Sadie Sparks

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de sèrie de televisióSadie Sparks
Actors
PaísIrlanda i França Modifica el valor a Wikidata
Llengua originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Versió en catalàSí 
Canal originalDisney Channel Modifica el valor a Wikidata
Primer episodi20 abril 2019 Modifica el valor a Wikidata
Últim episodi4 desembre 2019 Modifica el valor a Wikidata
Temporades1
Episodis52
Més informació
IMDB: tt9140458 TMDB.org: 112360 Modifica el valor a Wikidata

Sadie Sparks és una sèrie d'animació irlandesa i francesa; coproduïda per Brown Bag Films i Cyber Group Productions.[1] La sèrie es va estrenar el 20 d'abril de 2019 a través de Disney Channel. A Catalunya es va estrenar el 10 de gener de 2022 al Canal Super3.[2] També s'ha emès al SX3.[3]

Argument[modifica]

Sadie Sparks és una adolescent que viu al poble fictici de Harmony que un dia descobreix que té habilitats màgiques i es converteix en aprenent de maga sota l'orientació d'en Gilbert, un conill màgic parlant una mica rondinaire que va ser enviat al món humà des del Món de la Màgia per entrenar la Sadie i controlar els seus poders.

Personatges[modifica]

  • Sadie Josephine Sparks: una noia de 14 anys que descobreix que és aprenent de maga. És esbojarrada, servicial i una mica mandrosa. Li agrada fer servir la màgia per sortir-se amb la seva i ajudar els seus amics.
  • Gilbert: un conill de més de 700 anys que serveix de mentor a la Sadie. És rondinaire, sarcàstic i sever, però en el fons és comprensiu i té bon cor. Sovint es frustra pels problemes que causen els encanteris de la seva alumna.
  • Teepee: un dels millors amics de la Sadie. Un noi grassonet i alegre a qui li agraden els còmics, la cultura pop i les pel·lícules de ciència-ficció.
  • Lulu: la millor amiga de la Sadie. Una noia afroamericana una mica tímida però molt intel·ligent i amb poca paciència.
  • Valerie "Val" Garcia: la rival de la Sadie. Aprofita qualsevol oportunitat per fer-li la vida impossible.
  • Sam: capità de l'equip de basket de l'escola. És el noi de qui la Sadie està enamorada.
  • Blaine: el rival màgic de la Sadie. Sempre es burla d'ella i aprofita qualsevol ocasió per deixar-la en evidència.
  • Cornelius: una serp que fa de mentor d'en Blaine. Fa sorolls xiuxiuejants cada cop que pronuncia la lletra s.
  • Maxwell "Max" Sparks: germà de la Sadie que aspira a ser un científic, però tot el que inventa fa fallida. Està enamorat en secret de la Lulu.
  • Selina Sparks: Mare de la Sadie i en Max, treballa de periodista a la televisió local de Harmony. Viu constantment estressada per la feina i el cap l'escridassa constantment, però sempre té un moment per donar suport als seus fills.
  • Winifred Eugenia Covert "Talpesa": directora de l'institut de Harmony que constantment intenta fer la vida impossible als alumnes. Treballa en secret per una organització governamental anomenada "El departament", que s'encarrega d'investigar activitat màgica.
  • Vincent: un dels tres guardians de la màgia. Vesteix de blau i té una llarga barba blanca.
  • Madge: una dels tres guardians de la màgia. Porta ulleres i li agrada fer ganxet.
  • Mordecai: un dels tres guardians de la màgia. Té forma de bèstia blava i té un caràcter una mica rude.

Repartiment de veus[modifica]

Personatge Original Català
Sadie Georgia Lock Roser Vilches
Gilbert Rufus Hound Toni Molías
Teepee Joshua Leclair Jordi Doménech
Lulu Dominique Moore Íngrid Carreras
Sam Sammy Moore Víctor Gómez
Blaine Tyger-Drew-Honey Lluís Gustems
Cornelius Craig Revel-Horwood Xavier Casan
Vincent (desconegut) Joan Pera
Madge (desconegut) Anna Maria Camps
Mordecai (desconegut) Francesc Belda

Llista d'episodis[modifica]

La sèrie té 52 episodis d'onze minuts de duració cadascun. Per a la seva distribució a Disney+, dos episodis es combinen en un de 22 minuts de duració, fent un total de 26 episodis.

