South of the Border

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaSouth of the Border
Fitxa
DireccióOliver Stone Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
GuióTariq Ali Modifica el valor a Wikidata
FotografiaAlbert Maysles Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorNetflix Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Estrena2009 Modifica el valor a Wikidata
Durada102 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gèneredocumental Modifica el valor a Wikidata
Temapink tide (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata

Lloc websouthoftheborderdoc.com Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt1337137 Filmaffinity: 196995 Allocine: 170590 Rottentomatoes: m/south_of_the_border Letterboxd: south-of-the-border Mojo: southoftheborder Allmovie: v499457 TCM: 787142 Metacritic: movie/south-of-the-border TV.com: movies/south-of-the-border AFI: 66678 TMDB.org: 47426 Modifica el valor a Wikidata

South of the Border és un documental polític produït i dirigit per Oliver Stone. La pel·lícula es va estrenar al Festival de Cine de Venècia del 2009.[1] Tracta sobre la presidència d'alguns líders llatinoamericans d'esquerra, en particular els dirigents de Veneçuela, Bolívia, Argentina, Brasil, Cuba, Paraguai i l'Equador. També és rellevant durant el documental el tractament que aquests mandataris han rebut per part dels mitjans de comunicació americans.

Contingut[modifica]

El documental tracta molts aspectes de la vida del President veneçolà, Hugo Chávez, el qual és entrevistat profundament. A més també són tractats els moments més significatius de la seva carrera política; la seva emergència popular, el cop d'estat que dirigí, el seu empresonament, el triomf electoral, el cop d'Estat del 2002 i el retorn al poder. A la cinta també s'hi inclouen entrevistes a altres dirigents com són: Evo Morales, Fernando Lugo, Cristina Kirchner, Néstor Kirchner, Lula da Silva o Fernando Correa.

El film també examina les polítiques econòmiques del lliure mercat afavorides pels governs dels Estats Units d'Amèrica i el Fons Monetari Internacional durant els últims anys. Mostra com aquestes pràctiques han afavorit les grans diferències econòmiques en els països llatinoamericans. Es fa referència també a com els col·lapse econòmic argentí del 2001, la lluita contra el tràfic de drogues i el descontentament per la venda dels recursos naturals propis han propiciat l'auge d'aquests mandataris.

Referències[modifica]

  1. «Així és el documental "Al sud de la frontera" que avui s'ha estrenat a Venècia». Noticias24.com. Arxivat de l'original el 2009-09-09. [Consulta: 9 agost 2011].

Enllaços externs[modifica]