Viquipèdia:La taverna/Ajuda/Arxius/2006/08

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Barra d'agost[modifica]

A l'apartat d'ajuda de la taverna atenem les demandes o preguntes sobre temes d'edició. Per a obtenir suport tècnic pregunteu a Tecnicismes. Sigueu pacients, però, que tard o prompte algun usuari vos n'atendrà. Es mostren les converses actives i s'arxiven automàticament les que tenen més de 15 dies d'inactivitat. Si voleu reprendre converses velles, cerqueu-les a l'arxiu de l'ajuda i inicieu un fil nou enllaçant a les converses prèvies.
Mostra la taverna sencera | Amunt | Inicia un nou tema


Icona d'una tassa de cafè Taverna de la Viquipèdia

Arxius d'agost del 2006

Icona d'una nota enganxada en un tauler Novetats
Icona de globus de diàleg Polítiques
Icona d'eines manuals Tecnicismes
Icona d'un paraigua Propostes
Icona d'un globus de diàleg amb un interrogant Ajuda
Icona d'una flor General

DESAMBIGUACIO[modifica]

HOLA AVUI ES EL PRIMER COP QUE EDITO QUELCOM A VIQUIPEDIA.HE EDITAT UN ARTICLE SOBRE LA CIUTAT DE CARDONA A L'URUGUAI,PERO NO HE ACONSSEGUIT QUE SURTI QUAN BUSQUES CARDONA (AMB UNA DESSEMBIGUACIO)SINO QUE HAS DE POSAR CARDONA(URUGUAI).COM PUC FER PERQUE EL MEU ARTICLE SURTI LINKEJAT QUAN ALGU BUSQUI CARDONA?EXEMPLE:SI BUSCO BARCELONA,SI QUE HHEM DONA L'OPCIO D'ANAR A BARCELONA (VENEZUELA).M'ENTENEU?A VEURE SI ALGU M'AJUDA A FER-HO.MERCES......

Ja està posat. Llull · (vostè dirà) 21:37, 10 ag 2006 (UTC)
Si hi ha mes "Cardones", llavors potser caldra fer una pag. de desambiguacio que llisti totes les possibilitats (mira't Ajuda:Pàgina de desambiguació)
Un consell: utilitza les minuscules per comunicar-te, sino sembla que vulguis cridar. Salut, Xevi 21:40, 10 ag 2006 (UTC)
Ja l'he feta jo. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 21:44, 10 ag 2006 (UTC)


Millor pàgina d'Usuari[modifica]

Hi ha algun premi a la millor pàgina personal dels usuaris de la Viquipèdia? --animarval 20:06, 10 ag 2006 (UTC)

Nops, que en vols un? fa l'ullet
A mi sempre m'ha agradat la teua pàgina, segurament t'ho mereixes.
Et conteste per que no es quede el teu comentari incomentat, com diria algun filòsof.
Salut i bon rotllo hehehe –Pasqual bústia 23:33, 18 ag 2006 (UTC)

gracies[modifica]

Gracies per ajudar-me amb desambiguació!i no escriure mes amb majuscules!!!salut!

Etiquetes d'Usuaris es mesclen amb les pàgines d'usuari?[modifica]

Hola a tothom!

Tinc un dubte en quant a les etiquetes d'usuari. Resulta que a la Categoria:Etiquetes_d'usuari hi apareixen (a més de la meva), la pàgina personal d'alguns vikipedistes.

El cas és que no se que fan ahí. No sé si és perque cuan vaig editar / crear una plantilla vaig fer alguna cosa mal o que. El cas és que això no deuria d'estar ahí.

Algú, en sap que ha passat?

Gracies per la vostra atenció.

Salutacions!

