Vés al contingut

Viquiprojecte:Comunitat Viquipedista 2022

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentI Viquiprojecte Comunitat Viquipedista
Imatge
TipusViquirepte
Interval de temps28 abril - 28 agost 2022 Modifica el valor a Wikidata
TemaFem comunitat!

Us donem la benvinguda al Viquiprojecte Comunitat Viquipedista 2022!

El I Viquiprojecte Comunitat Viquipedista persegueix millorar dos aspectes fonamentals de la Viquipèdia: la qualitat dels articles ja creats al projecte i la col·laboració entre viquipedistes. Se celebrarà en línia entre el 29 d'abril i el 28 d'agost de 2022, ambdós inclosos.

Proposta[modifica]

La idea d'aquest viquiprojecte és crear un canal que faciliti la interactuació i col·laboració entre viquipedistes. Com en qualsevol aspecte de la nostra vida social, tendim a formar uns cercles més aviat reduïts. Amb aquest projecte, oferim una via per conèixer la comunitat de viquipedistes i descobrir interessos en comú amb altres usuaris.

Com recentment hem superat la barrera dels 700.000 articles, és l'hora de dedicar una estona a millorar els articles que ja tenim, ampliant-los, actualitzant-los o afegint noves referències.

La idea és ben senzilla: trobar un article per millorar, triar un/a viquipedista que pugui interessar-li el tema i demanar-li-ho. Hi ha 4 mesos per davant, és una tasca tranquil·la que es pot intercalar entre les vostres edicions habituals o intercalar amb d'altres viquiprojectes en curs.

A més, com les propostes van individualitzades, els editors novells podran rebre tutories en l'art d'editar la Viquipèdia.

Abans de començar[modifica]

Aquest projecte no és un concurs, no tindrà puntuació per bytes afegits, articles editats... ni premis –mes enllà de la satisfacció de la feina ben feta.

No hi ha cap comitè que controli les edicions realitzades. Això serà responsabilitat del participant que faci la proposta i de qui ha millorat l'article.

No teniu obligació d'editar tots els articles que us demanin: cadascú hi dedicarà el temps que pugui. Si us demanen millorar un article i no us ve de gust per qualsevol motiu, és millor parlar-ho amb el proponent que no pas deixar-ho de banda. Així te'n podran demanar un altre.

Mecànica[modifica]

 1. Apunteu-vos afegint el vostre nom d'usuari/a a la següent secció "Participants i propostes":
  ;{{Utot|Nom d'Usuari}}
 2. Descobriu qui més hi està participant, consulteu-ne la pàgina d'usuari, les edicions recents... per trobar-hi punts en comú.
 3. Quan trobeu un article millorable, veniu aquí i apunteu-li-ho (feu només una petició per usuari). Per fer-ho, afegiu en una nova línia sota el seu nom:
  # {{Ping|Usuari a qui proposem l'article}} [[article per millorar]] -- ~~~~
 4. Quan miloreu un article demanat, si us plau afegiu la plantilla {{Fet}} després de la petició.
 5. Repetiu tants cops com voluntaris s'hi vagin afegint en el viquiprojecte.

Participants i Propostes rebudes[modifica]

