Canal Super3

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Canal Super3
Logotip del Canal Super3
Nom públic Canal Super3
Programació Infantil
Propietari Televisió de Catalunya
País Catalunya Catalunya
Inici de les
transmissions
18 d'octubre de 2009
Mitjana d'audiència 2,1% (juny 2013)
Àrea de transmissió Catalunya
Andorra
Catalunya Nord
Illes Balears
País Valencià
Ubicació Sant Joan Despí
Nom anterior K3
Canals germans TV3
El 33
3/24
3XL
Esport 3
TV3CAT
TV3 HD
Lloc web www.super3.cat
Disponibilitat
Terrestre
TDT Barcelona: 61
Girona: 60
Lleida: 58
Tarragona: 59
Catalunya Nord: 37
Illes Balears: 26
Andorra: 36
Baix Cinca: 59
Castelló: 47
València: 37
Ribera i Safor: 55
Cable
ONO Catalunya: Dial 9
País Valencià: Dial 9

El Super3[1] o també canal Super3, és un canal de televisió per al públic infantil i juvenil que pertany a Televisió de Catalunya i que substituí el K3, el 18 d'octubre de 2009, durant la Festa dels Súpers[2][3] Emet des de les 6 del matí fins a 2/4 de 10 de la nit, compartint freqüència amb el Canal 33, de temàtica cultural.

El nom del canal ve del programa Club Super3, en emissió des de 1991, un programa contenidor de sèries infantils, tant de persones com de dibuixos animats. Entre una sèrie i una altra s'hi introduïen esquetxos o gags protagonitzats pels diversos personatges del Club: durant les tres primeres etapes (1991-2006), aquests esquetxos seguien una dinàmica més semblant al que era habitual en altres programes infantils de televisió catalans (tot i que amb un ús dels nous llenguatges força innovador). A partir de 2006, incorpora un punt sitcom als gags que, unit al treball de guió, els acosta també a edats no necessàriament infantils. A partir de la creació del canal, se segueix el mateix estil que l'antic programa, afegint gags entre sèrie i sèrie.

Història[modifica | modifica el codi]

Com a programa[modifica | modifica el codi]

Els pares del programa van ser Joan Sibina i Anna Ribas que, el 1989, van començar a preparar el projecte, per emetre'l el 1990. El Club tenia una finalitat d'entretenir el públic infantil i fer activitats lúdiques amb aquest, com ara la Festa dels Súpers o iniciar campanyes d'ajuda pels més desafavorits.

Primer grup (1991-1999)[modifica | modifica el codi]

L'11 de febrer de 1991, Televisió de Catalunya iniciava les emissions del programa Club Super3, un programa contenidor de sèries infantils, que es caracteritzava per emetre esquetxos entre sèrie i sèrie. Aquests gags permetien que els nens i nenes interaccionessin i participessin en aquest "club". Paral·lelament a la creació del programa, també es van desenvolupar activitats fora de l'àmbit televisiu, per exemple, creant un carnet que els permetia gaudir d'avantatges.

La Nets va ser el primer personatge. Era l'encarregada de llegir cartes dels Súpers, fer carnets i portar el Club en bon peu. En una primera etapa, va estar interpretada per Victòria Pagès, però després va ser interpretada per Irene Belza. Aquest canvi es va justificar amb què la primera Nets va decidir anar a l'espai amb un coet espacial, el qual la va dur al planeta anomenat Morf. Allà hi havia un laberint de miralls, a l'interior del qual hi bufava un vent molt fort, que va transformar la Nets en la Nets "2". Temps més tard, la Nets "2" va tornar a Morf guiada pel llibre dels enigmes per tal de salvar el Petri, qui havia quedat adormit per culpa d'un encanteri d'en Megazero; el llibre va dir-li a la Nets que anés al centre del remolí, al centre del laberint dels miralls, i allà rebria poders per transformar-se; aquests poders van ser els que van transformar-la en Netsòlia. La Nets va mantenir els poders per transformar-se en Netsòlia fins que el Megazero els hi va prendre. Va desaparèixer el 1999 quan va quedar atrapada en un calendari, podent-ne sortir la seva consciència en el cos de la Bibiana.

La Noti-Press, anomenada Noti, va ser un altre dels personatges d'aquesta primera etapa. Anava vestida sempre de vermell i negre i era la reportera del club. Interpretada per Montse Puga, la Noti tenia la capacitat de generar imatges al seu cos o a la roba. Durant una estada al món del muaré, va perdre la imatge i el Club Super3 la hi va retornar amb una imatge més moderna. A partir d'aquí va començar a canviar de roba, sempre de colors vermells i negres, cosa que fins aleshores no havia fet. A principis de 2000 la Noti va quedar atrapada en la tomba de Tutankamon.