--TasMan 14:08, 18 ag 2006 (UTC)

Arreglat. Era culpa de la plantilla {{Seguidor València}}. --VRiullop (parlem-ne) 15:22, 18 ag 2006 (UTC)

Reis[modifica]

M'he fixat que molts cops els números dels nostres reis no corresponen al regne en qüestió; vull dir que quan parlem de Felip V, el borbó, no podem parlar de Felip V, sinó de Felip IV, perquè ni pels Països Catalans ni per Aragó, Nàpols i Sicília va haver 5 felips. Així mateix, quan ens referim a fets que passen en un dels regnes, hauríem de fer-ho sempre segons la numeració que té el personatge allà. Per tant, si parlem de Pere el Cerimoniós a Cullera, Regne de València, hauríem de parlar de Pere II i no de Pere IV (d'Aragó). Potser hauríem d'optar, simplement, d'anomenar-los pels malnoms. S'han pres mai acords en aquest sentit? Si no és així, què en penseu? --Xandrí

S'ha discutit llargament en diferents ocasions i a diferents llocs. Fora bo recollir les convencions adoptades en alguna pàgina. Si no recordo malament, pel casal de Barcelona i pels trastàmares s'utilitza preferentment el malnom i pels àustries i borbons la numeració de Castella. En el contexte específic d'un regne o del principat es pot utilitzar la numeració pròpia procurant evitar confusions. --VRiullop (parlem-ne) 09:53, 20 ag 2006 (UTC)
I perquè fins als trastàmares sí i pels àustries i borbons, no? --Xandrí 12:20, 20 ag 2006 (UTC)
Els àustries i borbons no tenen un malnom tradicional en català i la historiografia catalana utilitza preferentment, en aquest cas, la numeració castellana deixant la numeració de la corona d'Aragó com una questió més anecdòtica que tradicional. --VRiullop (parlem-ne) 11:43, 20 ag 2006 (UTC)

Llucmajor[modifica]

Avís per a mallorquins. A vora si qualcú pot verificar les imatges que s'han carregat de Llucmajor. Pels comentaris afegits a la descripció de les imatges sembla una pressa de pèl. Les mateixes imatges amb sos mateixos comentaris s'han carregat a l'anglesa i portuguesa. --VRiullop (parlem-ne) 21:09, 21 ag 2006 (UTC)

Confirm que les fotos són realment de Llucmajor. I sí, el peu de foto és una mica ofensiu ... --Paucabot · Discussió 17:30, 22 ag 2006 (UTC)

Problema de llicències entre Vikipèdies i Commons[modifica]

Hola a tothom!

Tinc un greu problema a l'hora de pujar fitxers a Commons, us explico:

Hi ha voltes que necessite un fitxer, que desafortunadament no està a commons, però si que apareix a altres versions de la Viquipèdia, a les hores, el que faig és un traspàs des de la viquipèdia on s'ubica el fitxer a commons.

El cas es que copie tota la informació que apareix a la viquipèdia sobre llicències i d'on s'ha extret, però me l'esborren. Unes voltes no diuen res, aquesta volta, ha estat el logo d'Ubuntu. El vaig traure de l'edició occitana, i m'han contestat que hi havia problemes amb la llicència, els vaig indicar que provenia d'aquesta edició, però res.

Ara el problema que tinc és amb el himne d'argentina, a commons no està, però sí a la Viki española, així que volia passar-la allí. El problema és que no trobe tampoc la llicència exacta, hi ha una molt pareguda, però és per a pintures. I no em vull arriesgar una altra volta fer el traspàs per a que m'ho tornen a esborrar.

El fitxer i la llicència estàn ací: [1]

Alguna idea?

Gràcies per la vostra ajuda.

Salutacions! --TasMan 14:08, 23 ag 2006 (UTC)

