Nip/Tuck

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de sèrie de televisióNip/Tuck
Gèneredrama mèdic i sèrie de televisió de temàtica LGBTI+ Modifica el valor a Wikidata
Espai d'ambientacióMiami i Los Angeles Modifica el valor a Wikidata
CreadorRyan Murphy Modifica el valor a Wikidata
CompositorJames S. Levine Modifica el valor a Wikidata
Actors
PaísEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Llengua originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Versió en catalàSí 
Canal originalFX Networks Modifica el valor a Wikidata
Durada dels capítols44 min Modifica el valor a Wikidata
Primer episodi22 juliol 2003 Modifica el valor a Wikidata
Últim episodi3 març 2010 Modifica el valor a Wikidata
Temporades6 Modifica el valor a Wikidata
Episodis100 Modifica el valor a Wikidata
Llista d'episodisllista d'episodis de Nip/Tuck Modifica el valor a Wikidata
Més informació
Web oficialfxnetworks.com… Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt0361217 Allocine: 160 Rottentomatoes: tv/nip-tuck Metacritic: tv/niptuck TV.com: shows/niptuck TMDB.org: 3750 Modifica el valor a Wikidata
Imatges externes
Portada

Nip/Tuck és una sèrie de televisió estatunidenca de drama mèdic creada per Ryan Murphy, que es va emetre a FX Networks als Estats Units des del 22 de juliol de 2003 fins al 3 de març de 2010. La sèrie, que també incorpora elements de drama criminal, comèdia negra, drama familiar, sàtira i thriller psicològic, se centra en "McNamara/Troy", un centre de cirurgia plàstica d'avantguarda i controvertit, i segueix la vida personal i professional dels seus fundadors, el doctor Sean McNamara (interpretat per Dylan Walsh) i el doctor Christian Troy (interpretat per Julian McMahon).[1] Cada episodi inclou representacions gràfiques i parcials de les cirurgies plàstiques d'un o més pacients, així com l'evolució de la vida personal dels metges. També es posa l'accent en l'anestesiòloga de McNamara/Troy, la doctora Liz Cruz (Roma Maffia), les nombroses parelles sexuals de Christian i la família de Sean. Amb l'excepció del pilot, cada episodi de la sèrie porta el nom d'un dels pacients programats per a una cirurgia plàstica. S'ha doblat al català per TV3.[2]

A diferència de la majoria de drames mèdics, Nip/Tuck utilitzava narracions en sèrie i sovint tenien arcs històrics que abastaven diverses temporades; per exemple, les temporades dues i tres es van centrar en un violador en sèrie conegut com The Carver, que sovint mutilava la cara de les seves víctimes, la qual cosa va portar McNamara/Troy a oferir una cirurgia pro bono a les víctimes.

La sèrie es va estrenar el 22 de juliol de 2003 i va concloure el 3 de març de 2010 amb l'episodi número 100.[3] Mentre que l'espectacle es va ambientar inicialment a Miami, al final de la quarta temporada es va traslladar a Los Angeles, i molts dels personatges també ho van fer. L'espectacle va obtenir 45 nominacions a diversos premis, guanyant un Globus d'Or a la millor sèrie de televisió dramàtica i un premi Emmy al millor maquillatge protèsic.[4][5] Ryan Murphy, creador de la sèrie, va dir que els casos mèdics de l'espectacle es basaven "al 100 per cent en fets".[6]

Repartiment[modifica]

Personatges principals[modifica]

