Heliodoro Gallego Cuesta

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaHeliodoro Gallego Cuesta

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement9 gener 1949 Modifica el valor a Wikidata (75 anys)
Villalbarba (província de Valladolid) Modifica el valor a Wikidata
Alcalde de Palència
Senador al Senat espanyol
Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat de Valladolid Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Lloc de treball Madrid Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciópolític Modifica el valor a Wikidata
PartitPartit Socialista Obrer Espanyol Modifica el valor a Wikidata

Heliodoro Gallego Costa (n. Villalbarba, Valladolid, 9 de gener de 1949) és un polític espanyol, alcalde de Palència entre 1991 i 1995, i 1999 i 2011 pel PSOE. És llicenciat en dret, està casat i té dos fills.

Trajectòria política[modifica]

Pertanyent al sindicat UGT des de 1978, ha ostentat la Secretaria General del Partit Socialista a nivell provincial des de 1988 fins a l'actualitat.

Va ser elegit senador per Palència en quatre legislatures:

  • En la III legistatura, des de 1986 fins a 1989, va pertànyer a les comissions de Presidència de Govern i Interior, Sanitat i Seguretat Social, i Treball.
  • En la IV legislatura, va continuar entre els anys 1989 i 1993 en les comissions de Presidència de Govern i Interior, i Treball (aquesta vegada com a vicepresident), i a partir de 1990 va ser també membre de la comissió mixta per a l'estudi del problema de la droga i de la comissió extraordinària sobre els problemes derivats de l'ús de l'automòbil i de la seguretat viària.
  • Va ser reelegit com a senador per a la V legislatura, treballant com vocal de la comissions de Justícia i d'Interior i Funció Pública, i Treball i Seguretat Social.
  • Finalment, en la VI Legislatura, i amb el PSOE fora de labors de govern, va ser vicepresident segon de la comissió de Defensa entre els anys 1996 i 1998, i també vicepresident segon de la comissió de justícia. Va ser a més vocal d'altres comissions i membre de diverses ponències puntuals.

Referències[modifica]