Viquipèdia:La taverna/Polítiques/Arxius/2006/08

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Tertúlia d'agost[modifica]

A la secció de les polítiques de la Taverna hi tenen lloc converses sobre polítiques de la Viquipèdia, normes que ja existeixen, o d'aplicació de llurs criteris. Actualment es mostren les converses del mes d'abril, però si voleu recuperar converses d'un mes anterior, inactives o antigues, busqueu-lo a l'arxiu de les polítiques per a copiar-lo sencer i portar-lo ací, inserint-lo al final amb la vostra nova intervenció.
Mostra la taverna sencera | Amunt | Inicia un nou tema


Icona d'una tassa de cafè Taverna de la Viquipèdia

Arxius d'agost del 2006

Icona d'una nota enganxada en un tauler Novetats
Icona de globus de diàleg Polítiques
Icona d'eines manuals Tecnicismes
Icona d'un paraigua Propostes
Icona d'un globus de diàleg amb un interrogant Ajuda
Icona d'una flor General

Problemes al Commons[modifica]

Darrerament hi ha hagut problemes al Commons sobre els noms de les categories de Catalunya i el País Valencià i sobre si a França hi ha o no algun territori de parla o cultura catalanes. Necessitem gent amb coneixements d'anglès que ens ajudi. Ho podeu fer aquí. Gràcies Pere(Digueu-me) 07:42, 4 ag 2006 (UTC).

He hagut de bloquejar al xovinista eixe... però em sembla que no he fet bé :( Això es podria interpretar allà com un abús de poder... --Joanot Martorell 14:09, 4 ag 2006 (UTC)
Han obert un procés d'arbitri a commons:User:NielsF/Arbitration. Jo ja he deixat les meues raons en la meua secció, i l'altre xovinista ho ha fet també ja.... Podeu participar a la seua pàgina de discussió (no a la pàgina d'arbitri). --Joanot Martorell 03:02, 3 set 2006 (UTC)
L'encarregat de l'arbitri ha deixat aquest missatge al Commons:
L'arbitri té lloc a la pàgina de commons:User:NielsF/Arbitration. Vegeu també un tema discutit al "Village pump" per a més informació. M'agradaria convidar a qualsevol persona perquè dòne el seu punt de vista extern sobre les declaracions fetes per les parts implicades. Gràcies en avant. El termini per a les preguntes i opinions és al setembre 13th 00:00 UTC). NielsF 22:33, 9 September 2006 (UTC). Ho he traduit del missatge original publicat al Village pump --Joanot Martorell 01:26, 11 September 2006 (UTC)
Els que sovint col·laboreu a Commons, si en teniu ganes i temps per dir-hi quelcom, ja sabeu a on anar!. Salut!. --Joanot Martorell 01:29, 11 set 2006 (UTC)

Aquesta votació m'ha agafat de vikivacances, i no hi he pogut intervenir. Veig que la pàgina ja ha estat esborrada i per això penjo el comentari aquí. Crec que hi han coses que no s'han pogut tenir en compte. La pàgina ha anat empitjorant degut a diversos canvis desafortunats, i potser el millor ha estat en efecte esborrar-la. Espero que algun dia hi hagi una entrada ben feta a la Viqipèdia, que expliqui els esforços que s'han fet per esborrar la realitat de Catalunya, fins al punt que s'ha creat una confusió tan gran que permet discutir si som un País, una o més Nacions o uns Països Catalans.--Paco 23:31, 8 ag 2006 (UTC)

Bones. Jo vaig fer alguna aportació a aquest article intentant fer-lo el més neutral possible. El problema però, no eren els continguts, sinó el títol, ja que no hi ha cap fenòmen que històricament es coneixi com a "negacionisme català" i segurament aquest era un terme inventat per l'autor de l'article. Algun contingut el vaig traslladar a l'article d'anticatalanisme, per tant, si creus que tens aportacions interessants a fer les pots fer en aquell article. Salut.--Jordi_G (parlem-ne) 12:35, 9 ag 2006 (UTC)

Linux i GNU/Linux[modifica]

Bones, suposo que es un dels eterns temes de discussio... He obert una discussio a Discussió:Linux per veure si acordem una politica comuna. Xevi 19:39, 13 ag 2006 (UTC)

Els titols de les publicacions[modifica]

Hola, estava afegin't algunes coses a l'article de Garcia Marquez i m'he trobat els titols de les seves noveles en castella,la meva pregunta es si s'han de mantenir en castellà per ser la llengua original o es poden traduir al català com els podem trobar a la llibreria?