  • Sean McNamara (Dylan Walsh) - Un cirurgià que està passant per una crisi de mitjana edat i comença a repudiar les accions i decisions que ha pres a la seva vida. Dirigeix la pràctica de cirurgia plàstica McNamara/Troy amb el seu millor amic de la joventut, Christian Troy. Està casat amb la seva nòvia universitària Julia McNamara fa disset anys. D'aquest matrimoni té tres fills: Matt McNamara, Annie McNamara i Connor McNamara.
  • Christian Troy (Julian McMahon) - Un faldiller cirurgià de mitjana edat. Porta un dels consultoris de cirurgia plàstica més importants i prestigiosos de Miami amb el seu millor amic i soci Sean McNamara. És un home que es mostra fred, egoista i superficial. Es va involucrar amb la model i actriu porno Kimber Henry.
  • Julia McNamara (Joely Richardson) - L'esposa de Sean McNamara, és la seva esposa des de fa disset anys. És mare de Matt McNamara, d'Annie McNamara i Connor McNamara. Va deixar l'escola de medicina per dedicar-se a ser mare i esposa.
  • Matt McNamara (John Hensley) - El fill de Sean i Julia McNamara. Té una marcada tendència a triar parelles conflictives i portar problemes a la família.
  • Liz Cruz (Roma Maffia) - L'anestesiòloga principal de McNamara/Troy. És una dona que sovint ha de ser la veu de la raó per als doctors de la consulta. És quarantena, impetuosa, emfàtica i obertament lesbiana.
  • Grace Santiago (Valerie Cruz) - La psicòloga de McNamara/Troy; va tenir una aventura amb el seu cap Christian Troy després de la qual va quedar amargada amb els doctors de la seva pràctica, renunciant finalment durant la primera temporada.
  • Kimber Henry (Kelly Carlson) - Una model que s'involucra amb Christian Troy, obsessionant-se amb ell i la seva relació.
  • Gina Russo (Jessalyn Gilsig) - Una conflictuada i amargada addicta al sexe als seus trenta-tants. A la primera temporada va tenir un fill el qual li va atribuir al seu amor amb Christian Troy però biològicament no era d'ell; mentre que a la segona temporada lluita per la custòdia del seu fill i descobreix que és positiva de VIH, a la cinquena temporada, és contractada com a recepcionista de Chrisian, mor accidentalment quan tenia sexe amb Christian.
  • Quentin Costa (Bruno Campos) - El millor cirurgià plàstic de tota Atlanta, especialitzat en operacions facials, taimat, bisexual i conflictiu tant amb Sean com amb Christian. Va ser contractat a McNamara/Troy durant un curt temps per operar la ferida de Sean causada pel Tallador; més tard, ell també es converteix en una de les víctimes del psicòpata. Apareix al penúltim capítol de la segona temporada ia la tercera.

Personatges recurrents[modifica]

