Viquipèdia:La taverna/Arxius/2006/Agost

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Tauler d'agost

A les novetats de la Taverna es publiquen novetats i anuncis de projectes, plantilles i d'altres temes d'interès, tant de funcionament intern com d'activitat externa. Es mostren les converses actives i s'arxiven automàticament les que tenen més de 15 dies d'inactivitat. Si voleu reprendre converses velles, cerqueu-les a l'arxiu de novetats i inicieu un fil nou enllaçant a les converses prèvies.
Mostra la taverna sencera | Amunt | Inicia un nou tema


Enllaços cap a les altres tavernes.

Holes! Us enrecordeu que algunes vegades parlem de com estaven d'abandonades els altres projectes germans? Doncs crec que posant enllaços mútuament entre totes les tavernes podria potenciar tots els projectes en català.

Veieu com ha quedat a tot dalt? Si no és així, recarregeu la pàgina o pitgeu sobre l'enllaç de "Actualitzar" que hi ha a tot dalt, en lletres gruixes. Espere que ens siga de profit i que us agrade com ha quedat. Caldria posar-lo també a les altres tavernes. --Joanot Martorell 22:36, 4 ag 2006 (UTC)

Quedaria millor si es llevara el subratllat dels enllaços però no sé com es fa. Algú ho pot fer? --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 18:34, 10 ag 2006 (UTC)

Eleccions wikimedia

Penso que seria interessant que algú que domini l'anglès i que conegui una mica el funcionament de la Viquipèdia intentés traduir els articles

  • candidats

i

  • Eleccions al Consell de Síndics de la Fundació Wikimedia

i que els que hagiu participat en processos anteriors ens expliqueu una mica com funciona tot això.

--Hug 17:36, 10 ag 2006 (UTC)

36000!!!!

Ja tenim els 36000 articles!!

La pàgina 36000 ha estat Sloan, una pàgina de desambiguació.

Felicitats i a fer-ne 36000 més!!!! fa l'ullet --Albertsab (Tu diràs) 13:25, 14 ag 2006 (UTC)

Una plana crítica amb Wikipedia

Sabieu que un tal Walmart paga per controlar la Wikipedia, vegeu: [1] ;-) Plàcid Pérez Bru 18:20, 21 ag 2006 (UTC)

Plantilla:Llengües romàniques

Bones voldria que algú fos tan amable d'ajudar-me a traduir aquesta plantilla Plantilla:Llengües romàniques he traduït del angles totes les que tenim ja fetes en català ara no vull fer faltes amb les que no ser...
el comentari anterior sense signar és fet per Misto (disc.contr.) 22:06, 21 ag 2006

Plantilla Remodelar

Hola a tothom!

M'he estat fixant en que hi ha voltes que quan es crea o modifica una pàgina pot provocar que alguns elements de la pàgina s'interposen l'un davant de l'altre. El problema greu és que si la imatge es superposa davant del text aquest queda totalment ocult.

També passa que el text s'interposa a altre text (Sobretot quan hi ha taules pel mig), i és totalment imposible vorer que fica.

un exemple és l'article d'Iraq, en una resol·lució 800x600 les lletres s'interposen i dificulta la llegida de l'article.

Tot aquesta explicació bé del fet que he creat la plantilla remodelar, perquè amb les que hi havien, no eren suficientment descriptives del problema.

Hagués comentat açò abans de fer-la per a saber que opinaveu, però sem va passar per complet.

Salutacions!

--TasMan 22:49, 21 ag 2006 (UTC)

Tens tota la raó del món. Està bé que algú avisi. Em sembla que ja he arreglat l'Iraq, si el Bush no s'hi oposa. Algunes reflexions:
  1. És un problema quan una pàgina està plena de taules, plantilles i imatges. Ens oblidem massa sovint que el text ha de ser la part fonamental.
  2. No forceu la mida de les imatges, si no és imprecindible. És millor deixar la mida estàndard que cada usuari pot configurar a les seves preferències. O penseu com es veu una pàgina en una PDA!
  3. En algun lloc que no recordo vaig llegir la recomanació "no intenteu fer virgueries".
  4. Avís a plantillistes: en part el problema de l'Iraq l'he arreglat posant style="float" a la plantilla d'estat. --VRiullop (parlem-ne) 07:55, 22 ag 2006 (UTC)
Continuava superposant-se en una resolució 800x600 i la culpa és que hi ha una imatge, una taula, i una altra totes alineades horitzontalment. L'he modificat per a que la taula de numeració pare baix. Ara, l'he comprovat amb una extensió del firefox per a resolucions, i actualment és compatible per a 640x480, 800x600, 1024x768 i 1280x1024 (supose que per a resolucions més grans també seran compatibles), crec que estes deurien ser les resolucions bàsiques que qualssevol article deuria suportar. --TasMan 11:30, 22 ag 2006 (UTC)

Plantilla: Bloquejat

Bones,

No se quin es el codig que puc posar per bloquejar una pagina de nous usuaris per que no pugin editar.

Gracies
el comentari anterior sense signar és fet per Marc CAT (disc.contr.) 22:41, 23 ag 2006

Pots especificar mes clarament que vols fer ? Si el que vols es blocar una pagina (o un usuari), aixo nomes ho poden fer els administradors. Sisplau, signa els teus comentaris, gracies. Xevi 21:05, 23 ag 2006 (UTC)

Ferramentes per a la Viquipèdia

Hola, després de molt de temps sense entrar a la Viquipèdia, he tornat per vore que tal anava la cosa. Al meu treball, he instal·lat el mediawiki per a ús intern. Curiosetjant altres viquis he vist que hi han moltes ferramentes per a l'edició (bots, addons en javascript, modificacions de la interfície...). No se com porteu el tema ací, i voldria ajudar en este camp.

Però abans estaria bé saber les vostres experiències: si coneixeu ferramentes, si les feu servir, si trobeu a faltar alguna cosa, la vostra eina ideal... La finalitat de tot açò es millorar i facilitar l'edició de la Viquipèdia. Jo porte un temps programant en javascript, així que podria adaptar alguna ferramenta o inclús crear-ne una nova. Si hi ha algun programador també m'agradaria parlar amb ell.

Bé, com sempre, qualsevol comentari és bo. --Peleguer 23:25, 24 ag 2006 (UTC)

Doncs hi ha algunes coses que tenim mig oblidades. Només cal veure la llista d'ambaixadors o l'equip IRC fa l'ullet Benrevingut. Pots mirar-te VP:B on estan més enfocades aquestes coses i que estaria bé reactivar. --VRiullop (parlem-ne) 07:06, 25 ag 2006 (UTC)

Articles de qualitat

M'agradaria fer una crida per activar una mica la secció dels articles de qualitat. Darrerament hi ha molt moviment per esborrar pàgines de la viquipèdia però en canvi per destacar articles sembla ser que la cosa no rutlla. Crec que hi ha força articles que es mereixen el reconeixement i encara no se pq. ningú tracta de valolar-los. També crec que el punt 4:(Rebeu suggeriments creatius (avaluació)) es un sistema que apart de que en alguns articles no es gaire útil, poca gent s'ho mira. Tindria que potenciar-se o fer quelcom al respecte. Finalment dir que he estat comparant la relació d'articles de qualitat per articles totals d'altres viquipèdies i de la nostra i es força redundant:

  • Wiki alemanya: 1 article de qualitat per cada 537.
  • Wiki espanyola: 1 article de qualitat per cada 620.
  • Wiki portuguesa: 1 article de qualitat per cada 808.
  • Wiki italiana: 1 article de qualitat per cada 1111.
  • Wiki francesa: 1 article de qualitat per cada 1173.
  • Wiki anglesa: 1 article de qualitat per cada 1200.
  • Wiki catalana: 1 article de qualitat per cada 3707.

--Baggio (missatges) 20:46, 29 ag 2006 (UTC)

Jo personalment vaig proposar per a la votació Bucarest, Futbol Club Barcelona i recentment també al punt 4 de Rebeu suggeriments creatius (avaluació)) he afegix quatre propostes per a veure si algu proposa algunes millores als articles i que després puguin ser votats per veure si es consideren de qualitat.--Baggio (missatges) 13:53, 31 ag 2006 (UTC)

No se sotmet

http://www.20minutos.es/noticia/148069/0/censura/wikipedia/china/

Heu vist com s'ha canviat momentàniament el logo de la Viquipèdia per a cel·lebrar la tomatina de Bunyol, que és hui? --Joanot Martorell

No ho sé, però el logo queda mooolt guapo!!

Realment el resultat és molt bo, però convindria quan es canvia el logotip deixar un missatge al capdemunt explicant-ho ja que hi ha gent que podria no entendre-ho. Llull · (vostè dirà) 20:29, 30 ag 2006 (UTC):

Cert, jo m'estava mirant ara si es pot canviar l'enllaç del logo, però em sembla que no... a no ser que ho fem via javascript. --Joanot Martorell
No cal això. Només hi ha prou amb un missatge en la zona del capdemunt per a les donacions del tipus "La Viquipèdia celebra la tomatina!" Llull · (vostè dirà) 20:52, 30 ag 2006 (UTC)
Per cert, que lleig que ho celebrem i no tinguem l'article. Llull · (vostè dirà) 20:53, 30 ag 2006 (UTC)
Quin article? El de Tomatina? :P. Hehe. També he posat una frase a MediaWiki:Sitenotice, encara que en unes quantes hores recuperarem el logo normal i treurem la frase. --Joanot Martorell 07:04, 31 ag 2006 (UTC)

Tertúlia d'agost

A la secció de les polítiques de la Taverna hi tenen lloc converses sobre polítiques de la Viquipèdia, normes que ja existeixen, o d'aplicació de llurs criteris. Actualment es mostren les converses del mes d'abril, però si voleu recuperar converses d'un mes anterior, inactives o antigues, busqueu-lo a l'arxiu de les polítiques per a copiar-lo sencer i portar-lo ací, inserint-lo al final amb la vostra nova intervenció.
Mostra la taverna sencera | Amunt | Inicia un nou tema


Problemes al Commons

Darrerament hi ha hagut problemes al Commons sobre els noms de les categories de Catalunya i el País Valencià i sobre si a França hi ha o no algun territori de parla o cultura catalanes. Necessitem gent amb coneixements d'anglès que ens ajudi. Ho podeu fer aquí. Gràcies Pere(Digueu-me) 07:42, 4 ag 2006 (UTC).

He hagut de bloquejar al xovinista eixe... però em sembla que no he fet bé :( Això es podria interpretar allà com un abús de poder... --Joanot Martorell 14:09, 4 ag 2006 (UTC)
Han obert un procés d'arbitri a commons:User:NielsF/Arbitration. Jo ja he deixat les meues raons en la meua secció, i l'altre xovinista ho ha fet també ja.... Podeu participar a la seua pàgina de discussió (no a la pàgina d'arbitri). --Joanot Martorell 03:02, 3 set 2006 (UTC)
L'encarregat de l'arbitri ha deixat aquest missatge al Commons:
L'arbitri té lloc a la pàgina de commons:User:NielsF/Arbitration. Vegeu també un tema discutit al "Village pump" per a més informació. M'agradaria convidar a qualsevol persona perquè dòne el seu punt de vista extern sobre les declaracions fetes per les parts implicades. Gràcies en avant. El termini per a les preguntes i opinions és al setembre 13th 00:00 UTC). NielsF 22:33, 9 September 2006 (UTC). Ho he traduit del missatge original publicat al Village pump --Joanot Martorell 01:26, 11 September 2006 (UTC)
Els que sovint col·laboreu a Commons, si en teniu ganes i temps per dir-hi quelcom, ja sabeu a on anar!. Salut!. --Joanot Martorell 01:29, 11 set 2006 (UTC)

Aquesta votació m'ha agafat de vikivacances, i no hi he pogut intervenir. Veig que la pàgina ja ha estat esborrada i per això penjo el comentari aquí. Crec que hi han coses que no s'han pogut tenir en compte. La pàgina ha anat empitjorant degut a diversos canvis desafortunats, i potser el millor ha estat en efecte esborrar-la. Espero que algun dia hi hagi una entrada ben feta a la Viqipèdia, que expliqui els esforços que s'han fet per esborrar la realitat de Catalunya, fins al punt que s'ha creat una confusió tan gran que permet discutir si som un País, una o més Nacions o uns Països Catalans.--Paco 23:31, 8 ag 2006 (UTC)

Bones. Jo vaig fer alguna aportació a aquest article intentant fer-lo el més neutral possible. El problema però, no eren els continguts, sinó el títol, ja que no hi ha cap fenòmen que històricament es coneixi com a "negacionisme català" i segurament aquest era un terme inventat per l'autor de l'article. Algun contingut el vaig traslladar a l'article d'anticatalanisme, per tant, si creus que tens aportacions interessants a fer les pots fer en aquell article. Salut.--Jordi_G (parlem-ne) 12:35, 9 ag 2006 (UTC)

Linux i GNU/Linux

Bones, suposo que es un dels eterns temes de discussio... He obert una discussio a Discussió:Linux per veure si acordem una politica comuna. Xevi 19:39, 13 ag 2006 (UTC)

Els titols de les publicacions

Hola, estava afegin't algunes coses a l'article de Garcia Marquez i m'he trobat els titols de les seves noveles en castella,la meva pregunta es si s'han de mantenir en castellà per ser la llengua original o es poden traduir al català com els podem trobar a la llibreria?

