Play (programa de televisió)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Play (TV3))
Infotaula de sèrie de televisióPLAY
Gènereprograma infantil d'anglès
Època d'ambientacióactualitat
Organització de les càmeresmúltiples
Actors
alumnes de 26 escoles catalanes
Toby Harper
Agnès Busquets
PaísCatalunya
Llengua originalcatalà
Canal originalCanal Super3 (antic K3)
Durada dels capítols25 minuts aproximadament
Primer episodi4 d'abril del 2008
Episodis13
Més informació
Web oficialhttp://www.tv3.cat/play/

Play és un programa per practicar l'anglès amb música, amb cinema i amb jocs de lletres i números. La seva finalitat és que l'espectador passi una bona estona mentre aprèn, recorda o es familiaritza amb la llengua anglesa.[1][2]

Participants del programa[modifica]

Els participants de Play són nois i noies de sisè de primària (11 – 12 anys) de diferents escoles de Catalunya. Cada escola interpreta dues cançons que, prèviament, ha estat assajant a classe a partir d'un material audiovisual que li ha estat enviat.[3]

Les quatre cançons que es canten a cada programa van associades a una pregunta de comprensió oral que haurà de respondre el/la portaveu de l'altra escola, amb l'ajuda dels seus companys, repartits entre el públic.

En una altra prova, les dues escoles hauran de sumar esforços per respondre, de forma conjunta, en una prova de vocabulari que consisteix a formar una paraula a partir d'un lletrejat en anglès o bé a donar el resultat de les sumes i restes que se'ls pregunta, també en anglès.

Una altra prova és la del cinema, on els participants veuen l'adaptació d'una escena d'una pel·lícula, subtitulada en anglès, on hi ha un parany que han de trobar per puntuar.

Totes aquestes proves van sumant punts a un marcador que, després de 13 programes, decideix quina escola és la que ha acumulat més punts en la seva intervenció. El premi és una pissarra interactiva, un projector i tres ordinadors portàtils per a l'escola guanyadora de la temporada. A més del guanyador, quatre escoles més reben com a premi material audiovisual.

Tot i que el guió és en català, l'anglès és present durant tot el programa. En Harper, en la seva funció de copresentador invisible (només se sent la seva veu), valora les actuacions i destaca qüestions de pronúncia, gramàtica o vocabulari, com a valor afegit.

El programa tracta també l'ús social de la llengua, a partir d'un vídeo on es recrea una situació que els resulta familiar als adolescents i on es dona el vocabulari necessari per resoldre-la.

Programes[modifica]

Cada programa és un homenatge a un tema diferent, que engloba les cançons i la resta de continguts.

Capítol 1. Descriure persones
Capítol 2. La felicitat
Capítol 3. Els sentiments
Capítol 4. El temps (clima)
Capítol 5. L'amistat
Capítol 6. Ballar
Capítol 7. L'amor
Capítol 8. La bellesa
Capítol 9. La llibertat
Capítol 10. Solitud
Capítol 11. Fer-se gran
Capítol 12. La família
Capítol 13. Els somnis i desitjos

Escoles[modifica]

Els presentadors[modifica]

  • Agnès Busquets:[4] és a presentadora (actriu polifacètica amb una llarga trajectòria dins del món de la televisió i del teatre. Ha interpretat diferents personatges en programes com "Polònia" (2008), "Mire Usté "(2005), el "Club Super 3" (2006), "7 de Notícies" (2001), "La Última Noche" (2001) i "La Cosa Nostra" (1998). En teatre, destaquen els seus treballs recents en obres com "El Mort" (2008), dirigida per Ferran Madico, Oriol Grau, Jordi Vall i J. M. Fernández; o d'altres com "Paraigües Elèctrics" (2003), dirigida per Pau Miró, i "La veu del món "(2001), escrita i dirigida per Oriol Grau).
  • Toby Harper:[5] és el copresentador invisible (veu en off). És actor, presentador, locutor i doblador. Des de fa vint anys treballa a Catalunya en llengua anglesa, catalana i castellana. Com a actor ha passat per diversos teatres, platós i escenaris de pel·lícules com ara: "Los Nombres de Alicia", "El Segundo Nombre" o "Los Mánagers". També ha col·laborat en sèries de televisió com "Plats bruts", "El cor de la ciutat" i "De moda". Com a presentador de televisió, va treballar en els programes "Hola, Barcelona" i "L'agenda", a Barcelona Televisió (BTV). A més, ha doblat sèries com "Rovelló" i "Plats bruts".

Referències[modifica]

  1. El K3 estrena el "Play", ccma.cat, 4 d'abril de 2008
  2. «Equip del programa». Arxivat de l'original el 2017-04-12. [Consulta: 11 abril 2017].
  3. Play TV3 a bcn.cat
  4. El concurs Play?, seleccionat pel Bakaforum
  5. Currículum de Toby Harper

Enllaços externs[modifica]