  • The Carver - Un violador i assassí en sèrie emmascarat que droga les seves víctimes amb un paralitzant i les desfigura tallant les galtes des dels seus llavis, dibuixant un somriure de Glasgow, després de dir-los que "la bellesa és una maledicció al món. Ens impedeix veure qui són els veritables monstres". S'involucra amb Sean McNamara quan aquest repara dues de les "obres mestres" del Tallador, la model Naomi Gaines i un model masculí. El Tallador llavors ataca Sean, tallant la seva galta, i advertint-li que si torna a reparar una de les seves "obres mestres" ho matarà. Fes servir un modificador de veu, una màscara de Mardi Gras, robes i guants negres, i la seva identitat és un complet misteri. Apareix apropant-se el final de la tercera temporada. A l'últim capítol es resol que aquest personatge és Quentin i la seva germana Kith, la suposada detectiu Britànica, finalment després de fingir la mort de Quentin a mans de Kith escapen junts a Màlaga on aviat comencen a cometre crims.
  • Escobar Gallardo (Robert LaSardo) - Violent, carismàtic i mafiós traficant de drogues sud-americà. S'involucra amb Sean McNamara quan el força a extreure implants amb drogues de models il·legals. Apareix principalment a la primera temporada, i en seqüències de records a la segona temporada, és la veu de la consciència de Sean en les 4 primeres temporades, apareixent sempre que Sean té dubtes morals d'alguna cosa. A la quarta temporada reapareix, és operat per Sean i Christian i és assassinat per la seva esposa Gala Gallardo a l'últim capítol de la temporada.
  • Colleen Rose (Sharon Gless) - La nova mànager de Sean a Hollywood, amaga secrets macabres i acaba apunyalant Sean per l'esquena al capítol 14 de la cinquena temporada, perquè Sean va descobrir que era una farsa. El seu hobby és fer óssos de peluix disfressats, i amb la màquina per emplenar-los elimina un representant que competia per representar Sean.
  • Ava Moore (Famke Janssen) - Una conflictuada consellera de vida que utilitza la raó torçada a favor seu per obtenir el que vol de les persones. Va ser consellera de Sean i Julia McNamara, mitjançant els quals va conèixer Matt McNamara i per un temps, va tenir una relació amb ell. És la madrastra d'Adrian Moore, i té una història molt propera amb el Dr. Barrett Moore. Apareix a la segona temporada. És una dona transsexual operada.
  • Dr. Merril Bobolit (Joey Slotnick) - Un altre cirurgià plàstic, antic col·lega de Christian, encara que molt més mediocre acadèmicament. Es fa milionari mitjançant mesures amorals i poc respecte per l'ètica que Sean i Christian encara conserven. Això fa que, al final de la primera temporada, comenci a intervenir en operacions il·legals practicades a gossos, fet que provoca la pèrdua de la seva llicència i fortuna quan té una relliscada i mata accidentalment un dels seus "pacients". Havent-se volatilitzat tots els seus diners i popularitat, es fa addicte a l'anestesiant de quiròfan i s'associa amb Madam Rose per practicar operacions il·legals a la rebotiga d'un saló de bellesa amb un derivat del botox que ha descobert ell mateix. Apareix a la primera temporada i al capítol "Oona Wentworth" de la segona. A la quarta temporada mentre és a la presó es casa amb Escobar Gallardo.
  • Ariel Alderman (Brittany Snow) - Una noia racista que assisteix al mateix institut que Matt. Ell manté una relació amb ella. (3a temporada)
  • Suzanne Epstein (Nancy Cassaro) - Amiga de Julia absorta en si mateixa; la seva filla és la millor amiga d'Annie McNamara. (temporades 1-2)
  • Cara Fitzgerald (Keri Lynn Pratt) - La noia a qui Matt McNamara i Henry Saphiro atropellen accidentalment. Molt religiosa. Assaltada sexualment per Henry més tard. (1a i 2a temporades)
  • Sra. Grubman (Ruth Williamson) - Una clienta recurrent de McNamara/Troy addicta a la cirurgia plàstica. Llista i manipuladora. Mor a la quarta temporada. (1a i 2a temporades)
  • Sophia López (Jonathan Del Arco) - Una dona transsexual que va desenvolupar amistat tant amb Liz (amb la qual va mantenir un breu romanç) i Julia. (1a temporada)
  • Kit McGraw (Rhona Mitra) - Una detectiu britànica crida a Miami per investigar el cas del Tallador. (3a temporada)
  • Annie McNamara (Kelsey Batelaan) - La filla de Sean i Julia. (temporades 1-6)
  • Adrian Moore (Seth Gabel) - Fill adoptiu d'Ava Moore, manté una relació incestuosa amb ella; se suïcida al final de la segona temporada. (2a temporada)
  • Dr. Erica Noughton (Vanessa Redgrave) - La controladora mare de Julia i una doctora practicant de la psicologia clínica. (2a, 3a i 5a temporades).
  • Infermera Linda (Linda Klein) - Infermera a McNamara/Troy. (temporades 1-6)
  • Megan O'Hara (Julie Warner) - Pacient que va acudir a McNamara/Troy per reconstruir-se el pit. Va ser amant de Sean durant un curt temps. Va morir a la primera temporada. (1a i 2a temporades)
  • Dr. Barrett Moore (Alec Baldwin) - Va ser el marit d'Ava Moore i el seu cirurgià plàstic, reconstrueix a Ava excepte per una operació. (Darrer capítol 2a temporada)

Temporades[modifica]