S'hauria de saber què diu la llei argentina al respecte. Veig que la web de la Presidencia de la Nación Argentina ho té publicat en mp3, però no diu res que ajudi a confirmar el domini públic. Ho pots preguntar al webmaster. --VRiullop (parlem-ne) 17:23, 23 ag 2006 (UTC)
Cal tenir en compte que commons sol tenir una politica de llicencies per imatges mes restrictiva que moltes de les viquipedies (p.ex., moltes viquipedies accepten fair use i commons no). Dir que ho has tret d'una viquipedia determinada no vol dir res, pq la viquipedia no es la font original. Desconec els detalls de funcionament de commons, pero estic segur que deuen tenir alguna pagina on explica els tipus de llicencies que accepten. Si no ho veus clar, el millor es que vagis a l'equivalent de la taverna a commons amb tota la informacio que tens del teu fitxer a veure si alla et poden ajudar. De fet, hi ha un debat previ sobre tot aixo a la viquipedia en catala, potser hi pots trobar informacio interessant: Viquipèdia:Presa de decisions/2006/Política d'imatges. Xevi 17:35, 23 ag 2006 (UTC)
Bé, intentaré ficar-me en contacte amb ells a vorer que em diuen.
Moltes gràcies per la vostra ajuda!

--TasMan 21:14, 23 ag 2006 (UTC)

Diferències al nom de la pàgina[modifica]

He estat observant la pàgina en diferents idiomes, i m'ha sorgit una pregunta a la que no trobo resposta: per què si originalment el nom era "wikipedia", en català els canvis (de "wiki" a "viqui") fan variar la pronunciació? Entenc que es puguin modificar lletres en idiomes per mantenir-la, però per fer-la variar? O és que potser m'equivoco i realment no s'està canviant?

Agraïré qualsevol resposta.

Doncs, tot depen de la pronuncia que li donis a la "w" en catala... En el seu moment, es va assumir que el mes natural era un so de "b", i es va decidir catalanitzar el nom. Em penso que s'haura de fer una pagina explicant aixo, pq sempre hi ha gent que ho demana. Salut, Xevi 20:19, 23 ag 2006 (UTC) p.s. sisplau, pensa a signar els teus comentaris.
Agafant el suggeriment de'n Xevi he creat Viquipèdia:Nom de la Viquipèdia. --VRiullop (parlem-ne) 13:00, 24 ag 2006 (UTC)

Esborrar categoria.[modifica]

Hola de nou!

Ja estareu pensant, ja esta este tocant una altra volta el nassos. :-P Però una coseta només. He tingut un problema al crear la categoria, no se perque os***, m'he despistat i he creat la categoria Categoria:Gestor de finestres lliure en compte del seu plural. Hagués fet un reanomenar, per ficar-ho en plurar, però no estava l'enllaç. Pensant que si llevaba les connexions s'esborraria, he creat la de Categoria:Gestors de finestres lliures així que ara hi ha dos. El que pasa es que per mi mateixa no puc esborrar la primera plantilla, així que bé... vosaltres sabeu que fer.

Gràcies de nou, i perdoneu pel temps que heu perdut. --TasMan 21:54, 23 ag 2006 (UTC)

En un cas evident com aquest, posa-hi la plantilla {{destrucció}}. --VRiullop (parlem-ne) 22:58, 23 ag 2006 (UTC)
Jo encara diria més... hehehe No et preocupes per estes coses, si tens cap dubte sempre hi haurà algú que et puga tirar una maneta, tu formula la teua pregunta i algú t'oferirà una solució. fa l'ullet –Pasqual bústia 09:03, 24 ag 2006 (UTC)

Inserint nou article sobre Tercio[modifica]

Necessite certa ajuda per a l'article que estic afegint, i també com s'afegeix una plantilla de esbós: M'agradaria que algú em facilites la traducció de les següents pàraules:

  • piquers,
  • escudats
  • espadachines
  • ballesters
  • espimgarderos
  • escopeteros
  • arcabuceros

-Emoriarty 16:40, 24 ag 2006 (UTC)

Ajut en traducció[modifica]

Hola, Estic en procés de traduir de l'àngles l'article Llista de reis germànics i tinc alguns dubtes amb noms propis. Voldria el vostre assessorament (sobre tot el que volgueu corretgir de l'article, es clar), però en concret em cal:

  • com traduir "Frederick I Barbarossa": "barba-roja" o "barbarossa"
  • Hi han dinasties que desconèc si hi tenen traducció catalana: Welf; Conradine; Luitpolding.

