Abraham van Cuylenborch

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaAbraham van Cuylenborch
Biografia
Naixement1620 Modifica el valor a Wikidata
Utrecht Modifica el valor a Wikidata
Mort22 novembre 1658 Modifica el valor a Wikidata (37/38 anys)
Utrecht Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Lloc de treball Utrecht Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciópintor Modifica el valor a Wikidata

Abraham van Cuylenborch o Cuylenburgh (Utrecht, c. 1610/1620– Utrecht, 22 de novembre de 1658) fou un pintor barroc neerlandès, especialitzat en la pintura de paisatge amb figures.

Biografia[modifica]

Amb prou feines es disposa de dades per traçar la seva biografia. Consta que el 1639 va ingressar en el gremi de Sant Lluc d'Utrecht, on dos anys més tard va contreure matrimoni i va morir el 22 de novembre de 1658.[1] Per l'estil dels seus paisatges italianizants se l'ha suposat deixeble de Cornelis van Poelenburgh sense proves concloents.

Especialitzat en la pintura de paisatges italianizants amb àmplies grutas perforades, obertes a paisatges llunyans, ruïnes i arquitectures clàssiques, va col·laborar a vegades amb altres pintors com Jacob Duck i Dirck Stoop, els qui es van encarregar d'agregar les figures de les seves obres, component amb freqüència escenes mitològiques, com el tema repetit de Diana i Acteón o Diana i les seves nimfes i Diana en el bany (La Haia, Mauritshuis; Estocolm, Nationalmusuem; Roma, Galeria Borghese i Madrid, col·lecció particular, entre altres).[2][3]

Referències[modifica]

  1. Meyere, Jos de, y Luna, Juan J., p. 145.
  2. Meyere, Jos de, y Luna, Juan J., p. 146.
  3. Moreno, Paolo y Stefani, Chiara, p. 363.

Bibliografia[modifica]

Enllaços externs[modifica]