Núm. Títol Dirigit per Escrit per Data d'estrena Data d'estrena a Catalunya
1 "Un gra massa"
Spot On
Bronagh O'HanlonAnastasia Heinzl20 d'abril de 201910 de gener de 2022
La Sadie i en Gilbert protagonitzaran la videocàpsula del temps que es gravarà a l'institut, però quan la Sadie es lleva el dia de la gravació, veu que li ha sortit un gra al nas. Prova un encanteri per fer-lo desaparèixer, però li surt malament i fa desaparèixer el nas sencer i els bigotis d'en Gilbert. Tots dos se'n van al Laberint dels Objectes Perduts i Condemnats per buscar-los. Allà s'enfronten al guardià del laberint. Mentrestant, en Teepee i la Lulu intenten evitar que la Val i el seu gos Prince els substitueixin com a protagonistes de la videocàpsula. 
2 "La necessitar de velocitat"
The Need for Speed
Bronagh O'HanlonRebecca Hobbs20 d'abril de 201911 de gener de 2022
La Sadie encanta sense voler en Teepee, que passa a ser l'estrella de l'equip d'atletisme perquè ara corre molt. Tanmateix, l'encanteri dura poc i els guardians prohibeixen a la Sadie que torni a encantar el seu amic. Li diuen que no es poden alterar les condicions físiques de ningú. Aleshores, la Sadie s'inventa un encanteri perquè en Teepee tingui més confiança i seguretat en ell mateix i pugui guanyar la cursa de divendres. 
3 "La traïció"
Triple Crossed
Bronagh O'HanlonPhilippe Clerc21 d'abril de 201912 de gener de 2022
Els guardians del Món de la Màgia volen saber quin mag jove serà el qui farà que el món real i el màgic perdurin. És per això que convoquen un duel entre la Saide i en Blaine: cadascun d'ells ha de crear un arc de Sant Martí nocturn. Com que en Blaine no se'n surt fàcilment, envia la seva serp Cornelius que espiï la Sadie i els seus amics. Els tres joves acullen la serp, malgrat que en Gilbert no hi està d'acord, i aconsegueixen crear un arc de Sant Martí nocturn. La serp, però, els traeix, i s'emporta el pergamí on hi ha escrita la fórmula. 
4 "Tres són multitud"
Three's a Crowd
Bronagh O'HanlonRebecca Hobbs21 d'abril de 201913 de gener de 2022
En Sam organitza una barbacoa i hi convida la Sadie. Malauradament, els guardians demanen a la noia que torni a redactar un treball sobre pocions que no ha fet bé i la seva mare vol que endreci l'habitació. Per poder arribar a tot, la Sadie fa servir un encanteri per crear dues rèpliques d'ella. Aquestes rèpliques, una de les quals és molt maldestra i l'altra, molt intensa, s'escapen i van a la barbacoa. La Sadie té una feinada per fer-les desaparèixer i no quedar malament davant d'en Sam. 
5 "Mala sort"
Tuff Luck
Bronagh O'HanlonRebecca Hobbs27 d'abril de 201915 de gener de 2022
La Sadie últimament té mala sort, al contrari que la Val, a qui tot li surt bé. L'aprenent de maga comença a sospitar i s'adona que la Val porta un braçalet màgic, que segons els guardians, és un objecte de la llista d'Objectes Màgics Prohibits. Si la Sadie no pot recuperar el braçalet de la Val, la mala sort que ara només afecta la Sadie s'escamparà pel món. La Sadie, però, se les empesca per recuperar-lo sense haver de fer servir la màgia, que no acaba de rutllar a causa de la seva mala sort. 
6 "Una història faraònica"
A Walk on the Nile Side
Bronagh O'HanlonFabrice Ziokowski, Thomas Costei i Charlotte Ballatre27 d'abril de 201918 de gener de 2022
La Srta. Lacey encarrega als alumnes una presentació sobre Egipte i la Sadie vol fer servir la màgia per preparar-la. Malgrat els advertiments d'en Gilbert, l'aprenent de maga busca al seu barret i hi descobreix una capsa, d'on surt el faraó Ankh. La Sadie i els seus amics el porten a l'institut, on ell i la Val es fan molt amics. En Gilbert explica a la colla que corren perill de desaparèixer, perquè si algú del passat va al present, el present es torna història i, per tant, s'esvaeix. Finalment, aconsegueixen tornar el faraó a la capsa i salvar el present. 
7 "Guapo com un nino"
He's Such a Doll
Bronagh O'HanlonPeter Saisselin i Amy Serafin28 d'abril de 201919 de gener de 2022
La Sadie no té acompanyant per anar al ball perquè en Sam hi va amb la Val. Emprenyada, a casa dona vida a un superheroi de plàstic, amb la intenció que la Val i ell s'enamorin i ella pugui ballar amb en Sam. A l'institut, però, el superheroi Lance vol estar tota l'estona amb la Sadie i ella no pot fer-lo tornar al seu estat natural perquè s'ha perdut un botó i el ninot ha d'estar sencer perquè l'encanteri es pugui revertir. 
