Ridge Farm Studio

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióRidge Farm Studio
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusgranja
estudi de gravació (1975–2002) Modifica el valor a Wikidata
Indústriaindústria musical Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu

Lloc webridgefarm.com Modifica el valor a Wikidata
Facebook: RidgeFarmSurrey Twitter (X): RidgeFarmSurrey Instagram: ridgefarmsurrey Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Map

Ridge Farm Studio va ser un dels primers estudis de gravació residencials del Regne Unit.[cal citació] L'estudi va funcionar durant més de vint-i-cinc anys i va comptar amb artistes, músics i productors d'arreu del món enregistrar i produir la seva música allà.

L'estudi va ser establert el 1975 per un tècnic d'il·luminació anomenat Frank Andrews, que havia fet una gira pel Regne Unit amb bandes com Queen, ABBA i els Rolling Stones. Andrews va tornar a casa de la gira per descobrir que els seus pares s'havien traslladat a un lloc diferent, que és on va néixer Ridge Farm Studio. Va començar l'estudi amb el seu germà, Billy, com un lloc tranquil per assajar les bandes.

Ridge Farm Studio va anar prou bé perquè Andrews finalment comprés la propietat dels seus pares. Va continuar sent un lloc popular fins als anys noranta, després de l'augment del britpop. No obstant això, les reserves van acabar disminuint. Joe Jackson va ser l'última persona a gravar-hi el 2002.[1]

Es trobava al poble de Rusper, Anglaterra, prop de la frontera de Surrey i Sussex. La part més antiga de l'edifici, originàriament una masia medieval, i el que s'havia de convertir en Ridge Farm Studio es va construir a mitjans del segle XVII i s'hi van anar afegint addicions a l'edifici al llarg dels segles. L'estudi estava envoltat per 12 acres (49,000 m2) de terreny que incloïa jardins, horts, prats i boscos.

Amb una llista de clients que anava des de The Smiths, Bad Company,[2] Queen, Peter Gabriel, Ozzy Osbourne,[2] Pearl Jam, Oasis, Supergrass, The Three Tenors, Mew,[3] i més, Ridge Farm Studio va tancar a principis de 2003. Actualment, s'utilitza com a instal·lació per a casaments, banquets i reunions.

Llista de clients d'artistes, músics i productors per any[modifica]

Referències[modifica]

  1. «The Legend of Ridge Farm Studio». All About Horsham Magazine. [Consulta: 23 agost 2014].
  2. 2,0 2,1 2,2 2,3 «KNAC.COM Features - On Yer Bike with Studio Wizard Max Norman». KNAC.COM. [Consulta: 13 setembre 2008].
  3. «Frengers - Recording». YouTube. Mew, 2018.
  4. «Jethro Tull - Too Old To Rock'N'Roll: Too Young To Die». Collecting-Tull.com. [Consulta: 13 setembre 2008].
  5. «The Making of "Hold Your Fire"». 2112.net. Arxivat de l'original el 1 juny 2008. [Consulta: 13 setembre 2008].
  6. «Microphone Records - New "Brainstorm" album "Online" out now!». MicRec.lv. [Consulta: 13 setembre 2008].

Enllaços externs[modifica]