrina@l-h.cat.
  • Comunicació - Reprenem l'enviament del butlletí setmanal d'Amical Wikimedia de dimarts. D'altra banda, el Campus d'Ontinyent de la Universitat de València acull aquest mes una exposició de fotografies de dones de l'Arxiu Ismael Latorre Mendoza en què hem col·laborat. Podeu llegir-ne la notícia aquí.
  • Wikimedia internacional - La Fundació Wikimedia ha aprovat el seu Codi de conducta universal (UCoC); podeu fer-hi un cop d'ull aquí. Dijous 2 de juny hi haurà una conversa en línia amb Maggie Dennis, vicepresidenta de la Fundació Wikimedia, sobre temes relacionats amb la resiliència i la sostenibilitat de la comunitat, i també sobre el UCoC. Podeu connectar-vos-hi i fer-hi arribar les vostres preguntes.

Aquí podeu proposar informacions i idees de format pel proper butlletí.