Llista de governadors de Veracruz

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Escut de l'estat de Veracruz
Javier Duarte de Ochoa

Aquesta és la llista dels governadors de Veracruz. Segons la Constitució Política de l'Estat Lliure i Sobirà de Veracruz de Ignacio de la Llave, l'exercici del Poder Executiu d'aquesta entitat mexicana, es diposita en un sol individu, que es denomina Governador Constitucional de l'Estat Lliure i Sobirà de Veracruz de Ignacio de la Llave i que és elegit per a un període de 6 anys no reeligibles sota cap motiu. El període governamental comença el dia 1 de desembre de l'any de l'elecció i acaba el 30 de novembre després d'haver transcorregut sis anys.

L'Estat de Veracruz va ser creat en 1824, i fou un dels estats originals de la federació, per la qual cosa al llarg de la seva vida històrica ha passat per tots els sistemes de govern vigents a Mèxic, tant el sistema Federal com el sistema Central, per la qual cosa la denominació de l'entitat ha variat entre Estat i Departament; variant juntament amb ella, la denominació del titular del Poder Executiu de l'Estat.

Els individus que han ocupat el govern de l'Estat de Veracruz, en les seves diferents denominacions, han estat els següents:

Estat Lliure i Sobirà de Veracruz[modifica]

Rafael Murillo Vidal

Estat Lliure i Sobirà de Veracruz-Llave[modifica]

Estat Lliure i Sobirà de Veracruz de Ignacio de la Llave[modifica]

Referències[modifica]

  1. Diccionario Escolar "VERACRUZ". Tercera. Editorial Clavijero, 1991. 
  2. 2,00 2,01 2,02 2,03 2,04 2,05 2,06 2,07 2,08 2,09 2,10 2,11 2,12 2,13 2,14 2,15 2,16 2,17 Alfonso Avilés, Francisco. Monografía de la Provincia Mexicana, Tomo VIII. 'VERACRUZ: Pródiga naturaleza de cara al mar' (en (castellà)). Mèxic, DF: Comisión Nacional de Libros de Texto Gratuitos, Secretaría de Educación Pública, 1983. 
  3. Roberto, William G. Yo nací con la Luna de plata. Historia del Puerto de Veracruz (en (castellà)). Segunda. Xalapa-Enríquez, Veracruz: Talleres de Artes Gráficas Graphos, SEP, 1999. 
  4. Cordero Medina, Juan. Historia y Brisas Veracruzanas (en (castellà)). Xalapa-Enríquez, Veracruz: Ediciones Culuturales Amatl Litográficas, 2006. 

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Llista de governadors de Veracruz