TemporadaEpisodisDates d´emissió
Primera emissióÚltima emissió
11322 de juliol de 2003 (2003-07-22)21 d'octubre de 2003
21622 de juny de 2004 (2004-06-22)5 d'octubre de 2004
31520 de setembre de 2005 (2005-09-20)20 de desembre de 2005
4155 de setembre de 2006 (2006-09-05)12 de desembre de 2006
5221410 d'octubre de 2007 (2007-10-10)19 de febrer de 2008
86 de gener de 2009 (2009-01-06)3 de març de 2009
61914 d'octubre de 2009 (2009-10-14)3 de març de 2010

1a temporada[modifica]

Núm.
total
Núm. de la
temporada
TítolDirigit perEscrit perIntèrpret del/de la pacientData d'emissió original
11"Pilot"Ryan MurphyRyan MurphyGeoffrey Rivas22 de juliol de 2003 (2003-07-22)
22"Mandi/Randi"Ryan MurphyRyan MurphyCaitlin i Melinda Dahl29 de juliol de 2003 (2003-07-29)
33"Nanette Babcock"Lawrence TrillingRyan MurphyLindsay Hollister5 d'agost de 2003 (2003-08-05)
44"Sofia Lopez"Michael M. RobinSean JablonskiJonathan Del Arco12 d'agost de 2003 (2003-08-12)
55"Kurt Dempsey"Elodie KeeneLyn Greene i Richard LevineVincent Angell19 d'agost de 2003 (2003-08-19)
66"Megan O'Hara"Craig ZiskJennifer SaltJulie Warner2 de setembre de 2003 (2003-09-02)
77"Cliff Mantegna"Scott BrazilBrad FalchukAlex Carter9 de setembre de 2003 (2003-09-09)
88"Cara Fitzgerald"Jamie BabbitRyan MurphyKeri Lynn Pratt16 de setembre de 2003 (2003-09-16)
99"Sofia Lopez II"Nelson McCormickSean JablonskiJonathan Del Arco23 de setembre de 2003 (2003-09-23)
1010"Adelle Coffin"Michael M. RobinDell Chandler i Ryan MurphyNan Martin30 de setembre de 2003 (2003-09-30)
1111"Montana/Sassy/Justice"Michael M. RobinLyn Greene i Richard LevineCheryl White7 d'octubre de 2003 (2003-10-07)
1212"Antonia Ramos"Elodie KeeneJennifer Salt i Brad FalchukMarisol Nichols14 d'octubre de 2003 (2003-10-14)
1313"Escobar Gallardo"Ryan MurphyRyan MurphyRobert LaSardo21 d'octubre de 2003 (2003-10-21)

2a temporada[modifica]

Núm.
total
Núm. de la
temporada
TítolDirigit perEscrit perIntèrpret del/de la pacientData d'emissió original
141"Erica Noughton"Ryan MurphyRyan MurphyVanessa Redgrave22 de juny de 2004 (2004-06-22)
152"Christian Troy"Jamie BabbitSean JablonskiJulian McMahon29 de juny de 2004 (2004-06-29)
163"Manya Mabika"Elodie KeeneLyn Greene i Richard LevineAisha Tyler6 de juliol de 2004 (2004-07-06)
174"Mrs. Grubman"Jamie BabbitJennifer SaltRuth Williamson13 de juliol de 2004 (2004-07-13)
185"Joel Gideon"Nelson McCormickBrad FalchukDoug Savant20 de juliol de 2004 (2004-07-20)
196"Bobbi Broderick"Michael M. RobinLyn Greene i Richard LevineJill Clayburgh27 de juliol de 2004 (2004-07-27)
207"Naomi Gaines"Craig ZiskSean JablonskiLeslie Bibb3 d'agost de 2004 (2004-08-03)
218"Agatha Ripp"Michael M. RobinRyan MurphySarah Paulson10 d'agost de 2004 (2004-08-10)
229"Rose and Raven Rosenberg"Elodie KeeneRyan Murphy i Brad FalchukLori i Reba Schappell17 d'agost de 2004 (2004-08-17)
2310"Kimber Henry"Nelson McCormickJennifer SaltKelly Carlson24 d'agost de 2004 (2004-08-24)
2411"Natasha Charles"Greer ShephardLyn Greene i Richard LevineRebecca Gayheart31 d'agost de 2004 (2004-08-31)
2512"Julia McNamara"Michael M. RobinRyan Murphy i Hank ChiltonJoely Richardson7 de setembre de 2004 (2004-09-07)
2613"Oona Wentworth"Scott BrazilSean Jablonski i Jennifer SaltBrooks Almy14 de setembre de 2004 (2004-09-14)
2714"Trudy Nye"Elodie KeeneHank ChiltonLisa Waltz21 de setembre de 2004 (2004-09-21)
2815"Sean McNamara"Michael M. RobinBrad FalchukDylan Walsh28 de setembre de 2004 (2004-09-28)
2916"Joan Rivers"Ryan MurphyRyan MurphyJoan Rivers5 d'octubre de 2004 (2004-10-05)

