Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Joandrés (discussiócontribucions)

Hola, tinc uns dubtes sobre la creació de pàgines de desambiguació. En aquesta llista:

Es pot fer una sola pàgina de desambiguació? o millor una per a Can Gomis i una altra per a Casa Gomis?

O potser no cal fer pàgina de desambiguació si en el títol després del nom hi ha la ciutat i per tant ja estan diferenciats? Gràcies

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Hi ha diferents opcions correctes i és qüestió de ser pràctics per al lector i per als editors. Jo no separaria la desambiguació de "Can Gomis" i "Casa Gomis" (i "Cal Gomis" si en tenim cap) perquè són prou fàcils de confondre i perquè sovint un mateix lloc es coneix de diferents maneres.

El cas on no cal pàgina de desambiguació és quan només hi ha dos significats, perquè n'hi ha prou amb la plantilla de polisèmia al que porti el nom sense desambiguar, però en aquest cas n'hi ha com a mínim tres de cada i això s'organitza millor en una pàgina de desambiguació.

Joandrés (discussiócontribucions)

Gràcies Pere!

Jordi Roqué (discussiócontribucions)

En casos de noms fàcils de confondre (com Joan Vila i Joan Vilà) s'ha posat un Vegeu a més que remet d'una pàgina a l'altra. Podria ser útil en casos similars al que esmentes si per alguna raó pràctica calgués fer necessàriament dues pàgines de desambiguació.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Per aquest cas entre dos articles que es poden confondre tenim la plantilla {{confusió}} i si la situació és massa complexa per a aquesta plantilla sempre es pot recórrer a la {{vegeu lliure}}.

Resposta a «Desambiguació»