Tema de Viquipèdia:La taverna/Propostes

Resum per Paucabot

S'haurien de restringir els enllaços als portals als articles. En el cas dels enllaços a viquiprojectes, s'haurien d'eliminar.

Paucabot (discussiócontribucions)

En Pallares i jo no ens posam d'acord en si hem de posar a tots els articles de pel·lícules i actors un enllaç al portal cinema ({{portal|cinema}}, exemple No lliguis amb desconeguts#Referències).

Jo no hi veig gaire sentit a afegir indiscriminadament aquesta plantilla als articles (sí, per exemple a Categoria:cinema) i crec que això ja havia sortit altres vegades. Si algú recorda els antecedents o vol donar la seva opinió, serà benvinguda.

Pau Colominas (discussiócontribucions)

Jo personalment sóc força reticent amb el tema dels portals, així que apostaria per no afegir aquesta plantilla a pàgines de l'espai principal. Ara bé, m'agradaria sentir els arguments a favor per tal de valorar-los.

Leptictidium (discussiócontribucions)

Es pot integrar amb la Infotaula:Pel·lícula per mantenir l'enllaç al portal sense haver d'afegir la plantilla al final de l'article.

Pau Colominas (discussiócontribucions)

Si finalment optem per posar-hi l'enllaç al portal, crec que aquesta és la millor opció. Així si mai canviem d'idea també serà fàcil tornar enrere.

Barcelona (discussiócontribucions)

Jo tampoc posaria la plantila arreu, com ja vam dir que no posàvem a la discussió de cada article els viquiprojectes i en canvi fan altres viquipèdies. Per a mi l'argument és que no és informació enciclopèdica per al lector, és un tema de manteniment o intern i per tant em sembla bé que aparegui a categoria o ocult que és informació més per a editors. Un altre argument és que els portals no estan gaire cuidat, són molt desiguals i si apareix cinema hauríem de posar-ne d'altres que no estan ni actius ni tenen sentit. El tema portals és recurrents, ja els vam treure de primera plana però no els gestionem com toca

Leptictidium (discussiócontribucions)

Discrepo que els portals siguin una cosa purament interna. Per al lector interessat en un tema en concret, pot ser una manera més amena de descobrir articles que no pas anar navegant per les categories.

Barcelona (discussiócontribucions)

Els portals tenen originalment aquesta funció que comentes per al lector però l'ús real i el seu poc manteniment fan que siguin més una eina interna

Amadalvarez (discussiócontribucions)

A). No sóc de portals, i no m'hi esforço a promocionar-los

B). En la línia que diu el @Leptictidium hi ha alguna infotaula que posa l'enllaç al peu de taula (notes) que és un paràmetre que permet tenir color diferent a la resta per diferenciar-lo. No és iniciativa meva, però l'he respectat quan m'ho he trobat

Vriullop (discussiócontribucions)

No és informació bàsica de la pel·lícula com per incloure-ho en la infotaula.

Em semblaria correcte com un enllaç més en una secció "vegeu també", sense caixeta destacada, en articles genèrics sobre cinema, no sobre pel·lícules ni actors ni etc.

Pallares (discussiócontribucions)

Perfecte. Ho trauré. A més aquest portal no s'actualitza

Yuanga (discussiócontribucions)

Caldrà buscar un consens al respecte. A mi els portals no em desagraden, però no veig gens clar que hagin de tenir una presència tan destacada en els articles. Potser al peu, dins de "vegeu també" com apunta en Vriullop, és una bona opció.

Paucabot (discussiócontribucions)

A mi em sembla bé el que comenta en Vriullop: com un enllaç més en una secció "vegeu també", sense caixeta destacada, en articles genèrics sobre cinema, no sobre pel·lícules ni actors ni etc.

Paucabot (discussiócontribucions)
Pere prlpz (discussiócontribucions)

Els enllaços sistemàtics als portals em sembla molt a prop de l'spam. Si la qualitat del portal ho justifica potser es pot admetre al "vegeu també", però a la infotaula no hi fa res.

Aleshores proposo eliminar dels articles els enllaços als portals no mantinguts i treure de les infotaules els enllaços als portals en general.

