Sonata per a flauta en re major (HWV 378)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula obra musicalSonata per a flauta en re major
Forma musicalsonata per a flauta Modifica el valor a Wikidata
Tonalitatre major Modifica el valor a Wikidata
CompositorGeorg Friedrich Händel Modifica el valor a Wikidata
CatalogacióHWV 378 Modifica el valor a Wikidata
SèrieSonates per a flauta de Händel Modifica el valor a Wikidata
Instrumentacióflauta Modifica el valor a Wikidata
Musicbrainz: d29e7639-5fe5-4176-b442-48b8aa261e48 Allmusic: mc0002364791 Modifica el valor a Wikidata

La Sonata per a flauta en re major (HWV 378) fou composta cap el 1707 per Georg Friedrich Händel. Està escrita per a flauta i teclat (clavicèmbal). L'obra està referenciada també com a HHA iv/18,41.

La sonata inicialment fou atribuïda a 'Sr. Weisse' (podria ser Johann Sigismund Weiss), però actualment es considera que fou composta per Händel. No es coneix l'existència de cap autògraf, però la sonata apareix en un manuscrit important de sonates per a solista del segle xviii que s'arxiva al Conservatori reial de Brussel·les. Fa uns anys, el 1979, va sortir publicat en una edició facsímil.[1]

Una interpretació típica dura aproximadament set minuts.

Moviments[modifica]

La sonata consta de quatre moviments:

Núm. Tipus Notes
1 Adagio Els poètics primers compassos tenen relació amb el largo del tercer moviment de la Sonata per a flauta en mi menor (HWV 379), i amb un moviment de la Sonata per a violí en re major (HWV 371). La continuació és més propera a la sonata per a violí.
2 Allegro En un compàs 3/8, i de tempo animat. Basat en idees que Händel utilitzà en una obertura escrita a Itàlia i una sonata en trio.
3 Adagio Un moviment que sembla un recitatiu.
4 Allegro Comença de manera similar a una de les darreres sonates per a flauta dolça de Händel. En ritme d'una jig irlandesa

Referències[modifica]

  1. Hicks, Anthony (2001). Sadie, Stanley; Tyrrell, John (eds.). The New Grove Dictionary of Music and Musicians. x (2 ed.). London: Macmillan. p. 801.

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]