Tema de Viquipèdia:La taverna/Propostes

Mercè Piqueras (discussiócontribucions)

Veig que hi ha un article nou titulat Adjecent (en realitat vol dir 'adjacent', però està mal escrit), que tracta d'aquesta adjectiu i del seu significat en gramàtica i matemàtiques. A part de no tenir cap referència, em sembla que és un article més propi d'un diccionari que no pas d'una enciclopèdia. Què es fa en aquest cas? Proposar-ne l'esborrament? Suggerir que es passi al Viccionari?

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Per a mi, sembla clar que s'hauria d'esborrar. Pots fer-ho amb la plantilla Supressió, així els admins l'eliminaran. Si tens dubtes sobre si s'hauria de debatre abans o vols curar-te en salut, tens l'opció de dur-lo als debats d'esborrament. Crec recordar que ja vas fer-ho algun cop, si m'equivoco i necessites ajuda, ens ho dius.

Al viccionari ja hi ha l'entrada Adjacent. Sempre es pot ampliar, clar.

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Afegeixo: si no es tractés d'una IP anònima, podríem usuarificar l'article, fer una mica de didàctica. Aquí no podrem.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Aquest article és una mala traducció de es:adyacente i d'acord que s'ha d'esborrar.

Ara bé, no crec que el concepte de l'article estigui tan malament. Més aviat és com una pàgina de desambiguació ampliada on cada significat acaba com un petit esborrany.

Les coses que ens haurien de preocupar són que tenim adjacent que va de gramàtica però està enllaçat a Wikidata amb pàgines de desambiguació en altres viquipèdies, que no tenim una pàgina de desambiguació entre els diferents significats d'adjacent, i que angles adjacents és una redirecció que va a un article on no s'explica gaire dels angles adjacents i que a més enllaça la mateixa redirecció.

Veient tot això, si l'article que volia fer l'anònim hagués estat ben fet potser no hauria estat la millor solució possible però hauria estat una millora respecte al que tenim.

Mercè Piqueras (discussiócontribucions)

És més complicat del que em semblava. Ara m'he adonat que, a més d'aquest article amb el títol mal escrit, existeix també l'article Adjacent, ben escrit, en què es descriu el seu significat en gramàtica.

FranSisPac (discussiócontribucions)

(Rèplica feta abans de veure l'última entrada de la @Mercè)

Aquest tema està ple d'altres despropòsits.

El "nou" article no és més que la traducció de la situació actual de la versió en castellà, sense respectar alguns aspectes formals i, com aquella, sense ni una sola referència (VP:NOTI). Si no hi ha oposició, el que correspondria és traslladar el text del "nou article" al prèviament existent, substituint-ne tot el contingut, i afegir-hi la "FR" corresponent. És com un tractament de fusió.

Em sorgeix una nova pregunta: com s'ha de tractar un article que no deixa de ser una desambiguació (explica diversos significats d'un mot), però amb contingut més desenvolupat?

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Compte si algú aplica aquesta solució que l'article està molt mal traduït. La part dels angles adjacents barreja angles i vectors, que no tenen gaire lloc aquí.

La pàgina de desambiguació amb contingut més desenvolupat no em sembla una mala solució i no crec que hàgim d'eliminar directament pàgines només pel fet de ser pàgines de desambiguació amb contingut desenvolupat. Ara bé, en aquest cas és cert que es pot convertir en una desambiguació portant la definició d'angles adjacents a un article propi (molt curt) i deixant la gramàtica a l'article que ja existeix, i tot plegat seria semblant a la manera habitual de tractar les desambiguacions.

Barcelona (discussiócontribucions)

Ara per ara Adjacent és una desambiguació però no crec que caldria revisar els enllaços, que no sempre expliquen els conceptes definits sinó que semblen enllaços interns. I el de gramàtica no apareix al principal

FranSisPac (discussiócontribucions)

@Barcelona (c.c. @Mercè Piqueras), per tal de situar-te, ALGÚ no està jugant net i ha bellugat les coses "pel darrere", aprofitant per "esborrar" el seu propi passat en el tema, com si aquesta discussió no hagués existit. És una "construcció" bastant aconseguida: genera una "nova" desambiguació amb 6 entrades, una interna a un article (glossari) preexistent, un enllaç vermell, un article creat de bell nou mitjançant traducció (de fet l'única entrada que "desambigua" cap a un article), i altres tres enllaços basats en "adjectivar" noms d'articles. D'aquests tres, un ni conté el concepte "adjacent", un altre el conté amb un sentit diferent, i el tercer, angle, té la peculiaritat que, precisament, "angles adjacents" hi és un autoenllaç!

Evidentment, no es tracta d'«una pàgina que us adreça cap a articles amb el mateix nom», com diu l'avís de {{Desambiguació}}. Si no fos pel que considero joc brut, potser tindria menys a objectar, si bé em sembla incorrecte introduir definicions on no toca, que serien els articles enllaçats. Per cert que l'accepció lingüística que trobes a faltar "ha volat amb l'esborrat del passat".

Vaig pretendre contribuir-hi en positiu, però em retiro del tema. Sort!

Mercè Piqueras (discussiócontribucions)

@Barcelona, és que l'article a què em referia jo té el títol mal escrit: Adjecent.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Si no és que algú en vol aprofitar alguna cosa, l'únic dubte sobre adjecent és si cal una proposta d'esborrat o si compleix els criteris de supressió ràpida (que em temo que no, però potser algun administrador ho veu més clar).

Barcelona (discussiócontribucions)

Ok a tots, per a mi proposta d'esborrat

Pere prlpz (discussiócontribucions)
Resposta a «Article Viquipèdia o Viccionari?»