Susanne Langer

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Aquesta és una versió anterior d'aquesta pàgina, de data 02:04, 23 nov 2015 amb l'última edició de ArnauBot (discussió | contribucions). Pot tenir inexactituds o contingut no apropiat no present en la versió actual.

Susanne Katherina Langer (Manhattan, Nova York, 20 de desembre de 1895Old Lyme, Connecticut, 17 de juliol de 1985) va ser una filòsofa estatunidenca seguidora de Ernst Cassirer i influïda per Ludwig Wittgenstein. És coneguda principalment pel seu llibre Philosophy in a New Key. Langer realitza un estudi del simbolisme de la raó, del ritu i de l'art. Va obtenir el títol de doctorat a la Universitat Harvard el 1926 i posteriorment va exercir com a professora a Viena, al Radcliffe College, al Connecticut College de la Dona i a la Universitat Colúmbia.

Langer entenia que la investigació filosòfica s'ha de centrar en els símbols i en tota la simbolització que realitzen les activitats humanes en l'art, la religió o la ciència. Es va oposar tant a l'idealisme tant com a l'empirisme, distingint entre senyals (ja usades pels animals), signes (unió de significat i significant) i símbols (usats per parlar sobre realitats). Aquests últims són el que distingeix els éssers humans de la resta d'éssers vius. Fins i tot els estímuls sensorials són símbols per a l'home, ja que els interpreta com a indicadors d'altres entitats[1]

Obres destacades

  • The Practice of Philosophy (1930)
  • An Introduction to Symbolic Logic (1937)
  • Philosophy in a New Key: A Study in the Symbolism of Reason, Rite, and Art (1942).
  • Feeling and Form: A Theory of Art (1953)
  • Mind: An Essay on Human Feeling (1967/82)

Referències

  1. DD. AA.. «Susanne K. Langer». Enyclopaedia Herder. [Consulta: 17 agost 2014].

Enllaços externs