Viquiprojecte Discussió:Els 1.000

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.

Sobre aquest tauler

wiki-wiki

Viquipèdia (ca) - Wikipedia (en) = + 5.15
Vegeu la taula de l'evolució mensual
Vegeu la llista temàtica d'articles per millorar

Les discussions prèvies estan arxivades a Viquiprojecte Discussió:Els 1.000/Arxiu 1 en data 06-03-2017.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Revisant articles amb molts enllaços externs, que en @Paucabot ha marcat, veig que de tant en tant me'n surten dels 1000 i suposo que n'hi ha d'haver també del projecte dels 10.000. Aquest missatge és perquè no sé com influeixen els enllaços externs en com es compta en aquests projectes la mida dels articles, però no és infreqüent que traient enllaços externs obsolets, redundants o excessius la mida de l'article baixi en 1000 octets o més i tot podria ser que algun article caigués de categoria per aquesta causa. Aleshores pot ser que els participants del projecte tinguin interès en revisar aquests articles.

Deixo https://petscan.wmflabs.org/?psid=26034335 amb els articles vitals amb enllaços externs per revisar per si pot ser útil. Una consulta semblant sobre els 10.000 també podria ser útil si hi ha interès a fer-la servir però no n'he trobat la categoria.

Resposta a «Enllaços externs i articles vitals»

"Mississipí (riu)" vs "Riu Mississipí"

4
Crespinell (discussiócontribucions)

Penso que el nom de l'article Mississipí (riu) hauria de ser: Riu Mississipí, (actualment una redirecció a Mississipí (riu)). La raó és essencialment geogràfica. No caldria afegir (riu) per a especificar que l'article tracta d'un riu i no de l'estat dels EUA: Mississipí. D'altra banda, Mississipí (riu) conté 38.608 octets i al projecte dels 1.000 per temes (Usuari:TronaBot/log:Els 1000/llista temàtica#Geografia) només 33 octets. Seria una bona solució esborrar la redirecció i reanomenar l'article "Riu Mississipí"?

Medol (discussiócontribucions)

Em sembla bé el reanomenament que comentes. Més enllà d'aquesta llista que comentes, que té alguns errors, la clau és que estigui dirigit a l'element de wikidata adequat, i ara ho està.

Leptictidium (discussiócontribucions)

A mi em sembla bé el reanomenament, però és un tema que ja ha sortit abans i el consens era que millor "X (riu)" que "Riu (X)". Valdria la pena, doncs, buscar un nou consens general a la Taverna.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

D'acord.

Resposta a «"Mississipí (riu)" vs "Riu Mississipí"»
Coet (discussiócontribucions)

Voldria saber si interessa que el bot seguisca fent les actualitzacions o teniu alguna eina al respecte. En cas afirmatiu, caldria que algú em diguera si el còmput és el mateix que al 2020 (quan s'aturà el bot) o hi ha hagut canvis.

Medol (discussiócontribucions)

Que jo sàpiga pels 1000 articles no tenim ara mateix cap recompte actualitzat en català. Alguns dels conceptes probablement han canviat, per això caldria descarregar la llista actualitzada o comprovar d'alguna manera si són correctes.

Pels 10.000 sí que hi ha el bot del concurs que es va fer, que continua actualitzant els resultats. Teklan va renovar les pagepiles de cadascuna de les categories fa poques setmanes però em penso que només ho va fer amb els 10.000, i penso que està pendent actualitzar els conceptes.

Espera si algú més respon, que no sé si em deixo res. Gràcies per posar't-hi!

Resposta a «Retorn dels bots»

Electricity generation / Generació d'energia elèctrica

3
Crespinell (discussiócontribucions)
Medol (discussiócontribucions)

El millor probablement seria desdoblar el que hi ha en dos. En un centrar-se amb la generació elèctrica a gran escala i en l'altre les diverses possibilitats de generació d'energia que hi ha.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Crespinell Em sembla que el problema ja està resolt. Mira el Viquiprojecte:Els_10.000. Si tots dos articles parlen del mateix i estan enllaçats al mateix item Generació d'electricitat (Q383973), ja ho tenim. S'ha quedat penjat un item sobre la disciplina acadèmica de la generació d'energia que no té article, ni ens el demanen.

A banda d'això. Tingues present que dins dels articles del VP:10.000 sobre transport d'energia també hi ha un embolic de noms en dos articles i tinc una petició pendent dels administrador per endreçar els noms. Mira: Viquipèdia:Petició_als_administradors#reanomenaments_sense_forat

Salut !

Resposta a «Electricity generation / Generació d'energia elèctrica»
Crespinell (discussiócontribucions)

L'article "Història de l'aviació" figura com a no existent al Projecte 10.000 "history of aviation". He trobat que existeix aquest article: Usuari:Mcapdevila/Història de l'aviació. No sé perquè no s'ha publicat. És un article molt treballat i amb un gran nombre de referències. En sabeu alguna cosa? Gràcies.