Per norma general si l'obra en qüestió ha sigut traduïda al català, no hi ha cap problema en posar el títol en català però si no ho ha sigut, s'hauria de posar el nom original. Tot i estar traduïda, no estaria malament posar, al costat del nom en català, el nom original. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 20:07, 17 ag 2006 (UTC)
Em sembla, tot i que no sóc traductor, que el criteri de si perquè tingui edició en català podem traduir-ho o no, és batant discutit. Això ens obliga a conèixer les edicions de l'obra i les editorials. No crec que haguem de supeditar-nos a si hi ha edicions o no, pel fet que potser hi ha llibres que tenen edicions molt velles i no podríem trobar-los, o perquè hi ha llibres que tenen diverses edicions (d'editorials diferents) i tenen títols diferents... Tanmateix, no crec que hi hagi cap problema en fer la traducció i posar al costat el títol original en les obres traduïdes com les que no. --Xandrí

Si no es coneix la traducció d'una obra editorial es pot posar en la llengua original i punt. No obliga a saber tot lo que es publica. Almenos així no s'inventen noms.

Article salat als topònims balears[modifica]

Fa temps vam tenir una guerra d'edicions per culpa de l'article salat o literari als topònims balears. Per això us recomano la lectura de l'article Nomenclàtor de nuclis de població de les Illes Balears. Encara que és una proposta acadèmica i no oficial, aclareix alguns punts: 1) oficialment la majoria dels topònims tenen doble denominació amb un article i un altre, 2) acadèmicament es recomana l'ús de l'article literari, 3) a la pràctica els organismes oficials utilitzen quasi exclusivament l'article salat. El que demano és que no ens embranquem amb reanomenaments per aquest motiu sense un acord previ i que a cada article s'expliqui que les dues formes són vàlides. --VRiullop (parlem-ne) 15:23, 20 ag 2006 (UTC)

Moltes gràcies per aclarir el tema, VRiullop. Jo no ho tenia del tot clar. Me sembla bé la teva proposta. L'únic dubte que tenc és: quin serà el nom principal? Literari o salat? --Paucabot 15:31, 20 ag 2006 (UTC)
Jo apostaré pel nom en salat perquè és el més usual, tot cohabitant amb l'article salat. --Josep_Arias_i_López (parlam?) 20:23, 29 ag 2006 (UTC)

Banderes d'esportistes catalans/espanyols[modifica]

Si mirem pàgines diferents de la viquipèdia sobre esportistes, ens trobarem que de vegades els jugadors catalans són representats només per la bandera catalana i a vegades per la catalana i la espanyola. També (mirant els mateixos exemples) quan un jugador té dues banderes, de vegades es posen les dues a l'esquerra, a voltes una a cada costat. Així doncs i com que he mantingut una discussió al respecte amb en Victor baron i no ens hem posat d'acord, crec que seria convenient que tothom digués la seva i prenguéssim un criteri uniforme a seguir a totes les pàgines, perquè això que hi ha ara és un merder.

La meva posició és que els jugadors que ja duen la bandera catalana no és necessari que duguin l'espanyola, i crec que queda millor posar totes les banderes a l'esquerra per tal que quedin alineades.

L'argument de posar les dues banderes sembla que és per saber en quina selecció juga cada jugador, però no ho veig consistent tenint en compte que molts jugadors que tenen la bandera no han jugat (i alguns no volen jugar) mai a la selecció espanyola.

