Marietta Slomka

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaMarietta Slomka

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement20 abril 1969 Modifica el valor a Wikidata (55 anys)
Colònia (Alemanya) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
Grup ètnicMasurians (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
FormacióUniversitat de Colònia - relacions internacionals, economia general (1988–1995)
Kaiserin-Augusta-Schule (en) Tradueix (–1988)
Universitat de Kent Modifica el valor a Wikidata
Color dels ullsBlau Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballPeriodisme, telenotícies, periodisme televisiu i ciències polítiques Modifica el valor a Wikidata
Ocupacióperiodista, escriptora de no-ficció, economista, titulada de postgrau empresarial, presentadora de televisió, presentadora de notícies, politòloga Modifica el valor a Wikidata
OcupadorZDF Modifica el valor a Wikidata
Família
CònjugeChristof Lang (–2013), divorci Modifica el valor a Wikidata
Premis

IMDB: nm1217947 Modifica el valor a Wikidata

Marietta Slomka (Colònia, 20 d'abril de 1969) és una periodista i moderadora de televisió alemanya. El seu pare era fill de la Prússia Oriental i la seva mare, de Colònia.

Biografia[modifica]

Després d'acabar el batxillerat el 1988 al Liceu Kreuzgasse de Colònia, Slomka va estudiar Economia i Política Internacional a la Universitat de Colònia i a la Universitat de Kent en Canterbury, Anglaterra. Des del 1991 fins al 1996 va treballar com a periodista independent per a la revista Medienspiegel a l'Institut d'Economia Alemanya en Colònia i des del 1994 fins al 1996, a la Kölnische Rundschau (Ràdio i Televisió de Colònia). Després va treballar per la Deutsche Welle a Bonn, Colònia i Brussel·les. Des del 1998 va ser corresponsal d'Europa per la Deutsche Welle.

El 1998 va començar a treballar per al canal públic ZDF com a corresponsal per al parlament a Bonn i després a Berlín. El seu enfocament era la política financera i econòmica. A l'abril de 2000 va prendre al seu càrrec la moderació del programa heute nacht. Des de llavors treballa com a periodista per a heute-journal. El 2003 va fer reportatges d'Europa Oriental, el 2005 de les eleccions del Bundestag, el 2005 de Moscou, el 2009 dels Jocs Olímpics de la Xina i el 2010 del Mundial de Futbol des de diversos països africans.

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]