Arabesque (cançó)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'àlbumArabesque
Tipuscançó Modifica el valor a Wikidata
ArtistaColdplay Modifica el valor a Wikidata
ÀlbumEveryday Life
Publicat2019 Modifica el valor a Wikidata
Gènerepop experimental Modifica el valor a Wikidata
Llenguaanglès Modifica el valor a Wikidata
Cronologia
Arabesque/Orphans (en) Tradueix

Everyday Life
Modifica el valor a Wikidata
Musicbrainz: 1662f321-c83f-4f75-a9da-080adf63e59e Modifica el valor a Wikidata

«Arabesque» és una cançó de la banda britànica Coldplay pertanyent a l'àlbum Everyday Life, dins la primera cara anomenada Sunrise. Es va llançar el 24 d'octubre de 2019 juntament amb «Orphans», que prové de l'altra meitat de l'àlbum. Hi col·laboren el cantant belga Stromae i el nigerià Femi Kuti amb la seva banda. En la composició de la cançó hi van participar tots els membres de Coldplay, Drew Goddard de Karnivool, Femi Kuti i Stromae, mentre que de la producció se’n va encarregar "The Dream Team".[1]

Fou la segona cançó de la seva discografia que introduïa paraulotes en les seves lletres, la primera fou una remescla de «Lost!» amb Jay-Z.

La cançó va rebre crítiques positives per part dels mitjans musicals perquè Coldplay s'introduïa en territoris menys familiars, la introducció del francès en les veus i el saxòfon transporten a una peça de jazz modern.[2] Es va destacar com una de les cançons més interessants que publicava la banda en un quants anys.

Llista de cançons[modifica]

Núm. Títol Durada
1. «Orphans»   3:17
2. «Arabesque»   5:40

Referències[modifica]

  1. Rowley, Glenn. «Here’s When Coldplay’s New Double Album is Arriving — Oh, Plus 2 New Songs» (en anglès). Billboard, 24-10-2019. [Consulta: 30 novembre 2022].
  2. Stubbs, Dan. «Coldplay’s new songs ‘Orphans' and ‘Arabesque’ – reviewed: Jazzier! Classic rock-ier! Fun-er!» (en anglès). NME, 24-10-2019. [Consulta: 8 desembre 2019].