Viquipèdia Discussió:Gran Quinzena Anual de la Qualitat/2017

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.

Sobre aquest tauler

Townie (discussiócontribucions)

És tradició que en Panotxa presentés les seves conclusions un cop closa la quinzena. Com que s'ha pres un any sabàtic a nivell viquipedista, provo de fer-ho jo basant-me en el model d'anys anteriors:

  • De nou, el gran volum de categories fa que els últims resultats apareguin com a nuls.
  • Tanmateix, separar les categories per any dóna resultats molt positius. Tret de les del 2017, que s'han anat omplint, la resta s'han buidat, especialment si algú l'havia apadrinat.
    • El nombre de padrins ha baixat en comparació amb l'any anterior. Malauradament, l'eina pels hashtags ha deixat de funcionar, i és complicat valorar el nombre real d'editors i d'edicions.
    • Les categories més antigues es van buidant poc a poc; hauríem de procurar acabar per evitar que se'ns acumuli massa feina. Per cert, ja no queden articles sense referències de 2013 i anteriors. Un aplaudiment per a tots!
  • Malgrat que enguany sembla que decreixerà lleugerament, cada cop creix més el número d'articles sense referències que creem. Passa el mateix en el cas dels articles mal traduïts (probablement el Content Translator hi ajuda).
  • Segueix pujant el número d'articles obsolets.
  • En comparació amb l'any passat, el número de bots emprats ha decrescut. Es podria mirar de consolidar un grup tècnic de cara a la quinzena del 2018.
  • S'ha estrenat un nou format per a esborranys, i la participació en aquesta àrea ha sigut similar a la d'anys anteriors. La definició vague del terme i incentivar el número d'edicions amb el hashtag potser no hi han ajudat. Segueixen havent-hi veus que demanen una ofensiva apart.

Moltes gràcies a tots per participar en aquesta edició i col·laborar en el manteniment, ens veiem a la següent!

Resposta a «Conclusions»
ÀlexHinojo (discussiócontribucions)

Segons l'eina de recompte https://tools.wmflabs.org/hashtags/search/QQ17 Hem fet 26.386 revisions a 23.082 pàgines. Hem sigut 53 persones i hem modificat més de 4 milions de bytes. Enhorabona per la feinada! En breu contactaré amb els usuaris més actius per a fer l'enviament dels premis corresponents :-)

Resposta a «Resultats temporals»
FranSisPac (discussiócontribucions)

Encara que, en essència, això és una resposta que aniria darrere del comentari de @Panotxa a Revisió total dels recomptes d'esborranys en una altra discussió, obro un nou tema aquí perquè es relaciona amb altres qüestions tractades en aquesta discussió.

Buscant d'evitar el límit de 500 parserfunction complexes (originalment havia trobat 560 categories d'esborranys), coincideix que les que tenien menys de 5 pàgines són, precisament, 62. He preferit no moure pàgines entre categories i suprimir aquestes 62 del recompte (no de la guia / ajuda que he creat, on segueixen). L'afectació en les xifres d'"actual" es petita, ja que representen 163 pàgines distribuïdes en 13 dels 20 grups d'esborranys.

Suggereixo a @Paucabot replantejar les pàgines per Veure les estadístiques. Efectivament, al mig de Manteniment de referències ja se superen les 500, però en aquest moment el nombre total d'invocacions de PAGESINCATEGORY, directes o indirectes a través de plantilles, és de 1.135. Jo trauria els esborranys de "QQ17/2" i deixaria que la seva pàgina faci la funció de "QQ17/3".

En relació amb el tema Esborranys d'aquesta discussió, que no havia vist fins ahir, coincideixo amb @Barcelona i @Townie i ofereixo, quan correspongui i si no és molt difícil d'actualitzar, l'anàlisi de detall que he fet amb motiu d'aquesta (inesperada) intromissió en la matèria. Com dic en la meva pàgina d'usuari,

Aquest viquipedista creu que el nombre d'articles de la Viquipèdia no determina la seva qualitat com a enciclopèdia
Panotxa (discussiócontribucions)

@FranSisPac, molt agraït per les millores, com amb totes les aportacions de la Comunitat.

La datació de categories és bona en la mesura que ubicar però quan van passant els mesos perd efectivitat i amb tenir-les per anys ja ens val. De fet, l'hi he passat un llistat de categories de manteniment de 2013 i 2014 a @Arnaugir perquè el seu bot tregui els mesos i deixi l'any, i, tal com anem fent amb les categories amb pocs elements nous per any, li he demanat que la categoria d'articles obsolets ja no es dati pel bot per mesos sino per anys, amb aquestes mesures també alleugerarem les sumes.

Paucabot (discussiócontribucions)

D'acord amb la proposta de FranSisPac. Viquipèdia:Gran Quinzena Anual de la Qualitat/2017/2 i Viquipèdia:Gran Quinzena Anual de la Qualitat/2017/3 no tenien cap intenció de convertir-se en oficials. Pots modificar-ho en voler. Eren només un pegat al problema que comentes del límit de funcions parser per pàgina. De cara a l'any que ve, es podria cercar una solució definitiva i més elegant. Potser fer una llista A en portada i una llista B amb d'altres feines addicionals? Igualment, està clar que els viquipedistes no podem arreglar en quinze dies tots els desperfectes creats durant tots aquests anys. Les dues llistes podrien permetre fer incís a la comunitat en diferents tasques cada any, per exemple.