8 "La poció"
Lunch Potion Number 9
Bronagh O'HanlonJim Nolan28 d'abril de 201920 de gener de 2022
La Sadie prepara una poció d'amor per assegurar-se que en Sam vagi amb ella al cinema el cap de setmana. En Gilbert li prohibeix fer-la servir i li diu que és una poció il·legal. La Sadie se'n desfà, però malauradament, la poció va a parar a una olla de la cuina del menjador de l'Institut Harmony i tots els alumnes, que celebren el Dijous de Tacos, en prenen. Tots s'enamoren de la Sadie, que s'ha de menjar un taco repugnant que li donen els guardians per revertir l'encanteri. 
9 "La flor no-em-veus"
The See-Me-Not Flower
Bronagh O'HanlonLéa Lespagnol4 de maig de 201922 de gener de 2022
La Sadie rep l'encàrrec dels guardians de recuperar una flor única del Regne de la Màgia que per equivocació creix al món real i que només floreix una vegada cada tres mil anys. Està a punt de florir i cal tornar-la al món que li correspon. La directora Covert també la busca, per demostrar al Departament que la màgia existeix, i és per això que organitza una excursió al bosc, on els alumnes han de buscar la flor. La Sadie i en Gilbert la troben, però la nena es torna invisible quan la toca. La directora Covert aconsegueix la planta, però els nois finalment la recuperen. 
10 "Millors amienemics"
Best Frenemies
Bronagh O'HanlonCharlotte Ballastre i Thomas Coste4 de maig de 201922 de gener de 2022
La Srta Lacey està malalta, l'entrenador la substitueix a classe i posa un examen sorpresa. Demana als alumnes que contestin una pregunta del llibre i castiga els que no el tenen. La Sadie se l'ha descuidat al laboratori i demana a en Blaine que l'ajudi a recuperar-lo. Al laboratori també hi ha en Cornelius i la directora Covert els sent parlar. Els interroga amb l'ajut de la Màquina del Departament, un aparell que indica si hi ha màgia. En Blaine i la Sadie aconsegueixen rescatar les dues bèsties màgiques gràcies al treball en equip. 
11 "El ball de San Vito"
Dance Forever
Bronagh O'HanlonLéa Lespagnol5 de maig de 201926 de gener de 2022
La Sadie i en Gilbert són al laboratori fent classe de pocions d'amagat. L'entrenador entra i en Gilbert, perquè no els renyi, tira la poció en què treballen per l'aigüera. De sobte, tots els alumnes de l'institut comencen a contagiar-se d'unes ganes irrefrenables de moure's al ritme d'una cançó que en Gilbert no suporta i que és la que sonava al mòbil de la Sadie mentre feien la poció. En Blaine ajuda la Sadie a mirar de revertir els efectes de la poció escampada per tot l'institut a través de l'aigua. 
12 "Tot al seu temps"
Right on Time
Bronagh O'HanlonPhilippe Clerc5 de maig de 201927 de gener de 2022
En Teepee està content perquè al vespre el cor de l'institut fa un concert que li interessa molt. Com que està impacient, li demana a la Sadie que faci un encanteri perquè el temps passi de pressa i sigui l'hora del concert. La Sadie accedeix, però l'encanteri no surt bé i el temps embogeix. La Lulu es posa especialment nerviosa perquè no pot entregar un treball. Entre tots, i amb la inestimable ajuda d'en Gilbert, arreglen el desastre. 
13 "El concurs de mascotes"
Mascot Trouble
Bronagh O'HanlonAnastasia Heinzl11 de maig de 201929 de gener de 2022
La Sadie discuteix amb la Val qui té la millor mascota i acaba accedint a participar en un concurs on es decidirà quina serà la futura mascota de l'institut. Aquest rampell d'impulsivitat li sortirà car, perquè la Val i en Prince tenen moltes habilitats i, a sobre, en Blaine i en Cornelius també s'apunten al concurs. La Sadie i en Gilbert assagen per al gran dia, però quan són a l'escenari, la Sadie té la temptació de fer servir la màgia per guanyar. La Covert forma part del jurat i sospita que l'aprenent de maga no juga net. 
14 "El guant"
Glove Story
Bronagh O'HanlonTigran Rosine11 de maig de 201929 de gener de 2022
En Gilbert ensenya a la Sadie un truc de màgia amb un guant. És un truc per a mags experts que la Sadie no pot fer servir sola, ja que podria provocar un desastre interdimensional. Tanmateix, en Teepee la convenç perquè el provin i tots dos s'ho passen d'allò més bé anant amunt i avall a través de portes. Malauradament, se'n deixen una d'oberta i mentre en Gilbert fa exercicis de relaxació amb la Lulu, la Sadie, en Teepee i l'entrenador tenen problemes amb la directora Covert. 
