Jesús Olmedo

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaJesús Olmedo

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement6 octubre 1972 Modifica el valor a Wikidata (51 anys)
Andalusia (Espanya) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióactor Modifica el valor a Wikidata
Activitat2002 Modifica el valor a Wikidata –

Lloc webjesusolmedo.net Modifica el valor a Wikidata
IMDB: nm0647419 TMDB.org: 1378380
Twitter (X): _JesusOlmedo Modifica el valor a Wikidata

Jesús Olmedo (Sevilla, 6 d'octubre de 1973) és un actor espanyol.

Biografia[modifica]

El seu debut professional va tenir lloc a la pantalla petita, l'any 1997, va participar en la sèrie "Hostal Royal Manzanares", en el paper de Pablo. Després d'aquest treball, Jesús va participar en alguns episodis de sèries com "Periodistas", "Al salir de clase" i "El comisario".L'any 2001 li ofereixen un paper en dues sèries, "Academia de baile", en la qual interpreta a Alberto, i "Esencia de poder" en el paper de Diego Rivera. I ja l'any 2004 encarna a Javier en "El inquilino", i a l'any següent a Ricardo a "Aquí no hay quien viva".

No obstant això, no és fins a l'any 2005 quan l'actor augmenta la seva popularitat, quan el contracten per formar part de la sèrie "Hospital Central", on li ofereixen interpretar Carlos Granados, un psicòleg i assistent social que havia arribat a l'hospital com a pacient. Jesús va estar encarnant aquest paper fins a l'any 2009, convertint-se en un rostre molt conegut de la pantalla petita gràcies a ell.

Quan deixa l'anterior sèrie, l'actor participa en la producció " 90-60-90, diario secreto de una adolescente" com a Bruno, i en els anys 2010 i 2011 vam poder-lo veure interpretant al General Marco a "Hispania".Jesús també ha treballat puntualment i de manera episòdica en sèries tan conegudes com "Un paso adelante", "Géminis, venganza de amor" o "La chica de ayer".

Pel que fa a la pantalla gran, l'actor va debutar l'any 1999, quan va participar en la pel·lícula "Nadie conoce a nadie" dirigida per Mateo Gil. Després d'aquesta, l'any següent, va treballar en "Furtivas" de Miguel Hermoso, i el 2003 a " Despacito y a compás". En aquest mateix va protagonitzar també un curtmetratge de Patxi Amezcua, "Mus", participant també en el llargmetratge "Noviembre".

A la filmografia de l'actor consten altres títols com "Recambios", "Semen, una historia de amor", "15 días contigo", "Lola, la película", "8 citas", "La herencia Valdemar" i "La herencia Valdemar II: La sombra prohibida".

L'actor té en el seu currículum el Premi GQ al millor actor revelació pel seu paper en la producció per a televisió " 90-60-90, diario secreto de una adolescente".[1]

Filmografia[modifica]

Cinema[modifica]

Televisió[modifica]

Premis[modifica]

Any Premi Categoria Títol Resultat
2009 Premi GQ[2] Millor actor revelació 90-60-90, diario secreto de una adolescente Guanyador

Referències[modifica]

  1. «Biografía de Jesús Olmedo» (en castellà). biografias. [Consulta: 12 febrer 2014].
  2. «Andrés Velencoso, protagonista en la entrega de los Premios GQ» (en castellà). europapress. [Consulta: 12 febrer 2014].