Pagoda Baochu

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Pagoda Baochu
Imatge
Dades
TipusPagoda Modifica el valor a Wikidata
Part deWest Lake Cultural Landscape of Hangzhou (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle X Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaHangzhou (RP Xina) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióBaoshi Mountain (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Map
 30° 15′ 48″ N, 120° 08′ 37″ E / 30.2633°N,120.1436°E / 30.2633; 120.1436
Catàleg0990-3-287 (seventh list of major cultural sites protected at national level (en) Tradueix, , ) Modifica el valor a Wikidata
Lloc històric i cultural de la República Popular Xinesa
Datamarç 2013

La Pagoda Baochu (xinès: 保俶塔; pinyin: Bǎochù tǎ) és una pagoda situada a Hangzhou, província de Zhejiang, a la Xina. Coneguda com un dels llocs d'interès del Llac de l'Oest, es troba just al nord del llac, sobre el Pujol de la Pedra Preciosa (宝石山, bǎoshíshān). La seva petita base sosté set pisos, amb una alçada de 45 metres, i li dona a la pagoda la seva distintiva figura.

Imatge de la pagoda Baochu (1910)

El nom Baochu es tradueix literalment com "protegeix a Xu", que segons la llegenda, es refereix a Qian Xu, últim rei de Wuyue. La història diu que un dels ministres del rei va construir el temple perquè es resessin oracions pel seu retorn segur d'un viatge que havia realitzat fins a Kaifeng, al centre de la Xina. El rei havia estat reclamat per l'Emperador i havien passat molts dies sense notícies del seu retorn.

L'edifici va ser construït originalment l'any 963 amb nou pisos d'altura. La última reconstrucció, el 1933, va reduir lleugerament la seva grandària, passant a tenir set pisos, i recentment es va canviar l'agulla del seu cim encara que l'antiga s'exhibeix prop de la pagoda. Va ser construïda amb pedra i maons i sense cap escala en el seu interior, prop d'un camí que recorre la serralada al nord del Llac Oest. Es pot accedir a la pagoda tant mitjançant camins de terra com per escales de ciment que hi ha des de gairebé qualsevol costat de la muntanya.

El 24 de juny de 2011, aquest i d'altres elements que conformen l'anomenat «paisatge cultural del Llac de l'Oest a Hangzhou» varen ser declarats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.[1]

Referències[modifica]

  1. «West Lake Cultural Landscape of Hangzhou». World Heritage List. UNESCO. [Consulta: 11 maig 2017].

Bibliografia[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Pagoda Baochu