15 "El desafiament doble"
The Double Dare Scare
Bronagh O'HanlonMuirinn Lane-Kelly12 de maig de 201929 de gener de 2022
Tota la classe ha anat d'excursió a la muntanya amb l'entrenador, però es perden a la vora d'una cova. En Gilbert explica a la Sadie que aquesta cova és un portal del Regne de la Màgia i que, per tant, han d'evitar que els companys hi entrin. Tanmateix, en Doug, en Sam i la Val hi entren, encuriosits, i la Sadie i els seus amics han de fer-los fora. En Gilbert trobarà un drac molt peculiar que els ajudarà en aquesta missió. 
16 "La conilla zen"
Zen Rabbit
Bronagh O'HanlonMThomas Coste12 de maig de 20193 de febrer de 2022
En Gilbert es prepara per a l'avaluació anual dels guardians, però no es pot concentrar perquè la Sadie li demana que cuidi d'una conilla, la mascota de la filla del cap de la seva mare. La conilla molesta tant en Gilbert que la Sadie, en tornar del cinema, intenta relaxar-la amb un encanteri. L'encanteri no surt bé i la conilla es torna una mena de guru de la relaxació que, en una badada de la Sadie i d'en Gilbert, va a parar al Regne de la Màgia, on els tres savis la prenen per en Sadie. 
17 "Embolic de mentors"
Mentor Mayhem
Bronagh O'HanlonMarie Beardmore6 de juliol de 20195 de febrer de 2022
En Gilbert i la Sadie discuteixen davant dels guardians, que els demanen que creïn un encanteri de transformació. Mentre hi estan treballant, apareix una gata, la Greta, que en teoria ve a substituir en Gilbert de part dels guardians. La gata en realitat és la guardiana Madge, que ha anat al món real transformada en animal per posar a prova l'amistat d'en Gilbert i la Sadie. 
18 "La cura de la criatura"
Creature Care
Bronagh O'HanlonRebecca Hobbs6 de juliol de 20195 de febrer de 2022
Els tres guardians convoquen en Gilbert i la Sadie al Regne de la Màgia i els demanen que tanquin una esquerda molt perillosa que s'ha obert entre els dos mons. En lloc de tancar-la, la Sadie s'hi endinsa i recull una criatura màgica que sembla abandonada. En Gilbert s'hi oposa, però cedeix quan veu que es tracta d'un nadó molt bufó. Al món real, la criatura, de nom Gah, pateix una transformació i es converteix en un drac enorme que atemoreix tot l'institut. 
19 "En Superteepee"
Super Teepee
Bronagh O'HanlonPhilippe Clerc7 de juliol de 20195 de febrer de 2022
 
20 "Nassos arrugats"
A Nose for Trouble
Bronagh O'HanlonChristopher Panzner i Joan Teffit7 de juliol de 20195 de febrer de 2022
Els tres guardians decideixen intercanviar els mentors d'en Blaine i la Sadie perquè els joves aprenguin a apreciar el que tenen. En Blaine, enfadat, complica les coses quan encanta en Gilbert tot fent que desprengui una pudor insuportable. L'equip de bàsquet de l'institut té partit i necessita que la mascota els doni sort, però, la pudor és tan horrible que ningú s'atreveix a sortir a jugar. Finalment, en Cornelius i la Sadie ajuden en Blaine i en Gilbert i tots quatre junts formen un equip de màgia invencible. 
21 "La màgia contra els exrratrerrestres"
Magic vs. Aliens
Bronagh O'HanlonDenise Cassar13 de juliol de 201914 de febrer de 2022
Els joves són a l'institut i veuen que una cosa estranya cau del cel al bosc de Harmony. Precisament, la mare de la Sadie necessita una notícia impactant per impressionar el cap de la cadena de televisió on treballa i la Sadie pensa que si és una nau extraterrestre, la seva mare no perdrà la feina. Van al bosc i en Gilbert els diu que es tracta d'un objecte màgic. Al Regne de la Màgia el guardià Vincent els demana que li recuperin l'objecte, que és una sauna. 
22 "Màx(im) benefici"
Max Profit
Bronagh O'HanlonJim Nolan137 de juliol de 201915 de febrer de 2022
La Sadie aconsella al seu germà que no faci invents complicats perquè no li surten gaire bé. Aleshores, en Max proposa muntar una paradeta de xocolata calenta, que és una cosa senzilla. La xocolata que fa és molt dolenta, però la Sadie, que no vol que el seu germà es disgusti, fa un encanteri perquè la parada sigui un èxit. En Max converteix la parada en un negoci local important, però la Sadie està esgotada de fer tants encanteris perquè la xocolata sigui bona. 
23 "Festa grossa!"
Party on!