El Petritxol, anomenat com a Petri, era un altre dels personatges d'aquesta etapa. S'encarregava de transmetre els faxos amb el Petrifax que tenia en el vestit a l'abdomen i que demostrava tenir vida pròpia amb els seus missatges. Posava el prefix petri- a molts de mots i hi havia moltes frases que sempre deixava anar en moments precisos, com per exemple: Petriestupend!, Petrillons! També duia les cartes dels Súpers a la Nets i, més tard, a la Bibiana. Sempre anava vestit de groc i negre, portava cascs i ulleres i al principi un monopatí. Va ser interpretat per Ramon Peris-March. El Petri va desaparèixer l'octubre de 2001 segrestat pel Megazero després d'una lluita fraticida amb l'ajuda dels Petriclons. Durant la festa dels súpers d'aquells anys, els nens i nenes van haver de dibuixar petriclons, la fusió del petri i els petriclons va donar lloc a en "Petri"Krust

Primers canvis (1999 - 2003)[modifica | modifica el codi]

La Bibiana: interpretada per Bibiana Guzman. Va sortir d'un calendari on havia quedat atrapada la Nets després que un parell de mags l'empentessin a més no poder, aconseguint-ne la seva memòria i personalitat.

El Jordi: conduïa el programa juntament amb la Bibiana i feia reportatges. Interpretat per Jordi Padrosa, va mantenir-se al club fins a finals de 2000, poc després de la Festa dels Súpers, quan va sortir disparat amb un coet espacial pel Megazero i va perdre la connexió amb la Bibiana quan les ones d'emissió ja no arribaven a la terra. En aquest punt es donà a entendre que entre els dos hi havia un amor important.

El "Petri"Krust: El 2001 el Petri va ser substituït per un nou personatge. Tot comença quan en Petri va emprendre una lluita, no satisfactòria, contra el Megazero, acompanyat pels Petriclons - personatges semblants al Petri però amb aspectes diferents -. Però al cap d'un temps de lluita, en Petri va ser segrestat pel Megazero. Per tal d'alliberar-lo, els súpers van haver de dibuixar Petriclons a la festa dels súpers. En Petri es va poder alliberar del Megazero, però alhora fou fusionat amb els Petriclons que havien dibuixat els Súpers; aquesta fusió va donar a lloc al PetriKrust, molt semblant al Petri però amb un aspecte més modern i, a diferència d'aquest, va canviar en tres ocasions de vestit. Al principi seguia utilitzant el prefix "petri", però aviat va perdre la costum i,de la mateixa manera, el seu nom va simplificar-se a Krust. Parlava utilitzant sinònims: He vist/mirat aquesta sèrie. Va perdre el Petrifax, que va ser substituït pel Krustimàtic, d'on li sortien tota mena d'objectes. A més a més, disposava d'una arma: la Krustiola que li permetia volar. Va ser interpretat pel Victor Àlvaro.

En Lèmak, que va sortir de la web del club l'Octubre del 2001 al mateix dia que va aparèixer en PetriKrust. Llegia els e-mails i correus dels súpers, s'encarregava de la web i, a part, feia la funció de reporter. Tenia frases característiques com: Repixels, per tots els bits, etc. Va estar fins al final del Club, quan va desaparèixer per culpa de la màquina capgiradora. Va ser interpretat per Victor Àlvaro.

Etapa final (2004-2006)[modifica | modifica el codi]

Al març/abril de 2003 Krust: En "PetriKrust" a mitjans va ser enredat per la Ruïnosa i se'l va endur a la sala d'operacions de la seva clínica de bellesa. Un cop allà, el va adormir i li va prendre la krustiola. La Ruïnosa el volia operar, posar-li un nas de porc... A mitja operació en Krust va poder fugir un pèl canviat. Va començar una lluita per recuperar la krustiola. En totes les trobades entre ell i la Ruïnosa, ella el volia liquidar. No obstant això, la Krustiola no podia matar-lo i simplement li canviava l'aspecte i personalitat; Krust malhumorat, sepastre... En últim moment, la Ruïnosa va capturar el Krust amb el seu exèrcit de clons "les ruïnosetes", que va haver de ser alliberat pel rei de bastós, tot donant-li la imatge definitiva. Un cop va assolir aquesta forma, i encara sense la Krustiola, va idear un plar per recuperar-la que consistia en seduir a la Ruïnosa amb la Basturiola (La Krustiola del Rei de Bastos). El pla d'en Krust va resultar un èxit i va poder recuperar la krustiola. S'encarregava de protegir el Club de la Ruïnosa i el Megazero. Recuperant l'estil d'en Petri, utilitzava el mot Krust per fer jocs de paraules com Krustiola, Kruketes, Krusants, Krustilleres, etcètera. Va ser interpretat per Joan Dausà

La Kès: Finalment, el 2004 la Bibiana va quedar atrapada en un concurs de televisió anomenat Ni gat ni gos, per culpa del Megazero i la Ruïnosa. Finalment, va poder sortir com a Kès, que era l'hostessa del programa, però que conservava la memòria de la Bibiana. La Kès va ser interpretada per Agnès Busquets.