Per norma general si l'obra en qüestió ha sigut traduïda al català, no hi ha cap problema en posar el títol en català però si no ho ha sigut, s'hauria de posar el nom original. Tot i estar traduïda, no estaria malament posar, al costat del nom en català, el nom original. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 20:07, 17 ag 2006 (UTC)
Em sembla, tot i que no sóc traductor, que el criteri de si perquè tingui edició en català podem traduir-ho o no, és batant discutit. Això ens obliga a conèixer les edicions de l'obra i les editorials. No crec que haguem de supeditar-nos a si hi ha edicions o no, pel fet que potser hi ha llibres que tenen edicions molt velles i no podríem trobar-los, o perquè hi ha llibres que tenen diverses edicions (d'editorials diferents) i tenen títols diferents... Tanmateix, no crec que hi hagi cap problema en fer la traducció i posar al costat el títol original en les obres traduïdes com les que no. --Xandrí

Si no es coneix la traducció d'una obra editorial es pot posar en la llengua original i punt. No obliga a saber tot lo que es publica. Almenos així no s'inventen noms.

Article salat als topònims balears

Fa temps vam tenir una guerra d'edicions per culpa de l'article salat o literari als topònims balears. Per això us recomano la lectura de l'article Nomenclàtor de nuclis de població de les Illes Balears. Encara que és una proposta acadèmica i no oficial, aclareix alguns punts: 1) oficialment la majoria dels topònims tenen doble denominació amb un article i un altre, 2) acadèmicament es recomana l'ús de l'article literari, 3) a la pràctica els organismes oficials utilitzen quasi exclusivament l'article salat. El que demano és que no ens embranquem amb reanomenaments per aquest motiu sense un acord previ i que a cada article s'expliqui que les dues formes són vàlides. --VRiullop (parlem-ne) 15:23, 20 ag 2006 (UTC)

Moltes gràcies per aclarir el tema, VRiullop. Jo no ho tenia del tot clar. Me sembla bé la teva proposta. L'únic dubte que tenc és: quin serà el nom principal? Literari o salat? --Paucabot 15:31, 20 ag 2006 (UTC)
Jo apostaré pel nom en salat perquè és el més usual, tot cohabitant amb l'article salat. --Josep_Arias_i_López (parlam?) 20:23, 29 ag 2006 (UTC)

Banderes d'esportistes catalans/espanyols

Si mirem pàgines diferents de la viquipèdia sobre esportistes, ens trobarem que de vegades els jugadors catalans són representats només per la bandera catalana i a vegades per la catalana i la espanyola. També (mirant els mateixos exemples) quan un jugador té dues banderes, de vegades es posen les dues a l'esquerra, a voltes una a cada costat. Així doncs i com que he mantingut una discussió al respecte amb en Victor baron i no ens hem posat d'acord, crec que seria convenient que tothom digués la seva i prenguéssim un criteri uniforme a seguir a totes les pàgines, perquè això que hi ha ara és un merder.

La meva posició és que els jugadors que ja duen la bandera catalana no és necessari que duguin l'espanyola, i crec que queda millor posar totes les banderes a l'esquerra per tal que quedin alineades.

L'argument de posar les dues banderes sembla que és per saber en quina selecció juga cada jugador, però no ho veig consistent tenint en compte que molts jugadors que tenen la bandera no han jugat (i alguns no volen jugar) mai a la selecció espanyola.

Opinions? Propostes? Votacions?--Xtv (que dius que què?) 12:29, 26 ag 2006 (UTC)

Personalment soc partidari de posar una bandera. Massa banderes ho fan feixuc. Si un esportista ja té la catalana (o valencia o de les illes) posar l'espanyola és redundant en la majoria de casos. --Felato 12:51, 26 ag 2006 (UTC)
Jo també soc partidari de deixar només la senyera (o la del país valencià o de les illes) en el cas dels jugadors d'ací, apart, crec que esteticament no queda gens be posar totes dues banderes.--Baggio (missatges) 17:33, 27 ag 2006 (UTC)
Personalment, jo també penso que la bandera espanyola és redundant i que posar dues banderes queda estèticament forçat. (Es veu que cap de nosaltres es guanyaria gaire bé la vida com a dissenyador gràfic, fixa't quines coses...) La Viquipèdia és un projecte enciclopèdic i, com a tal, caldria uniformar i estandarditzar els trets comuns dels seus articles, sigui quina sigui la decisió que prengueu sobre aquesta història.--Elphaba somriure (Un marge més gran) 09:51, 28 ag 2006 (UTC)
Jo també penso que amb una bandera n'hi ha prou. A més, deixant-nos de temes "nacionals" és interessant poder veure en cada plantilla del Barça, per exemple, quants jugadors catalans hi havia. I valencians, doncs també ho pot ser.
Veig que a les pàgines del Dietari del FC Barcelona però s'ha optat per les dues banderes i a més, per la bandera d'Espanya en cada època. Així els jugadors espanyols que jugaren al Barça en èpoques de la dictadura, apareix al seu costat la bandera amb el pollastre i els del període de la república surten amb la tricolor. No sé si això és el més correcte.--Jordi_G (parlem-ne) 23:12, 29 ag 2006 (UTC)


Més que una bandera posaria el poble (vila o ciutat) on van neixer, si és això el que es vol expressar el català no és només d'un país que té l'ensenya de les 4 barres. Plàcid Pérez Bru 03:14, 30 ag 2006 (UTC)

Uns aprofitadots o compleix la GNU?

Aquesta plana no posa enlloc GNU, Creative Commons, ni Viquipèdia (haviem dit Viquipèdia, o no?), posa Viquipedia. Això no és un ús legítim (pot ser això és el mateix que "not fair use", el contrari de "fair use") dels arxius de Viquipèdia, perque ho utilitza, suposadament, per fer propaganda. Tampoc no respecte l'ortografia catalana. Bé, no, perdonau m'havia equivocat, pareix que amb el mozilla (una versió) al meyns hi surt viquipèdia, amb minúscula. Per que ho han fet això? Pot ser ha arribat el temps de agafar un any sabàtic, i estar un any i un dia sense intervenir activament a la Viquipèdia. Present la dimissió com a bureaucrat. Plàcid Pérez Bru 08:37, 27 ag 2006 (UTC)

Dimissió no acceptada per defecte de forma. De quina pàgina estas parlant? --VRiullop (parlem-ne) 09:18, 27 ag 2006 (UTC)
Ja és la segona vegada que ho dius, almenys, és la segona vegada que t'ho llig, supose que la primera tampoc es tractava de cap broma. Bé realment no tens perquè dimitir, però podries almenys, en cas de voler desaparèixer nombrar un segon buròcrat.
Ah! a mí també m'intriga alló de la plana misteriosa. –Pasqual · bústia 21:02, 29 ag 2006 (UTC)

Crec que presenteré la dimissió com a burócrata per dedicar un any sabatic a crear una biblioteca argonàutica, o una acadèmia marciana de venècia. Evidentment no serà el mateix, però estara relacionat amb Viquipèdia.

Aquesta plana pareix que usa la viquipèdia per fer propaganda d'altres coses, això podria ser una feina pels Media Wiki, Qui els ho diu? Plàcid Pérez Bru 03:21, 30 ag 2006 (UTC)

Però de quina web estas parlant? Estic perdut. --Joanot Martorell 11:12, 30 ag 2006 (UTC)
Jo també estic perdut, no sé a quina plana et refereixes. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 11:31, 30 ag 2006 (UTC)
I jo m'hi afegeixo... de què va exactament tot això? quina és aquesta pàgina que ha provocat una reacció tan radical d'en Plàcid?--Oersted (parlem-ne) 16:56, 30 ag 2006 (UTC)

Crisi burocràtica

Amb aquesta ja són tres les vegades que llig que vols dimitir.

Ja saps que el teu càrrec és voluntari, tan com la seua renúncia. No sé perquè insisteixes en voler dimitir, et pots agarrar tot el lapse de temps que vullgues sense aparèixer per ací, però no ens deixes sense burócrata. Crec que per les circumstàncies n'hauries de nombrar un de provisional fins que els altres col·laboradors puguen nomenar democràticament un nou buròcrata.

No sé què opinara la resta de gent, però segur que és millor que pugues nomenar tu algun altre buro que no tenir que recòrrer a demanar-ho als de Meta. –Pasqual · bústia 10:46, 30 ag 2006 (UTC)

Company Plàcid,
Si et serveix, reps el meu suport en la teva tasca perquè continuïs endavant. Em sembla que la teva gestió és impecable i que ets la persona adequada per aquest càrrec. Si tens massa pressió, sempre pots agafar-te unes vacances i estar inactiu algun temps. Ningú de la comunitat t'hi diria res. Ànims i endavant!
Vilallonga · (digui digui) 11:18, 30 ag 2006 (UTC)
Dic el mateix que Vilallonga, no cal que deixe de ser buròcrata si vol estar inactiu un temps. Però, això sí, ens caldria un segon buròcrata mentrestant. --Joanot Martorell 11:20, 30 ag 2006 (UTC)
Ei! que aixó del Vilallonga també ho havia dit jo, així que has dit el mateix que jo fa l'ullet. –Pasqual · bústia 11:22, 30 ag 2006 (UTC)
No dimitisques, no cal arribar a eixos extrems. Com diu la resta, si vols, pren-te un descans i nomena un altre més. Fas la teua faena genial. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 11:27, 30 ag 2006 (UTC)
Totalment d'acord. Si vols, nomena'n un altre i pren-te unes vacances, llargues si cal, però dimitir... De quina pàgina parles???--Xtv (que dius que què?) 12:49, 30 ag 2006 (UTC)
No sé els motius de la decisió que ha pres en Plàcid. Si no són per manca de temps, a mi, com a tots, m'agradaria continuar treballant al seu costat i seguir aprofitant els seus coneixements. Hi ha usuaris sense els quals miraríem els "canvis recents" amb enyorança. Si no hi ha res a fer, està clar que n'hem de triar un altre. Per cert, buscant les funcions d'un buròcrata (el nom no m'agrada) m'adono que la nostra viqui és de les més pobres en la seva definició.--Lohen11 12:51, 30 ag 2006 (UTC)

Si la decisió den Plàcid és ferma el trobaré a faltar. Proposo, en aquest cas, que nomeni provisionalment un burócrata. A qui ell vulgui. Desprès ja farem les votacions, si cal.--VRiullop (parlem-ne) 16:24, 30 ag 2006 (UTC)

Subscric tot el que s'ha dit! --Hug 14:48, 31 ag 2006 (UTC)

Caram tu

Contingut mogut a la pàgina de discussió de VP:Admins. Per circumstàncies desconegudes s'ha duplicat la discussió.

