Viquipèdia:Guia bàsica/Fonts

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Info icon.svg IntroduccióL Aprenent.svg BenvingudaGnome-help-faq-dark.svg Guia bàsicaCurly Brackets.svg Apunts breusNuvola apps filetypes.svg Plantejament de preguntesGnome-help.svg Ajuda

Inici Modificar Format i enllaços Imatges Fonts Discussió Criteris Resum
Botó "Referència"

Si afegeixes informació a un article, et demanem que hi incloguis les fonts utilitzades, ja que els fets no verificables poden ser suprimits. La millor forma és citar les fonts dins del text ja que així els lectors i els altres editors ho podran comprovar més fàcilment. A més, assegura't que les fonts que utilitzes siguin fiables i autoritzades.

Notes a peu de pàgina[modifica]

Amb l'editor visual[modifica]

El botó "Referència" (a la imatge) permet inserir tres tipus de referències: pàgina web, llibre i publicació (diari, revista, etc); si hi fas clic podràs omplir els camps necessaris (autor, any, títol, etc.), i el format de citació li serà conferit automàticament. El quart botó és per fer servir format lliure (desaconsellat) i el cinquè per repetir una referència més d'un cop al llarg de l'article. Recorda que les referències es col·loquen després del punt final de frase o, si és necessari, després de coma dintre l'oració.

Perquè es mostrin les referències a peu de pàgina, fes una secció amb encapçalament anomenat "Referències" i, just a sota, insereix la llista de referències; per fer-ho, fes clic a "Insereix" (a la barra d'eines), llavors a "Més" i, finalment, a "Llista de referències".

Amb l'editor de codi[modifica]

La manera més senzilla de posar citacions al text és utilitzant notes a peu de pàgina. Ves a la pàgina anterior per aprendre'n. Aquí no es detalla el funcionament amb codi per no embolicar la troca.

La secció d'enllaços externs[modifica]

Molts articles de la Viquipèdia tenen una secció separada anomenada Enllaços externs. Aquesta secció és per enllaçar a llocs web amb informació addicional significativa i fiable sobre el tema d'un article. No tots els enllaços externs són apropiats per afegir-los en un article de la Viquipèdia; mira les directrius a Viquipèdia:Enllaços externs.

Per introduir un enllaç extern amb l'editor, cal fer clic al botó d'enllaç i introduir allà la URL de la web de destinació.


Prova el que has après

Pàgina següent