També durant els inicis dels anys 2000 el Tomàtic va passar a tenir programa propi, el Top Ten Tomàtic, on feia de discjòquei, i s'emetien videoclips i entrevistes musicals, es proposaven concursos als súpers i també hi havia gags entre espai i espai, protagonitzats pel propi Tomàtic juntament amb el Cosí, el seu cosí.

Altres personatges Club Super3 antic[modifica | modifica el codi]

Altres personatges d'aquesta etapa i que van durar fins al final del Super3 van ser el Megazero, un virus que des del començament s'intenta carregar el club; Super3, també coneguda com la Supermà, una amb un guant blau i capa vermella amb el poder de vèncer el Megazero; el Tomàtic, un tomàquet que parlava i que tenia un contestador on els súpers li demanaven vídeos; els Megatxis, una mena de còpies petites del Megazero; i en Top, en Flaix i en Buf, tres criatures minúscules que sempre apareixen juntes: en Top era l'assenyat, de color blau i portava ulleres, en Flaix era l'accelerat, de color vermell i duia una visera sense gorra, i en Buf era el gandul, de color groc i sempre duia auriculars i tenia ganes de dormir. També va aparèixer la Petriombreta, una ombreta trapella d'en Petri, la Lluenta, una llúdriga que donava consells mediambientals i la SuperÊ.

A partir del 1997, a més del Megazero, apareix un nou personatge antagònic que volia fer desaparèixer el Club, la Ruïnosa Gratandós, interpretada per Anna Casas.

Renovació total (2006-present)[modifica | modifica el codi]

Lloc web del Super3 de l'any 2006.

L'11 de setembre de 2006 la màquina capgiradora de la Ruïnosa atrapa el Club Super3 i tots els seus personatges en un forat del temps i els fa retrocedir 15 anys en el temps. L'última imatge de l'"antic" Club Super3 és la Supermà sobrevolant la pantalla i deixant la imatge en negre.

El 12 de setembre de 2006, el Club Super3 pateix grans canvis en el seu disseny, personatges, logotip, sèries i pàgina web. A partir d'aquest moment, els personatges són una família, la Família del Super3, uns dibuixos animats transformats en personatges reals que van decidir fugir de l'últim capítol de les seves sèries i provar sort en el nostre món. Caldrà adaptar-se a les convencions humanes i les particularitats del món, i una de les coses que fan és gestionar i promocionar el Club Super3. Els personatges de la família del Super3 han vingut al nostre món equipats amb un objecte màgic, associat a diferents temàtiques.

Com a canal de televisió[modifica | modifica el codi]

Precedents[modifica | modifica el codi]

Anteriorment, havia existit un canal amb la mateixa denominació que emetia a la plataforma Vía Digital (1997-2002), que era produït per Teuve amb la col·laboració de Televisió de Catalunya. Després que TVC deixés de col·laborar-hi, s'anomenà Super Ñ. L'1 de novembre de 2006 ONO compra la productora Teuve i decideix canviar-li el nom pel de Kitz. El canal va ser venut al grup internacional KidsCo,[4] i l'1 de maig de 2008 canvià el seu nom a Kids Co per adaptar-se a la marca internacional.[5]

Campanya per promocionar l'obertura del canal

Actual[modifica | modifica el codi]

Amb l'arribada de l'apagada analògica l'any 2009, Televisió de Catalunya remodelà la seva oferta a la televisió digital terrestre. Entre altres canvis, es decideix modificar l'oferta de la programació infantil i juvenil, i substituir el canal K3.

El nou Canal Super3 va iniciar les emissions a dos quarts de dues del migdia del diumenge 18 d'octubre de 2009 per la TDT i en analògic compartint freqüència amb El 33;[6] la inauguració va tenir lloc a la festa dels Súpers que es va celebrar els dies 17 i 18 d'octubre de 2009. Està basat en el programa Club Super3 que ha estat emès en diferents canals de TVC (TV3, 33 i K3), que actualment té 1.100.000 socis i que es va emetre per primer cop el 1991.[7] Des del 15 de febrer de 2010 només emet per TDT.[8]

Es va engegar sota la campanya Volem, volem, volem... Canal Super3!.

