Madonna Dreyfus

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'obra artísticaMadonna Dreyfus
Tipuspintura Modifica el valor a Wikidata
CreadorLeonardo da Vinci
Creacióaprox. 1469
Mètode de fabricacióPintura a l'oli sobre taula
Gènereart sacre Modifica el valor a Wikidata
MovimentRenaixement italià Modifica el valor a Wikidata
Mida15,7 (Alçada) × 12,8 (Amplada) cm
Localització
Col·leccióNational Gallery de Washington, Washington DC
Catalogació
Número d'inventari1952.5.65 Modifica el valor a Wikidata
Catàleg

La Madonna Dreyfus és un oli sobre taula 15,7 x 12,8 cm del 1469, atribuïda fins ara al pintor Lorenzo di Credi, si bé més recentment s'ha reconsiderat com a obra de Leonardo da Vinci.[1] Es troba a la National Gallery de Washington.

La representació de la Mare de Déu i de Jesús és un interior. A les parets, hi ha dues finestres rectangulars des d'on es veu un paisatge. La Madonna es representa amb una magrana a la mà (d'aquí el títol de l'obra), el símbol de la fertilitat i la resurrecció, mentre que el peu del nen en els seus genolls té un gra de la fruita. La pintura s'inspira en l'obra de Verrocchio, que havia estat mestre de Lorenzo di Credi i que, en la data de realització de l'obra, tenia dotze anys, cosa que fa pensar que és poc probable que en sigui l'autor.

El nom de Madonna Dreyfus deriva del nom d'un anterior propietari de la tela, Gustave Dreyfus, els hereus de la qual la van vendre a un altre col·leccionista el 1930. La Madonna representada és similar a d'altres de Leonardo (en particular, La Mare de Déu i el clavell) per l'agulla de pit.

Referències[modifica]

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Madonna Dreyfus