Asteroides

Uns quants asteroides més i ja passem als romanesos. Si féssim un article per cada un passaríem als anglesos.--Lohen11 12:22, 31 ag 2006 (UTC)

Sí, és ben cert! ;) --Paucabot · Discussió 15:25, 1 set 2006 (UTC)

Cafetera d'agost

Als tecnicismes de la Taverna hi tenen lloc converses sobre qüestions tècniques del programari de MediaWiki, codis wiki, i afers relacionats amb qüestions informàtiques. Actualment es mostren les converses del mes d'abril, però si voleu recuperar converses d'un mes anterior, inactives o antigues, busqueu-lo a l'arxiu dels tecnicismes per a copiar-lo sencer i portar-lo ací, inserint-lo al final amb la vostra nova intervenció.
Mostra la taverna sencera | Amunt | Inicia un nou tema


Biquipedia centrada

Hola, tenemos un problemilla en la Biquipedia que no sabemos muy bien como resolver y hemos pensado que igual alguien aquí dominaría más del tema y podría ayudarnos. La cuestión es que utilizando el navegador Mozilla todo sale perfecto, pero al usar Internet Explorer sale absolutamente todo centrado (artículo, barras laterales, pestañas de edición...). No sé muy bien que habría que hacer para solucionarlo, creo que el problema podría estar en Monobook.css o en MediaWiki:Common.css, pero no sé identificar donde se encuentra el error ni tampoco darle solución. Si alguién entiende del tema y puede revisar los códigos se lo agradecería. Podeís poner aquí cualquier comentario o en las páginas de descusión de los respectivos MediaWikis en la Biquipedia y ya lo cambiaría yo porque se necesitarán permisos de administrador para modificarlos. Moltes graciès. --Willtron (?) 10:00, 1 ag 2006 (UTC)

Alguna cosa no marxa

Quan entr a un article des de la plantilla Llistadeconstel·lacions, i torn a la plantilla, em surt en vermell l'enllaç següent, a aquell on he entrat (Microsoft Internet Explorer, version 6.0). Plàcid Pérez Bru 17:34, 4 ag 2006 (UTC)

no puc entrar

sóc la Barcelona, no em deixa entrar i registrae-me, algú sap què passa? veig un missatge que em posa "error d'inici de sessió"

uns quants intents després... ja estic dins, sobrecàrrega?--barcelona 18:38, 7 ag 2006 (UTC)

Apertium and machine translation

Hi, I am in contact with people from Apertium - I was really thinking about how we could use that tool for regional languages not only in Europe, but also in Africa. They already work on machine translation for Spanisch-Catalan. Therefore I just took a part of the Spanish text of the city of Nuremberg and had it translated to Catalan by Apertium. Now I would like to know your opinions on the result. I added it to the sandbox of my user page. Could you please have a look and give me your opinion? Thank you!!! --SabineCretella 12:51, 16 ag 2006 (UTC)

You can check the translation with the one done by Internostrum. They ara similar and quite intelligible, but always there are errors that make evident that the translation is automatic. --VRiullop (parlem-ne) 15:14, 16 ag 2006 (UTC)
Thank you! that is great - well: Apertium was not programmed up to now to more specific texts and if correcting the pages would make sense (and as much as I understand it is not all too much work) over time you would get a tool that becomes better and better and will help you to create contents more easily. I will try to create such a database for Neapolitan ... don't know how much time this will take, but I believe that over time it will be very useful for small wikipedias to develop in that way. I suppose we should try to build up a good relationship with the programmers: they help us and by using their tool we help them to make it better. Salutammo! --SabineCretella 15:27, 16 ag 2006 (UTC)

Què li ha passat a la Viquipèdia?

Ha estat dues hores sense funcionar. Què ha passat? --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 20:05, 18 ag 2006 (UTC)

Home, dues hores no és res, una vegada va estar sis hores i a algú li va pareixer de lo més normal. Saturació dels servidors, és la resposta lacònica a la teua pregunta. –Pasqual bústia 23:29, 18 ag 2006 (UTC)

Internet explorer???

Hola, l'altre dia vaig anar a un ciber, vaig obrir la meva conta i vaig voler accedir a la meva pàgina d'usuari per posar-li una etiqueta. La questió es que al ciber fan servir Internet Explorer, i la meva pàgina resulta catastròfica vista amb IE, ja que l'apartat "eines" queda tapat completament ( captura de pantalla amb Internet Explorer i captura de pantalla amb Firefox. Ho vull arreglar, però que aixó no vulgui dir que amb el Firefox/Mozilla/Opera i demés navegadors es veigi malament. Que faig?? Albertsab (Tu diràs -- Tu diràs Express) 08:37, 20 ag 2006 (UTC)

Jo vaig amb Firefox i te la veig com a tu en IE. Si no et sap malament, vaig a arreglar-te la pàgina. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 09:41, 20 ag 2006 (UTC)
Això et passa per copiar-me l'estil de la plana personal! hehehe Tranquil, a mi a vegades també em passa. El que has de fer és anar provant en un ordinador que tingui els dos navegadors fins que quedi bé a tot arreu. -- SMP 21:16, 29 ag 2006 (UTC)
Vaig fer bé de no desinstal·lar Internet Explorer quan em vaig baixar el firefox (tot i tenir motius per fer-ho) xDD Albertsab (Tu diràs) 08:21, 30 ag 2006 (UTC)
Jo tinc els dos perquè la pàgina web de la meua universitat (UMH) no va bé amb molt bé amb firefox, només amb IE. El webmaster segur que és un burrot que segur que no ha modernitzat la pàgina des que la universitat es va fer (1997), a més, és lletja. Però els problemes que tenies, Albert, jo els veia perquè tinc la resolució de la pantalla diferent que la teua segurament, la tinc a 1152x864 (amplia visualització i aprofitant la tarja gràfica, com a mi m'agrada hehehe). Et recomane vages mirant diferents taules de diferents articles i de diferents viquipèdies per a anar aprenent els diferents codis, ja que és molt útil per a organitzar-te millor la pàgina personal i per a fer portals. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 18:31, 1 set 2006 (UTC)

Error ortogràfic

Quan s'està editant una pàgina, als botons que surten sota la capsa d'edició hi diu "mostra previsualizació", quan hi hauria de dir previsuali_t_zació. -Rf 20:20, 23 ag 2006 (UTC)

Arreglat a MediaWiki:Showpreview. --VRiullop (parlem-ne) 20:30, 23 ag 2006 (UTC)

Ajut amb una plantilla

Estava intentant fer la plantilla {{Distribució en les Illes Balears}} però no me'n surto. La seva funció havia de ser indicar en quina illa es troben certs endemismes de les Balears. La finalitat seria que només apareguessin els requadres amb l'endemisme amb la imatge, i que aquells en què no s'indiquès res no es mostrés ni la imatge ni el requadre. Llull · (vostè dirà) 08:06, 25 ag 2006 (UTC)

Li he fet uns retocs i em sembla que ja funciona -Rf 08:32, 25 ag 2006 (UTC)
Ei, gràcies! No sabia ni que existís aquest codi! Llull · (vostè dirà) 08:38, 25 ag 2006 (UTC)

Traducció de missatges del mediawiki

Hola, he traduit alguns missatges de la interfície que encara estan en anglés. Açò no s'acaba mai, sempre s'inventen nous... :) He deixat cada proposta a la corresponent pàgina de discussió del missatge, per a que algun administrador ho pose. Encara queden molts, algú s'anima a seguir traduint? La llista està a Special:Allmessages. --Peleguer 17:52, 27 ag 2006 (UTC)

Jo ho faria, però tinc entés que els missatges Mediawiki només poden els administradors Albertsab (Tu diràs) 08:24, 30 ag 2006 (UTC)
Supose que el que volia dir Peleguer era traduir a la pàgina de discussió i que els admins ho fiquen a la pàgina principal. –Pasqual · bústia 10:51, 30 ag 2006 (UTC)
Aaaaaaaah!!! Doncs ara hi vaig!! fa l'ullet Albertsab (Tu diràs) 17:43, 30 ag 2006 (UTC)

Barra de navegació

Com bé ha observat en Pepetps, ha desaparegut de la barra de navegació la taverna i els portals temàtics. Recordo que ja ha passat altres vegades, però no sé per què. En teoria, això està definit a MediaWiki:Sidebar. Els dos enllaços que no surten són els dos que estan posats directament sense variables. A més, ara l'ajuda enllaça a l'inexistent "Ajuda:Índex" quan hauria d'anar a Viquipèdia:Ajuda. Vaig perdut. Alguna idea? --VRiullop (parlem-ne) 18:45, 30 ag 2006 (UTC)

Hola :-), el problema prové de l'última actualització del programari feta el 31 d'agost... (vegeu-ne els canvis). L'actualització ha provocat errors a les plantilles de la portada, que ja van solucionar, el problema amb la pàgina d'ajuda de la barra de navegació que ja està solucionat (era a MediaWiki:Helppage), i quan pugui, miraré si puc recuperar la funcionalitat de la barra d'eines... --Joanjoc (discussió) 17:29, 1 set 2006 (UTC)
Deu ser que primer van canviar el progrmari i desprès han carregat els nous MediWiki. La barra de navegació ja sortia bé ahir. Per cert, heu vist la nova opció de subcategories en arbre? --VRiullop (parlem-ne) 17:45, 1 set 2006 (UTC)
Subcategories en arbre? on és això? --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 18:17, 1 set 2006 (UTC)
Ohhh, ja ho he vist. Està genial!!! --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 19:22, 1 set 2006 (UTC)
Ja està solucionat :-) --Joanjoc (discussió) 09:55, 2 set 2006 (UTC)

Pluja d'idees d'agost

A l'apartat de propostes de la Taverna busquem millorar la Viquipèdia, interpretar criteris i normes o aplicar noves idees que encara no s'han dut a terme. Es mostren les converses actives i s'arxiven automàticament les que tenen més de 15 dies d'inactivitat. Si voleu reprendre converses velles, cerqueu-les a l'arxiu de propostes i inicieu un fil nou enllaçant a les converses prèvies.
Mostra la taverna sencera | Amunt | Inicia un nou tema


Barra d'agost

A l'apartat d'ajuda de la taverna atenem les demandes o preguntes sobre temes d'edició. Per a obtenir suport tècnic pregunteu a Tecnicismes. Sigueu pacients, però, que tard o prompte algun usuari vos n'atendrà. Es mostren les converses actives i s'arxiven automàticament les que tenen més de 15 dies d'inactivitat. Si voleu reprendre converses velles, cerqueu-les a l'arxiu de l'ajuda i inicieu un fil nou enllaçant a les converses prèvies.
Mostra la taverna sencera | Amunt | Inicia un nou tema


DESAMBIGUACIO

HOLA AVUI ES EL PRIMER COP QUE EDITO QUELCOM A VIQUIPEDIA.HE EDITAT UN ARTICLE SOBRE LA CIUTAT DE CARDONA A L'URUGUAI,PERO NO HE ACONSSEGUIT QUE SURTI QUAN BUSQUES CARDONA (AMB UNA DESSEMBIGUACIO)SINO QUE HAS DE POSAR CARDONA(URUGUAI).COM PUC FER PERQUE EL MEU ARTICLE SURTI LINKEJAT QUAN ALGU BUSQUI CARDONA?EXEMPLE:SI BUSCO BARCELONA,SI QUE HHEM DONA L'OPCIO D'ANAR A BARCELONA (VENEZUELA).M'ENTENEU?A VEURE SI ALGU M'AJUDA A FER-HO.MERCES......

