Televisión Canaria

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: TV Canaria)
Infotaula d'organitzacióTelevisión Canaria
Dades
Nom curtTV Canaria
Tipusemissora de televisió Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació21 d'agost de 1999
Activitat
ÀmbitIlles Canàries
Governança corporativa
Seu
Gestor/operadorRadio Televisión Canaria Modifica el valor a Wikidata
Propietat deTelevisión Pública Canaria, S.A.

Lloc webrtvc.es… Modifica el valor a Wikidata

La Radiotelevisió Canària (RTVC) és la cadena de televisió i ràdio autonòmica pública de les Illes Canàries (Espanya).

El 1998 a través d'un concurs públic es concedeix a la Productora Canària de Televisió la gestió de la programació i publicitat del canal.

La PCTV està integrada a un 40% pel grup PRISA. Un problema legal amb una productora local que ostentava la marca Productora Canaria de Televisión va acabar amb una resolució judicial que obligava l'empresa concessionària a canviar el nom que utilitzava fins llavors; així, la PCTV, va passar a denominar-se SOCATER (Sociedad Canaria de Televisión Regional).

El projecte de creació d'aquest canal sorgeix en la dècada dels vuitanta amb la promulgació de la llei 8/1984 de la Comunitat Autònoma de les Canàries relativa a la Radiodifusió i Televisió Canària. La primera emissió es produeix el 21 d'agost del 1999 amb el nom de Televisión Autonómica de Canarias (TVAC). Dos anys més tard va passar a denominar-se "Televisió Canària" utilitzant-se l'eslògan "la nostra" per donar-li publicitat entre els canaris.

Emet per a tota les Canàries en format analògic i digital (TDT). A més pot ser vista en la resta d'Espanya a través de les plataformes digitals. El canal internacional de la Televisió Canària emet per a tot Amèrica, des del Canadà a l'Argentina amb una sèrie de continguts especials que intenten apropar les dues vores de l'Atlàntic.

Entre altres serveis, com el subtitulat per a sords, la Televisió Canària té teletext, el primer dins de l'àmbit autonòmic de l'arxipèlag.

Malgrat que el domicili social de la Televisió Canària es troba en Santa Cruz de Tenerife,[1] disposa de dues seus i dos centres de producció, en Santa Cruz de Tenerife i Las Palmas de Gran Canaria. A més té delegacions en la resta de les illes i a Madrid.

El 30 de maig del 2008 i amb motiu de la celebració del Dia de les Canàries, es va llançar l'emissió en proves de les Canàries Radio, gestionada per l'empresa pública Ràdio Pública Canària, S.A.

Canals[modifica]

  • TV Canària: de caràcter generalista, compta amb dos senyals d'abast autonòmic; una en analògic terrestre (fins i tot la pròxima apagada analògica) i una altra en TDT (televisió digital terrestre).
  • TV Canaria 2: de caràcter cultural, emet exclusivament en TDT amb abast autonòmic.
  • TV Canaria-sat: de caràcter turístic-divulgatiu, emet en obert a través dels satèl·lits Hispasat i Astra; la seva programació es basa en l'emissió de "producció pròpia"; butlletins informatius i documentals de tipus turístic. Va passar a substituir el desaparegut canal turístic "Canal Canàries", la totalitat del qual de la seva programació es basava en documentals sobre l'arxipèlag, amb diferents canals d'àudio (castellà; anglès; alemany i francès).
  • Canàries Radio: emissora de ràdio pública de caràcter generalista, que inicia les seves emissions el 30 de maig de 2008, amb motiu del Dia de les Canàries.

Corporatiu[modifica]

La Radiotelevisió Canària (RTVC), està participada per dues empreses públiques gestores: Televisió Pública Canària, S.A. (TPC, S.A.) i Ràdio Pública Canària, S.A. (RPC, S.A.)

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]