En relació amb el tema de les categories d'esborranys, estaria bé simplificar els grups. Podríem fer que els esborranys de Tintín es categoritzassin a Categoria:Esborranys de còmics en lloc de la categoria actual Categoria:Esborranys de Tintin, que només té un article. A la Viquipèdia en anglès, té sentit tenir centenars de categories diferents d'esborranys, cada una bastant populada, però tenir categories per un article no té gaire sentit.

Això, deixant de banda Tema:Sy22r03f5v0bvig4, és a dir: que ni tan sols tenim clar que és un esborrany.

Resposta a «D'esborranys, recomptes i límit de 500»
FranSisPac (discussiócontribucions)

He detectat i comprovat un parell de casos, lligats al paràmetre "data=", en els quals no es compten les pàgines on aquest té el valor "data=20xx" sense el mes. Tot i que m'he apuntat per patrocinar-los no he tocat el codi perquè imagino que hi pot haver altres casos similars i no voldria espatllar res. Es tracta de "Categoria:Articles amb enllaços externs no actius des de 2014" (1 addicional als 317) i "Categoria:Articles amb enllaços externs no actius des de 2017" (32 addicionals als 132). Algú s'ho pot mirar i arreglar? Gràcies.

Paucabot (discussiócontribucions)
FranSisPac (discussiócontribucions)

@Paucabot, ara també hi suma les subcategories!

Per cert, què hi ha dels altres possibles casos?

Paucabot (discussiócontribucions)

Sí, el recompte de les categories és un dany colateral del sistema de recompte.

Els altres possibles casos, te'ls deix a tu, ara que ja ho saps fer.

FranSisPac (discussiócontribucions)

@Paucabot, gràcies per obrir-me camí. Bé, com jo sóc "cabut" ja he eliminat el dany col·lateral (la "precisió", quan és possible, és una de les meves "obsessions"). Sobre els altres casos, veuré que puc fer-hi.

FranSisPac (discussiócontribucions)

AVIS GENERAL (@Panotxa): diria que hi ha diversos comptadors erronis. Si més no, la primera comprovació, addicional al cas precedent, que he fet dins l'apartat "Manteniment d'enllaços" ja ha resultat en passar dels 517 que posava en el punt "Articles orfes datats en 2014" als reals 1.913 (adverteixo el padrí @Alzinous). De moment aquest ja està corregit. Abans de seguir per aquest camí suggereixo si potser caldria fer algun plantejament més global de revisió / correcció ("la qualitat ben entesa comença per un mateix"). Ofereixo la meva col·laboració en el que pugui.

Panotxa (discussiócontribucions)

Acostumo a fer una darrera revisió el primer dia, amb el recompte de l'estat inicial, perquè les categories van canviant de nom i format relativament sovint, i amb la quantitat ingent d'informació que es treballa cometre errors és senzill. Tota ajuda s'agraeix, perquè tant el muntatge com el recompte son una feina bastant gran.

FranSisPac (discussiócontribucions)

@Panotxa, ja estic mirant de revisar totes les plantilles de recompte de pàgines. De moment ja he cobert, a més de la genèrica "{{SDM}}", les que afecten a les 6 primeres categories, fins a "Manteniment de referències". Més detalls en alguns dels resums d'edició o discussions en pàgines afectades.

FranSisPac (discussiócontribucions)

@Panotxa: quasi Fet!. He completat la revisió amb una excepció que m'agradaria deixar enllestida demà matí (ja sé que la quinzena comença aquest vespre): és el d'esborranys. Hi he detectat coses comptades dos cops i altres inconsistències. Val a dir que algunes deficiències poden derivar-se de les que té el seu "arbre de categories". Em temo que caldran alguns reagrupaments nous, amb l'inconvenient respecte a les xifres històriques que ja vaig indicar per a les "pàgines amb errors a les referències".

De les coses que he tocat estructuralment, el més destacat està en els resums d'edició relatius a "Manteniment de coordenades" i a "Manteniment de plantilles".

Panotxa (discussiócontribucions)

L'arbre de categories dels esborranys és desastrós per al recompte. Segur que hi ha articles comptats dues, i tres vegades!!!

FranSisPac (discussiócontribucions)
FranSisPac (discussiócontribucions)
Alzinous (discussiócontribucions)

Moltes gràcies a tots els que aneu solucionant problemes tècnics. :)

Resposta a «Possible error en recomptes "actual"»
Barcelona (discussiócontribucions)

Torno a dir que apart de la QQ (bàsica), els esborranys haurien de tenir una ofensiva apart, la gent tendeix a fer tasques mecàniques o de format i no tant de contingut durant la quinzena

Townie (discussiócontribucions)

+1. Si s'incentiva el nombre d'edicions amb l'etiqueta #QQ17, menys gent voldrà dedicar-se a millorar esborranys, que porta més temps. Potser un viquirepte com el del 2014 estaria bé.

Ara bé, crec que abans hauríem d'acabar amb el debat sobre la definició d'esborrany...

Resposta a «Esborranys»
Paucabot (discussiócontribucions)
Resposta a «Veure les estadístiques»
Paucabot (discussiócontribucions)
Resposta a «Nova feina»
Cap més tema anterior