Cataleirxs (discussió contribucions registre)
 1. @Cataleirxs: João Gilberto ampliar la informació i referenciar -- el comentari anterior sense signar és fet per Solde (disc.contr.) Fet Fet!
 2. @Cataleirxs: .br Millorar i refs -- el comentari anterior sense signar és fet per Medol (disc.contr.) Fet Fet!
 3. @Cataleirxs: Catalão Millorar i refs -- el comentari anterior sense signar és fet per Medol (disc.contr.) Fet Fet!
 4. @Cataleirxs: António de Oliveira Salazar Ampliar 13k i refs, per millorar ràtio dels 10.000 -- Pallares (disc.) 17:05, 17 maig 2022 (CEST) Fet Fet!
 5. @Cataleirxs: Llengües del Brasil Ampliar per millorar ràtio dels 10.000. -- el comentari anterior sense signar és fet per Lks.poch (disc.contr.) Fet Fet!
 6. @Cataleirxs: Demografia d'Andorra per millorar-ne la cobertura sobre la immigració portuguesa Xavier Dengra (MISSATGES) 10:34, 10 juny 2022 (CEST) Fet Fet!
 7. @Cataleirxs: Soliloqui, ampliar mínim a 4k, pels 10.000 --Dragonfly137 (disc.) 00:57, 20 juny 2022 (CEST) Fet Fet!
 8. @Cataleirxs: Exèrcit del Brasil Fet Fet!, Història de l'Exèrcit del Brasil, Fet Fet!, Armada brasilera, Fet Fet! i Força Aèria Brasilera. Estan marcats com a mal traduïts des de 2015, i suposo que necessiten d'una repassada de contingut -- Amortres
 9. @Cataleirxs: President del Brasil ampliar i refs, i si escau afegir info sobre les eleccions de 2018, ja que no existeix l'article. --Josu PV (disc.) 18:07, 21 juny 2022 (CEST)
 10. @Cataleirxs: Georgina de Albuquerque, ampliar -- Unapeça Fet Fet!
Socialdilema (discussió contribucions registre)
 1. @Socialdilema: Theatro Municipal do Rio de Janeiro -- el comentari anterior sense signar és fet per Cataleirxs (disc.contr.) Fet Fet!
 2. @Socialdilema: Eiichiro Oda ampliar la informació i referenciar -- el comentari anterior sense signar és fet per Solde (disc.contr.)
 3. @Socialdilema: Gotham (sèrie de televisió) Millorar i refs -- el comentari anterior sense signar és fet per Medol (disc.contr.) Fet Fet!
 4. @Socialdilema: Jonathan Groff -- el comentari anterior sense signar és fet per Josu PV (disc.contr.) Fet Fet!
 5. @Socialdilema: Ed, Edd y Eddy De tot, des del títol... -- el comentari anterior sense signar és fet per Pallares (disc.contr.)
 6. @Socialdilema: Tusk un #viquiWTF per ampliar i millorar Xavier Dengra (MISSATGES) 10:36, 10 juny 2022 (CEST)
 7. @Socialdilema: Paròdia, ampliar i més refs --Dragonfly137 (disc.) 00:57, 20 juny 2022 (CEST)
 8. @Socialdilema: Gabriel Moll Blanes, referenciar i millorar -- Unapeça
Solde (discussió contribucions registre)
 1. @Solde: Novos Baianos -- el comentari anterior sense signar és fet per Cataleirxs (disc.contr.) (Fet Fet!: ampliació de cal ES i PT, i millora de format i referències)
 2. @Solde: U2 360° Tour Millorar i refs -- el comentari anterior sense signar és fet per Medol (disc.contr.)
 3. @Solde: Christopher Eccleston. Refs -- el comentari anterior sense signar és fet per Pallares (disc.contr.) Fet Fet!
 4. @Solde: El Sueño de Morfeo (ampliar-lo i referenciar-lo) Josu PV (disc.) 00:03, 31 maig 2022 (CEST)
 5. @Solde: Whitesnake millorar-ne història i bibliografia Xavier Dengra (MISSATGES) 10:34, 10 juny 2022 (CEST)
