Beatriz Álvarez Sanna

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaBeatriz Álvarez Sanna

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement17 setembre 1968 Modifica el valor a Wikidata (55 anys)
Maldonado (Uruguai) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat de la República Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciópolítica Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversidad de la República, Comisión Sectorial de Enseñanza (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Premis

Beatriz Álvarez Sanna (Maldonado, 17 de setembre de 1968), és una química i bioquímica uruguaiana, professora de la Facultat de Ciències de la Universitat de la República, que investiga en les àrees de bioquímica redox i enzimologia. En 2013 va ser guanyadora del Premi L'Oréal-Unesco per a les dones i la ciència.[1][2]

Biografia[modifica]

Álvarez Zanna va rebre el títol de batxiller en Química a l'any 1991. El 1993 va obtenir el títol de Magíster en Química amb una tesi centrada en el metabolisme bacterià. El 1999 es va doctorar en Química a la Universitat de la República. La seva tesi es va enfocar en la química biològica del peroxinitrit.

Exerceix com Professora Agregada del Laboratori d'Enzimologia de la Facultat de Ciències, Universitat de la República.

Els seus principals interessos són la bioquímica redox, la cinètica i l'enzimologia. Desenvolupa línies de recerca en tiols biològics i sulfur d'hidrogen.[3] És integrant del Comitè Editorial de la revista Journal of Biological Chemistry.

El 2013 va rebre el Premi Nacional L'Oréal-Unesco.[4] El seu projecte sobre la bioquímica del sulfur d'hidrogen versa sobre aquest element i la seva possible modulació per a la producció i administració farmacològica, que podrien constituir-se en noves alternatives per al tractament d'un ampli espectre de condicions, entre les quals s'inclouen la hipertensió, la ateroesclerosi, la diabetis i la inflamació.[5]

És investigadora del Programa de Desenvolupament de les Ciències Bàsiques (PEDECIBA) i membre Nivell II del Sistema Nacional d'Investigadors (SNI).

És coautora de més de 40 publicacions en revistes internacionals arbitrades.

Referències[modifica]

  1. «CV Universidad de la República» (PDF). Arxivat de l'original el 2016-08-20. [Consulta: 13 febrer 2020].
  2. «La Dra. Beatriz Alvarez obtiene el Premio Nacional L'Oreal UNESCO- Uruguay 2013 “Por las Mujeres en la Ciencia”» (en castellà). www.unesco.org.
  3. «Un año más se entregó premio a científica uruguaya Mente brillante / Chasque es una iniciativa de Montevideo Portal» (en castellà). www.montevideo.com.uy.
  4. «Beatriz Álvarez recibe Premio L´Oréal-Unesco 2013» (en castellà). Universidad de la República del Uruguay.
  5. «Entregan nuevo premio "por las mujeres en la ciencia"» (en castellà). El País (Uruguai). Arxivat de l'original el 2016-08-20 [Consulta: 13 febrer 2020].

Vegeu també[modifica]