Bronagh O'HanlonLéa Lespagnol14 de juliol de 201916 de febrer de 2022
La Sadie té una app intel·ligent al mòbil i, com que té ganes de fer una festa, encarrega a la Gripau de l'app que la hi organitzi. En Gilbert pensa que la canalla està enganxada als mòbils, però ell també està enganxat a una consola que ha recuperat de quan era més jove. La Gripau de l'app organitza la festa, però decideix fer-la més grossa del permès i en Gilbert no pot ajudar la Sadie a resoldre el problema perquè no pot parar de jugar amb la consola. 
24 "La maledicció secreta"
The Secret Curse
Bronagh O'HanlonHenry Gifford14 de juliol de 201917 de febrer de 2022
Els guardians acusen la Sadie d'haver fet servir màgia negra al món real. La Sadie està convençuda que ella no ha estat i vol demostrar-ho tot desemmascarant el culpable. A l'institut, alguns alumnes s'han quedat de pedra per culpa del monstre creat amb la màgia negra, però gràcies a una foto que fa en Teepee abans de quedar paralitzat, la Sadie descobreix que el seu germà Max hi té alguna cosa a veure. 
25 "El cosinet Zaine"
The Bane of Blaine
Bronagh O'HanlonArturo Valencia20 de juliol de 201921 de febrer de 2022
En Zaine, cosí d'en Blaine, apareix al món real disposat a ser el nou mentor del jove aprenent. En Blaine hi accedeix i despatxa en Cornelius, que se sent malament. La Sadie i en Gilbert sospiten que en Zaine no és una bona influència per a en Blaine i els espien. Aleshores descobreixen que en Zaine ha convençut el seu cosí perquè obri una capsa heretada de l'avi comú en la qual hi ha una pedra molt poderosa. 
26 "La memòria de la mama"
Mama Memory!
Bronagh O'HanlonLéa Lespagnol20 de juliol de 201922 de febrer de 2022
La Sadie i en Gilbert són a la cuina de casa fent pocions i l'embruten tota. Quan ho veu, la Selina renya la seva filla i li diu que demanarà explicacions a la professora de la nena. Perquè oblidi el desastre i no comenti res a la Srta. Lacey, la Sadie fa un encanteri de pèrdua de memòria que segons en Gilbert és molt perillós. I té raó, perquè no oblida únicament l'episodi de la cuina, sinó que també oblida que té una filla. 
27 "Va, conills, va!"
Go Bunny Go
Bronagh O'HanlonCharlotte Ballatre i Thomas Coste21 de juliol de 201923 de febrer de 2022
Els Conills de Harmony han de jugar dos partits molt importants per proclamar-se campions de la lliga estatal, però en Gilbert, que té la sensació que ningú l'aprecia com a mascota, desapareix. La Sadie, en Teepee i la Lulu van a buscar-lo al Regne de la Màgia, però no el troben. La Madge accedeix a ajudar-los i convenç en Gilbert amb psicologia inversa. Mentrestant, els membres de l'equip de bàsquet miren de trobar alternatives per tenir sort. 
28 "El venjador misteriós"
The Mysterious Avenger
Bronagh O'HanlonPhilippe Clerc21 de juliol de 201924 de febrer de 2022
L'entrenador i la Val es riuen d'en Teepee a la classe d'Educació Física i li posen un malnom. En Teepee se sent molt malament. Per animar-lo, la Sadie i la Lulu volen regalar-li un còmic que escriuran mitjançant un encanteri. Tanmateix, a l'institut passen coses estranyes: l'entrenador, les bessones, la Val i en Teepee pateixen accidents constantment i en Gilbert sospita que hi ha màgia negra implicada. I es pensa que són la Sadie i la Lulu. 
29 "El mico descarat"
Cheeky Monkey
Bronagh O'HanlonFranck Salomé, Nicolas Sedel i Fernando Worcel27 de juliol de 201928 de febrer de 2022
La mare de la Sadie té problemes a la feina perquè el seu cap diu que no és una periodista prou divertida. Això fa que es plantegi canviar de ciutat. La Sadie, per evitar un trasllat, convenç en Gilbert per fer un encanteri que potenciï la faceta divertida de la Selina. Malauradament, no diu bé l'encanteri i la mare es converteix en un mico. La Talpesa sospita alguna cosa i truca al Departament per demostrar que a Harmony sí que hi ha activitat màgica. 
30 "La ciutat que dorm"
Sleeping City
Bronagh O'HanlonAnastasia Heinzl27 de juliol de 20191 de març de 2022
El pare d'en Sam té el forn espatllat i demana a la Sadie que li deixi el seu i que li cuidi el bebè. La Sadie s'emporta en Luke a la seva habitació, però els plors del nadó molesten en Gilbert, que no pot veure Millors amienemics tranquil. El conill està tan desesperat que és ell el primer a proposar que facin servir un encanteri per adormir-lo. L'encanteri surt malament i en lloc d'adormir el nadó adormen tota la ciutat. 
