Viquiprojecte Discussió:Memòria Digital de Catalunya

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.

Sobre aquest tauler

Isidre blanc (discussiócontribucions)

Tancat el concurs, repassaré totes les fotos posades a pàgines de VP i faré les següents actuacions (quan calgui):

  • Categoritzar la foto a Commons.
  • Retallar les fotos "duplicades" i aquelles que porten marques d'aigua (p.e.: la que hi ha a es:Convento de San Esteban (Salamanca)). L'inconvenient és que, com que es pujaran a Commons com una imatge nova, a l'historial de la pàgina constarà com si la foto l'hi hagués posat jo i no el concursant.
  • Tinc entès que no s'ha de posar el nom del fotògraf a la nota a peu de foto, ja que aquesta dada ja consta al fitxer de la imatge que hi ha a Commons. Jo no l'hi he posat en cap cas i alguns concursants han fet una mica de tot. Segurament han posat en pràctica allò de: allà un vagis, fes el que vegis. Eliminaré aquesta dada.
  • Trauré de la pàgina aquelles fotos clarament inadequades: per exemple:

@Xavier Dengra@ESM@KRLS@Medol@Pere prlpz i qui hi vulgui dir la seva... alguna objecció?. Gràcies.

ESM (discussiócontribucions)

Per part meva tens tota la via lliure del món. Tot i que finalment no he tingut temps de participar activament posant fotos a articles trobo que ha estat una iniciativa i un projecte molt engrescadors, enhorabona als que heu passat al davant!

KRLS (discussiócontribucions)

La teva feina ingesta amb la cura de les imatges és tan immensa que tens tota la meva confiança a aplicar els canvis.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Plena confiança per fer i desfer el que creguis adient. Impressionant la teva tasca en aquest sentit. En aquells articles on shi hagi 2-3 fotos del mateix autor (per exemple, interiors i exterior d’una església), potser sí que tindria valor fer menció al fotògraf si té article a la Viquipèdia. Però a discreció teva. Jo faré una taula amb mes dades totals de participació i resultats. La pots actualitzar si al final hi ha canvis. Gràcies!!

Isidre blanc (discussiócontribucions)

Ei, @KRLS: sense passar-se ..eh?

@Xavier Dengra: esperaré alguns dies a fer res per tal que puguis extreure les taules i estadístiques que calguin, no fos cas que, degut a la meva actuació, s'alterés algun resultat.

Resposta a «Repàs de les fotos pujades al concurs»
Sangifetge (discussiócontribucions)

Més preguntes.

Observo que la majoria de les imatges estàn duplicades, com si fosin dues imatges del mateix negatiu. Algunes no ho estàn de duplicades i al nom apareix (cropped) .

Fins ara les imatges que he penjat han estat de les "duplicades" , però no sé si les "cropped" han estat retallades per altres usuaris o no.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

En efecte, l'usuari @Isidre blanc està fent la feina titànica i magnífica de retallar totes les imatges que pot a Wikimedia Commons i n'està penjant a la Viquipèdia centenars de versions retallades.

De fet, cal dir que seria l'opció òptima: això requereix descarregar-se la foto de Wikimedia Commons a l'ordinador, retallar-la, penjar-la de nou a Wikimedia Commons amb les plantilles corresponents i llavors emprar-la a l'article de la Viquipèdia. Per no complicar més el projecte i fomentar l'ús de les fotos a l'enciclopèdia, vam preferir simplificar-ho i que els concursants les pengin en la versió original.

Lògicament, si et veus capaç de llançar-t'hi, és molt més qualitatiu penjar-ne les "cropped". Altrament, la contribució amb la foto del doble negatiu original és també ben agraïda! :)

Isidre blanc (discussiócontribucions)

Sangifetge: Tu posa fotos i no t'apuris. Passat el concurs donaré un repàs a les fotos que s'han relacionat a "Participants": retallaré les duplicades i categoritzaré les que calguin.

Xavier: de titànic, res. Per aquests verals diem que és igual treballar que fer feina. Mentre faig això, no faig res més. La veritat és que la foto retallada queda millor. Cal remarcar la feina que fa l'@Edithsme retocant fotos. Les deixa com noves.

Edithsme (discussiócontribucions)

Gràcies @Isidre blanc. Encara no havia llegit el comentari. Es veu que lo del "ping i jo, som incompatibles. Bon cap de setmana.

Sangifetge (discussiócontribucions)

Sóc aficionat a la fotografia, i retocar , retallar i editar fotos és una cosa que faig sovint. El que no sé entenc ( només he posat una foto meva al Commons ) és això de copiar-les amb les plantilles corresponents. Heu de posar a mà tota la informació de la foto original en la foto retallada/editada?

Resposta a «Imatges "Cropped"»

Afegiu les vostres contribucions a la secció de participants

2
Sangifetge (discussiócontribucions)
Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Bona feina, @Sangifetge! No pateixis, hi som per ajudar-nos :)

He afegit el teu nom d'usuari a la taula de participants. Per als propers punts, vés a la pàgina principal de concurs i fes clic a "Vull participar-hi!". Se t'obrirà la taula de participants en mode d'edició i allà, si fas doble clic a la cel·la corresponent, pots afegir els nous articles que vas contribuint i entre parèntesi al costat la puntuació corresponent. Després a la darrera cel·la de la fila, afegeixes la suma total de punts de la teva participació.

