Panik

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióPanik
lang=ca
(2008) Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusgrup de música Modifica el valor a Wikidata
Història
Lloc de constitucióNeumünster, Alemanya
Activitat
Activitat2007-fins ara
Segell discogràficUniversal
GènereNu metal / Crossover

Lloc webhttp://www.panik-musik.de/
Spotify: 4MuOspg9Su2iF1Ina48451 Last fm: Panik Musicbrainz: 76a1a18f-a68b-4e71-812b-7a10a08cc6ac Songkick: 185323 Discogs: 1555004 Modifica el valor a Wikidata

Panik és un grup de rock alemany, format per sis membres de Neumünster, que es va establir a Hamburg el 2007 amb el nom de Nevada Tan. Gairebé tots els membres tocaven en una banda anomenada Panik el 2002. Nevada Tan va anunciar el canvi del nom del grup a Panik el 20 de gener de 2008.

Membres[modifica]

Nom Instrument Data de naixement
Frank "Franky" Ziegler Cantant 28 d'Abril de 1987
Timo "T:mo" Sonnenschein rap/Guitarra 20 de Setembre de 1987
Christian Linke Baix/Guitarra/Veu 11 de Març de 1987
David Bonk Guitarra/Piano/Veu 6 de Febrer de 1988
Jan Werner DJ 1 de Març de 1988
Juri Schewe Bateria 24 de Novembre de 1986

La Banda[modifica]

Panik combina elements de rap amb hard rock. Encara que a ells no els agradi, sovint el seu estil és comparat amb el de Linkin Park. Els membres de la banda han dit que la ira els motiva, i que l'única manera en la qual poden expressar les seves emocions és en la seva llengua materna, l'alemany.

La primera presentació oficial de la banda va ser en "The Dome 41" a Mannheim, el 2 de març de 2007.

Franky, cantant de la banda, és l'únic membre que va néixer a Heidelberg, al sud d'Alemanya. Va conèixer David a través d'internet. Per conèixer els altres, va viatjar a Neumünster i, després de ser acceptat com a membre de la banda, es va establir allà de manera permanent. Ell diu que li va costar acostumar-se a la fama, perquè fou criat en una ciutat petita; I que és molt nostàlgic, anyora la seva família i el seu poble.

El pare de T:mo tocava el baix a la banda alemanya Illegal 2001,de manera que va fer el seu primer contacte amb la música aviat a la vida. Un dels seus hobbies és realitzar pel·lícules i vídeos de música, de fet ell va produir el vídeo de la seva cançó So wie du (Com Tu).

David i T:mo han estat amics des de la infantesa. La seva amistat ha durat més de 16 anys. Encara que van anar a diferents escoles, van seguir en contacte tot el temps. Els altres membres de la banda es reuneixen a la casa de David per assajar.

Jan és el DJ de la banda. Fou la incògnita més gran de la banda, perquè estava usant una màscara negra que li cobria tota la cara, excepte els ulls. En una sessió de fotos exclusiva per a "Bravo" es va treure la màscara per primera vegada, i va dir que era molt tímid com per mostrar la seva cara la primera vegada que la banda va aconseguir la fama. No obstant això, continua utilitzant-la per als seus concerts, atès que s'ha tornat la seva marca personal.

Linke, el baixista, també va néixer a Neumünster. Es va fer el seu primer tatuatge fa alguns mesos. Diu: Edmond Dantès, personatge principal de El comte de Monte Cristo, qui busca venjança, però quan l'aconsegueix, queda insatisfet. Linke va dir que el tatuatge li recordarà sempre com és d'autodestructiva la venjança en realitat.

Juri és el bateria de la banda. els altres membres diuen que és el més treballador de tots. Fins i tot va finalitzar la secundària amb la mitjana més alt. Ell és com el "líder" de la banda: és qui parla amb la discogràfica sobre decisions importants, i s'ocupa dels afers legals i financers. En les seves pròpies paraules, "El domini de David és internet, T:mo filma i ho documenta tot en vídeo. Jan el nostre conductor, Franky és el cuiner, i Linke és qui sempre troba alguna cosa divertida que fer".

Èxit en el Rànquing[modifica]

la banda va debutar amb èxit en els rànquings alemanys: El primer single Revolution va entrar en el lloc 15, i l'àlbum Niemand hört dich va arribar vuitè. L'àlbum i els singles també van entrar en els rànquings austríacs.

La banda es va tornar molt popular en molt poc temps, gràcies a la revista alemanya "Bravo" i el canal de música per satèl·lit d'Astra "Viva".

Singles[modifica]

  • Com a Nevada Tan
Títol Alemanya Austria Debut
Revolution 15 25 30 de març de 2007
Vorbei 29 42 8 de juny de 2007
Neustart 44 24 d'agost de 2007
  • Com a Panik
Títol Alemanya Austria Debut
Was würdest du tun? 28 TBA 15 de febrer de 2008

Àlbums[modifica]

  • Com a Nevada Tan
Àlbum Alemanya Austria Debut
Niemand hört dich 8 21 20 d'abril de 2007
  • Com a Panik
Àlbum Alemanya Austria Debut
TBA TBA TBA Primavera 2008

Curiositats[modifica]

  • El nom original de la banda ve de Nevada-tan, una nena japonesa, que va assassinar una companya amb una navalla.
  • Les primeres fotos de Nevada Tan a "Bravo" van ser en estil Manga.
  • David ha guanyat premis per tocar el piano en una competència anomenada Jugend musiziert.
  • El segon vídeo del single Vorbei mostra els membres de la banda com a Ninjes.

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]