Le Beau mariage

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaLe Beau mariage
Le Beau Mariage Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióÉric Rohmer Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióMargaret Ménégoz Modifica el valor a Wikidata
GuióÉric Rohmer Modifica el valor a Wikidata
FotografiaBernard Lutic Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeCécile Decugis Modifica el valor a Wikidata
ProductoraLes films du losange Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenFrança Modifica el valor a Wikidata
Estrena1982 Modifica el valor a Wikidata
Durada97 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalfrancès Modifica el valor a Wikidata
RodatgeParís Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecomèdia dramàtica i drama Modifica el valor a Wikidata

Lloc webfilmsdulosange.fr… Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt0082053 Filmaffinity: 536440 Allocine: 425 Rottentomatoes: m/a_good_marriage Letterboxd: a-good-marriage Allmovie: v28625 TCM: 483519 TMDB.org: 2861 Modifica el valor a Wikidata

Sèrie: Comedies and Proverbs hexalogy (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata

Le Beau Mariage és una pel·lícula francesa dirigida per Éric Rohmer, i estrenada el 1982. És la segona del cicle de "Comèdies i proverbis" (Comédies et proverbes).

Argument[modifica]

Sabine, una estudiant d'art de 25 anys, viu amb la seva mare i treballa en una botiga d'antiguitats. Està tenint una aventura amb un home casat, Simon a qui ha decidit deixar quan s'adona que mai se separarà de la seva dona per casar-se amb ella. Sabine decideix buscar un marit. En una festa de noces, la seva amiga Clarisse li presenta a un advocat de 35 anys anomenat Edmond. En un instant, Sabine decideix que Edmond és l'home amb el qual es casarà, però desapareix abans que tinguin oportunitat de parlar. Obsessionada amb la idea de casar-se amb Edmond, Sabine l'acosa, sense adonar-se que el matrimoni és l'última cosa en la ment d'Edmond.[1]

Repartiment[modifica]

Al voltant de la pel·lícula[modifica]

La pel·lícula se centra en tres personatges: Sabine, Edmond i Clarisse. Sabine, (Béatrice Romand), la protagonista de família modesta que té la voluntat de casar-se per trencar amb la seva vida anterior, i també amb una ntenció d'ascendir socialment. Edmond, André Dussollier, un jove advocat parisenc de classe alta. I el tercer personatge interpretat per l'Arielle Dombasle, amiga de Sabine i cosina d'Edmond que com en el cicle de Contes Morals fa d'enllaç i posa en contacte els dos.[2] Rohmer, defensor de la independència de l'autor dels films i dels pressupostos ajustats i equilibrats als ingressos previstos en l'exhibició va comptar en aquest llargmetratge amb la col·laboració en la producció del seu amic François Truffaut (Les Fillms du Carrose).[3] El film va ser rodat en 35 mm.

Comèdies i Proverbis[modifica]

Després de la sèrie de Contes morals, projectes basats en temes i estructures novel·lesques, el cicle de films que Rohmer anomena Comèdies i Proverbis s'inspira en el teatre. Els personatges es presenten en escena tal com són, actors i espectadors de la seva vida.[4] Les trames giren al voltant de noies joves en recerca de la felicitat, obstaculitzada per la dificultat de trobar correspondència en els amors. Le Beau Mariage és la segona entrega del cicle de Comèdies i Proverbis d'Éric Rohmer iniciada el 1981 amb La Femme de l'aviateur, i que va continuar amb Pauline à la plage (1983), Les nuits de la pleine lune (1984), Le Rayon vert (1986) i L'Ami de mon amie (1987). Els quatre primers llargmetratges formen un bloc amb una circularitat narrativa comuna on els personatges sempre tornen al punt de partida, tal com li passa a Sabine a Le Beau Mariage.

Guardons[cal citació][modifica]

Premis[modifica]

  • 1982: Premi Louis Lumière. Grand Prix du cinéma français.
  • 1982: Festival de Venècia. Millor interpretació femenina per Béatrice Romand

Nominacions[modifica]

  • 1982: Festival de Venècia. Nominació Lleó d'Or

Referències[modifica]

  1. Magny, Joël. Eric Rohmer (en francès). Rivages, 1986, p. 217. ISBN 9782869300354. 
  2. Heredero, Carlos F; Santamaria, Antonio. Eric Rohmer (en castellà). 2a edició actualitzada. Cátedra, 2010, p. 440. ISBN 978-84-376-2699-4. 
  3. «Eric Rohmer» (PDF). Filmoteca de Catalunya, gener 2003. Arxivat de l'original el 2015-11-21. [Consulta: 20 novembre 2015].
  4. de Baecque, Antoine; Herpe, Noël. Biographie d'Èric Rohmer (en francès). Stock, 2014, p. 604. ISBN 9782234075900. 

Enllaços externs[modifica]