Opinions? Propostes? Votacions?--Xtv (que dius que què?) 12:29, 26 ag 2006 (UTC)

Personalment soc partidari de posar una bandera. Massa banderes ho fan feixuc. Si un esportista ja té la catalana (o valencia o de les illes) posar l'espanyola és redundant en la majoria de casos. --Felato 12:51, 26 ag 2006 (UTC)
Jo també soc partidari de deixar només la senyera (o la del país valencià o de les illes) en el cas dels jugadors d'ací, apart, crec que esteticament no queda gens be posar totes dues banderes.--Baggio (missatges) 17:33, 27 ag 2006 (UTC)
Personalment, jo també penso que la bandera espanyola és redundant i que posar dues banderes queda estèticament forçat. (Es veu que cap de nosaltres es guanyaria gaire bé la vida com a dissenyador gràfic, fixa't quines coses...) La Viquipèdia és un projecte enciclopèdic i, com a tal, caldria uniformar i estandarditzar els trets comuns dels seus articles, sigui quina sigui la decisió que prengueu sobre aquesta història.--Elphaba somriure (Un marge més gran) 09:51, 28 ag 2006 (UTC)
Jo també penso que amb una bandera n'hi ha prou. A més, deixant-nos de temes "nacionals" és interessant poder veure en cada plantilla del Barça, per exemple, quants jugadors catalans hi havia. I valencians, doncs també ho pot ser.
Veig que a les pàgines del Dietari del FC Barcelona però s'ha optat per les dues banderes i a més, per la bandera d'Espanya en cada època. Així els jugadors espanyols que jugaren al Barça en èpoques de la dictadura, apareix al seu costat la bandera amb el pollastre i els del període de la república surten amb la tricolor. No sé si això és el més correcte.--Jordi_G (parlem-ne) 23:12, 29 ag 2006 (UTC)


Més que una bandera posaria el poble (vila o ciutat) on van neixer, si és això el que es vol expressar el català no és només d'un país que té l'ensenya de les 4 barres. Plàcid Pérez Bru 03:14, 30 ag 2006 (UTC)

Uns aprofitadots o compleix la GNU?[modifica]

Aquesta plana no posa enlloc GNU, Creative Commons, ni Viquipèdia (haviem dit Viquipèdia, o no?), posa Viquipedia. Això no és un ús legítim (pot ser això és el mateix que "not fair use", el contrari de "fair use") dels arxius de Viquipèdia, perque ho utilitza, suposadament, per fer propaganda. Tampoc no respecte l'ortografia catalana. Bé, no, perdonau m'havia equivocat, pareix que amb el mozilla (una versió) al meyns hi surt viquipèdia, amb minúscula. Per que ho han fet això? Pot ser ha arribat el temps de agafar un any sabàtic, i estar un any i un dia sense intervenir activament a la Viquipèdia. Present la dimissió com a bureaucrat. Plàcid Pérez Bru 08:37, 27 ag 2006 (UTC)

Dimissió no acceptada per defecte de forma. De quina pàgina estas parlant? --VRiullop (parlem-ne) 09:18, 27 ag 2006 (UTC)
Ja és la segona vegada que ho dius, almenys, és la segona vegada que t'ho llig, supose que la primera tampoc es tractava de cap broma. Bé realment no tens perquè dimitir, però podries almenys, en cas de voler desaparèixer nombrar un segon buròcrat.
Ah! a mí també m'intriga alló de la plana misteriosa. –Pasqual · bústia 21:02, 29 ag 2006 (UTC)

Crec que presenteré la dimissió com a burócrata per dedicar un any sabatic a crear una biblioteca argonàutica, o una acadèmia marciana de venècia. Evidentment no serà el mateix, però estara relacionat amb Viquipèdia.