31 "Bromes de nivell avançat"
Advanced Pranking
Bronagh O'HanlonVincent Souchon28 de juliol de 20192 de març de 2022
La Sadie i en Blaine senten a parlar als seus mentors d'un llibre de màgia avançada i tenen molta curiositat per agafar-lo i practicar. Tanmateix, en Gilbert els diu que encara no tenen prou nivell i que seria perillós. La Sadie roba el llibre mentre el conill dorm i convoca els seus amics al bosc per provar-ne els encanteris. Aleshores apareix en Blaine, que els ha seguit, i tots dos aprenents obren el llibre misteriós. 
32 "El rellotge condemnat"
The Doomed Watch
Bronagh O'HanlonMuirinn Lane-Kelly28 de juliol de 20193 de març de 2022
En Teepee no pot obrir l'armariet de l'institut i la Sadie l'ajuda amb màgia. Malauradament, s'equivoca i fa desaparèixer el rellotge de l'avi d'en Teepee que hi havia dins l'armariet. La Sadie dona per fet que el rellotge deu haver anat al Laberint dels Objectes Perduts i Condemnats i se n'hi va a buscar-lo. Quan torna, els dos nois comproven que ha portat un rellotge màgic que paralitza tothom quan en premen un botó. 
33 "La diva Sadie"
Diva Sadie
Bronagh O'HanlonDenise Cassar25 de novembre de 20197 de març de 2022
La Sadie i la seva colla assagen per al concert de l'institut, però no toquen gaire bé. En Gilbert no ho suporta i accepta l'ajuda d'en Blaine perquè la música soni més fluixa. En Blaine, però, no fa l'encanteri de reduir els sons sinó que converteix la Sadie en una diva. Ara, l'aprenenta de maga vol marxar de Harmony i centrar-se en la seva carrera d'estrella del pop. En Gilbert, en Teepe i la Lulu busquen la manera d'evitar-ho. 
34 "Les sabates de la Lulu"
Lulu's Shores
Bronagh O'HanlonTigran Rosine25 de novembre de 20198 de març de 2022
La Srta. Lacey convida la gran ballarina Anna Catlova a l'institut. En Gilbert, que és aficionat a la dansa està emocionat. La Lulu, en canvi, pateix perquè no balla gens bé i creu que farà el ridícul en la demostració de talent que han de fer davant de la Catlova. La Sadie vol ajudar-la i juntament amb en Gilbert fan un encanteri per infondre una mica del talent de la Catlova en les sabates de la Lulu. 
35 "Les millor amigues"
Best Friends Forever
Bronagh O'HanlonFranck Salomé, Nicolas Sedel i Fernando Worcel26 de novembre de 20199 de març de 2022
El grup musical Les més guais busca ballarins per a un videoclip i la Srta. Lacey proposa que la Val esculli els millors de classe per gravar un vídeo i enviar-lo al grup. La Sadie s'emociona, però sap que la Val no l'escollirà mai i per això l'encanta amb un encanteri d'amistat. Malauradament, l'encanteri és molt potent i la Val empaita la Sadie a tot arreu i intenta desfer-se de la Lulu i en Gilbert per no compartir la seva nova millor amiga. 
36 "Intercanvi monstruós"
Monster Exchange
Bronagh O'HanlonPhilippe Clerc26 de novembre de 201910 de març de 2022
En Gilbert i la Sadie van al Laberint dels Objectes Perduts i Condemnats a portar una corona. Quan són allà, la Sadie aconsella al guardià que faci un dia de vacances per relaxar-se. El guardià accepta i apareix al món real, on la Sadie el converteix en un noi perquè passi desapercebut. De totes maneres, conserva el seu caràcter manaire i ordenat i vol organitzar més bé el local de batuts d'en Jake 
37 "Viu el teu somni"
Living the Dream
Bronagh O'HanlonAnnabelle Perrichon27 de novembre de 201914 de març de 2022
En Vincent encarrega a en Gilbert i la Sadie que vagin al laberint a entregar una capsa, però com que el monstre guardià no hi és per arxivar-la i fan Millors amienemics per la tele, se l'emporten al món real. Allà, la Sadie sent curiositat per saber què hi ha dins i l'obre. En aparença és buida, però de sobte, tot l'institut idolatra la Val. En Gilbert i la Sadie descobreixen que és conseqüència d'un encanteri que s'ha escapat quan l'aprenenta de maga ha obert la capsa. 