Personatges actuals[9][modifica | modifica el codi]

La família del Super3[modifica | modifica el codi]

Fluski[modifica | modifica el codi]

 • Representa: el gat
 • Sèrie d'origen: No es va arribar a estrenar mai
 • Objecte màgic: Clau de la porta màgica dels dibuixos
 • Presenta al Super3: Dibuixos animats
 • Descripció: Mig gat mig humà amb un estat d'ànim imprevisible. Tot i que la seva sèrie no es va arribar a estrenar, en Fluski es considera una estrella televisiva. Ell és l'únic de la família que pot travessar la porta màgica que connecta el món real amb el dels dibuixos. Sovint visita l'univers dels dibuixos per provar sort en alguna nova sèrie del Club Super3 o per buscar la seva estimada gateta rosa. Sempre acaba tornant a la casa. Actor: Albert Ausellé.

Àlex[modifica | modifica el codi]

 • Representa: la inventora
 • Sèrie d'origen: "Els cibernètics"
 • Objecte màgic: Comandament que controla el temps
 • Presenta al Super3: Noves tecnologies
 • Descripció: L'Àlex, la mare d'en Roc, dissenyava estacions espacials per a tot l'univers a la sèrie futurista "Els cibernètics". Ara mira d'adaptar-se a la tecnologia del món actual, que ella troba obsoleta, amb la invenció de noves i estranyes màquines que no sempre acaben de funcionar. El seu menjar preferit són els macarrons de la seva mare. Li agrada viatjar i llegir molts llibres. Actriu: Berta Errando.

Pau[modifica | modifica el codi]

 • Representa: l'aventurer
 • Sèrie d'origen: "Jungles misterioses"
 • Objecte màgic: Bonsai que parla
 • Presenta al Súper3: Natura
 • Descripció: En Pau és un explorador d'estrafolàries teories ecologistes que en la seva sèrie de dibuixos viatjava en avioneta a la recerca de civilitzacions perdudes i espècies en perill d'extinció acompanyat de la seva filla Lila. El món urbà al qual ha vingut a parar sovint el sobta i passa llargues estones en un hivernacle on ha deixat créixer una autèntica selva. També té tendència a avorrir a la família amb les seves històries. Actor: Joan Valentí Cortès.

Lila[modifica | modifica el codi]

 • Representa: La fotògrafa.
 • Sèrie d'origen: "Jungles misterioses"
 • Objecte màgic: Càmera fotogràfica
 • Presenta al Super3: Cultura
 • Mascota: La Mildred, la seva aranya
 • Descripció: La Lila és una noia entusiasmada amb monstres i fantasmes. Vesteix gòticament. Li encanta llegir i pintar. Passa la major part del seu temps amb el seu nòvio fantasma, ara de carn i ossos, Desmond. Actriu: Ester Vázquez.

Pati Pla[modifica | modifica el codi]

És la veïna humana de la família. Se sent fascinada per aquesta família i per tot el que envolta el Club Super3. Es passa el dia a la casa i sovint ajuda en la gestió del club, sobretot pel que fa als esports. És la neboda del Senyor Pla, propietari de la casa. Actriu: Neus Ballbé.

Senyor Pla[modifica | modifica el codi]

És el veí i propietari de la casa que lloga a la família Super3. Menysprea tot el que té relació amb el món infantil en general. En les seves inoportunes visites, busca contínuament proves de l'existència del club i inventa excuses per fer fora la família de la casa per construir-hi un altre edifici. És l'oncle de la Pati Pla. I sobretot, no li agraden gens les activitats lúdiques i invitacions gratuïtes. Cada cop mostra més afecte cap a l'Àlex, de fet és a l'única membre del Super3 que li té respecte. Actor: Domènec de Guzmán Ciscar.
En una ocasió, el productor del club va dir que el seu personatge era com el de la Ruïnosa de l'antic Club Super3.

Mildred[modifica | modifica el codi]

Tot i que és massa gran, és la millor amiga de la Lila. La Mildred és l'única que l'entén. Potser és perquè és una aranya Irònica, parla poc, però quan obre la boca... Entremaliada, sempre participa de les malifetes de la Lila. Teixidora experta, ningú no la guanya a l'hora de fer teranyines. Peluda i bufona... i et mira amb uns ullets, de fet et mira amb 8 ullets! Amb caràcter, la sentiràs rugir sempre que s'enfadi.