Paucabot (discussiócontribucions)

Segons l'historial, es va traslladar a l'espai d'usuari el 2013. Supòs que es va fer en el marc de la usuarificació de centenars d'articles d'aquest usuari per deficiències de traducció.

En realitat, si intentes llegir els dos primers paràgrafs, ja hi detectaràs problemes importants de llengua i veuràs que l'estructura de les frases és molt forçada, com si s'hagués traduït automàticament d'una altra llengua (que és el que va passar).

O sigui: que, si el voleu aprofitar, s'ha de fer una bona repassada a la llengua.

Crespinell (discussiócontribucions)

Gràcies Paucabot. Sí, ara m'hi he fixat. Em semblava estrany. Miraré si es pot aprofitar. Salutacions!

Boivie (discussiócontribucions)
Resposta a «Història de l'aviació»
Crespinell (discussiócontribucions)

He trobat que l'article en anglès High-speed rail, que consta que no existeix al projecte, comparteix element a Wikidata amb l'article en català Alta velocitat ferroviària. No estic inscrit al grup del projecte, però podria ampliar l'article.

Salutacions

Medol (discussiócontribucions)

Fantàstic!

Leptictidium (discussiócontribucions)

Endavant!

Medol (discussiócontribucions)
Crespinell (discussiócontribucions)

Aleshores, i en aquest cas. Seria correcte redireccionar "Ferrocarril_d'alta_velocitat" (no existent) cap a "Alta velocitat ferroviària"? Espero la vostra orientació, ja que potser us haureu heu trobat amb casos semblants. Gràcies. Ja em direu. Salutacions.

Resposta a «Ferrocarril_d'alta_velocitat»
Pau Nemo (discussiócontribucions)

Estic fet un embolic (no sé si la frase és correcta però crec que s’enten). Resulta que la Viquipèdia està classificada al primer lloc del ranquing dels 1000. Però hi ha molts articles dels 1000 que no arriben als 30.000 octets? Algú m’ho pot explicar? Amb independència de la classificació cal ampliar i millorar els articles existents. En alguns casos és molt fàcil i així ho vaig fent. Crec que hi hauria d’haver un administrador que anés vetllant l’evolució dels 1000. Moltes mercès.

Pau Nemo (discussiócontribucions)

Agraeixo la correcció del títol.

Medol (discussiócontribucions)

Et deus referir a [aquesta llista], que està desactualitzada i on hi ha paraules que són redireccions. Caldria actualitzar-la però no és fàcil perquè hi ha actualitzacions automàtiques i aspectes que se m'escapen. No sé si algú de per aquí ho sabria fer. En qualsevol cas, tots els articles dels 1000 en català arriben als 30.000 octets. No obstant, tots són millorables i estaria molt bé treballar perquè algun dia siguin AdQ. Endavant amb la tasca.

Diria que la llista correcte d'articles només es troba aquí: https://meta.wikimedia.org/wiki/List_of_articles_every_Wikipedia_should_have

Pau Nemo (discussiócontribucions)

Encara és més complicat (treballós) del que em pensava. Jo consulto el tema així: Portal viquipedista, amplieu els 1000, enllaç "aquí"... I si trobo algun article curt que m'abelleixi...procuro d'ampliar-lo. Per exemple l'article Matsuo Bashō   només té 29.474 octets. De qualsevol manera mercès per l'interès.


He vist que algun article indicat a l'enllaç "aquí" no surt a la llista en anglès (per exemple "Teixit inter-tegumentari", títol aproximat)

KRLS (discussiócontribucions)

Les diferents llengües tenen un pes diferents segons el nombre de caràcters que necessiten per expressar un concepte. Així doncs, el català té un pes 1.1 respecte a l'anglès. Per aquesta raó, un article amb 29.474 * 0.1 = 32.421,4 octets normalitzats.

Medol (discussiócontribucions)

L'article Matsuo Bashō no forma part dels 1000. Totes les llistes que trobo estan desactualitzades. Potser es podria començar actualitzant aquesta partint de l'enllaç en anglès que et comentava. I després revisar els logos dels 1000 perquè els portin els que els han de portar. Aquest podria ser un primer pas per posar una mica d'ordre.

@Amadalvarez: @Vriullop: @Paucabot: no s'us acut pas alguna manera per automatitzar una llista amb els mil? I les que no estan actualitzades potser s'haurien d'eliminar... Com ho veieu?

Medol (discussiócontribucions)
Medol (discussiócontribucions)
Resposta a «Posada al dia»

3a posició a classificació novembre 2019

3
Alvaro Vidal-Abarca (discussiócontribucions)
Leptictidium (discussiócontribucions)
Boivie (discussiócontribucions)
Resposta a «3a posició a classificació novembre 2019»
Cap més tema anterior