3a temporada[modifica]

Núm.
total
Núm. de la
temporada
TítolDirigit perEscrit perIntèrpret del/de la pacientData d'emissió original
301"Momma Boone"Elodie KeeneRyan MurphyKathy Lamkin20 de setembre de 2005 (2005-09-20)
312"Kiki"Elodie KeeneLyn Greene i Richard LevineKiki (goril·la)27 de setembre de 2005 (2005-09-27)
323"Derek, Alex, and Gary"Craig ZiskBrad FalchukAdam Henderson, Aaron Moody i Graham Miller4 d'octubre de 2005 (2005-10-04)
334"Rhea Reynolds"Greer ShephardJennifer SaltTara Buck11 d'octubre de 2005 (2005-10-11)
345"Granville Trapp"Jeremy PodeswaSean JablonskiErik Passoja18 d'octubre de 2005 (2005-10-18)
356"Frankenlaura"Michael M. RobinHank ChiltonValentin Siroon25 d'octubre de 2005 (2005-10-25)
367"Ben White"Jeremy PodeswaLyn Greene i Richard LevineJohn Billingsley1 de novembre de 2005 (2005-11-01)
378"Tommy Bolton"Guy FerlandBrad FalchukBlair Williamson8 de novembre de 2005 (2005-11-08)
389"Hannah Tedesco"Michael M. RobinSean JablonskiUncredited15 de novembre de 2005 (2005-11-15)
3910"Madison Berg"Greg YaitanesJennifer SaltHallee Hirsh22 de novembre de 2005 (2005-11-22)
4011"Abby Mays"Michael M. RobinHank ChiltonRebecca Metz29 de novembre de 2005 (2005-11-29)
4112"Sal Perri"David NutterLyn Greene i Richard LevineLouis Mustillo6 de desembre de 2005 (2005-12-06)
4213"Joy Kringle"Greer ShephardSean Jablonski i Jennifer SaltElizabeth Ruscio13 de desembre de 2005 (2005-12-13)
4314"Cherry Peck"Craig ZiskBrad Falchuk i Hank ChiltonWillam Belli20 de desembre de 2005 (2005-12-20)
4415"Quentin Costa"Ryan MurphyRyan MurphyBruno Campos20 de desembre de 2005 (2005-12-20)

4a temporada[modifica]