Altres personatges[modifica | modifica el codi]

Desmond[modifica | modifica el codi]

És un fantasma que vivia a la casa del Super3 fa més de 500 anys, quan era un castell propietat de la seva família. Ell ver un autèntic cavaller que protegeixi el "castell" i els seus habitants de tots els perills que l’assetgen. Especialment de l’amenaça dels Pla, a qui coneix bé des de fa segles. No està acostumat a tenir un cos, i per això es clava pinyes. Li encanta fer-se visible i invisible, tocar el violí i... la seva “princess” Lila, de qui està enamorat. Però el seu dia a dia com a parella està ple de sorpreses... No entén la tecnologia actual, que l'associa amb bruixeria.[10] Actor: Víctor Bea.[11]

Bonsai[modifica | modifica el codi]

Pau i Bonsai són definitivament una estranya parella. Tot i que no estan mai d'acord, no poden viure l'un sense l'altre. Encara que no ho reconeguin! El Bonsai és... rondinaire, o com diu ell: exigent i inconformista; bromista... encara que, molt sovint, al Pau no li fa gens de gràcia; conseller expert, en consells impossibles o inútils; i defensor de la natura, menys de les plantes de l'hivernacle.

Rick[modifica | modifica el codi]

És el submís ajudant del Senyor Pla. Està encantat de treballar per a ell perquè l'admira molt. És ambiciós i competitiu. La seva missió és ajudar el senyor Pla a fer fora la família de la casa i acabar amb el Club Super3. Té predilecció per la Pati Pla i no entén com es passa tantes estones amb els "rarets". Actor: David Marcé.

Biri-Biri[modifica | modifica el codi]

És un extraterrestre que la família del Super3 es va emportar de la Lluna.Li agafen molt afecte i carinyo. El senyor Pla i en Rick li volen donar caça, per això la família es veu obligada a cridar ''Connectem'' per fer baixar els pares d'en Biri-Biri des de la Lluna fins aquí.Al final ho aconsegueixen, per això ja no surt.

Al Nadal, la família el troba a faltar i l'Àlex construeix la PIGA, una màquina que fa que el Biri Biri pugui tornar a la Terra, però només les nits de lluna plena.

Personatges retirats[modifica | modifica el codi]

Roc

 • Representava: el cantant
 • Sèrie d'origen: "Els cibernètics"
 • Objecte màgic: Rocpod
 • Presentava al Super3: Música i festa
 • Descripció: En Roc era un jove que volia convertir-se en estrella de la música, però no tenia gaire sort. Provenia de la sèrie futurista "Els cibernètics", en què vivia amb la seva mare, l'Àlex. La seva intel·ligència era de mecanisme simple, tot i que tenia facilitat per caure bé a la gent. Estava secretament enamorat de la Pati Pla, la veïna humana de la família. Actor: Ferran Vilajosana.
 • Desaparició: Va desaparèixer el maig de 2014 quan va creuar la porta màgica per protagonitzar una sèrie de rock al món dels dibuixos. Des de llavors el substitueix en Desmond.

La Ruïnosa Gratandós va ser l'antagonista del Club Super 3 amb l'ajuda del Mega Zero. A l'última festa dels súpers van intentar esborrar el Club Super 3, però van fracassar. Llavors la Ruïnosa va crear una màquina capgiradora, però sortí un imprevist que va fer que la Ruïnosa es tornés super i la Kés, en Krust i en Lemac es tornessin ruïnosos, els quals esborraren la súper mà gràcies al Mega Zero.

Ovidi

És el fill dels veïns i passa moltes hores a la casa amb la família, perquè els seus pares treballen fins tard. És observador i extremament ordenat. Li agrada fer llistes de qualsevol cosa. En una casa on tot està sempre desordenat, la presència de l'Ovidi posarà a prova la paciència dels meres de la família. Actor: Jordi Ormad.

Anna

Formava part dels SP3 i és fan incondicional del Roc. Tímida, dolça, delicada i enamoradissa a més no poder, té un objectiu clar a la vida: trobar l'amor autèntic. Combina les contínues visites a la casa amb les actuacions del grup SP3 per cantar en directe les cançons del Club Super3. Actor: Anna Castillo.

[modifica | modifica el codi]

Tru

Ve del món dels dibuixos animats i té aspecte de porqueta. Tot i que és una estrella i té la seva pròpia sèrie, està fascinada pel món humà. Tot ho troba: "cool", "amazing", "wonderful". És alegre i despreocupada i sovint posa en perill el secret de la família. No entén per què s'han d'amagar. Ella, en canvi, vol que tothom la conegui. Actriu: Anna Moliner.

Programació[modifica | modifica el codi]

Categoria principal: Sèries emeses pel Club Super3

A diferència del K3, adreçat a un públic infantil i juvenil, la programació del Canal Super3 està enfocada a un públic inferior als 9 anys.[12]

Un dels protagonistes de la programació segueix essent el Club Super3 compost per en Roc, na Lila, n'Àlex, en Fluski i en Pau, juntament amb la veïna, na Pati Pla, i el seu oncle, el malvat Sr. Pla. Aquest programa és l'eix del canal, que no està diferenciat per blocs específics, només s'hi distingeixen cinc programes:[13]