38 "Actitud despreocupada"
Light a Heart
Bronagh O'HanlonLèa Lespagnol27 de novembre de 201915 de març de 2022
La Lulu està deprimida perquè l'entrenador li ha posat un zero en un treball i no vol que pensin que és ximpleta. La Sadie mira d'animar-la amb un encanteri malgrat que en Gilbert, com sempre, l'hi desaconsella. L'encanteri, però, té un efecte estrany i fa que al voltant de la Lulu es creïn zones de baixa gravetat que sembla que funcionin segons l'estat anímic de la nena. 
39 "Que comenci l'espectacle"
It's Showtime
Bronagh O'HanlonThomas Coste28 de novembre de 201916 de març de 2022
La mare de la Sadie ha d'entrevistar el protagonista de Millors amienemics, que és un actor de Harmony, per fer content el seu cap. El Gilbert se n'assabenta i ajuda la Sadie a fer un encanteri per segrestar l'actor de la sèrie i portar-lo al món real. Quan arriba a casa, s'adonen que fa coses estranyes i comencen a sospitar que han segrestat el personatge de la sèrie, no la persona que l'interpreta. 
40 "Caos de cupcakes"
Cupcake Chaos
Bronagh O'HanlonRobert Vargas28 de novembre de 201917 de març de 2022
La Sadie vol participar en la fira de cupcakes de l'institut per poder anar d'excursió amb en Sam i fer-se el seu primer petó. Amb l'ajut d'en Teepee i la Lulu, fa una pila de cupcakes, però els ha d'obrir tots per buscar un anell que sembla que ha perdut tot cuinant. Per tornar a tenir-ne suficients i poder participar en la fira, fa un encanteri de multiplicació i sense voler crea cupcakes que tenen vida pròpia. 
41 "Les bombolles de la veritat"
Truth Bubbles
Bronagh O'HanlonOliver Serrano29 de novembre de 201921 de març de 2022
La Selina regala unes vacances sorpresa a la Sadie i això vol dir que l'aprenenta de maga no sap a on va. Com que no té paciència i creu que necessita saber quina roba ficar a la maleta, fa un encanteri a través del televisor perquè la mare li digui la veritat. Malauradament, l'encanteri es propaga per tot Harmony, tothom comença a parlar sense embuts i en Teepee li parla a la directora Talpesa de la màgia. 
42 "La caça del tresor"
Detention Games
Bronagh O'HanlonAnnabelle Perrinchop29 de novembre de 201922 de març de 2022
L'institut Harmony organitza una cerca del tresor. L'entrenador i la directora fan els equips, que han de trobar, mitjançant un joc de pistes, el Got de Batut Daurat. A més, els guanyadors rebran 50 batuts gratis. La directora Talpesa creu que a les cerques del tresor hi ha màgia i fa venir els agents del Departament. D'altra banda, la Lulu i la Sadie intenten ajudar en Teepee a guanyar, encara que no formi part del seu equip. 
43 "El cop de calor"
Heat Stroke
Bronagh O'HanlonTheresa Rippel i Léa Lespagnol30 de novembre de 201923 de març de 2022
A Harmony és estiu però hi fa molt de fred i el pare d'en Sam està amoïnat perquè amb aquest temps no ven prou batuts. De fet, l'entrenador li fa una oferta per comprar el local i muntar-hi un gimnàs, i en Jake no ho descarta. La Sadie, per evitar que en Sam se'n vagi de la ciutat, fa un encanteri del temps i la calor arriba a Harmony. Malauradament, però, ara en fa tanta que els nervis s'apoderen de tots els ciutadans. 
44 "Una història de dues germanes"
A Tale of Two Sadies
Bronagh O'HanlonTigran Rosine30 de novembre de 201924 de març de 2022
La Sadie es presenta a les eleccions del consell estudiantil, però no pot aprofitar l'últim dia de campanya perquè està malalta i la seva mare no vol que vagi a l'institut. En Gilbert s'ofereix a ajudar-la. Mitjançant un encanteri de mirall, el conill adopta l'aspecte de la Sadie i va a l'institut a mirar d'aconseguir que votin l'aprenenta de maga. Un cop allà, però, en Gilbert canvia d'estratègia i perd els escrúpols per obtenir la victòria. 
45 "Poesia en moviment"
Poetry in Motion
Bronagh O'HanlonThomas Coste1 de desembre de 201928 de març de 2022
Amb les presses del matí, la Sadie i en Gilbert es confonen i porten als guardians un poema que era per al concurs de poesia de la Srta. Lacey i a l'institut, un encanteri de desaparició que era per als guardians. La professora fa llegir el poema en veu alta a la Sadie i tots desapareixen. La Lulu, que s'ha tapat les orelles per no sentir-lo, i en Gilbert ajuden la Sadie a anul·lar l'encanteri i a fer tornar els companys i la Srta. Lacey. 
46 "Madureu!"
Oh Grow Up!