Núm.
total
Núm. de la
temporada
TítolDirigit perEscrit perIntèrpret del/de la pacientData d'emissió original
451"Cindy Plumb"Ryan MurphyRyan MurphyKathleen Turner5 de setembre de 2006 (2006-09-05)
462"Blu Mondae"Michael M. RobinLyn Greene i Richard LevineAngela Little12 de setembre de 2006 (2006-09-12)
473"Monica Wilder"Elodie KeeneBrad FalchukJennifer Hall19 de setembre de 2006 (2006-09-19)
484"Shari Noble"Nelson McCormickJennifer SaltMelissa Gilbert26 de setembre de 2006 (2006-09-26)
495"Dawn Budge"Elodie KeeneHank ChiltonRosie O'Donnell3 d'octubre de 2006 (2006-10-03)
506"Faith Wolper, Ph.D"Sean JablonskiSean JablonskiBrooke Shields10 d'octubre de 2006 (2006-10-10)
517"Burt Landau"Charles HaidBrad FalchukLarry Hagman17 d'octubre de 2006 (2006-10-17)
528"Conor McNamara"Patrick McKeeJennifer Salt i Hank ChiltonSpencer Roberts24 d'octubre de 2006 (2006-10-24)
539"Liz Cruz"Richard LevineLyn Greene i Richard LevineRoma Maffia31 d'octubre de 2006 (2006-10-31)
5410"Merrill Bobolit"Charles HaidSean Jablonski i Brad FalchukJoey Slotnick7 de novembre de 2006 (2006-11-07)
5511"Conor McNamara, 2026"Craig ZiskRyan MurphyStark Sands14 de novembre de 2006 (2006-11-14)
5612"Diana Lubey"Charles HaidSean JablonskiCatherine Deneuve21 de novembre de 2006 (2006-11-21)
5713"Reefer"Lyn GreeneLyn Greene i Richard LevineCharles Haid28 de novembre de 2006 (2006-11-28)
5814"Willy Ward"Michael M. RobinJennifer SaltRonn Lucas5 de desembre de 2006 (2006-12-05)
5915"Gala Gallardo"Ryan MurphyRyan Murphy i Hank ChiltonIdalis DeLeon12 de desembre de 2006 (2006-12-12)

5a temporada[modifica]

Núm.
total
Núm. de la
temporada
TítolDirigit perEscrit perIntèrpret del/de la pacientData d'emissió original
Part 1
601"Carly Summers"Charles HaidRyan MurphyDaphne Zuniga30 d'octubre de 2007 (2007-10-30)
612"Joyce i Sharon Monroe"Charles HaidRyan MurphySusan Griffiths i Merilee Brasch6 de novembre de 2007 (2007-11-06)
623"Everett Poe"Richard LevineLyn Greene i Richard LevineMichael Des Barres13 de novembre de 2007 (2007-11-13)
634"Dawn Budge II"Charles HaidJennifer SaltRosie O'Donnell20 de novembre de 2007 (2007-11-20)
645"Chaz Darling"Sean JablonskiSean JablonskiJai Rodriguez27 de novembre de 2007 (2007-11-27)
656"Damien Sands"Charles HaidHank ChiltonIan Buchanan4 de desembre de 2007 (2007-12-04)
667"Dr. Joshua Lee"Brad FalchukBrad FalchukGeorge Coe11 de desembre de 2007 (2007-12-11)
678"Duke Collins"Elodie KeeneLyn Greene i Richard LevineJoel McKinnon Miller18 de desembre de 2007 (2007-12-18)
689"Rachel Ben Natan"Charles HaidJennifer SaltMaggie Siff15 de gener de 2008 (2008-01-15)
6910"Magda & Jeff"Craig ZiskHank ChiltonSelma Stern i Robert Gant22 de gener de 2008 (2008-01-22)
7011"Kyle Ainge"Dirk Wallace CraftBrad Falchuk i Hank ChiltonJeff Hephner29 de gener de 2008 (2008-01-29)
7112"Lulu Grandiron"Brad FalchukBrad FalchukDonna Mills5 de febrer de 2008 (2008-02-05)
7213"August Walden"Sean JablonskiSean JablonskiStephen J. Oliver12 de febrer de 2008 (2008-02-12)
7314"Candy Richards"Richard LevineJennifer SaltJennifer Coolidge19 de febrer de 2008 (2008-02-19)
Part 2
7415"Ronnie Chase"Brad FalchukRyan MurphyMichael Scheckenowitz6 de gener de 2009 (2009-01-06)
7516"Gene Shelly"Richard LevineLyn Greene i Richard LevineJohn Fleck13 de gener de 2009 (2009-01-13)
7617"Roxy St. James"Lyn GreeneJennifer SaltDina Meyer27 de gener de 2009 (2009-01-27)
7718"Ricky Wells"John Stuart ScottBrad FalchukBrando Eaton3 de febrer de 2009 (2009-02-03)
7819"Manny Skerritt"Dirk Wallace CraftRyan MurphyMisha Collins10 de febrer de 2009 (2009-02-10)
7920"Budi Sabri"Hank ChiltonRyan Murphy i Hank ChiltonChi Muoi Lo17 de febrer de 2009 (2009-02-17)
8021"Allegra Calderella"Sean JablonskiSean JablonskiElaine Hausman24 de febrer de 2009 (2009-02-24)
8122"Giselle Blaylock i Legend Chandler"Lyn GreeneLyn Greene i Richard LevineWendy Glenn i Graham Shiels3 de març de 2009 (2009-03-03)