 • MIC, un contenidor de sèries semblant al Club Super3 però adreçat al públic inferior als 6 anys.
 • Info-K, un informatiu adaptat per als nens.
 • Fish&Chips, un concurs per practicar l'anglès que s'estrenà el 15 de gener de 2011.
 • TAGS, programa d'oci i entreteniment.
 • Una mà de contes, programa que explica contes dibuixats per una mà.
 • Picalletres, un concurs d'escoles, que consisteix a lletrejar.
 • Els Extreordinaris, un programa un explica l'origen i la producció d'objectes de la vida real.
 • De què va?, és un programa on, en cada capitol, un grup de súpers comenten i recomanan un llibre que s'han llegit.
 • Superveterinaris, és un programa on una família i el seu gos, amb l'ajuda d'una ensinistradora, aprenen trucs i com jugar amb la mascota.
 • Dinàmiks, un programa presentat per en Dani Jimenez on es fan experiments i s'hi expliquen curiositats científiques.

Programes emesos[modifica | modifica el codi]

 • Play (2008-2010). Concurs per practicar l'anglès, inicialment emès al K3.
 • Expedient Zack (2004). Sèrie de ciència-ficció per a públic juvenil.

Activitats[modifica | modifica el codi]

Els carnets de súper[modifica | modifica el codi]

Logotip 1 milió

El Canal Super3 disposa, des dels seus inicis com a programa, d'un carnet gratuït pels nens entre 0 i 15 anys. Els nens que el posseeixen s'anomenen súpers, i el carnet els permet realitzar tot tipus d'activitats lúdiques, culturals i esportives gratuïtament o bé amb una rebaixa.

A partir de la nova etapa del club (2006) es van crear dos carnets, amb nova forma i colors respecte a l'anterior, un per a la franja de 0 a 8 anys (el "Carnet Super3") i un altre (el "Carnet Super3+") destinat als nens de 8 a 15 anys, que inclou totes les activitats del carnet anterior i d'altres exclusives per als més grans. El 5 de gener de 2007 el Club va arribar a la xifra d'un milió de súpers donats d'alta des del febrer de 1991, tot i que molts d'ells ja no són actius perquè tenen més de 15 anys. Al 2013 es van dissenyar uns nous carnets adaptats al nou logotip i van aparèixer quan el Roc i en Fluski van fer la pasta de carnets de qualsevol manera i van sortir els nous carnets igual que els anterior amb supe3 i super3 +.

La festa dels súpers[modifica | modifica el codi]

Article principal: La festa dels súpers

Des de 1996, i amb l'única excepció de 2006 - que no es va realitzar a causa del canvi que hi va haver -, se celebra un cop a l'any la Festa dels Súpers, que té molt d'èxit en totes les seves edicions. Dura un cap de setmana i es realitzen tota mena d'activitats, jocs, concursos i concerts pels súpers a l'Estadi Olímpic Montjuïc (Barcelona).

Súpers![modifica | modifica el codi]

Article principal: Revista Súpers!

L'agost de 1998 va sortir la primera revista del programa Club Super3, que va acabar el desembre de 2008 i s'anomenava La Revista dels Súpers. Des del 2010, el Canal Super3 disposa de revista pròpia, anomenada Súpers!. Aquesta revista parteix dels valors lúdics i pedagògics del Canal Super3 per acostar als nens i les nenes la natura, la ciència i la cultura, mitjançant els personatges de la família del Super3.[14]

Música[modifica | modifica el codi]

El Club Super3 ha tret a la venda diferents cassets i, posteriorment, discos amb la música que sonava al programa. Durant els primers anys, els cantants d'aquests discs eren els personatges del Club i un grup de súpers, el Cor del Club Super3 o cor Coral·lí,[15] que actualment segueix en funcionament però totalment deslligat de la televisió.

 • Clubifaximàtic (1992)
 • Clubitresicentimil (1994)
 • Va Superfiu (1995)
 • Clubisupersom (1996)
 • Apasupersom-Hi (1998)
 • Apasuperballa! (1999)
 • SuperClubiDibudà (2001)
 • Superclubitresifiu (2003)

Amb el canvi de format el 2006 el cor va ser eliminat, i uns anys després es van crear el SP3, un grup de joves que interpreten les cançons del club.

