Viquiprojecte:Viquimarató Colònies de Vilamar

De Viquipèdia
Plantilla:Infotaula esdevenimentViquimarató Colònies de Vilamar
Data25 de novembre de 2022 (2022-11-25)
Punt en el temps17 - 21h
LocalitzacióBiblioteca Ventura Gassol
carrer del Marquès de Samà, 8
Calafell (Baix Penedès)
OrganitzadorAjuntament de Calafell, Biblioteca Ventura Gassol, Amical Wikimedia, Calafell Històric i Amics del Patrimoni de Calafell

La Viquimarató Colònies de Vilamar és un esdeveniment públic per crear, millorar o traduir articles de la Viquipèdia relacionats amb les Colònies de Vilamar. L'activitat s'inscriu dins dels actes de celebració del Centenari de les Colònies de Vilamar.

La Viquimarató es farà el divendres 25 de novembre de 2022, de 17 a 21 h, a la Biblioteca Ventura Gassol de Calafell, i està organitzada per l'Ajuntament de Calafell i la Biblioteca, amb el suport d'Amical Wikimedia, Calafell Històric i Amics del Patrimoni de Calafell.

Per participar-hi, cal tenir un compte a la Viquipèdia. [videotutorial]

Context[modifica]

Les Colònies de Vilamar, organitzades per l'Ajuntament de Barcelona del 1922 al 1936, van significar una experiència extraordinària per Calafell, per la pedagogia i pel benestar de centenars d'infants de Barcelona. La celebració del centenari de l’inici de les colònies ha comportat una rellevant recerca documental, l’edició d'un llibre i d'un documental, i altres iniciatives. És una oportunitat perquè tot aquest coneixement entri també a la font enciclopèdica gratuïta més important del món, la Viquipèdia. Ser a la Viquipèdia és tenir la voluntat de transcendir l’àmbit local o l'especialitzat. Els projectes col·laboratius de la Viquipèdia empoderen les persones i facilita que tothom pugui explicar històries amagades. La informació que surt a la Viquipèdia no supleix les obres escrites, sinó que les resumeix i les documenta.

Objectius[modifica]

  • Crear, millorar i traduir articles relacionats amb les Colònies de Vilamar. La millora pot consistir a afegir una referència a les colònies, afegir referències bibliogràfiques, etc. en articles ja fets.
  • Incorporar imatges gràfiques d'elements del patrimoni lliures de drets relacionats amb les colònies (safari fotogràfic).

Logística[modifica]

Durant el taller i la Viquimarató, hi haurà ordinadors disponibles, però amb una quantitat limitada. Recomanem que cada participant porti un portàtil. La biblioteca posarà a disposició dels participants wifi gratuïta. També hi haurà espai ampli per poder treballar còmodament (taula i cadires).

En el cas del safari fotogràfic, el mòbil o la càmera va a càrrec de cada participant. Durant la Viquimarató es carregaran les imatges més representatives a Commons, la mediateca d'arxius lliures del projecte Wikimedia.

Inscripcions[modifica]

La participació en el taller d'edició i a la Viquimarató és gratuïta, però cal inscriure-s'hi. Per al taller, a la Biblioteca Ventura Gassol de Calafell (biblioteca@calafell.org); per a la Viquimarató, a la Biblioteca i en aquesta mateixa pàgina. En el cas del safari fotogràfic, la inscripció s'ha de vehicular a través dels centres educatius del municipi.

Llista de persones inscrites[modifica]

  1. Lluisetet
  2. Judesba
  3. Lluis_tgn
  4. el teu nom aquí

Posa el teu nom d'usuari a continuació de l'últim.

Articles per crear[modifica]

Article
Colònies de Vilamar
Diari de Vilamar
República d'infants

Articles per millorar afegint informació i referències[modifica]

Article
colònies
Calafell
Artur Martorell i Bisbal
Pere Vergés i Farrés
Ventura Gassol
Escola del Mar (Barcelona)
Escola del Bosc
Escola Nova
Mètode Decroly
Bany (banys de mar)

Ajuda a l'edició[modifica]

Amical Wikimedia logo.svg