Gràcies,--amador 22:12, 24 ag 2006 (UTC)

Enllaç que no condueix enlloc[modifica]

Hola, he trobat una pàgina que té una redirecció a una pàgina que no existeix. No sé si per una cosa així cal fer tot el procès d'esborrat de pàgines i per això la deixo aquí per si un administrador la vol eliminar directament. La pàgina en qüestió és Leopold I de Borgonya.

Tenim 283 redireccions rompudes. Hauriem d'aclarir-ho a Viquipèdia:Presa de decisions/2006/Sobre la política de redireccions. --VRiullop (parlem-ne) 11:46, 26 ag 2006 (UTC)

Traduccions d'altres wikipedies[modifica]

Hola a tots, El meu propòsit d'aquest any va ser contribuir a la viquipedia, i ara (una mica tard!) m'hi he posat. La pregunta que us faig segur que ha estat resposta a alguna documentació, però no ho sé trobar... voldria saber si es considera una pràctica recomanable o correcte traduir articles d'altres wikipèdies. Concretament volia contribuir en temes científics i també volia contribuir a la wikipedia en anglès. Pensava posar el mateix text traduït aqui i a la wikipedia i pensava que si trobava pàgines ja ben fetes sobre el meu tema les podria simplement traduir. Es això una pràctica comuna i correcte? Simplement us demano la vostra opinió com a persona nova en aquest món (no pas com a usuari!). Gràcies, Ramon

És habitual fer traduccions entre viquipèdies i no hi ha cap problema ja que tot és sota la llicència GNU. Ara bé, a vegades trobo algunes errades que es van traduint d'un lloc a l'altre. És millor posar-se a traduir temes que un conegui i sàpiga de què van. Com a recomanació personal, és millor si un hi pot afegir contingut propi. Quan busco informació a diferents viquis sovint em trobo amb els mateixos textos traduits. Sobretot a la viqui espanyola hi tenen afició. Per això, si puc, ja me'n vaig a l'original que, a més, sol estar actualitzat i corregit. Tu mateix, endavant. --VRiullop (parlem-ne) 15:09, 28 ag 2006 (UTC)
No hi ha cap problema, sempre que es facin be ! Comensa a haver-hi un exces de traduccions del castella fetes de qualsevol manera, segurament amb traductors automatics, plenes de castellanismes sovint rididiculs. Per mostra, mireu l'Anecdotari. Xevi 21:25, 28 ag 2006 (UTC)

Patrons i gentilicis[modifica]

Ara estic fent feina en els nuclis de població i els municipis de les illes i m'han sorgit una sèrie de problemes en relació als patrons i els gentilicis de cada lloc. La meva demanda va sobre això: crear una pàgina de debat o un protoarticle -que si va bé podria ser un article- que recopilàs aquestes dades, no ja de les illes, sinó dels Països catalans i a la fitxa de cada municipi.

Salut, --Josep_Arias_i_López (parlam?) 20:52, 29 ag 2006 (UTC)

Dubtes edició[modifica]

Hola de nou! Segueixo amb les meves preguntes de debutant. Vaig obrir un tema a la taverna i no sé com fer per escriure-hi res. Crec que he vist que a la dreta del tema hauria d'haver-hi un enllaç que posi "edita" però jo no el sé trobar. Com podeu veure per la signatura, crec que estic registrat. Com es fa per contribuir als temes? I la segona pregunta, també molt bàsica és: on tinc la meva pàgina personal? Sí, no rigueu, però no sé trobar-la... O encara que estigui registrat he de crear-la de nou? (i com?) Gràcies! --Rcrehuet 09:19, 30 ag 2006 (UTC)

Trobar la teva pagina personal es molt facil: clica a l'enllas amb el teu nom que has creat amb la teva signatura ! Es vermell pq encara esta buit. Un cop alla tb pots accedir a la teva pag. de discussio utilitzant la barra d'eines de dalt. Per editar, al titol de cada discussio, anant a la dreta de tot hi hauria de sortir un enllas que diu "edita". Xevi 17:40, 30 ag 2006 (UTC)