 • Benvinguts al Club (2006): Primer disc tret a la venda de la nova etapa que afrontava el Club. S'hi podia trobar un CD amb dotze cançons diferents, galeries de fotos i fons d'escriptori, i un DVD amb alguns videoclips, gags emesos per TV, i dues cançons en format Karaoke.[16]
 • Anem a veure món (2009): El segon disc de la nova etapa, titulat Anem a veure món, el qual es pot adquirir en diversos packs: El primer: CD, el segon: DVD + Catifa, el tercer: CD + DVD + Catifa i el quart: CD + MP3 Super3 + Catifa.
 • Uh! Oh! No tinc por! (2011): El tercer disc actualment és Uh! oh! No tinc por!, que arriba a la venda per el motiu de la 15ª Festa dels Súpers de l'any 2011. I el videoclip de la cançó que dóna nom al disc: Uh! Oh! No tinc por! interpretada principalment per la Lila. Aquest disc ha venut més de 25.000 còpies.[17]
 • Connectem (2013): El RocPod del lloc web del canal va ser el primer a anunciar un disc del qual la cançó principal (de les 13) és Connectem, interpretada per la Pati Pla, gràcies a l'Àlex que vol viatjar a la Lluna, a la venda des del 5 d'octubre de 2013.

El 22 de novembre de 2013, es va anunciar el Super3: el Musical, que es pot veure al Teatre Victòria de Barcelona a partir del 14 de desembre, organitzat per Televisió de Catalunya i produït per Dagoll Dagom.[18] El Sr Pla ha segrestat la Mildred -l'amiga de la Lila- i la té tancada en un castell embruixat, doncs ara els membres de la família del Super3 l'han de salvar.[19] Des del 28 de desembre de 2014 està disponible en alguns cinemes Cinesa.[20]

Logotips[modifica | modifica el codi]

Entre el 1991 i el 2009, el programa va tenir dos logotips diferents. El tercer logotip és l'actual del canal:

Club Super 3 Club Super 3 Canal Super3
Febrer 1991 a
Setembre 2006
Setembre 2006 a
Octubre 2009
Octubre 2009
Actualitat

Audiències[modifica | modifica el codi]

Any Gener Febrer Març Abril Maig Juny Juliol Agost Setembre Octubre Novembre Desembre Mitjana anual
2010 - - 1,1%[21] 1,0%[22] 1,1%[23] 1,3%[24] 1,7%[25] 2,1%[26] 1,5%[27] 1,5%[28] 1,4%[29] 1,5%[30] 1,2%[31]
2011 1,5%[32] 1,7%[33] 1,7%[34] 1,6%[35] 1,4%[36] 1,5%[37] 1,6%[38] 1,8%[39] 1,5%[40] 1,5%[41] 1,4%[42] 1,6%
2012 1,4%[43] 1,6%[44] 1,8%[45] 1,6%[46] 1,5%[47] 1,5%[48] 1,3%[49] 1,6%[50] 1,3%[51] 1,5%[52] 1,6%[51] 1,8%[51]
2013 1,8%[51] 1,7%[51] 1,9%[51] 1,6%[51] 1,7%[51] 2,1%[51]

Referències[modifica | modifica el codi]