Ja està posat. Llull · (vostè dirà) 21:37, 10 ag 2006 (UTC)
Si hi ha mes "Cardones", llavors potser caldra fer una pag. de desambiguacio que llisti totes les possibilitats (mira't Ajuda:Pàgina de desambiguació)
Un consell: utilitza les minuscules per comunicar-te, sino sembla que vulguis cridar. Salut, Xevi 21:40, 10 ag 2006 (UTC)
Ja l'he feta jo. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 21:44, 10 ag 2006 (UTC)


Millor pàgina d'Usuari

Hi ha algun premi a la millor pàgina personal dels usuaris de la Viquipèdia? --animarval 20:06, 10 ag 2006 (UTC)

Nops, que en vols un? fa l'ullet
A mi sempre m'ha agradat la teua pàgina, segurament t'ho mereixes.
Et conteste per que no es quede el teu comentari incomentat, com diria algun filòsof.
Salut i bon rotllo hehehe –Pasqual bústia 23:33, 18 ag 2006 (UTC)

gracies

Gracies per ajudar-me amb desambiguació!i no escriure mes amb majuscules!!!salut!

Etiquetes d'Usuaris es mesclen amb les pàgines d'usuari?

Hola a tothom!

Tinc un dubte en quant a les etiquetes d'usuari. Resulta que a la Categoria:Etiquetes_d'usuari hi apareixen (a més de la meva), la pàgina personal d'alguns vikipedistes.

El cas és que no se que fan ahí. No sé si és perque cuan vaig editar / crear una plantilla vaig fer alguna cosa mal o que. El cas és que això no deuria d'estar ahí.

Algú, en sap que ha passat?

Gracies per la vostra atenció.

Salutacions!

--TasMan 14:08, 18 ag 2006 (UTC)

Arreglat. Era culpa de la plantilla {{Seguidor València}}. --VRiullop (parlem-ne) 15:22, 18 ag 2006 (UTC)

Reis

M'he fixat que molts cops els números dels nostres reis no corresponen al regne en qüestió; vull dir que quan parlem de Felip V, el borbó, no podem parlar de Felip V, sinó de Felip IV, perquè ni pels Països Catalans ni per Aragó, Nàpols i Sicília va haver 5 felips. Així mateix, quan ens referim a fets que passen en un dels regnes, hauríem de fer-ho sempre segons la numeració que té el personatge allà. Per tant, si parlem de Pere el Cerimoniós a Cullera, Regne de València, hauríem de parlar de Pere II i no de Pere IV (d'Aragó). Potser hauríem d'optar, simplement, d'anomenar-los pels malnoms. S'han pres mai acords en aquest sentit? Si no és així, què en penseu? --Xandrí

S'ha discutit llargament en diferents ocasions i a diferents llocs. Fora bo recollir les convencions adoptades en alguna pàgina. Si no recordo malament, pel casal de Barcelona i pels trastàmares s'utilitza preferentment el malnom i pels àustries i borbons la numeració de Castella. En el contexte específic d'un regne o del principat es pot utilitzar la numeració pròpia procurant evitar confusions. --VRiullop (parlem-ne) 09:53, 20 ag 2006 (UTC)
I perquè fins als trastàmares sí i pels àustries i borbons, no? --Xandrí 12:20, 20 ag 2006 (UTC)
Els àustries i borbons no tenen un malnom tradicional en català i la historiografia catalana utilitza preferentment, en aquest cas, la numeració castellana deixant la numeració de la corona d'Aragó com una questió més anecdòtica que tradicional. --VRiullop (parlem-ne) 11:43, 20 ag 2006 (UTC)

Llucmajor

Avís per a mallorquins. A vora si qualcú pot verificar les imatges que s'han carregat de Llucmajor. Pels comentaris afegits a la descripció de les imatges sembla una pressa de pèl. Les mateixes imatges amb sos mateixos comentaris s'han carregat a l'anglesa i portuguesa. --VRiullop (parlem-ne) 21:09, 21 ag 2006 (UTC)

Confirm que les fotos són realment de Llucmajor. I sí, el peu de foto és una mica ofensiu ... --Paucabot · Discussió 17:30, 22 ag 2006 (UTC)

Problema de llicències entre Vikipèdies i Commons

Hola a tothom!

Tinc un greu problema a l'hora de pujar fitxers a Commons, us explico:

Hi ha voltes que necessite un fitxer, que desafortunadament no està a commons, però si que apareix a altres versions de la Viquipèdia, a les hores, el que faig és un traspàs des de la viquipèdia on s'ubica el fitxer a commons.

El cas es que copie tota la informació que apareix a la viquipèdia sobre llicències i d'on s'ha extret, però me l'esborren. Unes voltes no diuen res, aquesta volta, ha estat el logo d'Ubuntu. El vaig traure de l'edició occitana, i m'han contestat que hi havia problemes amb la llicència, els vaig indicar que provenia d'aquesta edició, però res.

Ara el problema que tinc és amb el himne d'argentina, a commons no està, però sí a la Viki española, així que volia passar-la allí. El problema és que no trobe tampoc la llicència exacta, hi ha una molt pareguda, però és per a pintures. I no em vull arriesgar una altra volta fer el traspàs per a que m'ho tornen a esborrar.

El fitxer i la llicència estàn ací: [2]

Alguna idea?

Gràcies per la vostra ajuda.

Salutacions! --TasMan 14:08, 23 ag 2006 (UTC)

S'hauria de saber què diu la llei argentina al respecte. Veig que la web de la Presidencia de la Nación Argentina ho té publicat en mp3, però no diu res que ajudi a confirmar el domini públic. Ho pots preguntar al webmaster. --VRiullop (parlem-ne) 17:23, 23 ag 2006 (UTC)
Cal tenir en compte que commons sol tenir una politica de llicencies per imatges mes restrictiva que moltes de les viquipedies (p.ex., moltes viquipedies accepten fair use i commons no). Dir que ho has tret d'una viquipedia determinada no vol dir res, pq la viquipedia no es la font original. Desconec els detalls de funcionament de commons, pero estic segur que deuen tenir alguna pagina on explica els tipus de llicencies que accepten. Si no ho veus clar, el millor es que vagis a l'equivalent de la taverna a commons amb tota la informacio que tens del teu fitxer a veure si alla et poden ajudar. De fet, hi ha un debat previ sobre tot aixo a la viquipedia en catala, potser hi pots trobar informacio interessant: Viquipèdia:Presa de decisions/2006/Política d'imatges. Xevi 17:35, 23 ag 2006 (UTC)
Bé, intentaré ficar-me en contacte amb ells a vorer que em diuen.
Moltes gràcies per la vostra ajuda!

--TasMan 21:14, 23 ag 2006 (UTC)

Diferències al nom de la pàgina

He estat observant la pàgina en diferents idiomes, i m'ha sorgit una pregunta a la que no trobo resposta: per què si originalment el nom era "wikipedia", en català els canvis (de "wiki" a "viqui") fan variar la pronunciació? Entenc que es puguin modificar lletres en idiomes per mantenir-la, però per fer-la variar? O és que potser m'equivoco i realment no s'està canviant?

Agraïré qualsevol resposta.

Doncs, tot depen de la pronuncia que li donis a la "w" en catala... En el seu moment, es va assumir que el mes natural era un so de "b", i es va decidir catalanitzar el nom. Em penso que s'haura de fer una pagina explicant aixo, pq sempre hi ha gent que ho demana. Salut, Xevi 20:19, 23 ag 2006 (UTC) p.s. sisplau, pensa a signar els teus comentaris.
Agafant el suggeriment de'n Xevi he creat Viquipèdia:Nom de la Viquipèdia. --VRiullop (parlem-ne) 13:00, 24 ag 2006 (UTC)

Esborrar categoria.

Hola de nou!

Ja estareu pensant, ja esta este tocant una altra volta el nassos. :-P Però una coseta només. He tingut un problema al crear la categoria, no se perque os***, m'he despistat i he creat la categoria Categoria:Gestor de finestres lliure en compte del seu plural. Hagués fet un reanomenar, per ficar-ho en plurar, però no estava l'enllaç. Pensant que si llevaba les connexions s'esborraria, he creat la de Categoria:Gestors de finestres lliures així que ara hi ha dos. El que pasa es que per mi mateixa no puc esborrar la primera plantilla, així que bé... vosaltres sabeu que fer.

Gràcies de nou, i perdoneu pel temps que heu perdut. --TasMan 21:54, 23 ag 2006 (UTC)

En un cas evident com aquest, posa-hi la plantilla {{destrucció}}. --VRiullop (parlem-ne) 22:58, 23 ag 2006 (UTC)
Jo encara diria més... hehehe No et preocupes per estes coses, si tens cap dubte sempre hi haurà algú que et puga tirar una maneta, tu formula la teua pregunta i algú t'oferirà una solució. fa l'ullet –Pasqual bústia 09:03, 24 ag 2006 (UTC)

Inserint nou article sobre Tercio

Necessite certa ajuda per a l'article que estic afegint, i també com s'afegeix una plantilla de esbós: M'agradaria que algú em facilites la traducció de les següents pàraules:

  • piquers,
  • escudats
  • espadachines
  • ballesters
  • espimgarderos
  • escopeteros
  • arcabuceros

-Emoriarty 16:40, 24 ag 2006 (UTC)

Ajut en traducció

Hola, Estic en procés de traduir de l'àngles l'article Llista de reis germànics i tinc alguns dubtes amb noms propis. Voldria el vostre assessorament (sobre tot el que volgueu corretgir de l'article, es clar), però en concret em cal:

  • com traduir "Frederick I Barbarossa": "barba-roja" o "barbarossa"
  • Hi han dinasties que desconèc si hi tenen traducció catalana: Welf; Conradine; Luitpolding.

Gràcies,--amador 22:12, 24 ag 2006 (UTC)

Enllaç que no condueix enlloc

Hola, he trobat una pàgina que té una redirecció a una pàgina que no existeix. No sé si per una cosa així cal fer tot el procès d'esborrat de pàgines i per això la deixo aquí per si un administrador la vol eliminar directament. La pàgina en qüestió és Leopold I de Borgonya.

Tenim 283 redireccions rompudes. Hauriem d'aclarir-ho a Viquipèdia:Presa de decisions/2006/Sobre la política de redireccions. --VRiullop (parlem-ne) 11:46, 26 ag 2006 (UTC)

Traduccions d'altres wikipedies

Hola a tots, El meu propòsit d'aquest any va ser contribuir a la viquipedia, i ara (una mica tard!) m'hi he posat. La pregunta que us faig segur que ha estat resposta a alguna documentació, però no ho sé trobar... voldria saber si es considera una pràctica recomanable o correcte traduir articles d'altres wikipèdies. Concretament volia contribuir en temes científics i també volia contribuir a la wikipedia en anglès. Pensava posar el mateix text traduït aqui i a la wikipedia i pensava que si trobava pàgines ja ben fetes sobre el meu tema les podria simplement traduir. Es això una pràctica comuna i correcte? Simplement us demano la vostra opinió com a persona nova en aquest món (no pas com a usuari!). Gràcies, Ramon

És habitual fer traduccions entre viquipèdies i no hi ha cap problema ja que tot és sota la llicència GNU. Ara bé, a vegades trobo algunes errades que es van traduint d'un lloc a l'altre. És millor posar-se a traduir temes que un conegui i sàpiga de què van. Com a recomanació personal, és millor si un hi pot afegir contingut propi. Quan busco informació a diferents viquis sovint em trobo amb els mateixos textos traduits. Sobretot a la viqui espanyola hi tenen afició. Per això, si puc, ja me'n vaig a l'original que, a més, sol estar actualitzat i corregit. Tu mateix, endavant. --VRiullop (parlem-ne) 15:09, 28 ag 2006 (UTC)
No hi ha cap problema, sempre que es facin be ! Comensa a haver-hi un exces de traduccions del castella fetes de qualsevol manera, segurament amb traductors automatics, plenes de castellanismes sovint rididiculs. Per mostra, mireu l'Anecdotari. Xevi 21:25, 28 ag 2006 (UTC)

Patrons i gentilicis

Ara estic fent feina en els nuclis de població i els municipis de les illes i m'han sorgit una sèrie de problemes en relació als patrons i els gentilicis de cada lloc. La meva demanda va sobre això: crear una pàgina de debat o un protoarticle -que si va bé podria ser un article- que recopilàs aquestes dades, no ja de les illes, sinó dels Països catalans i a la fitxa de cada municipi.

