Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Propostes

Mercè Piqueras (discussiócontribucions)

Porto el tema aquí, perquè no vull entrar en una guerra d'edicions. Aquest matí he revisat l'article Ratolí nude i d'acord amb la definició que en fa el TERMCAT i també el Diccionari Enciclopèdic de Medicina, he canviat dins del text 'nude', per 'nu'. Com que no tenia temps de canviar el títol de l'article, he deixat una nota a la pàgina de discussió indicant que calia fer el canvi.

A la tarda, he trobat a la meva pàgina de discussió una nota de l'usuari anònim que havia creat l'article en què es mostra contrari a traduir el terme 'nude'. He tornat a revisar l'article perquè recordava que hi havia coses que m'havien quedat pendents i he vist que l'usuari anònim havia revertit la nomenclatura que jo havia esmenat, tot i que jo hi havia posat la referència del TERMCAT.

Segons tinc entès, la Viquipèdia en català, pel que fa a terminologia, segueix el que és normatiu i que ha estat aprovat pel TERMCAT. Jo tornaria a corregir-ho, però si aquest usuari torna a la seva versió, què fem?

(Per cert, no sé com es respon a un usuari anònim del qual normés surt l'IP en vermell.)

Mercè Piqueras (discussiócontribucions)

Ara veig que @Loupeter ja ha canviat el títol de l'article (gràcies, @Loupeter!). Entenc que puc tornar a corregir el nom del ratolí dins del text?

Loupeter (discussiócontribucions)

De res, però de fet ho podies haver fet tu mateixa. Si vols respondre a l'anònim, fes-ho a sota del seu missatge a la teva pàgina de discussió, si mai hi torna veurà la teva resposta. Escriure a la pàgina lligada a la IP no té massa sentit, és gairebé segur que la propera vegada que es connecti tindrà una altra de diferent, avui dia és l'habitual tret que siguis una institució o empresa.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Entenc que es pot posar tot d'acord amb les referències (això i la resta de la Viquipèdia), tot i que estaria bé seguir esmentant la forma anglesa 'nude mouse' i veient el que troba el Google per "ratolí nude", potser també valdria la pena esmentar que Nude es fa servir com a nom propi (soca Nude) i que també es fa servir ratolí atímic.

Cataleirxs (discussiócontribucions)

No li escau cap infotaula?

Mercè Piqueras (discussiócontribucions)

@Cataleirxs, no veig que en tingui en altres llengües.

Jmrebes (discussiócontribucions)

Hi he fet algunes correccions ortogràfiques puntuals. Hauria de tenir una infotaula pròpia, té entrada a WD (QQ476743) però si s'inclou la plantilla de la "infotaula d'ésser viu" no hi surt res. He afegit la plantilla tot incloent-hi els paràmetres imatge i peu, però el que cal fer és afegir les dades corresponents a WD.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Mirant articles de races de gallines, gossos, gats, oliveres i el que se m'ha ocorregut, diria que la infotaula d'ésser viu no està prevista (per ara) per races i soques. Els articles de races els tenim sense infotaula excepte els gats i gossos que tenen una infotaula específica.

@Leptictidium, @Amadalvarez, @Paucabot: Sabeu si està es preveu que la infotaula d'ésser viu (o una altra) acabi servint per races, soques i cultivars? Les infotaules de races de gossos i gats semblen l'excepció després de tot el procés de fusió d'infotaules dels darrers anys.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Jo em pensava que l'actual plantilla s'acabava on és ara.

La fusió de plantilles de races (si més no les actuals de mamífers per recollir els domèstics) està en la meva llista de fusió pel 2025, com a mínim, pel poc volum actual d'articles.

Si @Leptictidium o algun altre expert considera que cal ampliar ésser viu, només cal que parlem de que cal fer i ho planifiquem.

Paucabot (discussiócontribucions)

A tall informatiu:

Pel que fa a les races de cans, moixos i cavalls i a les varietats de vinya, he vist que tant a :en, com a :es, :fr, :pt, :de i :it, tenen una taula específica (una per cada grup, vull dir), com nosaltres. Les altres solen anar sense.

En canvi, nosaltres tenim algunes varietats amb {{IEV}} com Tomàquet Cherry, Bledera, Col verda o Bròquil xinès.

Loupeter (discussiócontribucions)

Aquestes que cites són formalment subespècies (tàxon inferior a l'espècie) o varietats (tàxon inferior a la subespècie), en canvi les races no són considerades de manera formal dins dels sistemes de classificació.

Leptictidium (discussiócontribucions)

Sí, és això que diu el Loupeter.

Resposta a «Nomenclatura»