Krys Lee

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaKrys Lee

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
NaixementSeül (Corea del Sud) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat de Califòrnia a Los Angeles Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióescriptora Modifica el valor a Wikidata
Premis

Lloc webkryslee.com Modifica el valor a Wikidata
Twitter (X): krysleewriter Modifica el valor a Wikidata

Krys Lee és una escripta sud-coreana nascuda a Seül, educada als Estats Units d'Amèrica i el Regne Unit i que viu al seu país natal.[1] Escriu en anglès en l'espai condicionat per ser coreana i estatunidenca. Considera que no és part total d'ambdues cultures i identitats.[2]

El seu pare era un predicador cristià carismàtic i violent.[3] Té una germana. Quan tenia quatre anys marxaren a San José als Estats Units. Estudià a la Universitat de Califòrnia a Los Angeles gràcies a una beca. Estudià poesia a la Universitat de York.

El 2012 publicà el recull de relats Drifting House, que va tindre una bona rebuda. Durant més d'una dècada ha ajudat els desertors de Corea del Nord, cosa que, juntament amb la seua obsessió amb el cristianisme, queda reflectiva en la seua primera novel·la How I Became a North Korean. És professora d'escriptura creativa a la Universitat de Yonsei a Seül.[3]

Referències[modifica]

  1. Chang Avila, Stephanie «Ten Important Modern and Contemporary Writers from South Korea». The Culture Trip, 04-10-2016 [Consulta: 1r novembre 2018].
  2. Owen, Jean «Immigration, Incest and Post-Nationality in Krys Lee’s “The Believer”». Open Cultural Studies, 2, 1, 01-10-2018, pàg. 176. DOI: 10.1515/culture-2018-0016.
  3. 3,0 3,1 Laity, Paul «Krys Lee interview: ‘North Koreans became part of my world, and then I got threats'». The Guardian, 12-08-2016 [Consulta: 1r novembre 2018].