Salut, --Josep_Arias_i_López (parlam?) 20:52, 29 ag 2006 (UTC)

Dubtes edició

Hola de nou! Segueixo amb les meves preguntes de debutant. Vaig obrir un tema a la taverna i no sé com fer per escriure-hi res. Crec que he vist que a la dreta del tema hauria d'haver-hi un enllaç que posi "edita" però jo no el sé trobar. Com podeu veure per la signatura, crec que estic registrat. Com es fa per contribuir als temes? I la segona pregunta, també molt bàsica és: on tinc la meva pàgina personal? Sí, no rigueu, però no sé trobar-la... O encara que estigui registrat he de crear-la de nou? (i com?) Gràcies! --Rcrehuet 09:19, 30 ag 2006 (UTC)

Trobar la teva pagina personal es molt facil: clica a l'enllas amb el teu nom que has creat amb la teva signatura ! Es vermell pq encara esta buit. Un cop alla tb pots accedir a la teva pag. de discussio utilitzant la barra d'eines de dalt. Per editar, al titol de cada discussio, anant a la dreta de tot hi hauria de sortir un enllas que diu "edita". Xevi 17:40, 30 ag 2006 (UTC)

Terrassa d'agost

A la secció general de la Taverna són benvingudes les participacions sobre afers de la Viquipèdia en general que no troben lloc a les seccions definides. Actualment es mostren les converses del mes d'abril, però si voleu recuperar converses d'un mes anterior, inactives o antigues, busqueu-lo a l'arxiu de la secció general per a copiar-lo sencer i portar-lo ací, inserint-lo al final amb la vostra nova intervenció.
Mostra la taverna sencera | Actualitza | Amunt | Inicia un nou tema


Tema dels mínims de propaganda admesos en la Viquipèdia.

Penso que els drets han de ser guiats per la lògica i per la confiança, i no per la universalitat. I que un mínim de propaganda es pot concedir a qui li ho demani, i si algú, o molts, no ho demanen, és la seva llibertat abstenir-se d'utilitzar aquest dret.

També penso que els drets s'han de prohibir un cop donat l'excés, i no abans amb una fòbia etiquetada de precaució.

Per això, demano a la Viquipèdia permís per posar alguns vincles de propaganda. Si cal, hi ha la possibilitat que obri una enquesta a La Stoa (no cal que el resultat electoral tingui validesa eterna; l'enquesta es pot repetir pocs mesos després), de la qual obeiré els resultats de la gent (el qual no exclou que hom pugui fer opinions sobre l'abstencionisme que hi hagi al final).

He obert el tema. Què en voldria comentar la gent, usuaris i administradors? --cromelnordic 19:18, 4 ag 2006 (UTC) el comentari anterior sense signar és fet per Cromelnordic (disc.contr.) 18:30, 4 ag 2006

A més de no signar este usuari no s'ha presentat ni diu clarament d'on vol posar propaganda.
Pense que:
  1. Dret a propaganda no en té ningú i no s'hauria de discutir. Són normes inviolables i totalment lògiques de la Viquipèdia.
  2. Es pot afegir un enllaç exterior quan aquest aporta informació que no figura a l'article, així mateix, aquest enllaç deuria de desaparèixer quan algú introduisca l'informació suplementària que conté eixe enllaç complementari.
  3. En cas de que l'autor de l'enllaç afegit siga autor del web on ens remet l'enllaç extern i ell mateix, com a propietari del web, qualifica conscientment el seu enllaç de propaganda no deuria de tenir cap dret exclusiu per suposats drets concedibles a algú que els demana.
Claudique. Potser seguisca aportant nous arguments, però no m'embarcaré en un d'eixos diàlegs filosòfics manipuladors de l'autor d'aquesta petició. Em sembla una enganyifa total cedir a aquesta coacció, que no pot de cap manera ser de profit a la Viquipèdia, ja que ningú dels que hi participem rebem un cèntim i aquest noi el que vol és veure incrementades les seues estadístiques de visites del seu web per poder mantenir la seua propaganda la qual manté d'alguna manera els costos del seu web.
–Pasqual bústia 18:26, 4 ag 2006 (UTC)
No hi ha res més a afegir. Tot ha sigut dit per Pasqual i crec que tots els administradors i usuaris tenim la mateixa opinió. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 19:12, 4 ag 2006 (UTC)
Vols que et digui perquè TU no tens res a afegir? Doncs perquè no són gens els teus drets els que estan perjudicats, sinó els meus.
No m'extranya que la gent no reclami els drets de les minories. Els drets de les minories han estat sempre els més maltractats per les majories. Aquesta exclamació sobèrbia et pot semblar ridícula i fora de context, però, en tot cas, a mi em sembla la trista realitat.
Estic molt disgustat per la meva absència de drets, maltractats per un poble d'usuaris insolidari, per uns líders abusius i per unes argumentacions sense pes i improbables.
Però en fi, "si estàs refredat pren-te una tisana". Sóc víctima d'una injustícia, però si no m'ho empasso amb elegància, seré víctima de més injustícies.
Viviu feliços una Viquipèdia sense propaganda. Potser algun dia (i tampoc dic que ho hagiu de lamentar ni notar gaire) serà una Viquipèdia sense mi. Això sí: us morireu convençuts que teníeu més raó que una suma elemental.
En fi, quin remei!!! És el que hi ha!!! Ja m'ho empassaré!!!
Salut!!!
--cromelnordic 19:34, 4 ag 2006 (UTC)
Què et creus que ets alguna cosa ací? No ets més que un simple usuari amb del·liris de grandesa i jo a un simple usuari com tu no et mereixes ni que et cridem minoria. Per favor, tant que prediques la filosofia, tin-ne un poc al cervell i medita el que dius i com ho dius. Si et comportes així, ni tu ni els teus deliris de grandesa et rebran ni ací, a la Viquipèdia, ni enlloc. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 20:14, 4 ag 2006 (UTC)
Sóc una merderota per a vosaltres i no ho dissimuleu; i ho sé des de fa temps. On està el problema, senyor Pepetps? O és que m'he de creure que em valoreu? Doncs no. T'ho dic i fica-t'ho al cap. Em tracteu com la Ventafocs maltractable, i ho sé. Si et penses que pel fet que insulti tant em crec a mi mateix el He-Man, és que no tens cap sentit de la intuïció, si puc parlar clar i català. --cromelnordic 02:02, 5 ag 2006 (UTC)
Em penso que si l'únic problema que tens és que vols posar un enllaç a la teva pàgina personal, la pots posar perfectament a la teva pàgina d'usuari. Fins i tot hi ha una plantilla d'aquestes que es posen amb dades personals de l'usuari per poder-la posar, com tinc jo a la meva pàgina d'usuari, encara que per mi, tenir o no un enllaç a la meva web no m'importa en absolut i només la vaig posar perquè vaig veure la plantilla i em va fer gràcia utilitzar-la. A partir d'aquí, tot el que sigui posar la tava pàgina en altres llocs em penso que és totalment inadmisible, ja que això és una enciclopedia, no una pàgina d'anuncis gratuïts. Pels anuncis ja hi ha pàgines tipus loquo.com i similars on podràs posar els que vulguis. --Jordi_G (parlem-ne) 00:05, 5 ag 2006 (UTC)
Senyor Jordi G: les teves opinions em semblen filosofia insultant que no comparteixo.
¿He expressat bé la meva desaprovació cap al que, segons tu, són els més meravellosos axiomes del món? Doncs espero que sí.
Ara: en tot cas, les teves opinions, siguin falàcies o axiomes, són les que s-imposaran en aquest clima d-indiàleg i unanimitat. En fi, paciència. --cromelnordic 01:47, 5 ag 2006 (UTC)
Aquest usuari està obsesionat per fer publicitat de la seva pàgina i ha estat creant problemes similars a altres pàgines catalanes on hi ha fòrums i mitjans per col·laborar. Sempre aprofita qualsevol excusa per posar enllaços a la seva pàgina. Si el que vol és fer publicitat, potser que la pagui com tothom, per exemple posant anuncis patrocinats al google.
Això és un pelet anacrònic des de fa poc, perquè ja he renunciat, a desgana, a lluitar més per la propaganda inacceptada a la Viquipèdia. En fi, el que no pot ser, no pot ser.
Però en una cosa et donc la raó: la meva estimadíssima La Stoa, m'agradaria que estigués rebosant de visites; si em caiguessin del cel visites, ja no aniria fastidiant a la gent de la Viquipèdia i de l'Edf. En principi, tant dolent és? Potser lo dolent són els mitjans inacceptats (per vosaltres, perquè no dir-ho), més que no la finalitat per obtenir, no??? --cromelnordic 17:05, 9 ag 2006 (UTC)

Em sento insultat per Pasqual i per les seves lleis abusives, sabent que són, tristement, lleis acceptades per tothom i antiminories.

Durant l'Europa dels anys 30, la meitat del continent (Espanya, Itàlia, Alemània) era gent (líders i ciutadans) d'idees nazis i absolutistes. Eren aquestes lleis bones?

El que vull dir (amb un exemple gràfic estrambòtic) és que les lleis de la Viquipèdia seran tot lo universals que us surti del... però no són justes. Són abusives. Són abusives amb la minoria que les voldria (encara que sigui una minoria d'una sola persona); però no ens enganyem: són lleis antiminoritàries.

En tot cas, tinc present un dret inclòs en tots els usuaris del món: renunciar i no tornar més a la web. Aquest dret el vaig utilitzar en la web del Jueves, quan la vaig abandonar (no en la del Racó, on vaig patir una expulsió en comptes de fer una renúncia).

Per tant, l'únic dret que em queda és la porta de sortida. Què puc dir-me a mi mateix? Estic obligat!!!

Em costarà algun temps fer-me la idea d'aquest falangisme antimediàtic de tantíssimes webs... de fet encara no me'n faig la idea... En fi, temps al temps!

Au, salut i que disfruteu els vostres collonets de vidre sense propaganda.

(És només un desfogue... No us ho prengueu massa a la valenta. Total, això no és Bambi, eh?).

Salut i visca la Viquipèdia, m'agradin o no les seves lleis!!! (Encara que permetessin una quantitat fins inferior de propaganda, seguiria siguent un gran projecte).