6a temporada[modifica]

Núm.
total
Núm. de la
temporada
TítolDirigit perEscrit perIntèrpret del/de la pacientData d'emissió original
821"Don Hoberman"Brad FalchukRyan MurphyMark Atteberry14 d'octubre de 2009 (2009-10-14)
832"Enigma"John Stuart ScottLyn Greene i Richard LevineParker Croft21 d'octubre de 2009 (2009-10-21)
843"Briggitte Reinholt"Dirk CraftSean JablonskiLee Garlington28 d'octubre de 2009 (2009-10-28)
854"Jenny Juggs"Jesse BochcoJennifer SaltKiersten Warren4 de novembre de 2009 (2009-11-04)
865"Abigail Sullivan"John Stuart ScottBrad FalchukAmy Farrington11 de novembre de 2009 (2009-11-11)
876"Alexis Stone"Tim HunterHank ChiltonCandis Cayne18 de novembre de 2009 (2009-11-18)
887"Alexis Stone II"John Stuart ScottRyan MurphyCandis Cayne25 de novembre de 2009 (2009-11-25)
898"Lola Wlodkowski"Eric StoltzLyn Greene i Richard LevineDanica Sheridan2 de desembre de 2009 (2009-12-02)
909"Benny Nilsson"John Stuart ScottSean JablonskiLuke McClure9 de desembre de 2009 (2009-12-09)
9110"Wesley Clovis"Tate DonovanJennifer SaltEric Stonestreet16 de desembre de 2009 (2009-12-16)
9211"Dan Daly"Elodie KeeneRyan MurphyWayne Pére6 de gener de 2010 (2010-01-06)
9312"Willow Banks"Tim HunterBrad FalchukMini Anden13 de gener de 2010 (2010-01-13)
9413"Joel Seabrook"Tate DonovanHank ChiltonTim Guinee20 de gener de 2010 (2010-01-20)
9514"Sheila Carlton"Craig ZiskLyn Greene i Richard LevineChristine Estabrook27 de gener de 2010 (2010-01-27)
9615"Virginia Hayes"Hank ChiltonHank ChiltonKate Norby3 de febrer de 2010 (2010-02-03)
9716"Dr. Griffin"Tim HunterJennifer SaltDaniel Benzali10 de febrer de 2010 (2010-02-10)
9817"Christian Troy II"Diana ValentineSean JablonskiJulian McMahon17 de febrer de 2010 (2010-02-17)
9918"Walter & Edith Krieger"Dirk CraftBrad FalchukHarold Gould i Hildy Brooks24 de febrer de 2010 (2010-02-24)
10019"Hiro Yoshimura"John Stuart ScottRyan MurphyKoji Kataoka3 de març de 2010 (2010-03-03)

Referències[modifica]

  1. «Nip tuck rundown». Rotten Tomatoes. [Consulta: 28 agost 2020].
  2. Redacció. «TV3 reprèn la cinquena temporada de "Nip/Tuck"», 21-05-2012. [Consulta: 8 juliol 2023].
  3. «Nip/Tuck: The Sixth and Final Season». Amazon.com, 27-03-2010. [Consulta: 27 març 2010].
  4. Nip/Tuck a Internet Movie Database (anglès)
  5. «Nominees/Winners». Academy of Television Arts & Sciences. [Consulta: 5 juliol 2016].
  6. Rice, Lynette (2005-09-09). «"Nip/Tuck" chief tells why he reupped with FX». Entertainment Weekly.