Bronagh O'HanlonFranck Salomé, Nicolas Sedel i Fernando Worcel1 de desembre de 201929 de març de 2022
Els guardians convoquen en Blaine i la Sadie per fer-los competir en un desafiament que vencerà qui presenti l'encanteri nou més original. En Blaine vol guanyar a tot preu i decideix encantar la Sadie amb un encanteri d'immaduresa. L'encanteri, però, afecta en Gilbert primer i després en Cornelius, que comencen a comportar-se com nens petits i no deixen que la Sadie ideï el seu propi encanteri original. 
47 "Atrapada en el temps"
Groundhog Date
Bronagh O'HanlonJim Nolan2 de desembre de 201930 de març de 2022
La Sadie per fi té una cita amb en Sam, però no va gens bé. En Gilbert la vol ajudar i li parla d'un artefacte màgic que permet tornar a viure un dia: l'Octàgon de la Repetició. Tots dos van a buscar-lo al laberint i la Sadie reviu el dia de la cita amb en Sam. Tanmateix, li sembla que tampoc surt bé i comença a fer servir l'octàgon sense parar per mirar d'aconseguir la cita perfecta. 
48 "Mana en Melvin"
Melvin Rules
Bronagh O'HanlonFranck Salomé, Nicolas Sedel i Fernando Worcel2 de desembre de 201931 de març de 2022
L'institut Harmony celebra el Dia Mundial de l'Ecologisme i la Sadie anima en Melvin a fer un discurs. En Melvin, però, és molt tímid i es posa nerviós davant del públic. A la Sadie li sap greu haver-lo pressionat i fa servir un encanteri de lideratge perquè el noi tingui carisma i parli bé. L'encanteri sembla que funciona, però a poc a poc en Melvin es converteix en un guru i un tirà de l'ecologisme. 
49 "Espavileu-vos!"
Smarten Up
Bronagh O'HanlonLéa Lespagnol2 de desembre de 20194 d'abril de 2022
La Sadie ha de fer de cangur d'en Max i tots dos van al llac amb els amics d'ella. Allà, en Max troba una pedra brillant que es col·loca en un casc de joguina que porta. Malauradament, la pedra és un mineral del Regne de la Màgia que xucla la intel·ligència de tothom que té a prop. Els únics que no en pateixen els efectes són la Sadie i en Teepee, que, amb l'ajut d'en Gilbert, tornen la intel·ligència a tothom. 
50 "L'empenta màgica"
Magic Mojo
Bronagh O'HanlonPhilippe Clerc3 de desembre de 20195 d'abril de 2022
Durant una classe de màgia, la Sadie crema sense voler la cua d'en Gilbert, que s'enfada i escridassa la nena. Ella té por del conill i perd els seus poders màgics. La Madge adverteix en Gilbert que el problema és seriós i que l'han de resoldre de seguida. El conill, la Lulu i en Teepee fingeixen que han patit l'atac d'un os perquè creuen que si els amics corren perill, la Sadie s'esforçarà per ajudar-los i recuperarà la màgia. 
51 "A dins de l'orbe"
Hanging in There
Bronagh O'HanlonTigran Rosine4 de desembre de 20196 d'abril de 2022
Últimament la Sadie no pot controlar la màgia i els guardians la tanquen a l'orbe de Quiró per a un reconeixement. Mentrestant, al món real s'hi obre una esquerda i els guardians envien en Blaine a arreglar-la. Tanmateix, en Blaine no se'n surt i la Madge ajuda la Sadie a escapar de l'orbe perquè tanqui l'esquerda. Com que els portals que comuniquen tots dos mons s'estan tancant, el conill i la nena fan servir el portal vigilat pel drac Egbert, que acaba atrapat al món real amb la colla d'amics. 
52 "Ai, la mare!"
Oh-My-Giddy!
Bronagh O'HanlonBronagh O'Hanlon, Charlie Kennedy i Rebecca Hobbs4 de desembre de 20197 d'abril de 2022
L'esquerda que s'havia començat a formar en l'episodi anterior no para d'eixamplar-se i en Blaine no pot tancar-la. En Gilbert i la Sadie tornen del Món de la Màgia i ajuden l'Egbert a tornar a casa seva. Després, en Gilbert anima la Sadie que intenti tancar l'esquerda i la nena ho aconsegueix gràcies als ànims del seu mentor i dels seus amics. La directora Talpesa volta per allà i està a punt de descobrir la Sadie, però cau per l'esquerda i va a parar al Laberint dels Objectes Perduts i Condemnats. 

Referències[modifica]

  1. «Sadie Sparks» (en anglès). [Consulta: 12 gener 2022].
  2. CCMA. «Nova sèrie per a les tardes de dilluns a divendres!». [Consulta: 12 gener 2022].
  3. CCMA. «Sadie Sparks». [Consulta: 3 novembre 2022].