--cromelnordic 19:18, 4 ag 2006 (UTC)

Com et maltracten, eh, Crom? El teu ús de la retòrica és tan culte, envitricollat, raonat, informat i excels que no entenc que et puguin tractar d'aquesta manera. Tens tota la raó de queixar-te de la terrible injústicia de què la majoria s'imposi sobre la minoria. El que cal és que una sola persona imposi el seu criteri per sobre els altres i a fer punyetes! Les dictadures i imposicions d'un individu per sobre de tothom són molt més eficients, i tant, on anem a parar! Crec que per ser una persona tan il·lustre distingida i gloriosa com tu, no només hauria de tenir dret a tenir enllaços de propaganda cap al seu web! De cap manera! Crec que hauríem de tenir també una pàgina explicant què és Lastoa.cat, i un altre article explicant qui és en Crom. No, no, espera! Un article explicant qui és en Crom i un altre amb el nom de pila explicant qui és quan no és Crom! De fet podríem fer una plantilla per enganxar a cada article en què has col·laborat on hi digués "Aquest article ha comptat amb la col·laboració d'en Crom el Nòrdic, amo i senyor del web de La stoa, no perdeu l'oportunitat de visitar el seu web". El rètol podria ser vermell amb lletres blanques, una cosa cridanera que garantís que tothom visités el web. T'ho imagines? Ara sóc jo qui s'ha desfogat. Llull · (vostè dirà) 19:29, 4 ag 2006 (UTC)


I perquè, "amic" Llull, perquè no posem un article sobre el color dels calçotets de la gent de la Viquipèdia que està en contra de la propaganda, tu per exemple "pico de oro"?? Sou tant machotes!! Segur que, amb aquest article, obtenim visites de centenars de gent desesperada que no té res millor que fer!!! No dieu sempre que la Viquipèdia és una web oberta a tothom??? --cromelnordic 22:19, 4 ag 2006 (UTC)

Oberta a tothom que vulgui col·laborar a fer una enciclopèdia. Entre insultada i insultada teva a mi m'ha donat temps de contribuir en 5 articles. Els que venen a reivindicar que molestar és un dret de l'individu que està essent vulnerat, en canvi, no són benvinguts. Aquests no. Llull · (vostè dirà) 22:54, 4 ag 2006 (UTC)
Estic indignat, ho haig de reconèixer. Trobo absolutament insultant el que esteu fent. Crom el Nòrdic no teniu ni idea de res del que esteu dient; solament insulteu la resta d'usuaris. La majoria d'individualitats d'aquesta viquipèdia opinem una cosa; una minoria maleducada representada per vós tot sol insulta i insulta sens parar i vol imposar la seva voluntat. Aquí les decisions es prenen per votació i consens. En el seu moment es va votar que no s'acceptava propaganda, ni publicitat, ni res que s'hi assemblés. L'assemblea que és la viquipèdia ho va decidir. Fou la unió en una expressió única de la voluntat heterogènia i diversa dels seus usuaris. És cert que n'hi ha alguns que tenen més poders que els altres, però no són ni tirans, ni éssers superiors: són companys usuaris i tots tenim una veu pròpia, individual; igual i lliure. Opinem en assemblea, en llibertat. Qui vol hi participa i qui vol no hi participa, sense coaccions. No ens regeixen altres regles que les que nosaltres decidim. I les acatem perquè són nostres, eixides de la nostra voluntat i sobirania. Cap altre usuari ens les imposa. Tampoc una colla de panxuts reunits en un àmbit privat imposa les regles a la resta dels usuaris. Som assemblearis, aquesta és la nostra natura. Som iguals. Ens acostem a la societat igualitària. Els tirans no hi tenen cabuda, ni els individualismes egoistes (això és, burgesos). No som una comunitat homogènia; cadascú té les seves opinions i les exposa. Tots hem tingut les nostres diferències, però ningú ha volgut erigir-se com a veritat absoluta o usuari tirà. Aquesta és la nostra comunitat d'usuaris iguals que mantenen la seva personalitat i els seus drets individuals. Si no podeu entendre això, senyor, és que aquesta comunitat no s'ajusta ideològicament als vostres preceptes. No volia intervenir. De vegades, m'agrada observar les conversacions en silenci. Però trobo que això és un atac frontal a totes les valors de la viquipèdia, a part de desqualificar-ho tot barroerament amb grans mots com falangisme antimediàtic. Sou un tirà, Crom. Però la nostra igualtat i llibertat com a usuaris no cedirà davant les vostres envestides. I com deia un suposat amic vostre, Plató, "el alma tiranizada será la que menos hace lo que quiere; me refiero al alma como todo: arrastrada sin cesar por la pasión en forma violenta, estará llena de turbación y remordimiento" (La República, paràgraf 577e) Vilallonga · (digui digui) 21:53, 4 ag 2006 (UTC)
Ho ho ho ho ho! Quins discursos, jo i tu Vilallonga!! Semblem el congrés dels diputats Rajoy contra Zapatero!!
Ara de debò: deixem-ho estar, mireu. Estic molt disgustat perquè mantinc un fort desacord amb la vostra propaganda nula. Però ja passo de tot. Potser estaré en desacord amb la vostra antipropaganda fins que em mori. Doncs m'enduré el desacord indialogat a la tomba, sense plasmar-lo en cap realitat.
Jo me'n torno a la filosofia i a lo meu, i si ningú visita La Stoa que em donguin pel cul.
Ah, i si voleu bannejar-me temporal o indefinidament de La Stoa, sabeu perfectament que no us cal demanar-me permís. Ho podeu fer ara mateix, si és el vostre criteri. Jo prefereixo abaixar-me els pantalons, que em posin el supositori "Inpropagandin" i au, que la vida continua, i mireu, La Stoa total no s'ha mort per això, només faltaria.
Au, salut i cultura.
--cromelnordic 22:19, 4 ag 2006 (UTC)

evidentment estic en contra de la propaganda fora de la pàgina d'usuari i dels vincles externs que no aportin informació, però no entenc la violència d'aquest debat. Suposo que m'he perdut capítols previs... baixem tots el to, si us plau--barcelona 21:43, 5 ag 2006 (UTC)

demano disculpes perquè ja he vist que el tema ve de lluny i que crom ha fet molt més que opinar, no ho sabia, per a mi el debat era nou--barcelona 21:57, 5 ag 2006 (UTC)

Deixa estar el tema, Barcelona; no en parlem més. Ells volen el 100,00% de propaganda per a ells i no volen donar-me ni una mica per a mi, ni tant sols si prometo que els vincles seran culturals i tindran relació amb l'article en concret. Maltracten la meva web perquè és un petit projecte individual i no un website d'un interès públic. Ja em puc donar cops de cap contra la paret per aquesta, per a mi intolerable, tacanyeria colectiva, i desconfiança ("El Crom és un llop per a la Viquipèdia que atrauria a altres llops ansiosos de mediatisme"). I, per si fos poc, aquest intercanvi d'insults (bidireccional, tot cal dir) entre la Viquipèdia i jo m'ha fet bastant de mal emocional. (En la web Exèrcit del Fènix ha passat una cosa similar).

Però en fi, per molt intolerable que em sembli aquest fet, crec que el millor serà conformar-me i empassar-m'ho gola avall... és la vida!!!--cromelnordic 07:37, 6 ag 2006 (UTC)

Si tant dius que ho deixem estar, no digues més comentaris. Els cometaris que escrius tenen to de victimista i a la volta sembla que vullgues discutir més. Com tu dius, deixem-ho estar ja. Ningú et diu que no pugues col·laborar amb els articles i començar-ne de nous respectant les polítiques i la filosofia de tots els projectes Wikimedia. Si t'agrada la Viquipèdia, col·labora i no discutim més. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 12:10, 6 ag 2006 (UTC)
Si és una forma sibilina i genial de dir-me que les normes de la Viquipèdia són superperfectes i colectives, et diré que estic en desacord.
Les normes de la Viquipèdia tenen errors d'una certa gravedat, i a més, el fet que tanta gent les accepti és un signe de fracàs colectiu.
Alguns pensaran que dic això perquè sóc un egocèntric, però mira, no m'ho vull callar malgrat això. Salut!
--cromelnordic 18:58, 6 ag 2006 (UTC)

Escolteu nanos. I si fessim les paus, accepto les decisions dels jefes, i em desbloquejeu la direcció de la web? És negociable?

Colteu, no seria negociable que jo acceptés les decisións dels jefes (bé, les decisions sobre la web, el que sigui) sobre vincles i propaganda [quin remei! però al capdavall no és tant dolent; al capdavall podria ser pitjor, i no dic "podria ser pitjor" per fer cap ironia] i em desbloquegessiu la direcció www.lastoa-cat? Al capdavall, si el que es tracta és de no posar vincles indesitjables, encara que no de la millor forma per a mi, he acabat aprenent la lliçó.

Demano que, si cal passat un temps de seguretat (no cal que m'ho desbloquegeu ara mateix) em desbloquegeu la direcció de la meva web, i teniu la meva paraula que ja no posaré cap vincle sense permís [tinc bastants defectes, però mai m'he près a broma una sola de les meves promeses, tot i que, com passa a vegades, no sempre les pugui complir totes].

Total, si ara he decidit no posar cap vincle sense permís per anticipat vostre, i poguent borrar qualsevol vincle si ho incomplís, trobo que no és demanar la lluna si demano el desbloqueig de la direcció de la meva web.

En fi, he fet una petició sobre la direcció de la meva web (sobre els vincles, ja ho aclarirem quan arribi el moment). Quedo pendent de la resposta.

Salut i visca la cultura.

--cromelnordic 08:36, 9 ag 2006 (UTC)

Perdona, però no t'entenc. Per què la Viquipèdia hauria de canviar la seva política d'enllaços externs? En quin sentit creus que s'hauria de canviar? Els enllaços externs tenen una funció específica a la Viquipèdia i en cap cas s'admet la promoció. En quins casos creus que es poden fer excepcions sense perdre la neutralitat? O potser s'hauria d'obrir a tot tipus de publicitat? Especifica més clarament la teva proposta. --VRiullop (parlem-ne) 23:08, 9 ag 2006 (UTC)

Ja no hi ha proposta. N'hi havia, però ja no n'hi ha. Ja no crec que ningú la pugui acceptar, la proposta que m'hauria agradat abans de defensar...

Ara mateix, ja estic disposat a acceptar (quin remei!) la realitat sobre la propaganda (permesa i no permesa) que hi ha en la Viquipèdia.

L'únic que demano, és que es tingui un vot de confiança en mi, i que es desbloquegi la direcció de www.la-stoa.cat .

Au, salut!

--cromelnordic 09:33, 10 ag 2006 (UTC)

Això és subrealista. Llull · (vostè dirà) 11:27, 10 ag 2006 (UTC)
L'únic propòsit per treure l'adreça de la llista anti-spam és per posar enllaços. Quins enllaços vols posar? --VRiullop (parlem-ne) 12:22, 10 ag 2006 (UTC)
Doncs si entes quina es la posicio de la viquipedia sobre propaganda, i que no estem disposats a canviar-la, ja no hi ha res mes a dir. Aqui, la confiansa te la guanyes amb les teves contribucions. Si demostres que tens interes en contribuir constructivament i no utilitzar la viquipedia per fins propagandistics, no dubto que no hi haura problemes per desbloquejar l'adressa d'aqui un temps. Per que no hi hagi malentesos: no et facis il.lusions que si et "portes be" canviara la politica sobre propaganda a la viquipedia: ja has vist que tothom es partidari de no permetre propaganda sense excepcions, i el mes segur es que aquesta postura sigui la mateixa d'aqui uns mesos.

Espero que aixo sigui el final d'aquesta llarga discussio que no porta enlloc. Donem el tema per tancat i espero que ningu no en parli mes, que ja hi hem perdut prou temps.

Salut a tots, Xevi 13:03, 10 ag 2006 (UTC)


Donc el tema per tancat, però...

Donc el tema per tancat, i adopto les normes de la Viquipèdia, però no passo a admirar la seva ideologia.

Físicament, faré l'absència total de propaganda que vol la Viquipèdia, però ideològicament, les meves "creences defensores d'un mínim de propaganda" es mantenen.

Però tranquils, que he promès que abandonaria la militància, i això he fet, i això faré. Ja no intentaré res més. Em tanco les idees dins meu.

Apa, salut.

--cromelnordic 20:55, 10 ag 2006 (UTC)

Ara doncs, truca a l'enciclopedia catalana, a veure si allí són més bona gent i te'n permeten de propaganda.
A l'enciclopèdia catalana dius? Ho dubto... Allà són una publicació en paper escrit, és molt improbable que regalin gaire propaganda... la situació és diferent... --cromelnordic 08:27, 11 ag 2006 (UTC)
Aquest tiu sempre diu aixo pero sempre continua amb la mateixa canco sense parar.

La Viquipèdia discrimina i no és una enciclopèdia lliure

Em sap molt greu escriure això, però haig de dir que ja se m'han despenjat nombrosos links en diverses categories d'aquesta enciclopèdia lliure. Em fa l'efecte que hi ha una certa manipulació de la informació que s'hi penja i la que s'hi deixa de penjar...

Si volem que sigui una veritable enciclopèdia lliure hem de tenir un mínim de garanties que la informació que podem aportar entre tots i totes es mantingui, sempre i quan sigui correcta i escaient, com era el meu cas.