Qualsevol dubte que tinguis serà un plaer donar-te un cop de mà. Gràcies per participar!

Resposta a «Afegiu les vostres contribucions a la secció de participants»
Medol (discussiócontribucions)

Diversos participants inclouen una segona imatge a wikidata. Penso que no té cap sentit. La gràcia de la imatge a wikidata és que sigui una foto representativa de l'element, que normalment serà una d'actual, però amb una n'hi ha prou. Que hi hagi més d'una imatge no té cap sentit. Potser caldria indicar-ho d'alguna manera perquè veig que ho han fet diversos participants.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Tota la raó, ho especifico a les normes i ho faig notar als participants fins ara. Les entrades de Wikidata només han de tenir una fotografia i sempre la més actual i de qualitat possible.

Tot i que encoratgem molt afegir fotos en qualsevol idioma, prioritzeu també que estiguin visibilitzades en l'article en català sobretot (si aquest no té ja fotos antigues). Gràcies a tots per participar-hi! :)

@Sorenike, @Dragonfly137, @Xaviaranda, @ESM, @Agusbou2015, @KRLS, @Docosong, @Rocafera.

Xaviaranda (discussiócontribucions)

@Xavier Dengra @Medol D'acord, si en cas actualitzo la taula puntuació. Cal que esborri les imatges de Wikidata?

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

No pateixis @Xaviaranda! Els punts et corresponen igualment. Per a les properes edicions, simplement recorda que només és recomanable una foto a Wikidata i seguint aquest criteri del concurs:

  Pel que fa a Wikidata, feu servir el sentit comú. No reemplaceu imatges actuals per altres d'antigues si no és adient. Prioritzeu només fotografies de la MDC si no n'existeixen d'actuals o fent servir criteris enciclopèdics.

Resposta a «A wikidata una foto»
Rocafera (discussiócontribucions)

Bon dia a tothom,

veig que la categoria Memòria Digital de Catalunya t'ofereix les més de 21 mil imatges sense subcategoritzar,

Hi ha alguna manera de cercar si existeixen imatges concretes sense haver d'anar mirant tota la llista pàgina per pàgina?

Gràcies!

Ferinancat (discussiócontribucions)

Volia preguntar el mateix, estan ordenades alfabèticament, però es una mica un suplici mirar pàgina a pàgina....

Medol (discussiócontribucions)

Estan categoritzades per fotògraf, això ajuda una mica.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Lògicament en @KRLS les va categoritzar sense exhaustivitat copiant paràmetres i classificacions de la MDC. Caldria que en afegir-les en articles prenguéssim consciència de classificar-les, tot i que era un cacau posar això com a part del concurs.

Per cercar una categoria concreta, la cerca avançada del buscador de Wikimedia Commons ho permet, @Rocafera. Segueix l'exemple d'aquest enllaç.

KRLS (discussiócontribucions)
Resposta a «Cerca de les imatges»
Resum per Sorenike

Resolt!

Sorenike (discussiócontribucions)
Riera del Coll al barri del Remei

Hola! No sé si és el lloc adient per comentar-ho, però aquesta imatge que diu que és feta a Badalona, no em queda clar que ho sigui. El barri del Remei de Badalona és un lloc que està a la plana, encara que es veiessin els turons de la serra d'en Mena de lluny, no es podrien veure amb aquesta mida, de fet tota la zona tirant cap a muntanya eren camps de conreu, on actualment hi ha el barri de Sant Roc. A més, no em sona cap riera del Coll, ni em consta que en aquella zona hi passés cap mena de riera antigament. Algú li sona on podria ser això? No seria al barri del Coll de Barcelona?

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

No et refiïs al 100%. Ja vaig detectar i contrastar errors de localització geogràfica en algunes imatges de Cornellà de Llobregat. En topònims similars, sembla que la classificació pot tenir equivocacions.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Per exemple, aquest fitxer: Torre Llimona a contrallum.jpeg

Hi ha errors grossos (Cornellà amb Alella semblen errors de transcripció o de comprensió de la tipografia a mà).

Sorenike (discussiócontribucions)

Per això aquesta no l'he categoritzat. No existeix una riera del Coll a Badalona, o sigui que de moment així es queda fins que algú la pugui identificar.

Una imatge per a dos articles

2
Resum per Sorenike

Perfecte! Gràcies!

Sorenike (discussiócontribucions)

Si per exemple em trobo una imatge que pot anar per dos articles, per exemple un monument a Evarist Arnús que era a la plaça de la Vila de Badalona, pot ser escaient per a l'article del personatge, però també de la plaça. Comptarien dos punts o només un?

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Com l'estàs afegint a dos articles diferents, comptaria com a dos punts!

El que no compta és afegir >2 imatges en un mateix article, ja que ens podríem trobar que algú crea una galeria de 8 imatges en un article de 5 línies, cosa que no és l'objectiu ni del concurs ni d'una enciclopèdia divulgativa :)

Cap més tema anterior