 6. @Solde: Ritme, ampliar mínim a 4k, pels 10.000 --Dragonfly137 (disc.) 00:57, 20 juny 2022 (CEST)
 7. @Solde: Miki Espuma, referenciar -- Unapeça
TaronjaSatsuma (discussió contribucions registre)
 1. @TaronjaSatsuma: Museu d'Art de São Paulo (aquest el tenia claríssim) -- el comentari anterior sense signar és fet per Cataleirxs (disc.contr.) Fet Fet!
 2. @TaronjaSatsuma: Casa de la Ciutat (València) ampliar la informació i referenciar -- el comentari anterior sense signar és fet per Solde (disc.contr.)
 3. @TaronjaSatsuma: Dama d'Elx Millorar i refs -- el comentari anterior sense signar és fet per Medol (disc.contr.) Fet Fet!
 4. @TaronjaSatsuma: Jeff Kaplan. Refs o què? -- el comentari anterior sense signar és fet per Pallares (disc.contr.)
 5. @TaronjaSatsuma: Estació Central de València (actualitzar un poc i canviar info obsoleta) --Josu PV (disc.) 16:09, 30 maig 2022 (CEST)Fet Fet!
 6. @TaronjaSatsuma: Ball tradicional valencià per poder treure-li la plantilla Xavier Dengra (MISSATGES) 10:34, 10 juny 2022 (CEST)
 7. @TaronjaSatsuma: Literatura turca, ampliar una mica i sobretot, referències --Dragonfly137 (disc.) 00:57, 20 juny 2022 (CEST)
 8. @TaronjaSatsuma: Empar Fèlix Tur, referenciar i ampliar l'article -- Unapeça Fet Fet!
Medol (discussió contribucions registre)
 1. @Medol: Arquebisbat d'Aparecida (ha canviat de seu i la nova catedral tampoc està creada) -- el comentari anterior sense signar és fet per Cataleirxs (disc.contr.) Fet Fet!
 2. @Medol: Josep Albi ampliar la informació i referenciar -- el comentari anterior sense signar és fet per Solde (disc.contr.) Fet Fet!
 3. @Medol: Rutherford Birchard Hayes. Alguna ref. més -- el comentari anterior sense signar és fet per Pallares (disc.contr.) Fet Fet!
 4. @Medol: Setmanari amb referències i més que un esborrany Xavier Dengra (MISSATGES) 10:34, 10 juny 2022 (CEST)
 5. @Medol: Mosaic, ampliar mínim a 4k, pels 10.0000 --Dragonfly137 (disc.) 00:57, 20 juny 2022 (CEST) Fet Fet!
 6. @Medol: Maria Antònia Oliver Cabrer, referenciar i millorar -- Unapeça
Unapeça (discussió contribucions registre)
 1. @Unapeça: Candido Portinari -- el comentari anterior sense signar és fet per Cataleirxs (disc.contr.) Fet Fet!
 2. @Unapeça: Ventura Margó Vives referenciar i ampliar -- el comentari anterior sense signar és fet per Solde (disc.contr.)
 3. @Unapeça: Anna Crusafont Sabater Millorar i refs -- el comentari anterior sense signar és fet per Medol (disc.contr.) Fet Fet!
 4. @Unapeça: Retrat miniatura -- el comentari anterior sense signar és fet per Josu PV (disc.contr.) Fet Fet!
 5. @Unapeça: Fernando Martínez Maíllo. És història, si ho vols veure així -- el comentari anterior sense signar és fet per Pallares (disc.contr.)
 6. @Unapeça: Tinta, ampliar, millorar i referenciar --Dragonfly137 (disc.) 00:57, 20 juny 2022 (CEST)
 7. @Unapeça: Cher millorar i amplir mínim a 16k, per lo dels 10.000 --Amortres (disc.) 06:40, 5 jul 2022 (CEST)
Josu PV (discussió contribucions registre)
 1. @Josu PV: Esquadró suïcida (problemes de traducció i formatació de referències) -- el comentari anterior sense signar és fet per Cataleirxs (disc.contr.) Fet Fet!