Així que, mentre segueixi passant això, no recomanaré aquest servei a ningú i divulgaré aquests fets poc democràtics.

cordialment,

jordi

Sigues més explícit. Avui he tret dos enllaços de http://www.abast.cat/ que has posat a Ciència i Divulgació científica. D'acord amb VP:EE compleix tres dels punts d'allò que no s'ha d'enllaçar: Enllaços afegits amb l'únic propòsit de promoció, Enllaços comercials que tenen per finalitat vendre productes o serveis, Enllaços repetits a diferents articles es considerarà com a spam. En canvi, no compleix cap dels punt d'allò que s'hauria o podria enllaçar. --VRiullop (parlem-ne) 11:33, 16 ag 2006 (UTC)
Hola Vicenç,

Efectivament em refereixo a aquest enllaç. Ciència a l'abast no només és un enllaç comercial, tot i que no me n'amago pas. Ciència a l'abast també ofereix serveis gratuïts d'activitats de divulgació científica a la Setmana de la Ciència, tal i com s'explicita a la web. Em sap greu que webs com aquesta no hi tinguin cabuda a la Viquipèdia. De totes maneres, no és el primer enllaç o comentari que se m'esborra. Fa unes setmanes em van borrar unes cites bibliogràfiques de revistes cintífiques qualificades de temàtica paleontològica. El que vull dir amb això és que estic una mica decebut amb els judicis que feu els revisors, potser perquè heu d'anar per feina i potser no teniu temps de contrastar la informació...

Atentament, jordi

Es cert que hi ha un cert prejudici amb els usuaris anònims. Normalment els intents de sabotatje, o les bajanades, són anònimes o bé solen ser usuaris que no col·laboren habitualment i no coneixen prou bé el funcionament de la Viquipèdia. No ho dic per tu, que no ho sé. Sobre les cites bibliogràfiques no et puc comentar res, però sí de l'enllaç aquest. La Viquipèdia és una enciclopèdia i no un portal o directori web. Podem trobar milers d'enllaços sobre Ciència. Destriar quin és enciclopèdic, quin es pot utilitzar com a referència per fer l'article i quin pot completar la informació que no s'ha pogut posar a l'article, és feina dels editors principals que han col·laborat en l'article. Si ells diuen que l'enllaç de "Ciència a l'abast" és oportú, ho acceptaré encara que jo penso que no. Així funciona. --VRiullop (parlem-ne) 15:30, 16 ag 2006 (UTC)

Ei, gràcies per desbloquejar la direcció www.lastoa.cat.

Moltes gràcies!!! M'ha agradat!!!

Malgrat tenia, i tinc, (malgrat que les deixi en un tercer pla de moment) discrepàncies sobre el funcionament de la propaganda permesa, i no permesa, a la Viquipèdia, m'agrada que estigui, per ara, lliure de càstig.

Ja ho anirem raonant, tot plegat... "Les coses de palau, lent vos anau"... (Refrany castellà que he adaptat per improvització).

En fi, compteu amb que posaré més articles, sobretot ara que conec millor quines són les normes d'estil i d'escriure de la Viquipèdia.

Au, salut!!! --cromelnordic 12:25, 16 ag 2006 (UTC)

A Crom, l'adreça continua blocada al registre. Per algun motiu us ha deixat escriure l'adreça.
A l'anònim: és curiós que els qui es queixen de la política dels enllaços sigui gent que té alguna cosa a promocionar. És molt fàcil fer crítiques sense participar dins la mecànica de la viquipèdia. Els qui fa un cert temps que hi som (no sóc pas un dels dinosaures d'ací...) primer fem aportacions i després discutim les coses que no ens agraden, no pas a l'inrevés. Altrament, això sí que és una postura ben poc lliure: arribar i moldre, com preteneu de fer vós amb la vostra crítica fàcil. Intenteu de col·laborar primer i després passeu a obrir un debat sobre les polítiques de la viquipèdia.
Vilallonga · (digui digui) 17:17, 16 ag 2006 (UTC)
Doncs Vilallonga, ves i borra la meva direcció de la meva web si vols. Si no, jo no t'ho borraré per tu. Apa, salut!!! --cromelnordic 18:14, 16 ag 2006 (UTC)
Cadascú té el que vol a la seva pàgina d'usuari. Vilallonga · (digui digui) 07:43, 17 ag 2006 (UTC)
comentari retardat:Sí que és possible afegir www.lastoa.com, aixó no és cap enllaç extern, per aixó no ho detecta el filtre, perque és simplement text. –Pasqual bústia 19:24, 17 ag 2006 (UTC)
Vilallonga, em fa l'efecte que fas afirmacions gratuïtes i sense fonament, que sigui anònim no vol dir que no col·labori amb la Viquipèdia. Tot sovint he penjat algunes informacions o n'he modificat altres que contenien errors... i ja et dic que no sempre se m'ha acceptat pel sol fet de no estar registrat. Si això ha d'anar així, potser valdria la pena no acceptar usuaris anònims i obligar a fer un registre a tothom qui vulgui participar, no creus?

jordi

Les vostres contribucions solament són propaganda (enllaços a p. web en les quals participeu o que us interessa de promocionar per algun motiu). Feu alguna altra cosa i després en parlem. Altrament, us consideraré com aquella gent que deixa propaganda a la bústia de casa meva. No hi veig cap diferència. Vilallonga · (digui digui) 10:49, 17 ag 2006 (UTC)
Doncs jo faig "alguna altra cosa". Espero, que en algun cas, algun dia "en parlem", ok? I no ho dic per fer un sarcasme, ni per voler (bé, de moment no) cap propaganda, sinó perquè, Vilallonga, si em quedo sense propaganda per sempre podria acceptar-ho, però, sisplau ves molt amb compte amb el que dius. Desitjo que no em donis promeses indirectes i enganyívoles en un llenguatge pluri-interpretable. I ja està, això és tot. Visca la cultura!!! --cromelnordic 16:43, 17 ag 2006 (UTC)
Si tots el temps que dediques a escriure tonteries el dediquessis a escriure articles, aniríem dels primers. No et sembla que ja n'hi ha prou?--Lohen11 16:55, 17 ag 2006 (UTC)
mira, veig que estas una mica alterat i que t'ho prens com un atac personal, és per això que dono per tancada la discussió... Només espero que recapacitis amb el que et preguntava i amb el que dius, perquè ho trobo molt fort... jordi
Exacte, és l'alteració de veure com a l'estiu apareix gent que vol promocionar llocs webs a través dels "enllaços" i de veure com veniu ací amb frases com "la viquipèdia discrimina i no és un enciclopèdia lliure". Fins a aquest migdia les teves contribucions (per la teva IP actual) havien estat 4 i tots quatre eren enllaços a p. web que han estat considerats spam. Quant a la pregunta, em sembla que la viquipèdia ha d'estar oberta a edicions anònimes. Després els usuaris registrats i administradors ja s'encarregaran de veure si són contribucions serioses, spam o vandalisme. Amb tot, el registre a la viquipèdia és simple, bàsic diria: no trobaràs un lloc on registrar-se sigui més fàcil. A més, no hi ha cap exigència d'informació personal.
Vilallonga · (digui digui) 14:31, 17 ag 2006 (UTC)

Com m'ho faig per fer un donatiu a la Viquipèdia si...?

He intentar fer un donativet únic (bé, uns pocs euros) a la Viquipèdia (també els granets petits fan una platja si són molts), però resulta que el compte de Paypal em dóna problemes.

Algú pot donar-me alguna indicació? Si cal en privat des del meu email: webmestrelastoa@gmail.com , o el meu msn: webmestre@lastoa.com

Bé, ja em direu, espero (menys dóna una pedra de donatiu ;-) ). Au, salut... --cromelnordic 19:18, 17 ag 2006 (UTC)

Tota la informacio la pots trobar a l'enllas de donatius (que surt sempre a dalt de tot). Crec que hi ha diverses formes de pagament, pero si tens problemes el mes recomanable es que contactis directament amb wikimedia. No crec que hi hagi ningu a la viquipedia en catala que estigui relacionat amb la recollida de fons. No cal ni dir que s'agraeix qualsevol donacio pero que aixo no implica cap dret afegit, i menys el d'afegir propaganda. Salutacions, Xevi 19:39, 17 ag 2006 (UTC)
Estic d'acord, però vull afirmar, amb tota seriositat, que el primer que ha parlat de la possibilitat (immoral o no) que un donatiu pugui permetre posar alguna propaganda, permanent o puntual, has estat tu.
La meva opinió, almenys generalment, és que la solidaritat és ALTRUISTA i sense recompensa.
En cas contrari seria un intercanvi... però bé, un intercanvi també podria ser considerat parcialment una forma de solidaritat, no?
O sigui: comprenc la teva autodefensa i prevenció, però no pateixis: serà un donatiu que no exigirà, en absolut, una propaganda a canvi. No exigirem, per exemple, posar nous vincles de propaganda; que no ho exigirem, ho prometo.
Potser mencionarà les paraules "Stoa" o "Crom", però això (que no és cap hipervincle a Internet, com a mínim no per sí mateix) no és una propaganda directa, sinó una menció. I home, potser és una mica massa, que no pugui lluir una mica el nom de la web ni el meu propi; solidaritat altruista, però puc xulejar una miqueta, no? No cal ser tant superestricte...
Antipropaganda raonable, no és estrangulament d'identitat, vaja, penso jo!!!
En fi, en tot cas si ho desitges pots fer un comentari al que acabo de dir (positiu o crític), ja saps ;-)
Au, visca la filosofia i salut!!! --cromelnordic 06:53, 18 ag 2006 (UTC)
He intentat fer servir l'enllaç de donatius de sobre de tot que tu indiques (naturalment), però no me n'he sortit. Em pots donar alguna indicació? Bé, diuen que el problema és de la meva llibreta, però penso que aquesta està activa correctament i que té alguns calerons. Mantinc el dubte: em pots donar alguna indicació, potser? Bé, gràcies pel temps en llegir-me, i salut!!! --cromelnordic 07:02, 18 ag 2006 (UTC)

T'han banejat a PayPal? O potser, tal com t'enrrotlles, han interpretar que el donatiu el demanaves tu. Espero que tinguis sentit de l'humor. --VRiullop (parlem-ne) 07:50, 18 ag 2006 (UTC)

Ha ha ha! Està bé el teu sentit de l'humor per trencar el gel. Accepto la broma. Bon dia tinguis. --cromelnordic 10:24, 19 ag 2006 (UTC)

Si els meus enllaços externs cap a La Stoa poden complementar la informació de la Viquipèdia, perquè no puc posar ni el més mínim enllaç, encara que fos sota un control rígid??

Aquesta és una pregunta sobre la qual mai he tingut cap resposta satisfactòria. Se m'ha obligat a renunciar a la propaganda sense un diàleg convincent.

Perquè els websites més importants poden enllaçar-se, i jo no?

Tinc sospites que no es tracta que els meus enllaços no donguin informació sobre la filosofia. En absolut. Es tracta d'un comportament anti-minories. Els petits portals d'informació general, com el meu, dónen mala fama a la poderosa Viquipèdia, i per això no puc demanar una propaganda, i els usuaris es queden malinformats "sense que passi res".

Perquè es confon la meva ànsia de propaganda amb el dret d'informació del lector? Per quins sets sous el primer nega el segon??

Què vol dir? Que quan un portal important vol propaganda de la Viquipèdia, se la pot donar??? Que no satisfà els collonets de l'amo del portal gran?? I perquè els collonets de l'amo del portal petit es queden sense res de res???