Manlleus (discussiócontribucions)

Bones, els que no estan interessats en els portals que s'abstinguin de comentar, ja sabem la seva opinió, com a creador d'alguns portals, he de dir que és totalment normal la seva desactualització i poc manteniment pel poc nombre d'usuaris interessats en donar-los suport. Ens serveix als lectors i redactors com a pàgina central sobre un tema, una mena de directori, agrupant tots els articles, mèdia, feina per fer, enllaços externs, notícies, etc sobre un tema en concret basat en un sol article, normalment important o de gran abast. A diferència dels portals tenim els viquiprojectes que aquests sí van adreçats a redactors on el seu abast és més intern.

La "visibilitat" dels portals ha minvat, s'ha eliminat l'enllaç de la columna principal de l'esquerra, un error al meu parer i ara us plantegeu si cal posar-los o no en tots els articles que estiguin relacionats amb el portal, altre error.

Com que està pensat tan per redactors com lectors, per augmentar la seva visibilitat jo sí inclouria un o més portals relacionats en la secció de "vegeu també" com fins ara, a la infotaula no ho veig gaire indicat, tot i que ampliaria la seva visibilitat encara més. En la secció de vegeu també hi poso altres continguts, els llibres de la Viquipèdia, una altra forma de llistar articles preparats com a unitat de coneixement per convertir-los en un llibre, virtual o paper. També ho afegiria en les seves categories però crec que és redundant si ja es compten dins l'article. Cada article podria comptar amb enllaç a portal, fins i tot, múltiples, però jo inclouria el més proper a l'article. Dic "podria" perquè no està obligat com tampoc s'hauria d'eliminar l'enllaç al portal. Fins i tot, al contrari de Paucabot sí inclouria l'enllaç als articles no generalistes sobre el portal, sinó estan inclosos aquests enllaços restaran visibilitat i accessibilitat pels lectors, directament no sabran de la seva existència ja que, per exemple, els lectors rarament visiten només l'article cinema o història del cinema sinó que miren primer la seva pel·lícula o actor preferit.

A mi personalment em sembla més "spam" posar enllaços de twitter en infotaula i el cos de l'article que incloure un enllaç sobre un portal de la nostra viquipèdia en la secció de "Vegeu també"..

En canvi sí estic d'acord amb en Vriullop, si els articles compten amb secció de "Vegeu també" doncs seria partidari d'una versió "in-line" de l'enllaç en comptes d'una plantilla amb caixeta, sinó compta amb aquesta secció doncs en versió caixeta al "Enllaços externs" (encara que no ho sigui) i si tampoc en té doncs també en forma caixeta però al final.

Yuanga (discussiócontribucions)

Crec que ja he posat aquest exemple en algún fil abans, però no ho trobo ara: hi ha molts jugadors de bàsquet (un exemple) que a dalt de tot mostren un enllaç (en forma de pilota de bàsquet mitjançant la plantilla {{VP Bàsquet}}) al portal de bàsquet, un portal que no actualitza el seu contingut pràcticament des del 2009.

En casos com aquest podem llevar la plantilla? Donar més visibilitat no ajuda, ja que el problema és que el portal/viquiprojecte està mort.

Paucabot (discussiócontribucions)
Manlleus (discussiócontribucions)

perdoneu però el Portal:Bàsquet em sembla prou actualitzat o almenys complet (sense errors d'estil o seccions buides), si bé aquest any no ha rebut millores més casi no li fa falta, és un directori d'articles, no un blog o un compte de twitter. No m'importaria que aparegués en tots els articles de basquetbol com enllaç pràctic.

Yuanga (discussiócontribucions)

No has llegit bé el que hem posat @Manlleus!

Manlleus (discussiócontribucions)

és que el comentari era confús. devies parlar sobre Viquiprojecte:Bàsquet i no pas d'un viquiportal, pàgines diferents. jo tampoc aprovo aquests enllaços "ocults", un viquiprojecte quedaria millor enllaçat des de discussió o millor des del portal relacionat ja que és un espai més adreçat a editors.

PS: que no s'editi la pagina del projecte o portal no vol dir que es creen o es millorin els seus articles.