 2. @Josu PV: Numismàtica millorar i ampliar l'article -- el comentari anterior sense signar és fet per Solde (disc.contr.) Fet Fet!
 3. @Josu PV: Escut de les Corts Valencianes Ampliar i refs -- el comentari anterior sense signar és fet per Medol (disc.contr.)
 4. @Josu PV: Catedral de Just. De tot, des del títol... -- el comentari anterior sense signar és fet per Pallares (disc.contr.) Fet Fet!
 5. @Josu PV: Lliura valenciana referències i contingut Xavier Dengra (MISSATGES) 10:34, 10 juny 2022 (CEST)
 6. @Josu PV: Nèustria millorar i amplir mínim a 4k, per lo dels 10.000 --Dragonfly137 (disc.) 00:57, 20 juny 2022 (CEST)
 7. @Josu PV: Hipòlita Roís de Liori i de Montcada, referenciar i millorar -- Unapeça
Pallares (discussió contribucions registre)
 1. @Pallares: Oswald de Andrade (el que ens va faltar al febrer) -- el comentari anterior sense signar és fet per Cataleirxs (disc.contr.) Fet Fet!(@Cataleirxs: quin personatge! i traduir del portugués no ajuda...)
 2. @Pallares: El Silmaríl·lion millorar i ampliar l'article -- el comentari anterior sense signar és fet per Solde (disc.contr.) Fet Fet!
 3. @Pallares: Astèrix i els víkings Millorar i refs -- el comentari anterior sense signar és fet per Medol (disc.contr.) Fet Fet!
 4. @Pallares: El món perdut: Jurassic Park Millorar i refs -- el comentari anterior sense signar és fet per Medol (disc.contr.) Fet Fet!
 5. @Pallares: Guerres civils romanes, ampliar mínim a 4k, per millorar ràtio dels 10.000 --Dragonfly137 (disc.) 00:57, 20 juny 2022 (CEST)Fet Fet!
 6. @Pallares: Carol López, referenciar i ampliar -- Unapeça
 7. @Pallares: Cinema novo -- Cataleirxs (disc.) 20:03, 4 jul 2022 (CEST)
 8. @Pallares: Viggo Mortensen ampliar: per exemple explicar un poc més la seua carrera com a actor, els seus llibres, millorar l'apartat d'"Arts visuals i discografia", el seu activisme polític, relació amb Catalunya, etc. --Josu PV (disc.) 21:23, 14 jul 2022 (CEST)
Lks.poch (discussió contribucions registre)
 1. @Lks.poch: Lula (actualització del període 2018-act) -- el comentari anterior sense signar és fet per Cataleirxs (disc.contr.) Fet Fet!
 2. @Lks.poch: Dave Sim Ampliar i referenciar -- el comentari anterior sense signar és fet per Solde (disc.contr.) Fet Fet!
 3. @Lks.poch: Primera Guerra sino-japonesa ampliar 10k, per millorar ràtio dels 10.000 --Pallares (disc.) 17:09, 17 maig 2022 (CEST)
 4. @Lks.poch: Missió de les Nacions Unides pel Referèndum al Sàhara Occidental ampliar una mica i referències Xavier Dengra (MISSATGES) 10:34, 10 juny 2022 (CEST)
 5. @Lks.poch: Bloc de l'Est, ampliar mínim a 4-5k, per millorar ràtio dels 10.000 --Dragonfly137 (disc.) 00:47, 20 juny 2022 (CEST)
 6. @Lks.poch: Resu Fernández Páez, referenciar -- Unapeça
Willy31igd (discussió contribucions registre)
 1. @Willy31igd: Sertãozinho Hóquei Clube -- Cataleirxs (disc.) 09:40, 13 maig 2022 (CEST)
 2. @Willy31igd: Rachel Carson ampliar 4k, per millorar ràtio dels 10.000 --Pallares (disc.) 17:02, 17 maig 2022 (CEST)
 3. @Willy31igd: Feslloc (millorar l'organització de l'article i actualitzar amb els últims anys) --Josu PV (disc.) 16:15, 30 maig 2022 (CEST)
