Calle 13 (canal de televisió)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióCalle 13
Dades
Tipuscadena de televisió Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1999
Governança corporativa
Seu
Propietat deNBCUniversal Modifica el valor a Wikidata

Lloc webcalle13.es Modifica el valor a Wikidata

Calle 13 és un canal de televisió per subscripció espanyol centrat en sèries d'acció, suspens, terror i ciència-ficció. Va ser llançat el 13 de setembre de 1999 i és propietat d'Universal Networks International.

Història[modifica]

El canal va començar transmissions el 13 de setembre de 1999,[1] gràcies a Universal Studios Networks España, que forma part del grup NBCUniversal per a cobrir l'espai deixat per AXN i Fox en les sèries de suspens, acció, misteri, terror i ciència-ficció. Aviat apareix en totes les operadores del país, i rivalitza amb les dues anteriors.

Des del llançament de SyFy al juny del 2006, moltes de les sèries de ciència-ficció que solien emetre's per Calle 13 han passat a emetre's pel nou canal.

El 22 de setembre de 2010, Calle 13 va canviar la seva identitat i imatge corporativa i va passar a ser Calle 13 Universal, amb un enfocament concentrat en el gènere de suspens i acció. El 30 de setembre de 2010, és llançat el senyal en alta definició del canal exclusivament en Digital+. Temps més tard, va ser agregat en la resta de proveïdores, com Telecable, Euskaltel i ONO.

Programació[modifica]

Algunes de les sèries emeses per aquest canal són:

Altres versions[modifica]

  • 13ème Rue - França
  • 13th Street - Alemanya
  • 13th Street - Països Baixos
  • 13th Street - Polònia
  • Universal TV - Llatinoamèrica

Vrgru també[modifica]

Referències[modifica]

  1. El cine de suspense, acción y terror inunda la programación de Calle 13 El País (Edición impresa), 14 de setembre de 1999

Enllaços externs[modifica]