 1. "Super3" a esadir.cat
 2. Televisió de Catalunya llança el Canal Super3, el seu canal de dibuixos en català, 3cat24.
 3. Videos 3alacarta: Canal Super3.
 4. El nuevo Kitz 'Kids Co' llegaría a España de la mano de Sparrowhawk Media ONOWeb, 9 de novembre de 2007 (castellà)
 5. El próximo 1 de mayo nace KidsCo, el nuevo canal de televisión para niños TodoSobreMiTele, 3 de març de 2008 (castellà)
 6. 3cat24: TVC posa en marxa el nou Canal Super3
 7. TV3 estrenarà el nou Canal Super3, Televisió de Catalunya.
 8. «El Canal Super3 diu adéu al senyal analògic». Comunicació21.com, 12 febrer 2010. [Consulta: 13 febrer 2010].
 9. «El Super3 celebra el seu 20è aniversari». TV3.cat, 28/01/2011. [Consulta: 21/12/2011].
 10. Lloc web del Desmond
 11. Grau, Laura. «Víctor Bea s'incorpora a la família del Club Super 3» (en català). Laveu.cat, 16 de juny de 2014. [Consulta: 1 de novembre de 2014].
 12. El nou canal Super3 inicia avui l’emissió per la TDT El Periódico de Catalunya 18.10.2009
 13. Programes super3.cat.
 14. Neix la revista "Súpers!", Televisió de Catalunya
 15. «Cor coral·li, Cor club super 3».
 16. «"Benvinguts al club", el nou disc del "Club Súper3"». TV3, 12/12/2006. [Consulta: 21/12/2011].
 17. «Els músics del pop també són súpers». Enderrock, 13/11/2011. [Consulta: 21/12/2011].
 18. «Super3: el Musical» (en català). TV3. [Consulta: 26/11/13].
 19. «Super3: el musical» (en català). Super3.cat. [Consulta: 26/11/13].
 20. http://www.cinesa.es/Eventos/super-3-el-musical
 21. «TV3, líder destacada al març amb el 16,3 % de quota». TV3. [Consulta: 3 maig 2010].
 22. «TV3, líder per sisè mes consecutiu, amb el 14,7% de quota». TV3, 3 maig 2010. [Consulta: 3 maig 2010].
 23. «TV3 és líder al maig, per setè mes consecutiu». TV3. [Consulta: 1 de juny 2010].
 24. «TV3, líder per vuitè mes consecutiu, tot i el Mundial de Futbol». TV3, 1 juliol 2010. [Consulta: 1 de juny 2010].
 25. «TV3 manté al juliol el liderat dels programes». TV3, 2 agost 2010. [Consulta: 3 agost 2010].
 26. «TV3 tanca l'agost amb l'11,4% de quota i com a líder del rànquing de programes». TV3, 1 setembre 2010. [Consulta: 1 setembre 2010].
 27. «TV3 lidera al setembre amb un 14% de quota». TV3, 1 setembre 2010. [Consulta: 3 octubre 2010].
 28. «TV3 es dispara a l'octubre». Avui, 3 novembre 2010. [Consulta: 3 novembre 2010].
 29. «TV3 torna a liderar el rànquing mensual d'audiències el novembre». TV3, 1 desembre 2010. [Consulta: 1 desembre 2010].
 30. «TV3 lidera la nit de Cap d'Any». TV3, 3 gener 2011. [Consulta: 3 gener 2011].
 31. «TV3 regna en el 2010». Avui, 30 de desembre de 2010. [Consulta: 1 de gener de 2011].
 32. «TV3 comença el 2011 liderant el gener de manera destacada». TV3, 1 de febrer 2011. [Consulta: 2 de febrer 2011].
 33. «TV3 manté el liderat al febrer, per sisè mes consecutiu». TV3, 1 de març de 2011. [Consulta: 2 de març de 2011].
 34. «TV3 continua liderant l'audiència i augmenta el seu avantatge». TV3, 1 d'abril de 2011. [Consulta: 1 d'abril de 2011].
 35. «TV3 manté el liderat per vuitè mes consecutiu». TV3, 2 de maig de 2011. [Consulta: 2 de maig de 2011].
 36. «TV3 manté el lideratge per novè mes consecutiu». TV3, 1 de juny de 2011. [Consulta: 2 de juny de 2011].
 37. «TV3 manté el liderat al juny per desè mes consecutiu». TV3, 1 de juliol de 2011. [Consulta: 1 de juliol de 2011].
 38. «TV3 manté el liderat de programes al juliol». TV3, 1 d'agost de 2011. [Consulta: 1 d'agost de 2011].
 39. «Telecinco també supera TV3 a l'agost». comunicació 21, 1 de setembre de 2011. [Consulta: 1 de setembre de 2011].
 40. «TV3 lidera el setembre amb un 13,2% de quota». TV3, 1 d'octubre de 2011. [Consulta: 1 d'octubre de 2011].
 41. «TV3 es consolida en el liderat l'octubre, després del parèntesi de l'estiu». TV3, 2 de novembre de 2011. [Consulta: 2 de novembre de 2011].
 42. «TV3 manté el liderat al novembre i augmenta a 2,8 punts l'avantatge a Tele 5». TV3, 1 de desembre de 2011. [Consulta: 1 de desembre de 2011].
 43. «TV3 comença l'any liderant el gener amb 3 punts d'avantatge». TV3, 1 de febrer de 2012. [Consulta: 1 de febrer de 2012].
 44. «TV3, més líder al febrer». TV3, 1 de març de 2012. [Consulta: 1 de febrer de 2012].
 45. «TV3 augmenta, al març, l'avantatge sobre les altres cadenes fins a 4,2 punts». 324, 2 d'abril de 2012. [Consulta: 8 d'abril de 2012].
 46. «TV3 manté el liderat». TV3, 2 de maig de 2012. [Consulta: 2 de maig de 2012].
 47. «TV3 manté el liderat». TV3, 1 de juny de 2012. [Consulta: 12 d'agost de 2012].
 48. «L'Eurocopa fa perdre el liderat a TV3». TV3, 2 de juliol de 2012. [Consulta: 12 d'agost de 2012].
 49. «Els telenotícies i la producció pròpia fan recuperar el liderat a TV3 al juliol». TV3, 1 d'agost de 2012. [Consulta: 12 d'agost de 2012].
 50. «TV3 recupera el liderat a l'agost, després de nou anys». TV3, 1 de setembre de 2012. [Consulta: 3 de setembre de 2012].
 51. 51,0 51,1 51,2 51,3 51,4 51,5 51,6 51,7 51,8 Busquets, Gemma. «Súper 3 acaba el curs millorant les notes». El Punt Avui, 28 juliol 2013.
 52. «Datos Audiencia 01 de noviembre de 2012» (en castellà). FocusMedia, 2 de novembre de 2012. [Consulta: 7 de desembre de 2012].

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]