Viquipèdia Discussió:Proposta de distinció d'alta qualitat d'un article/Presa de les Tres Gorges

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

L'article està desactualitzat: En l'apartat d'història "es preveu que estarà finalitzada el 2009" o "augmentarà aproximadament a 6.000 km quadrat de bosc en el 2008" en l'apartat de coberta forestal (per posar 2 exemples). També crec que s'haurien de traduir els gràfics, les referències tenen enllaços trencats (ex. ref78) i trobo a faltar referències locals. Segurament també caldria crear enllaços vermells (Districte de Yiling o China Three Gorges Corporation). Em sap molt greu però crec que encara li queda feina. Salut! --Jey (disc.) 20:56, 16 oct 2014 (CEST)

Perdó! Pel locals em referia a catalanoparlants, em sembla interessant que l'article pugui tenir un enfocament més proper utilitzant fonts alternatives a la versió anglesa o xinesa ([1], [2]). Si no m'equivoco és un tema on no hi ha consens, potser en @Leptictidium: opina una altra cosa? --Jey (disc.) 17:31, 23 nov 2014 (CET)
Per a mi, és igual de vàlida una referència en català que una en inuit, si són igual de fiables.—Leptictidium (digui, digui) 20:50, 23 nov 2014 (CET)
Com he dit no em referia a la fiabilitat sinó a la conveniència d'usar-les per completar l'article i intentar donar-li una visió més propera al lector.--Jey (disc.) 00:03, 24 nov 2014 (CET)
Ah, perdona. En tot cas, si el Manlleus ho vol fer, per mi endavant, no hi ha cap problema, però no crec que li puguem exigir com a requisit indispensable per aconseguir la distinció. —Leptictidium (digui, digui) 18:04, 24 nov 2014 (CET)
Miraré què hi puc fer. Gràcies pels comentaris.--Manlleus (disc.) 22:19, 24 nov 2014 (CET)
Està fet! He afegit referències catalanes en gairebé cada secció general quedant-se amb un total de 136 en anglès, xinès, castellà i català. Si hi ha alguna cosa més a millorar, aviseu-m'he, gràcies!--Manlleus (disc.) 20:32, 25 nov 2014 (CET)
M'hi fico: les referències en inuït són vàlides, però tenint en compte que una funció de les referències és que el lector pugui comprovar el que es diu a l'article, tot el que les faci accessibles les millora. Aleshores, en un article de qualitat hi hauria d'haver referències fàcils de consultar, preferiblement en català i en línia, encara que siguin redundants amb altres referències més fiables menys accessibles. Una referència en inuït a un llibre esgotat que només es pot consultar en una biblioteca privada de Qaasuitsup pot ser molt fiable però és molt poc útil.--Pere prlpz (disc.) 20:55, 25 nov 2014 (CET)
@Pere prlpz: És lògic el que comentes, però es pot perdre veracitat quan la font no és totalment original (que normalment és la llengua del lloc d'origen, sense comptar traduccions). He afegit les fonts catalanes i castellanes (per facilitar però redundant) dels fets o informacions més importants com l'apartat de història o informació sobre la finalització de l'obra.--Manlleus (disc.) 21:03, 25 nov 2014 (CET)
Gràcies per atendre les meves peticions, de moment retiro el vot en contra i miraré de fer-li una llegida a fons. Salut! --Jey (disc.) 20:19, 3 des 2014 (CET)

Impacte econòmic

En aquest apartat, hi ha alguna solució perquè la panoràmica no crei aquest espai en blanc? Estèticament no és bonic. Si no es pot fer, dons res. Igualment, molt bona feina!--Unapersona (Sóc tot orelles!) 17:39, 9 des 2014 (CET) @Unapersona:: Ho he restructurat i ara queda millor!--Manlleus (disc.) 18:48, 11 des 2014 (CET) Ho he restructurat i ara queda millor!--Manlleus (disc.) 18:48, 11 des 2014 (CET)

Cursiva

Perquè el "Gran Salt Endavant" va en cursiva i la "Gran Revolució Cultural Proletària" no? A més, no seria més adient dir senzillament "Revolució Cultural"?--Pere prlpz (disc.) 20:03, 9 des 2014 (CET)

@Pere prlpz:No sabia que s'ha de posar els noms d'esdeveniments històrics en cursiva, en què et bases? Hi ha alguna norma d'estil escrita? Sobre la revolució cultural potser és igual perquè és citar el mateix tema, però ho puc posar igualment, és indiferent al meu parer.--Manlleus (disc.) 16:35, 11 des 2014 (CET) No sabia que s'ha de posar els noms d'esdeveniments històrics en cursiva, en què et bases? Hi ha alguna norma d'estil escrita? Sobre la revolució cultural potser és igual perquè és citar el mateix tema, però ho puc posar igualment, és indiferent al meu parer.--Manlleus (disc.) 16:35, 11 des 2014 (CET)
Jo tampoc sé que s'hi hagin de posar. Més aviat diria que no hi ha cap raó per posar-los en cursiva, però encara veig menys raó per posar el Gran Salt Endavant en cursiva i en tipus normal la Revolució Cultural, i tots dos en la mateixa frase. Vagin com vagin, haurien d'anar els dos igual, si no és que hi ha alguna raó per fer-ho diferent.--Pere prlpz (disc.) 17:14, 11 des 2014 (CET)

