Hipomagnesèmia

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Deficiència de magnesi)
Plantilla:Infotaula malaltiaHipomagnesèmia
Tipustrastorn del metabolisme del magnesi Modifica el valor a Wikidata
Especialitatendocrinologia Modifica el valor a Wikidata
Patogènia
Causat permagnesium deficiency (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Classificació
CIM-115C64.41 Modifica el valor a Wikidata
CIM-10E83.4
CIM-9275.2
Recursos externs
DiseasesDB6469
MedlinePlus000315
eMedicinemed/3382 emerg/274 ped/1122

La hipomagnesèmia és un desequilibri electrolític en el qual hi ha un nivell anormalment baix de magnesi en la sang. En general un nivell sèric inferior a 0,7 mmol/L s'utilitza com a referència. La hipomagnesèmia no és igual a la deficiència de magnesi, ja que pot estar present sense deficiència de magnesi, i viceversa. El prefix hipo- significa baix (en contrast amb hiper-, que significa alt); magnes es refereix al magnesi; La part final de la paraula, -èmia, significa "en la sang". Noteu, però, que la hipomagnesèmia sol ser un indici d'un dèficit de magnesi sistèmic.

Pot ser conseqüència d'una sèrie de condicions, incloent una ingesta inadequada de magnesi, diarrea crònica, malabsorció, alcoholisme, estrès crònic i ús de fàrmacs (com els diürètics i d'altres).

Signes i símptomes[modifica]

La deficiència de magnesi causa debilitat, rampes musculars, arrítmies cardíaques, augment de la irritabilitat del sistema nerviós amb tremolors, atetosi, sacsejades, nistagme i un reflex plantar en extensió. A més, hi pot haver confusió, desorientació, al·lucinacions, depressió, convulsions, hipertensió arterial, taquicàrdia i tetània.