Pego Club de Futbol

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióPego
Pego Club de Futbol
Dades
Tipusclub de futbol Modifica el valor a Wikidata
Creació1947
Activitat
Esportfutbol Modifica el valor a Wikidata
LligaPrimera Regional Preferent mallorquina de futbol Modifica el valor a Wikidata
Instal·lació esportiva del clubCervantes, Pego
País Valencià
Altres
Color          vermell, blau
Equipament esportiu

El Pego Club de Futbol és un club de futbol del poble de Pego (la Marina Alta, País Valencià). El seu estadi és el Municipal Cervantes. Actualment juga al grup III de la Regional Preferent Valenciana.[1] Vesteix amb samarreta roja i pantaló blau obscur, calçes roges.

Història[modifica]

La història del futbol pegolí es remunta fins a 1922, quan diversos aficionats jugaven al camp del carrer Pere Sala. Eren partits no només entre locals, sinó que ja es disputaven encontres amb poblacions veïnes de gran rivalitat, com Oliva, Dénia o Gandia. En 1931 es funda el camp Cervantes, en la mateixa situació que en l'actualitat. En un principi eren els mateixos representants dels equips qui s'encarregaven del seu manteniment.

La temporada 41/42 s'inscriu el primer equip del poble, però no assoleix l'ascens de categoria i desapareix a final de dècada. El seu lloc l'ocupa l'Educación y Descanso de Pego, que va comptar amb el suport de bona part de la societat civil del poble. Aquest suport va ajudar a fer que l'ED Pego pujara fins a 3a Divisió l'any 58/59. A partir d'aquest moment, adopta la denominació de Pego C.F.

Durant les dècades dels 60 i 70, el Pego va anar jugant entre les divisions regionals valencianes i, finalment, en la 87/88, s'imposa a la Preferent Sur i torna a 3a Divisió. Un parell de temporades després, les reestructuracions federatives provoquen el descens a Preferent, de la qual no sortiria fins a l'any 1997. Es va consolidar en la 3a divisió des d'aquest any fins a l'any 2008, any en el qual torna a la categoria anterior fins a l'actualitat.[2] Després de diverses temporades sense pena ni glòria en la categoria, després de concloure la temporada 2007/08 en la qual es va aconseguir la permanència a la vora del descens, el fantasma de la desaparició va sondejar en el club que fins i tot públicament va anunciar que renunciaria a la seva plaça a canvi de diners, operació que finalment no es va produir.[3]

Himne[modifica]

Som d'un poble que respira

la frescor del taronger,

som d'un poble que suspira

per l'equip del seu voler.

Per això amb gran il·lusió,

homes, dones i xiquets,

entonem esta cançó

alegres i satisfets.

Ale rogets, ale rogets.

Jugadors destacats[modifica]

  • Pasqual Sendra i Mansanet, jugador i entrenador del Pego CF.
  • Fernando Sendra "Cele"
  • Reig, davanter molt golejador.
  • Emili Fenoll (1999/2000)
  • Jose Manuel Tarraga (2001-2002)
  • Natalio Lorenzo Poquet (2003/2004)
  • Frederic Alemany
  • Victor Giménez, actual capità

Dades del club[modifica]

En la cultura popular[modifica]

L'himne del club és utilitzat com a introducció a la cançó Respira, del grup pegolí La Gossa Sorda.[4]

Presidents[modifica]

Entrenadors[modifica]

Referències[modifica]

  1. [enllaç sense format] http://www.levante-emv.com/deportes/futbol/preferente-valenciana-grupo-3/calendario/pego.html
  2. futbolme.com. «Promoción de ascenso a Segunda B 2000/01». Arxivat de l'original el 26 de novembre de 2015. [Consulta: 5 juliol 2008].
  3. Diario Información. «El Pego pone en venta la plaza por 60.000 euros», 27 de juny de 2008. Arxivat de l'original el 2011-09-20. [Consulta: 17 desembre 2016].
  4. Ja tenim guanyador de les dues entrades per al ganxorock 2012 Arxivat 2016-03-04 a Wayback Machine. notícia a Benigànim Digital del 6 d'agost de 2012

Enllaços externs[modifica]