Jumper

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaJumper
Fitxa
DireccióDoug Liman Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióSimon Kinberg Modifica el valor a Wikidata
GuióDavid S. Goyer, Jim Uhls i Simon Kinberg Modifica el valor a Wikidata
MúsicaJohn Powell Modifica el valor a Wikidata
FotografiaBarry Peterson Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeSaar Klein Modifica el valor a Wikidata
VestuariMagali Guidasci Modifica el valor a Wikidata
Productora20th Century Studios i Regency Enterprises Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorInterCom i Netflix Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenCanadà i Estats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Estrena6 febrer 2008 Modifica el valor a Wikidata
Durada89 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
RodatgeRoma, Toronto, Japó, Egipte i Praga Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Format2.35:1 Modifica el valor a Wikidata
Recaptació222.200.000 $ (mundial) Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Basat enJumper (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Gènerecinema d'acció, thriller, cinema de ciència-ficció i pel·lícula basada en una novel·la Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióHong Kong, Nova York, Michigan i Egipte Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0489099 Filmaffinity: 673313 Allocine: 114653 Rottentomatoes: m/jumper Letterboxd: jumper Mojo: jumper Allmovie: vm2296951 TCM: 643603 Metacritic: movie/jumper TV.com: movies/jumper AFI: 64677 TMDB.org: 8247 Modifica el valor a Wikidata

Jumper és una pel·lícula dels Estats Units i del Canadà del 2008 basada en la novel·la homònima de Steven Gould, dirigida per Doug Liman i protagonitzada per Hayden Christensen, Jamie Bell, Rachel Bilson i Samuel L. Jackson.

Sinopsi[modifica]

En David Rice (Hayden Christensen) és un estudiant de quinze anys que viu a Ann Arbor, a Michigan. Viu sol amb el seu pare, atès que la seva mare va desaparèixer quan ell tenia cinc anys. Un dia, cau per accident en un riu glaçat, i de sobte es troba en una biblioteca, i descobreix que té la capacitat de desplaçar-se instantàniament a qualsevol indret que hagi visitat abans. Fa servir el seu talent per entrar dins d'un banc i fer-hi un robatori per començar una nova vida a Nova York, lluny de la seva família.

Vuit anys després, aquell robatori comès quan tenia quinze anys permet a en Roland Cox (Samuel L. Jackson) retrobar-lo per atacar-lo. Intenta matar en David amb uns braçalets electrificats capaços d'impedir-li que es concentri per teletransportar-se. En David, però, escapa, i es troba a la seva vila natal, on es troba amb la seva amiga d'infància, la Millie (Rachel Bilson). Junts, se'n van de viatge a Roma, i en David fa ús del seu talent per seduir la Millie. Es troba amb en Griffin (Jamie Bell), un altre jumper que té les mateixes capacitats que ell. Els ataquen uns individus que en Griffin descriu com Paladins, membres d'una societat secreta que disposen de mitjans per copsar els seus salts i eliminar-los, perquè segons ells només Déu hauria de poder estar a tots els llocs alhora.