Mafalda (grup de música)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióMafalda
Dades
Tipusgrup de música Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació2010, el Camp de Túria Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Activitat2010 Modifica el valor a Wikidata –

Mafalda és un grup musical que naix el 2010 amb una combinació musical de ska, reggae, funk i hardcore. La banda la formen 9 integrants en l'actualitat.[cal citació] Les lletres que presenta són combatives, de crítica social i feminisme, entre d'altres, i combina les seves cançons alhora amb diferents llengües com el català en dialecte valencià, l'euskera, el castellà, l'anglès, etc.[1]

En el 2012 van presentar el seu primer treball, anomenat "Música Basura", amb 12 temes com "Bombas Violetas" o "Consumista", que tracten temes polítics com la crisi o la classe.[cal citació] L'any 2014 presenten el nou EP "Nos Deben una Vida" amb el tema de "En Guerra", amb què van guanyar fama, al qual es mostra una lletra feminista i es reclama el lloc de la dona a la societat.[cal citació] L'any 2016 va sortir a la llum el seu àlbum "La Última Vez Que Te Escucho", al qual es van afegir dos nous integrants a la banda i en què es tracten temes com la llibertat, Palestina, Síria, el canvi climàtic, el consumisme, etc.[2] Al 2018 van presentar "Palabras Forman Caos", amb un estil més elegant segons el grup. Tot i que es van pensar donar-se un descans, en temps de pandèmia van decidir continuar i van presentar el seu últim treball al 2020 "Les Infelices".[3][4]

Referències[modifica]

  1. legal, Aviso; privacidad, Política de; cookies, Política de. «Descubriendo a Mafalda» (en castellà), 27-03-2016. [Consulta: 4 desembre 2019].
  2. Enderrock.cat. «Mafalda: «Hem intentat ser igual de canyeres i agressives en les temàtiques» | Enderrock.cat». [Consulta: 4 desembre 2019].
  3. «Mafalda: 'Al final palmas tanta pasta que es la música la que vive de ti y no al revés'». [Consulta: 4 desembre 2019].
  4. Enderrock.cat. «Mafalda: «L'estil hardcore no defineix les nostres lletres, no pactem el que toquem» | Enderrock.cat». [Consulta: 4 desembre 2019].