Camellia: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Pàgina nova, amb el contingut: «{{taxobox |name = Camèlia |image = Camellia sasanqua1JAM343.jpg |image_caption = Camèlia de Nadal (''Camellia sasanqua'') |regnum = Plantae |unranked_divis...».
(Cap diferència)

Revisió del 19:37, 2 jul 2010

Infotaula d'ésser viuCamellia Modifica el valor a Wikidata

Camellia sasanqua Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegnePlantae
OrdreEricales
FamíliaTheaceae
GènereCamellia Modifica el valor a Wikidata
L., 1753
Tipus taxonòmicCamellia japonica Modifica el valor a Wikidata
Nomenclatura
Sinònims
Thea Modifica el valor a Wikidata

Camèlia (Camellia), és un gènere de plantes amb flors de la família del te Theaceae. Són originàries del est i sud-est d'Àsia des de l'Himàlaia a Corea i Indonèsia. Rep el nom del botànic jesuïta Georg Joseph Kamel.

Entre les espècies la més famosa és el te (Camellia sinensis). Entre les ornamentals es troba la camèlia japonesa (C. japonica) (que malgrat el nom es troba també a Corea i Xina oriental) de la qual n'hi ha molts cultivars o hírids.

Descripció

Fulles de Camellia sinensis, o planta del te

Són arbusts de fulla persistent o petits arbres. Les fulles es disposen alternadament i són simples, gruixudes i serrades que fan fins 17 cm de llarg. les flors són grosses i vistoses des d'un a 12 cm de diàmetre, amb de cinc a nou pètals en les espècies silvestres. La corol·la és de color variat des de rosa a blanc i vermell però també en poques espècies poden ser grogues. El fruit és una càpsula seca amb compartiments de 8 llavors cadascun.

En general volen sòls àcids i moltes espècies no poden viure en sòls calcaris.Moltes espècies requereixen molta aigua i no suporten la secada. Creixen amb rapidesa.

Galeria fotogràfica

Algunes espècies

Camellia fraterna
Borrons d'una camèlia
Fruits d'una camèlia
Plantilla:Col-1-of-2Plantilla:Col-2-of-2

Notes

Referències

  • Harder, A.; Holden–Dye, L.; Walker, R. & Wunderlich, F. (2005): Mechanisms of action of emodepside. Parasitology Research 97(Supplement 1): S1-S10. doi:10.1007/s00436-005-1438-z (HTML abstract)

Enllaços externs

Podeu veure l'entrada corresponent a aquest tàxon, clade o naturalista dins el projecte Wikispecies.
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Camellia