Les Tres Gorges

Si no és que m'ha passat per alt, trobo a faltar que a l'article s'esmentin les Tres Gorges (en:Three Gorges), que a més de donar nom a la presa són un paisatge prou famós i la seva desaparició va ser causa de part de la polèmica al voltant de la construcció de la presa.--Pere prlpz (disc.) 20:39, 9 des 2014 (CET)

@Unapersona:, @Pere prlpz:: Gràcies pels comentaris, me'ls llegiré aviat i intentaré resoldre el que s'ha comentat. Ja us avisaré per ping o missatge quan ho tingui. Gràcies!--Manlleus (disc.) 22:25, 9 des 2014 (CET)

@Pere prlpz: FET! He creat l'article i he afegit informació a l'article de la presa.--Manlleus (disc.) 18:49, 11 des 2014 (CET) FET! He creat l'article i he afegit informació a l'article de la presa.--Manlleus (disc.) 18:49, 11 des 2014 (CET)

Foto de l'elevador

La foto fitxer:Ecluse3GorgesChine1.JPG és a l'article amb un peu que diu que és l'elevador de vaixells, però a la descripció de Commons diu que és la sortida de la resclosa aigües avall, no l'elevador. Segur que és l'elevador?--Pere prlpz (disc.) 19:51, 12 des 2014 (CET)

@Pere prlpz: El peu de foto no diu clarament que el que es mostra és l'elevador de vaixells, la foto és de la resclosa. Aquí s'utilitza la foto per comentar gràficament sobre la secció en qüestió, a l'espera que l'elevador de vaixells sigui finalment finalitzat i algú la pugi a Commons. Si no t'agrada tal qual com està, tens alguna proposta de text alternatiu per eliminar la confusió?--Manlleus (disc.) 21:31, 12 des 2014 (CET)
No sé com millorar-ho perquè no sé quin és l'objectiu de la foto ni el del peu, que no afegeix res al que ja diu el text. Si no hi ha una proposta millor, jo trauria la foto fins que tinguem una foto de l'elevador.--Pere prlpz (disc.) 13:48, 13 des 2014 (CET)
@Pere prlpz: Retirada la imatge. Retirada la imatge.--Manlleus (disc.) 19:29, 13 des 2014 (CET)

A Hubei, de set milions d'habitants

No sé a què es refereix el fragment "a Hubei, de set milions d'habitants", perquè segons el seu article Hubei és una província de 60 milions d'habitants i no una ciutat com sembla desprendre's del paràgraf.--Pere prlpz (disc.) 14:08, 13 des 2014 (CET)

@Pere prlpz:: FET! FET! He hagut de buscar la font que referencia la secció, i sorpresa perquè és catalana del diari Avui, que resulta està accessible digitalment gràcies a l'Ajuntament de Girona on he pogut corroborar la informació que diu exactament: "els ciutadans de Wuhan, la capital de la província de Hubei, de set milions d’habitants i a 350 quilòmetres passada la presa. Allí el nivell de l’aigua del riu és el més baix dels últims 140 anys..." L'error recau en l'article de la Viquipèdia on s'ha descuidat de citar que la ciutat de set milions és Wuhan, la capital de Hubei. Ho corregeixo. Gràcies!--Manlleus (disc.) 19:09, 13 des 2014 (CET)

Eix giratori

No sé si és cert però crec que caldria mencionar aquella llegenda urbana que deia que canviaria l'eix giratori de la Terra. També crec que s'hauria de explicar d'una altra manera el segon paragraf de l'apartat Gorja de Xiling, no s'entén massa bé. Per la resta molt bona feina. --gerardduenasparlem-ne 12:15, 7 gen 2015 (CET)@Manlleus:

@Gerardduenas: Gràcies pel comentari, tampoc sé jo si és totalment cert però segons un professor de la NASA estima que omplint d'aigua l'embassament de la presa pot fer augmentar la duració del dia en 0,06 microsegons i canviar la posició del pol nord en 2 centímetres. He afegit la informació i afegida la corresponent referència a l'article. Crec que la secció de la gorja que no s'entén està prou bé. Si trobes que s'ha mal redactat, especifica'm on veus que no s'entén el text. Salutacions!--Manlleus (disc.) 13:11, 28 feb 2015 (CET)
Mersi per l'afegit. Ara si que he entès la secció, no devua tenir el dia. Molt bon article! -gerardduenasparlem-ne 19:32, 1 març 2015 (CET)