Associació de Futbol d'Israel

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióAssociació de Futbol d'Israel
(he) ההתאחדות לכדורגל בישראל Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusfederació de futbol Modifica el valor a Wikidata
Creació18 juliol 1928
Activitat
Esportfutbol Modifica el valor a Wikidata
Membre deFIFA (1929–)
UEFA (1994–) Modifica el valor a Wikidata
Codi de país de la FIFAISR Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Entitat matriuUEFA Modifica el valor a Wikidata
Propietari de

Lloc webfootball.org.il Modifica el valor a Wikidata
Facebook: IsraelFootballAssociation Twitter (X): ISRAELFA Instagram: israel_football_association LinkedIn: israelfootballassociation Youtube: UC-5AVLhL2v04-lfbVzejRZQ TikTok: israelfa Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Map

L'Associació de Futbol d'Israel (hebreu: ההתאחדות לכדורגל בישראל) (transliterat: HaHitakhdut leKaduregel beYisrael), també coneguda com l'AFI, és la federació de futbol d'Israel. S'encarrega d'organitzar la Lliga, la Copa i la selecció nacional. Té la seva base a Ramat Gan, i va ser fundada com a Associació de Futbol de Palestina, sota el mandat britànic el 1928.

Història[modifica]

L'Associació de Futbol d'Israel va ser fundada en l'agost de 1928 i fou acceptada per la FIFA el 6 de juny de 1929 com l'Associació de Futbol de Palestina. La primera competició de lliga de Palestina va tenir lloc el 1932.

El 1956 l'Associació de Futbol d'Israel va ser admesa a l'AFC, però el 1974 en va ser expulsada per les pressions polítiques dels països musulmans i àrabs, que van rebutjar jugar contra Israel.

Durant 20 anys, l'AFI no va estar afiliada a cap confederació, i només jugaven els campionats de la FIFA i, provisionalment, tant als de l'OFC com als de la UEFA, fins que aquesta confederació la va admetre el 1994 com un membre més.

D'aleshores ençà, els clubs israelians han participat en les competicions de la UEFA i la selecció nacional disputa la classificació a l'Eurocopa i al Mundial com a part d'Europa.

Equips[modifica]

Els equips que formen part de l'AFI són els següents:[1]

Referències[modifica]

  1. «www.eng.football.org.il/». Arxivat de l'original el 2017-07-18. [Consulta: 11 juliol 2017].

Enllaços externs[modifica]