En fi, ja ho he dit. Apa, salut. el comentari anterior sense signar és fet per Cromelnordic (disc.contr.) 19:00, 21 ag 2006

Creia haver llegit per algun puesto que el tema estava tancat. Algú li ha explicat que el PageRank no canvia amb els enllaços de Wikipedia? Potser així desapareix per sempre. el comentari anterior sense signar és fet per 81.37.148.145 (disc.contr.) 19:08, 21 ag 2006
Primer: Hi ha hagut tot el diàleg del món; el que passa és que no us plau i després heu de procedir a insultar tothom.
Segon: Actueu com un bot que es dedica a enllaçar a pàgines que generalment poc tenen a veure amb el contingut expressat a l'article.
Tercer: Els articles que es troben al vostre web, en una bona part dels casos, són irrellevants, poc qualificats o inadequats en contingut.
Quart: El dret d'informació que reclameu és solament un enaltiment de l'ego propi.
Cinquè: Periòdicament s'haurà de tractar aquest tema? Sereu al final la filariosi de la viquipèdia?
Vilallonga · (digui digui) 17:22, 21 ag 2006 (UTC)
Prego que m'excuseu. He usat un estil molt brusc per expressar-vos l'opinió de sempre. El problema és que ja no sé com dir-vos el que us dic –diem– sempre. D'altra banda, les vostres impertinències insistències periòdiques són desmoralitzadores...
Vilallonga · (digui digui) 17:32, 21 ag 2006 (UTC)
La Viquipèdia no admet propaganda, per tant, si els teus enllaços, com tu mateix dius, són de propaganda no hi poden sortir a la Viquipèdia. 80.24.186.207 17:28, 21 ag 2006 (UTC)
Crom, no provoquis amb els collonets. Llegeix més amunt donc el tema per tancat. No pots ser coherent? --VRiullop (parlem-ne) 17:43, 21 ag 2006 (UTC)
Crom és molt tenaç, persistent i no crec que mai se'n donarà per vençut. No és la primera vegada que diu que no continuarà amb la seua batalleta. Jo diria que és el seu modus operandi, no busca la coherència, sinó l'esgotament psicològic dels seus contrincants.
Els enllaços externs de la viquipèdia porten l'etiqueta rel="nofollow"[...] (83.36.114.139 13:48, 18 jul 2006)
     És aixó al que et refereixes?

Aixo ja sembla la canso enfadosa. Crom, et torno a repetir que ja sabem que en penses de la nostra postura, i tu ja saps el que pensa la resta de la viquipedia de la teva. Sisplau, no utilitzis la taverna i les pagines de discussio per dir cada dia el que penses d'aquest tema, com n'estas d'enfadat, i que dolents que som. I menys si has de fer servir un llenguatge groller o despectiu.

Si vols comensar a treballar constructivament com has dit moltes vegades, tots estarem encantats de col.laborar amb tu. Si insisteixes a utilitzar la viquipedia com un forum i sense respectar les normes de convivencia basica, jo mateix proposare que s'et bloqui el compte una temporada. Si continues aixi, estic segur que no costara gaire d'aprovar aquesta mesura.

Per ultima vegada: espero que no haguem de tornar a parlar mes d'aquest tema. Gracies a tots. Xevi 21:11, 21 ag 2006 (UTC)

Deixem-ho estar.

Ja he tornat a topar amb la realitat. Doncs accepto les normes de la Viquipèdia, i si no m'agraden marxo. I no en parlem més. Apa, salut i a fer cultura. --cromelnordic 05:42, 22 ag 2006 (UTC)

Vull deixar les coses clares.

Sempre he estat en desacord amb les normes de la Viquipèdia. Sempre he sentit que no se m'ha donat cap argument convincent (per a mi no; per a vosaltres mateixos és evident que sí que us convenç...) per a acceptar les normes de l'Enciclopèdia lliure. Sempre he sentit (i sento) com els drets individuals meus són menystinguts per les normes actuals de la Viquipèdia...

Ara, passo de fer una defensa individual més. Si no n'he de guanyar res bo i només profunds desacords amb tothom, per això, passo. I si no, el dret que sempre em queda és marxar per sempre de la web.

Siguem francs. Estic obligat a aprovar les normes?? Que se'm obligui a no debatre les normes i a assumir-les des del silenci (o des de l'exili) puc acceptar-ho; ara, mentre m'ho calli puc estar en desacord. (Si pel fet que em callo s'interpreta que estic d'acord, o no, ja m'és igual; em callo i punt).

Doncs ja està. Em quedo els meus desacords per a mi. Per a sempre, em temo, perquè podríen passar anys i panys (per no dir que no arribarà mai) el moment en que les meves propostes siguin escoltades.

Per a bé o per a mal, la Viquipèdia és un projecte colectiu no obert a suggerències. Ho he d'acceptar.

Repeteixo: mentre no faci crítiques, no se'm pot dir res. Per tant, feu-m'ho fàcil, que aquí l'únic que es queda sense el que voldria tenir sóc jo. Una mica de solidaritat, ok, sisplau?

No remenem més el tema...

Apa, salut!!!

No et preocupis des d'un principi ha quedat molt clar a què et dediques: a encardar-te'n de nosaltres i del projecte.--Lohen11 07:07, 22 ag 2006 (UTC)
Tot el que vulgueu, homes. Si això penseu la majoria, és la vostra opinió. Bé, a dir veritat, jo tampoc penso de vosaltres que sigueu uns angelets...
Tolero que penseu malament de mi.
Tot el que demano, és que no se'm bannegi. Bé, potser m'ho mereixo, però ja passo de la ditxosa propaganda.
Cadascú a casa seva, posa les seves normes, i ja està. Ok? I qui no les accepta, que s'aguanti. (També hi ha gent que no aguanta les meves normes a la meva web, i s'ha de fer-se aguantar...).
Apa, salut i a fer la Viquipèdia!!! --cromelnordic 07:35, 22 ag 2006 (UTC)

Ho vam decidir tots (tots els usuaris que hi van participar) que a la viquipèdia no hi hauria propaganda intencionada. És una opció de neutralitat: no afavorim cap pàgina web perquè sí. Solament ens guiem pel seu interès acadèmic. Els enllaços tenen utilitat informativa extra: fonts primàries, material amb drets d'autor que no podem posar, etc. La vostra pàgina no té la qualitat i l'interès necessaris perquè sigui enllaçada als articles de filosofia. Hi ha d'altres portals (com el d'en Terricabras o en Vallmajó) que serien molt més profitosos d'enllaçar i, si us hi fixeu, tampoc ho fem compulsivament. Tot té una mesura.

Vós heu tingut problemes arreu. I ara heu vingut a cercar problemes amb la vostra propaganda al lloc menys indicat. Encara heu de donar un argument convincent a fi de convèncer-nos que acceptem els vostres enllaços (insults i victimisme no compta). Ja se us ha explicat a bastament (i ací ho he tornat a fer) per què no hi ha lloc a la viquipèdia per a la propaganda. Vós no voleu canviar aquesta política d'una manera universal, sinó que la voleu canviar solament per a vós. En el règim quasi pantisocràtic que és la viquipèdia, tots som iguals i no hem de fer tractes de favor. Les normes són per a tots, sense excepció. Hi ha uns paràmetres i vós no els supereu i els violeu.

Us he fet per enèsima vegada una explicació plausible. Quant tardareu a tornar a atacar amb les vostres difamacions, tals com: " la Viquipèdia és un projecte colectiu no obert a suggerències" o "Una mica de solidaritat". Sabeu què és la solidaritat? Doncs, ajuda mútua (segons Kropotkin)... Amb declaracions així em vénen ganes d'estampar les paraules de Robert Freisler dedicades a Ulrich-Wilhelm Schwerin von Schwanenfeld!

Vilallonga · (digui digui) 08:02, 22 ag 2006 (UTC)

Doncs ja estan les coses clares. No crec que valgui la pena remenar-ho més.

Ja no tornaré a insistir més en la ditxosa propaganda. I qui no s'ho cregui, que faci una aposta i que la guanyi.

Salut!!! --cromelnordic 09:58, 22 ag 2006 (UTC)

200 €. Llull · (vostè dirà) 10:06, 22 ag 2006 (UTC)

200€?? I perquè no 2.000 i et compres el cotxe?? Jopé!!!

I amb qui has fet la juguesca, m'agradaria saber?? Amb mi, no, perquè, en tot cas, no l'has formalitzat (no pots posar uns diners sobre la taula de cop i volta i dir: "Hala, ja estan jugats").

Vols formalitzar una juguesca de debò??? Parla amb mi pel msn: webmestre@lastoa.com .

Però t'aviso: 200€ ni parlar-ne, que ha de ser una juguesca de diversió i no de massacrada... Però uns 10€ o 15€ seria acceptable.

Au, si vols una juguesca formalitzada, contacta amb mi!!! Salut!!! --cromelnordic 10:20, 22 ag 2006 (UTC)

En Llull és un trampós, juga sobre segur!--Lohen11 10:26, 22 ag 2006 (UTC)
Si això és una indirecta que vol suggerir que jo sóc un puto adicte a demanar propaganda i demanar allò que jo considero els meus drets, doncs Lohen11, ho trobo un pelet ofensiu, aquest sarcasme sobre les meves possibles debilitats emocionals... què vols que et digui!!!
Fes el favor de no fer indirectes que em semblen de veure ara!!!
Salut... --cromelnordic 18:23, 23 ag 2006 (UTC)
En Llull acaba de guanyar 200€!!--Lohen11 18:32, 23 ag 2006 (UTC)
No!!! No estava formalitzada la juguesca. Quin document o prova, apart de xerrades intrascendents entre colegues que tothom pot fer, et demostraria que es mereix 200€??? Fes el favor de no dir frasetes tant agudes, sisplau!!! --cromelnordic 18:36, 23 ag 2006 (UTC)

Ja n'hi ha prou de tot això. Desistiu del vostre comportament ofensiu i el vostre vocabulari groller. Esteu provocant la comunitat i burlant-vos d'ella. Companys, si us plau, no li seguiu el joc, que això no s'acabarà mai! Vilallonga · (digui digui) 19:29, 23 ag 2006 (UTC)

Tranquil, Vilallonga, que em penso que no n'hi ha per tant, i ho dic seriosament... Apa, salut i pau. --cromelnordic 20:35, 23 ag 2006 (UTC)

Cromelnordic ets un pesat Plàcid Pérez Bru 20:41, 23 ag 2006 (UTC)

Calma, calma, insults no!!! --cromelnordic 20:56, 23 ag 2006 (UTC)

Us diu una veritat com un temple. Si voleu podem parlar dels vostres insults, començant per "feixistes mediàtics". Vilallonga · (digui digui) 21:09, 23 ag 2006 (UTC)
Però es tracta que ningú pot insultar, jo tampoc. O no?? --cromelnordic 06:58, 24 ag 2006 (UTC)
Bé, bé, d'acord, ho admeto!! He dit algunes coses bastant lamentables que me les podria haver estalviat. Tinc una mica de mal geni. No tot el que dic és perfecte ni molt menys. Admeto haver fet excessos una mica greus. Però tampoc seria pla que es recordés cada dos dies per tal de disparar-m'ho contra mi com si fos un arma, no??? Siguem una mica comprensius i no utilitzem el passat com a "martell pegador de cops". Apa, salut!!! --cromelnordic 10:12, 24 ag 2006 (UTC)


Imatge Discussió:J sabina.jpg.jpg

Aquesta imatge no és sense drets d'autor, aquesta imatge pareix que té una llicencia creative commons. Plàcid Pérez Bru 07:40, 27 ag 2006 (UTC)


Ai! Joaquin Sabrina,

quina feina me fas fer!

Han posat la teva imatge

amb dues vegades jpg,

tan deixat com un llàtzer.


Això ho heurem d'arreglar

que quedi bé de qualque manera,

això no és un un can-can

i tampoc una havanera


En lloc del creative commons

t'han posat una cosa rara,

me sortirà ben cara

aquesta errada dels collons!


Plàcid Pérez Bru 07:40, 27 ag 2006 (UTC)

hahaha M'ho imagin cantat pe'n Tomeu Penya. --VRiullop (parlem-ne) 08:33, 27 ag 2006 (UTC)

Bona poesia, sí senyor!!

M'agrada aquesta poesia, senzilla i maca, senyor Plàcid!! No, de debò, penso que té una qualitat bona, està bastant bé.

No has pensat mai en publicar-la a Relats en català puntcom o (disculpa la propaganda) a La Stoa puntcat???

Bé, salut!!!