Frederic de Hessen Eschwege

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaFrederic de Hessen Eschwege

Modifica el valor a Wikidata
Nom original(de) Friedrich von Hessen-Eschwege Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement9 maig 1617 Modifica el valor a Wikidata
Kassel (Hessen-Kassel) Modifica el valor a Wikidata
Mort24 setembre 1655 Modifica el valor a Wikidata (38 anys)
Kościan (Confederació de Polònia i Lituània) Modifica el valor a Wikidata
Causa de mortMort en combat Modifica el valor a Wikidata
SepulturaMarktkirche St. Dionys (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Membre de
Carrera militar
Rang militargeneral Modifica el valor a Wikidata
Altres
TítolLandgrave Modifica el valor a Wikidata
FamíliaCasa de Hessen Modifica el valor a Wikidata
CònjugeElionor Caterina de Zweibrücken (1646–) Modifica el valor a Wikidata
FillsCristina Guillema de Hessen-Eschwege, Juliana de Hesse-Eschwege, Charlotte von Hessen-Eschewege Modifica el valor a Wikidata
ParesMaurici I de Hessen-Kassel Modifica el valor a Wikidata  i Juliana de Nassau-Dillenburg Modifica el valor a Wikidata
GermansGuillem VI de Hessen-Kassel, Herman IV, Landgrave of Hesse-Rotenburg (en) Tradueix, Ernest, Landgrave of Hesse-Rheinfels (en) Tradueix, Otto, Landgrave of Hesse-Kassel (en) Tradueix, Guillem V de Hessen-Kassel, Christian de Hessen-Kassel, Agnes de Hesse-Kassel, Magdalene von Hessen-Kassel, Landgravine Sophie of Hesse-Kassel (en) Tradueix, Elisabet de Hessen-Kassel i Philipp, Landgrave of Hesse-Kassel (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
ParentsElisabet de Brunsvic-Wolfenbüttel (besneta)
Lluïsa Amàlia de Brunsvic-Lüneburg (besneta)
Felip I de Hessen (besavi) Modifica el valor a Wikidata

Find a Grave: 50234222 Modifica el valor a Wikidata

Frederic de Hessen Eschwege (en alemany Friedrich von Hessen-Eschwege) va néixer a Kassel (Alemanya) el 9 de maig de 1617 i va morir a Poznań el 24 de setembre de 1655. Era un noble alemany, fill de Maurici I de Hessen-Kassel (1572-632) i de la seva segona dona Juliana de Nassau-Dillenburg (1587-1643).

Tot i ser el vuitè fill baró, en morir Guillem V hereu i fill de la primera dona de Maurici va rebre el landgraviat del comtat de Hessen-Eschwege el 1632 que va conservar fins a la seva mort. En la posterior divisió del landgraviat, promoguda per la seva mare Juliana, al seu germà Herman li va correspondre Hessen-Rotenburg, i a Ernest li va correspondre Hessen-Rheinfels.

Durant la Guerra dels Trenta Anys el castell i la ciutat d'Eschwege, el 1637, van ser destruïts i saquejats. Frederic va desenvolupar una important carrera militar com a general de l'exèrcit suec. Va participar activament en l'anomenada Segona Guerra del Nord entre Suècia i Polònia (1655-1661). A causa de les seves activitats militars, va residir ben poc a Eschwege, i va passar molt de temps a la cort sueca. Malgrat tot, va procurar la reconstrucció del seu país devastat durant la Guerra dels Trenta Anys. La seva dona, en canvi, sí que es va quedar a viure la major part del temps a Eschwege, on van néixer els seus fills.

Després de la prematura mort de Federic, el 1655 a Polònia, es va confiar el comtat de Hessen-Eschwege al seu germà Ernst. El castell d'Eschwege va ser assignat com a dot a la seva vídua, però ella es va retirar a la seva Suècia natal.

Matrimoni i fills[modifica]

El 8 de setembre de 1646 es va casar a Estocolm amb Elionor Caterina de Zweibrücken (1626-1692), filla del comte palatí Joan Casimir de Zweibrücken-Kleeburg (1589-1652) i de Caterina Vasa de Suècia (1584-1638), i germana, per tant, del rei Carles X Gustau de Suècia. Fruit d'aquest matrimoni nasqueren:

Bibliografia[modifica]

  • Klaus Koniarek: Friedrich, Landgraf von Hessen-Eschwege in Wer war wer im Dreißigjährigen Krieg
  • Wanfrieder Chronik 2006 (unveröffentlicht)
  • Hans-Günter Kielmann: Kleiner Führer durch die Rotenburger Quart 1627-1834 und das Fürstenhaus Hessen-Rotenburg, Rotenburg an der Fulda, 2002, ISBN 3-00-010155-1
  • Kurt Holzapfel: Neues vom 'tollen Fritz'. Zu seinem 300. Todestag, in: Das Werraland 7 (1955), S. 43-44.
  • Kurt Holzapfel: Landgraf Friedrichs Ende. Gefallen 1655, beigesetzt in Eschwege 1657, in: Das Werraland 9 (1957), S. 36-39.