 4. @Willy31igd: Assassí en sèrie coherència i nova estructura, no basat en exemples sinó en contingut enciclopèdic Xavier Dengra (MISSATGES) 10:34, 10 juny 2022 (CEST)
 5. @Willy31igd: Oracle de Delfos, veig que el proposes per millorar a la teva pàgina d'usuari. Té poques refs i es podria ampliar una mica més. --Dragonfly137 (disc.) 00:43, 20 juny 2022 (CEST)
 6. @Willy31igd: Minerva Contreras i Porta, referenciar i ampliar -- Unapeça Fet Fet! He ampliat lleugerament i he afegit dues referències. — Guillem · willy31igd (parlem-ne!) 17:39, 13 ago 2022 (CEST)
Xavier Dengra (discussió contribucions registre)
 1. @Xavier Dengra: Dia Internacional de Commemoració en Memòria de les Víctimes de l'Holocaust, l'article més curt de tota la categoria de Dies Internacionals. -- Cataleirxs (disc.) 11:18, 10 juny 2022 (CEST) Fet Fet!
 2. @Xavier Dengra: Xarxa, ampliar com a mínim a 4k, per millorar la ràtio dels 10.000 --Dragonfly137 (disc.) 00:40, 20 juny 2022 (CEST)
 3. @Xavier Dengra: Patronat de Cornellà de Llobregat necessita una revisió, referències, i una foto. --Amortres (disc.) 19:07, 26 juny 2022 (CEST)
 4. @Xavier Dengra: Marca de seqüència expressada, referenciar i ampliar -- Unapeça
 5. @Xavier Dengra: Aaliyah referències --Josu PV (disc.) 16:19, 29 juny 2022 (CEST)
Dragonfly137 (discussió contribucions registre)
 1. @Dragonfly137: a Marajó caldria afegir info sobre el poble marajoara i l'art (si hi ha molta teca, potser s'hauria de crear un article a banda, com vegis). -- Cataleirxs (disc.) 09:23, 20 juny 2022 (CEST)
 2. @Dragonfly137: Agnès d'Aquitània (emperadriu consort) afegir refs i, si ho consideres, ampliar la info. -- Josu PV (disc.) 15:40, 20 juny 2022 (CEST) Fet Fet!
 3. @Dragonfly137: República de Gènova, ampliar a 16k, per millorar la ràtio dels 10.000 --Amortres (disc.) 08:53, 24 juny 2022 (CEST)
 4. @Dragonfly137: Més referències, cohesió de seccions i format i detall a la comparativa d'arqueologia feminista. Xavier Dengra (MISSATGES) 10:40, 26 juny 2022 (CEST)
 5. @Dragonfly137: Annie Rockfellow, ampliar -- Unapeça
Amortres (discussió contribucions registre)
 1. @Amortres: Home de Java ampliar pels 10.000 i plantejar el nom de l'article: Humà de Java o Home de Java? --Josu PV (disc.) 18:07, 21 juny 2022 (CEST) Fet Fet!
 2. @Amortres: L'article Setge té la plantilla Obsolet i és un AdQ. -- Cataleirxs (disc.) 19:56, 21 juny 2022 (CEST) Fet Fet!
 3. @Amortres: Més referències, estructura i qualitat general a puzle. Xavier Dengra (MISSATGES) 10:40, 26 juny 2022 (CEST) Fet Fet! --Amortres (disc.) 16:10, 9 jul 2022 (CEST)
 4. @Amortres: Primera Guerra Italoetíop, referenciar i ampliar -- Unapeça Fet Fet! --Amortres (disc.) 19:17, 17 jul 2022 (CEST)
 5. @Amortres: Ampliar i referenciar Govern electrònic, o qualsevol altre dels 10.000 articles bàsics, fins als 16,6k.--Medol (disc.) 12:18, 18 jul 2022 (CEST) Fet Fet! Jaume I d'Anglaterra Fet Fet! i Guerra d'independència de Grècia --Amortres (disc.) 07:42, 23 ago 2022 (CEST) Fet Fet! Govern electrònic també --Amortres (disc.) 17:35, 26 ago 2022 (CEST)

Dubtes?[modifica]

Si teniu cap dubte o proposta, podeu obrir un tema nou a la pàgina de discussió. Gràcies.

Vegeu també[modifica]