Llista de governadors de Baixa Califòrnia

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Escut de Baixa Califòrnia
José Guadalupe Osuna Millán

Aquesta és la llista de governadors de Baixa Califòrnia. Segons la Constitució Política de l'Estat Lliure i Sobirà de Baixa Califòrnia, l'exercici del Poder Executiu d'aquesta entitat mexicana, es diposita en un sol individu, que es denomina Governador Constitucional de l'Estat Lliure i Sobirà de Baixa Califòrnia i que és elegit per a un període de 6 anys, no reelegible per cap motiu. El període governamental comença el dia 1 de novembre de l'any de l'elecció i acaba el 31 d'octubre després d'haver transcorregut sis anys.

L'actual estat de Baixa Califòrnia va tenir el seu origen en 1888, quan l'aleshores President Porfirio Díaz, va decretar la divisió del Territori Federal de la Baixa Califòrnia en dos districtes, el nord i el sud, la capital i la major part de la població de l'antic territori havia estat en el sud, més proper al país via marítima i el nord, aïllat pel mar i pel desert havia tingut àdhuc menys desenvolupament, cap a la fi del segle xix això va començar a canviar i va anar per això que es va fer necessària la divisió en dos districtes, la capital inicial del Districte Nord va ser el port d'Ancorada, i cadascun dels dos districtes quedo governat per un Cap Polític designat pel territori, encara que oficialment seguien sent una sola unitat territorial. La constitució de 1917 va mantenir l'existència del Territori Federal dividit en dos districtes, però va canviar la denominació dels Caps Polítics a Governadors, i aquesta divisió es va mantenir fins a 1931 en què finalment es van erigir els Districtes en dos Territoris Federals independents entre si, i finalment el 1952 el territori nord es va convertir en l'Estat Lliure i Sobirà de Baixa Califòrnia.

Els individus que han ocupat el govern de l'Estat de Baixa Califòrnia, en les seves diferents denominacions, han estat els següents:

Caps Polítics del Districte Nord del Territori Federal de la Baixa Califòrnia[modifica]

Governadors del Districte Nord del Territori Federal de la Baixa Califòrnia[modifica]

Governadors del Territori Federal Nord de la Baixa Califòrnia[modifica]

Governadors de l'Estat Lliure i Sobirà de Baixa Califòrnia[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Llista de governadors de Baixa Califòrnia