Aquesta plana pareix que usa la viquipèdia per fer propaganda d'altres coses, això podria ser una feina pels Media Wiki, Qui els ho diu? Plàcid Pérez Bru 03:21, 30 ag 2006 (UTC)

Però de quina web estas parlant? Estic perdut. --Joanot Martorell 11:12, 30 ag 2006 (UTC)
Jo també estic perdut, no sé a quina plana et refereixes. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 11:31, 30 ag 2006 (UTC)
I jo m'hi afegeixo... de què va exactament tot això? quina és aquesta pàgina que ha provocat una reacció tan radical d'en Plàcid?--Oersted (parlem-ne) 16:56, 30 ag 2006 (UTC)

Crisi burocràtica[modifica]

Amb aquesta ja són tres les vegades que llig que vols dimitir.

Ja saps que el teu càrrec és voluntari, tan com la seua renúncia. No sé perquè insisteixes en voler dimitir, et pots agarrar tot el lapse de temps que vullgues sense aparèixer per ací, però no ens deixes sense burócrata. Crec que per les circumstàncies n'hauries de nombrar un de provisional fins que els altres col·laboradors puguen nomenar democràticament un nou buròcrata.

No sé què opinara la resta de gent, però segur que és millor que pugues nomenar tu algun altre buro que no tenir que recòrrer a demanar-ho als de Meta. –Pasqual · bústia 10:46, 30 ag 2006 (UTC)

Company Plàcid,
Si et serveix, reps el meu suport en la teva tasca perquè continuïs endavant. Em sembla que la teva gestió és impecable i que ets la persona adequada per aquest càrrec. Si tens massa pressió, sempre pots agafar-te unes vacances i estar inactiu algun temps. Ningú de la comunitat t'hi diria res. Ànims i endavant!
Vilallonga · (digui digui) 11:18, 30 ag 2006 (UTC)
Dic el mateix que Vilallonga, no cal que deixe de ser buròcrata si vol estar inactiu un temps. Però, això sí, ens caldria un segon buròcrata mentrestant. --Joanot Martorell 11:20, 30 ag 2006 (UTC)
Ei! que aixó del Vilallonga també ho havia dit jo, així que has dit el mateix que jo fa l'ullet. –Pasqual · bústia 11:22, 30 ag 2006 (UTC)
No dimitisques, no cal arribar a eixos extrems. Com diu la resta, si vols, pren-te un descans i nomena un altre més. Fas la teua faena genial. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 11:27, 30 ag 2006 (UTC)
Totalment d'acord. Si vols, nomena'n un altre i pren-te unes vacances, llargues si cal, però dimitir... De quina pàgina parles???--Xtv (que dius que què?) 12:49, 30 ag 2006 (UTC)
No sé els motius de la decisió que ha pres en Plàcid. Si no són per manca de temps, a mi, com a tots, m'agradaria continuar treballant al seu costat i seguir aprofitant els seus coneixements. Hi ha usuaris sense els quals miraríem els "canvis recents" amb enyorança. Si no hi ha res a fer, està clar que n'hem de triar un altre. Per cert, buscant les funcions d'un buròcrata (el nom no m'agrada) m'adono que la nostra viqui és de les més pobres en la seva definició.--Lohen11 12:51, 30 ag 2006 (UTC)

Si la decisió den Plàcid és ferma el trobaré a faltar. Proposo, en aquest cas, que nomeni provisionalment un burócrata. A qui ell vulgui. Desprès ja farem les votacions, si cal.--VRiullop (parlem-ne) 16:24, 30 ag 2006 (UTC)

Subscric tot el que s'ha dit! --Hug 14:48, 31 ag 2006 (UTC)

Caram tu[modifica]

Contingut mogut a la pàgina de discussió de VP:Admins. Per circumstàncies desconegudes s'ha duplicat la discussió.

Asteroides[modifica]

Uns quants asteroides més i ja passem als romanesos. Si féssim un article per cada un passaríem als anglesos.--Lohen11 12:22, 31 ag 2006 (UTC)

Sí, és ben cert! ;) --Paucabot · Discussió 15:25, 1 set 2006 (UTC)