The Transporter Refueled

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaThe Transporter Refueled
The Transporter: Refueled Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióCamille Delamarre Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióLuc Besson Modifica el valor a Wikidata
Dissenyador de produccióHugues Tissandier Modifica el valor a Wikidata
GuióLuc Besson, Bill Collage (en) Tradueix i Adam Cooper (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
MúsicaAlexandre Azaria Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeJulien Rey Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorEuropaCorp, Big Bang Media i Netflix Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenRepública Popular de la Xina, França, Bèlgica i Mònaco Modifica el valor a Wikidata
Estrena2015 Modifica el valor a Wikidata
Durada96 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
RodatgeParís i Niça Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Basat enThe Transporter (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Gènerethriller i cinema d'acció Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióParís Modifica el valor a Wikidata

Lloc webthetransporterrefueled.com Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt2938956 Filmaffinity: 580465 Allocine: 221579 Rottentomatoes: m/the_transporter_refueled Letterboxd: the-transporter-refueled Mojo: transporter4 Allmovie: v612689 Metacritic: movie/the-transporter-refueled TV.com: movies/the-transporter-refueled TMDB.org: 287948 Modifica el valor a Wikidata

Sèrie: The Transporter (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata

The Transporter Refueled és una pel·lícula de thriller d'acció del 2015 dirigida per Camille Delamarre i escrita per Bill Collage, Adam Cooper i Luc Besson. És la quarta pel·lícula de la franquícia Transporter, un reinici de la sèrie i la primera pel·lícula distribuïda per EuropaCorp a Amèrica del Nord, però compta amb un nou repartiment, amb Ed Skrein substituint Jason Statham com a paper principal de Frank Martin. També va ser l'únic lliurament de la franquícia que no va comptar amb François Berléand.

El rodatge va començar l'1 d'agost de 2014 a París, França i es va estrenar el 4 de setembre de 2015 als Estats Units i el 9 de setembre a França. Després de la seva estrena, The Transporter Refueled va rebre crítiques generalment negatives de crítics de cinema i públic, que van afirmar que el guió de la pel·lícula era coix i absurd, però van elogiar les seqüències d'acció, acrobàcies, efectes i interpretació. Malgrat una recepció negativa de la crítica, la pel·lícula va ser un èxit de taquilla, amb una recaptació de 72 milions de dòlars a tot el món contra un pressupost de producció de 22 milions de dòlars. Encara que inicialment es va planificar com la primera entrega d'una nova trilogia, els esforços per produir seqüeles es van mantenir sense materialitzar. Ha estat doblada al català.[1]

Argument[modifica]

En els baixos fons de França, Frank Martin Jr. (Ed Skrein) és conegut com a «Transporter», el millor conductor i mercenari que es pot comprar amb diners. Frank es regeix per tres simples regles: sense noms, sense preguntes i sense renegociacions. Transporta qualsevol cosa pel preu adequat. Fins que coneix la misteriosa dona fatal anomenada Anna (Loan Chabanol), que lidera un grup de mortífers assaltants i que no s'aturarà davant de res per acabar amb una despietada banda russa de traficants humans. Anna sap que Frank és el millor a la seva feina i, per assegurar-se la seva col·laboració, manté ostatge al seu pare (Ray Stevenson). Ara, pare i fill es veuran obligats a treballar amb Anna i les seves amigues aliades per portar aquesta perillosa banda davant de la justícia.

Producció[modifica]

Al Festival de Cannes de 2013, es va anunciar una nova trilogia amb EuropaCorp i China's Fundamental Films coproduint i distribuint els títols.[2][3] Les pel·lícules probablement tindran un pressupost d'entre 25 i 30 milions d'euros cadascuna i almenys una es rodaria a la Xina.[4] Luc Besson cofinançaria, distribuiria, produiria i escriuria totes les pel·lícules.[5] La franquícia es va reiniciar després de fracassar les negociacions amb Jason Statham.

EuropaCorp volia que Statham signés un acord de tres contractes, sense revelar primer el guió. L'actor anglès Ed Skrein va substituir Statham com a Frank Martin a la quarta entrega de la sèrie.[6] El març de 2015, el títol es va canviar de The Transporter Legacy a The Transporter Refueled.

La rodatge de la pel·lícula va començar l'1 d'agost de 2014, a París, França.[7][8][9]

Referències[modifica]

  1. «Transporter Legacy». Goita què fan, ara!. [Consulta: 6 gener 2023].
  2. «'Transporter' sequels announced at Cannes Film Festival». digitalspy.co.uk, 22-05-2013 [Consulta: 24 juliol 2013].
  3. «Cannes 2013: Three New Films In The Transporter Franchise Announced». empireonline.com, 22-05-2013 [Consulta: 24 juliol 2013].
  4. «New Transporter trilogy bound for big screen with parts 4 5 and 6 announced». metro.co.uk, 22-05-2013 [Consulta: 24 juliol 2013].
  5. «Sequel Bits: 'Transformers 4', 'Expendables 3', 'Transporter 4-6', 'The Hobbit', 'Anchorman 2', 'Pacific Rim 2'». slashfilm.com, 21-05-2013 [Consulta: 24 juliol 2013].
  6. «Transporter 4 will star Ed Skrein in Jason Statham role». theguardian.com, 10-02-2014 [Consulta: 15 febrer 2014].
  7. «'Transporter Legacy' Set for March 2015 Release». hollywoodreporter.com, 01-08-2014 [Consulta: 2 agost 2014].
  8. «'The Transporter Legacy' Now Shooting With Ed Skrein Starring». slashfilm.com, 04-08-2014 [Consulta: 28 agost 2014].
  9. «Transporter Legacy is Filming». mikethefilmguy.com. [Consulta: 28 agost 2014].